» »

Sl. Bistrica, 24.7.2011, žareče pike na nebu

Sl. Bistrica, 24.7.2011, žareče pike na nebu

djordjevic ::

Slovenska Bistrica, danes zjutraj od 2.15-2.30. Ene 25 čudno žarečih pik na nebu. Gibale so se od vzhoda, kjer so očitno vzhajale ali kaj, proti zahodu, kjer so mi izginile iz vidnega polja. Nisem NLP teoretik, bi pa rad slišal kak plausible explanation, ker sem jaz že vse izčrpal. Razni baloni, ognjemeti, whatever. Stvar pa je bila sumljivo podobna posnetku s tega linka: http://www.webtv.si/video/index/id/19328
Zanima me, ali je zadevo videl še kdo. Pike so potovale enakomerno hitro, kar daje misliti, da bi lahko bili kaki baloni, lampijončnki ali kaj podobnega. Za signirno strelivo in vojaške poskuse je šla zadeva bistveno prepočasi. Še enkrat ponavljam, nočem širiti NLP-histerije, bi pa rad eno logično pojasnilo, ker sem prepričan, da obstaja. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

BALAST ::

Super svetleče race...

jype ::

A imaš kakšno sliko? Tistole iz San Diega so letala.

Pozabil prilepit:

Bolj slabe kvalitete, žal. Ena je s telefona, druga pa s fotoaparata, ampak že bolj proti koncu 'videnja'.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

lmorgh ::

včasih ob porokah spustijo v zrak lampijončke s svečo...vem da to delajo v kamniku. in je reku un tip k jih spušča, da včasih tudi večje število.

jype ::

Ne vidi se dobro. Morda gre za reči, kot jih omenja lmorgh. Če ni nič mežikalo, potem ne gre za letala.

E, tudi sam se pomislil na to, glede na to, da je včeraj bila sobota in da bi se kaj takega lahko dogajalo. Vseeno pa bi skoraj prej rekel, da so bili to kaki baloni z žarečimi elektronkami. Tiste sveče imo hitro ugasnejo. Ali ne? Se pa je dejansko zdelo, kot da so te reči 'vzletale' nekje pri gradu v centru ali pač kje v okolici. Svašta, no. :) Sej pravim, če kdo ve, kaj je bilo ali je bil mogoče zraven, bi sedlo eno fino, logično pojasnilo. :)

Matako ::

NLPji so to.
/\/\.K.

Nope, nič ni mežikalo. Punca, ki jih je prva opazila, pravi, da so najprej letele v paru. Zdaj, če po neki zdravi pameti sklepaš, da so bili, recimo, helijevi baloni, bi bilo logično, da so napolnjeni s približno enako količino plina, ki bi jih nato veter tudi dvignil približno enako visoko in nosil dokaj skupaj - od tod potem vtis, da potujejo v vrsti. Na tisti zafleširani sliki so bile pike že malo bolj 'neurejene'. Pred tem pa kot račke v vrsti.

Ravno malo berem po ringaraji in kaže, da je zaenkrat res najbolj plausible explanation spuščanje lampijončkov v zrak. Zdaj mora samo še potrditi to nekdo iz naših logov. :)

Ziga Dolhar ::

Tole izgleda lampijončkasto. Par mojih fotk lampijončkov:

Gorijo kar precej časa in odletijo preceeeej daleč.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

O, ja. Bo kar nekaj takega. Hvala za (skorajda dokončno ;)) pojasnilo.

Matako ::

Bah, smetenje okolice.
/\/\.K.

Avenger ::

Ja, prodajajo jih tud na DX, ampak nekak nimam korajže za kaj takega, pristane nekje v gozdu pa zaneti požar...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

urosh ::

to se ne rabiš bat. dokler gori, se dviga, potem pa ugasne in prične padat... tak da ni bojazni, da bi se kaj vžgalo...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

čuden objekt na nebu?

Oddelek: Loža
233988 (2829) stb
»

Poročila FBI o strmoglavljenih NLP

417214 (5482) petrus
»

Vedno več čudnih svetlečih pojavov na nebu? (strani: 1 2 )

556829 (5121) Matev

NLP 30.06.2009 nad Slovenijo? (strani: 1 2 )

938507 (6083) Gandalfar
»

UFO tehnologija (strani: 1 2 3 4 5 )

20217761 (13051) dukenukem

Več podobnih tem