» »

iPod touch vs. Zune HD

iPod touch vs. Zune HD

Marelica ::

Zanimam se za nakup novega predvajalnika glasbe. Pregledal sem vrsto sličnih predvajalnikov in na koncu obstal pred dilemo. IPod touch ali Zune HD. Oba imata svoje prednosti in slabosti ne morem pa se odločiti za enega.
Pred tem sem si že lastil iPoda, ki je spregel po malce več kot pol leta delovanja garancija pa zaradi nekaterih dejavnikov ni bila priznana. Torej imam z Applom že eno slabo izkušnjo.
Prosil bi, če mi odločitev vsaj malce olajšate s tem, da napišete kateri je po vašem mnenju boljši in zakaj. Vem da ima Apple boljši support kar se tiče iTunesov in iger primernih za toucha, vendar me to ne zanima, saj bo predvajalnik v prvi vrsti namenjen poslušanju glasbe. Prav tako mi ne predlagajte iPoda samo zato, ker ima pač statusni simbol v družbi. Zanima me kateri je po vašem mnenju boljši predvajalnil glasbe.
Cena tudi ni problem, ker grem čez pol leta v ZDA, kjer se cena obeh razlikuje za 5€.

JanezekNovak ::

iPod Touch zelo seksi zadevica!

Ena prednost iPodo-v je, da imajo vsi iste kable (iPod, iPod Touch, iPhone), tako da, če imaš na radiu, v avtu ali kje drugje iPod konektor ti delajo vsi.

Edino, kar ljudje predlagajo pri iPodih je, da kupiš boljše slušalke.

Sam uporabljam iPod povezan z radijem, tako da na zvočnikih poslušam zadevo.

Za Zune HD pa ne morem reči nič, ker ga nimam.
http://www.euroairsoft.com/

borchi ::

če prav razumem se odločaš med ipod touch in zune hd. imel pa ga boš praktično samo za poslušenje glasbe?!

(očitno imaš preveč denarja. kupi oba!)
l'jga

Marelica ::

Zakaj bi imel preveč denarja če si želim to kupiti? Imam izkušnje s poceni predvajalniki in vedno so se našle težave kot so; slaba kvaliteta zvoka, slaba izdealava in so gumbi leteli proč ipd. ipd. Tako pa sem čez leto prihranil nekaj denarja s študentskim delom in si pač želim kupiti nekaj takega. Nevem zakaj bi to pomenilo da imam preveč denarja. Kaj pa bi mi ti predlagal, da bi imelo kvaliteto zvoka kot ga ima npr Zune pa da bi bilo spodobno izdelano? Bom bil še bolj vesel, oz. moja denarnica če najdeš kaj takega. To sem si pač izbral za začetek ostali predlogi so seveda vedno dobrodošli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marelica ()

borchi ::

ne čisto resno vzet posta.

pravim, da se mi ne zdi smiselno kupovat playerja s touch screenom, če ga boš primarno uporabljal za muziko. zaradi touch screena ne bo nič bolj kvaliteten zvok, hitreje boš skuril baterijo, kontrole za upravljanje z muziko so boljše na 'dedicated' napravi (npr. ipod classic, navadni zune,...)... na takih napravah tako lahko večino 'žongliranja' z muziko opraviš brez da bi ga vzel iz žepa, večinoma imajo več prostora, so cenejši...

če pa rabiš zraven še dober movie player, browser, email, goro aplikacij/iger in si doma izven zda pa itak nimaš kaj razmišljat. ipod touch.
l'jga

Marelica ::

Nekdo mi je predlagal Cowonov S9. http://www.jetaudio.com/products/cowon/.... Me je stvar kar impresionirala. Sem počekiral še malo po TiTubi in pogledal nek review kjer model reče da kaj takega ni testiral že zelo dolgo. Seveda je možnost propagande ipd. a vseeno imel naj bi kar 55ur predvajalnega časa glasbe in pa 11 ur videa, kar gladko poje vse ostale playerje na tržišču. Lokacija izven ZDA ni problem, ker gre prijateljev oče v ZDA in bo lahko stvar prinesel sem.

borchi ::

> Lokacija izven ZDA ni problem, ker gre prijateljev oče v ZDA in bo lahko stvar prinesel sem.

nakup ni problem. problem so stvari, ki jih na zune-u ne moreš uporabljat, če nisi v zda.
l'jga

neres ::

To kar je napisal borchi.

Če rabiš media predvajalnik vzameš kak Cowon, ali pa tudi Sansa, Samsung, mogoče Sony...

Če rabiš aplikacije/igre pa ga ni čez iPod Touch.

Zune HD je pa ne tič ne miš. Kot media predvajalnik je drag in podpira zelo malo formatov. Za igre, internet ipd. je pa že v osnovi zgrešena zadeva, ker nima niti zvočnika.

Marelica ::

Hmm..tega prej nisem predvidel, seveda so sedaj toucha začeli oglaševati bolj kot igralno napravo celo bolj kot stvar za predvajanje glasbe. Kot si napisal neres, tudi sam se nagibam k Cowonu. Pogledal sem tudi Sony-ja a je od vseh precej dražji, toliko denarja pa vseeno nimam. Za Sanso še nisem slišal pa tudi za Samsunga nevem kako je. Nevem kakšna je kvaliteta obeh v primerjavi s Cowonom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri MP3 predvajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
285268 (3550) Dr.S
»

Danes izšel Zune HD

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
375052 (3160) win64
»

Zune HD prihaja 15. septembra

Oddelek: Novice / Ostale najave
445522 (3375) techfreak :)
»

Kateri mp3 player - visji cenovni razred?

Oddelek: Kaj kupiti
262337 (1875) mare92
»

Microsoftov odgovor na iPod (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
13412321 (9648) BigWhale

Več podobnih tem