» »

Mešetar.com [razvojno-beta testiranje]

Mešetar.com [razvojno-beta testiranje]

1
2
3 4 5

Melanholija ::

Verjetno res :P

Zgodovina sprememb…

ahac ::

Mešetarjev vzornik je Duke Nukem.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

tisti, ki bi radi probali, mi lahko na zs ;)

mesetar 4 never .... sounds cool ;)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

algo ::

Kaj zdaj mešetarijo pri tem mešetarju? :) Fail ime za fail projekt :D Sem skoraj prepričan, da se bomo vsi skupaj smejali, ko bomo videli kakšno povprečno skropucalo bodo ponudili širni publiki :D 100% fail.

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

sicer sta se dva buga za postimat... ampak what a heck... dejte si duska na
http://razvoj.mesetar.com

obiskovalce bi prosil za nekaj podatkov:
starost
veliksot monitorja
resolucija
browser
poznavanje interneta od 1-5

se to, da je to prva faza od 5ih, ki jih sestavlja mesetar projekt... zadevo bomo konstantno dograjevali, iz tedna v teden
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

LuGi ::

25/18.4"/1680x945/Chrome/5

Chrome (12.0.742.122) ne prikazuje oglasov..


v IE 9 ni teh tezav

P.S: Pozabil da je vkljucen adblock, oglasi se prikazujejo ko je izklopljen =)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

Lion29 ::

uff... ta je pa nova :O
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

Čist preveč "programersko" ste se lotili zadeve. Rešitev je verjetno tehnološko na nivoju. Ampak, kupiti pa ne morem ničesar.

Moj nasvet. Več se ukvarjajte s filanjem oglasov in pridobivanjem prometa in manj s poliranjem čisto solidne platforme. V današnji ekonomiji zmaga tisti, ki produkt na trg pripelje prvi, ne tisti, ki ponudi najbolj kvaliteten produkt. Facebook je še vedno hroščato sranje iz tehničnega stališča, pa so vredni kar nekaj milijard.

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

@IceIceBaby: sure.... to je le razvojna razlicica... za oglase naj vas ne skrbi ;) ko bo zadeva live, bo tudi precej bolj polna, ze v startu ;)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

technolog ::

Sori, ampak s stališča preglednosti, logičnosti vmesnika je tole slabo. Imate veliko funkcionalnosti, ki pa niso logično pogrupirane. Ko klikneš nek gumb, ne veš, kaj lahko pričakuješ.

Oglasna pasica jemlje zgornjih najbolj pomembnih 200px, glih dovolj, da moraš za vsako stvar scrolat. To še najbolj moti od vsega.
Pri designu se pozna, da so ga delali vsaj trije različni ljudje, saj ni enoten.

Vzemte si e-bay za zgled. Enostavno, logično, "manj je več". Se pa vidi, da je dosti dela vloženega, to imate pa pohvalo od mene.

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

@tehnolog: sure, thanks for the input...

scrolas malo, ko se enkrat dol psotavis, saj se zadeva v ajaxu nalaga in vedno znotraj tiste vsebine./... po logiki se samo prvic psotavis dol in potem ne scrolas vec razen po oglasih...

je pa res, da je za start, cist prevec vsega in je treba zadevo malo raziskat preden postekas kako deluje...

sem pa mnenja, ko enkrat postekas, pa uzivas v uporabi...hope I am not wrong :D
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

technolog ::

Ja, lion, točno veš, kam ciljam. :D Ne dvomim, da ti vse rata logično, ko ga uporabljaš parkrat. Ampak mogoče bo koga odvrnilo. Verjamem, da boste na tem še delali, sploh ko boste meli feedback od uporabnikov.

