Forum » Pomoč in nasveti » Radeon 9000 ne dela na agp 4x
Radeon 9000 ne dela na agp 4x
Boško B. ::
Zakaj se mi sesipa sistem ob poiskusu vklopa agp 4x namesto agp 2x ???
Pred inštalacijo Radeona sem uporabljal gf4mx440 brez problema na agp 4x!
Računalnik zmore le do "Welcome" zaslona, ga pokaže, zmrzne in se čez nekaj časa reštarta.
Nameščeni so najnovejši Catalyst in Via gonilniki.
Hvala za odgovore !
Pred inštalacijo Radeona sem uporabljal gf4mx440 brez problema na agp 4x!
Računalnik zmore le do "Welcome" zaslona, ga pokaže, zmrzne in se čez nekaj časa reštarta.
Nameščeni so najnovejši Catalyst in Via gonilniki.
Hvala za odgovore !
tha_man ::
Slišal sem za ta problem pri Atijevih grafičnih, nimam pojma kako ga rešiti. Si odinštaliral driverje od GeForca pred vstavitvijo inštalacijo Radeona? Jaz mam KT266A chipset, WinXP (s SP1), brez inštaliranih dodatnih 4in1 driverjev, pa mi R9000 normalno dela na AGP4x (prešel sem z MX400).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Formatiral sem disk!
Pred formatiranjem res nisem odstranil detonatorjev, se je pa dogajala še ena še bolj čudna zadeva: po cca 1-2 min delovanja računalnika se je tekst na ekranu spremenill v nekakšne neberljive zmazke !!! Zanimivo je tudi do da se je ob izklopu računalnika zopet pojavil normalen tekst: "Shranjevanje vaših nastavitev"
Probaval sem raznorazne nastavitve biosa, brez uspeha.
Je v k.... grafična ???
Pred formatiranjem res nisem odstranil detonatorjev, se je pa dogajala še ena še bolj čudna zadeva: po cca 1-2 min delovanja računalnika se je tekst na ekranu spremenill v nekakšne neberljive zmazke !!! Zanimivo je tudi do da se je ob izklopu računalnika zopet pojavil normalen tekst: "Shranjevanje vaših nastavitev"
Probaval sem raznorazne nastavitve biosa, brez uspeha.
Je v k.... grafična ???
Ni nujno, lahko pa tud. Preizkusi jo še v kakem drugem računalniku, pa boš videl. Ravno prejšnji teden je imel en probleme z GF4 MX440, računalo je med delom zmrzovalo (včasih tud že pri zagonu), nakar sem inštaliral najnovejše driverje in se je začel pacati ekran (fonti, okna, vse je postajalo čudnih barv in oblik :), nakar je je zadeva včasih zmrznila. Pomagalo je da sem resetiral bios na fail-safe nastavitve (in ga tam pustil ;) Drgač je pa bil tole sistem s P4.
Kater chipset imaš? Poizkusi še ostale kartice populit ven, da boš videl če ni slučajno kak konflikt.
Kater chipset imaš? Poizkusi še ostale kartice populit ven, da boš videl če ni slučajno kak konflikt.
Chipset je P4X266E:
Od ostalih kartic je samo modem in prastari Flyvideo 98. Bom probal izštekat kartice, vendar mislim da je tu vse ok, ker Radeon dela na agp 2x več ali manj normalno.
Testirano tudi z reset cmos in fail safe defaulti-enako...
Še to:
1,7 celeron na Matsonicu 9147c
Od ostalih kartic je samo modem in prastari Flyvideo 98. Bom probal izštekat kartice, vendar mislim da je tu vse ok, ker Radeon dela na agp 2x več ali manj normalno.
Testirano tudi z reset cmos in fail safe defaulti-enako...
Še to:
1,7 celeron na Matsonicu 9147c
Hmm, kaj pa upgrade biosa? Sicer prej poglej če je na spisku popravljenih stvari kaj v zvezi z Radeonom, drugače ni fora.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nvidia MX440 in via apollo 133AOddelek: Zvok in slika | 977 (896) | Tomay |
» | grafična karticaOddelek: Strojna oprema | 1237 (1071) | Orbit89 |
» | Deluje grafika z AGP 4-8x na plati 2XOddelek: Strojna oprema | 1464 (1155) | Kriko |
» | Seznam starejsih grafičnih kartic - Katero izbrati?Oddelek: Kaj kupiti | 1639 (1171) | CaqKa |
» | DirectX9 in Radeon 8500LEOddelek: Pomoč in nasveti | 1426 (1111) | Yacksy |