» »

Nakup Ipoda Touch

Nakup Ipoda Touch

krentam ::

LP
Prvič kupujem kak izdelek od Appla. Zanima me kaka je kaj kvaliteta njihovih izdelkov, ter ali se splača kupit Ipod Touch. Rabim predvajalnik (ki je malo bolj fancy :D ) saj je stari Phillips Go Gear 8Gb šel rakom piskat...
Kdo ga ima? Kakšne so izkušnje z njim, pa če so materiali iz katerih je kakovostni...nebi spet rad imel take uber plastike ki tako poka kot ta na mojem pokojnem Philipsu.

Hvala za ODG in lep/lahko-ek dan (opp. NOČ ) :D :)
E8500, 4850 1 GB, WD Caviar Green 1Tb, GIGABYTE EG41MF-US2H

kratos ::

Apple je Apple, njihovi izdelki se ne cenijo in se skos prodajajo po isti ceni in Apple je kvaliteta ni da ni, sam mam 2 ipoda, 1 se mi je u hlačah opral in mi deluje še vedno brez problema (po tem ko sem ga odprl in posušil) že kakšno leto po incidentu, drug mi je pa padel v pivo in je delal odlično vendar mislim da ko sem ga odprl sem ponesreč poškodoval vezje in mi ga računalnik več ne zazna (zazna pokvarjeno napravo), dela pa še vedno brez problema :) Apple je pač ena najkvalitetnejših podjetji, ki ima najkvalitetnejše izdelke in temu primerne tudi cene... edina nategancija iz strani appla so njihove slušalke ki so obrobljene z razgradljivo plastiko katera se ti bo scefrala in uničla tudi po zelo previdni uporabi (meni so se po kakšnem letu vendar sem jih lepo čuval, nekaterim so se velik prej), pač marketinška fora da kupiš nove (sicer imajo dober zvok).

GeForce ::

Slušalke priložene, bo vsak ki hoče izkoristiti kvaliteto zvoka pri iPodu zamenjal za kakšne NE-Applove.

floyd1 ::

Imam doma 2 toucha (jaz in punca) in sva oba res zadovoljna. Edini minus je (za mene, je pa tudi nekaj kolegov istega mnenja) nalaganje skladb preko itunes, ki je včasih na PC-ju z windows 7 precej muhasto. Škoda, da ne gre običajen "drag and drop" kot na večini ostalih predvajalnikov. A zdaj na srečo obstajajo tudi nadomestni programi za nalaganje muzike in videa, sam uporabljam Copy Treans Suite. Drugače pa je na Touchu vse res super narejeno, najina sta naredila ohoho kilometrov po Pohorju in še kje drugje, delata pa ko šus. Ga pa plačaš, je drag, a meni funkcionalnost to odtehta. Pred nakupom prvega sem pri severnih sosedih v Mediamarktu kar nekajkrat pretestiral vse živo predvajalnikov in sem pred nakupom zelo dobro vedel, kaj hočem.
Kot je rekel GeForce, slušalke čim prej zamenjat, jaz imam Sennheiser PX100, ki so fantastične, šele ko sem to kupil sem videl, kako dober je v resnici ta player glede zvoka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: floyd1 ()

Blindeye ::

Lastim si še prvo serijo toucha (dobil v dar). V bistvu deluje super, ekran brez praske (pa je bil v torbi zraven ključev), zvok je kar precej dober (ko menjaš slušalke), baterija še vedno (par let star!) drži dolgo. Slika pri videih super, tudi browsanje po netu ok. V bistvu, kar se tiče tega, kako deluje, kako je narejen, baterija, ali je lep itd - nobenih pripomb.

Moje pripombe:
- ta itunes (omenjeno zgoraj),
- privzeto, da se glasba naloži preko albumov in avtorjev; ni pa direktorijske strukture, kar me spravlja ob pamet.
- velik ko cigl (ima pa veliko dodatnih funkcij).
Te zadnji dve pripombi pri meni pretehtata (sam si ga ne bi več kupil). Če te to ne moti - potem je definitivno super zadeva, resno. Hudič je, ker meni noče in noče crknit, da bi imel razlog, da bi vzel drugega...

Moji sorodniki uporabljajo od I-phona, do I-macov, Mac pro itd. In so vsi navdušeni. Očitno jaz nisem v tem krogu navdušencev.
Če iščeš mini prenosni mp3 player, potem verjetno to ni to. Če pa imaš raje še veliko dodatnih funkcij, ti je pomembno, da je lepe oblike, ni problem, da je velik - potem je to dobra stvar. Izdelava in delovanje pa še enkrat - super.

itak37 ::

Pocakaj do septembra, ko verjetno pride nov iPhone in verjetno tudi iPod touch.

floyd1 ::

itak37 je izjavil:

Pocakaj do septembra, ko verjetno pride nov iPhone in verjetno tudi iPod touch.

Potem pa na Bolho, kjer takrat en kup ljudi prodaja svoje, še ne leto dni stare playerje, ki jim seveda čisto nič ne manjka.

krentam ::

aha uh vidim da vas je en kup odgovorilo :)
hvala za odgovore, sicer pa me zanima če septembra zasigurano pride nov ipod?
No če pride se mi splača potem našparat za novega :)
E8500, 4850 1 GB, WD Caviar Green 1Tb, GIGABYTE EG41MF-US2H

Redkvica ::

Na tem področju sem bolj leva, pa bi nekaj vprašala: glede na to, da nam v Sloveniji ni dosegljiva trgovina iTunes, za kakšen namen sploh lahko legalno uporabljam iTouch? Razumem, da si lahko gor naložim glasbo in filme neznanega izvora, ampak filmov si na tako malem zaslonu ne želim gledati, glasbo si pa lahko naložim že na ipod nano. Sploh pa bi jaz to reč imela predvsem zaradi tega, da lahko tisto malo muzike, ki je poslušam, kupim legalno, ni mi interes piratizirati. Pa seveda me je impresioniralo, ko mi je znanka iz ZDA pokazala, kakšne vse aplikacije ima naložene na svojem itouchu. Ampak mi do njih ne moremo, če razumem.

Če mi kdo to lahko razloži, bom hvaležna.

Pa še nekaj, ko smo že pri tem: ali lahko kje legalno kupim glasbo in filme, ki si jih želim poslušati oz gledati, in si jih zdownloadam? Vem, da grem lahko kupit CD ali DVD v trgovino, a jaz imam v mislih nakup datotek.

MedusasPath ::

V slovenski iTunes trgovini se da kupiti le aplikacije.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cenejši iPod touch, odslej s kamero

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4713378 (11007) Furbo
»

Apple prenovil iPode

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3710476 (9104) matejdro
»

iPod touch vs. Zune HD

Oddelek: Kaj kupiti
81378 (1248) Marelica
»

Danes izšel Zune HD

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
375149 (3257) win64
»

Trinajstletnik dobil milijardto aplikacijo z App Stora

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
305635 (4041) techfreak :)

Več podobnih tem