Tudi ni v redu, da so nekatere stvari v ajaxu, nekatere pa ne. Če že imate 90% ajaxa, naredite tudi preostalih 10%. Ker kaj se zgodi - imaš ravno nekaj pomembnega odprto. Pričakuješ, da se bo odprlo na vrh vsebine, a se ne. Malenkost, ampak je. (popravek: Ne vem kje točno, samo zdelo se mi je, da se je ena stvar "na trdo odprla", če se mi je to samo zdelo, ignoriraj ta odstavek :) )

Mogoče it v to smer, da so od začetka omogočene samo basic stvari, napredne pa so skrite, da jih uporabnik počasi po korakih odkriva, ne pa da ga vse naenkrat "napadejo iz zasede". Naprimer tisto izbiranje lokacije zavzame kr velik zaslona. Mogoče nardite tko na pokaži/skrij. Razmislite.

Nekonsistenca designa je. Nekje mate zaobljene stvari, gumbe, potem so tabi nekje kvadratni. Nekje so ikonce ko se napiše hint ko greš čez, nekje je besedilo. Sej ne rečem, težko je vzdrževat konsistentnost, če maš več devov / velik projekt.

Pa res poglejte za tole, da ad block blokira, ker je tak addon že kar mainstream in je to kr konkreten problem.

Kljub kritikam pohvale :D Upam da vam zaštarta. Drugače mate velik super idej, inovacij. Definitivno bolho prehitite po odstavnem pasu :)

Zgodovina sprememb…

martincek1 ::

Mene osebno design odvrača od uporabe.

1) Resolucija - 960 fixed na bolhi in čez cel ekran na mešetarju (17'') .. pojma nimam kje bi lahko iskal, zasede cel ekran in izgleda zelo nepregledno

2) Ikone - vedeti se mora, kaj neka stvar pomeni. Človeček, plus, hiška... whatever. Plus da ne bom dolgovezil - neatraktivne barve celotne strani.

3) Maskota - po mojem mnenju prevelikokrat uporabljena. Treba bi jo bilo uporabiti v logotipu, potem pa le v reklamah, banerjih in podobnem. Še enkrat: človeček na splavu zame ni dovolj dobra interpretacija prodaje vodnih izdelkov.

4) Logotip - ne vem kaj bi bilo treba spremeniti, ampak z malo logike: V vrsti imamo pet jumbo plakatov, na vsakem "allscreen" :) logotip. Na prvem mešetar, na drugem bolha, google, Apple, Nokia. (ne prepirajte se, češ da nisem navedel dovolj dobrih primerjav, ker to ni moj glavni namen). Biti mora vpadljiv, ko ga bo nekdo zagledal brez kakršnega koli dodanega človečka, ga more navdušiti, impresionirati. V vašem logotipu tega ni zaslediti, IMO totalno napačna pisava, ne vm kaj simbolizira oranžen Š?? Stvar je taka, da bi z veseljem nosil majico po mestu (res bi se počutil kul 8-) ), če bi bil na njej naslikan samo en kul "turistični mešetar z koktailom", kot pa da bi bil na hrbtni strani še ta logo. :|

5) Oglasna pasica 1250 x 120 na vrhu strani je v teh časih res no-go. V kolikor bo tam, ste zasrali polovico vloženega truda.

6) Po strani se res težko znajdem. Moral bi najeti vašega pomočnika, da mi ob prvi uporabi vse razloži (kot ima recimo google mail ob registraciji novega računa)

Zaenkrat toliko od mene - podatke o meni pa si dobil že pred nekaj časa na ZS.

Skoraj bi pozabil: moja kritika je večinoma na vizualnem področju. Kolikor sem si do sedaj uspel ogledati sam princip strani, njene prednosti proti ostalim bolšjim stranem, je nekaj res odličnih novosti. Sicer pav tej fazi razvoja mešetarja pohvale verjetno niso tako pomembne kot je kritika. ;)

edit: typo

Zgodovina sprememb…

blackbfm ::

UI je obupen..takega si lahko privošči edino bolha, ker že itak ima kritično maso. Tole ni pa za nikamor...

Tole je za kompletni redizajn, najmanj 50% stvari je treba odstranit. Point je vsebina, ne pa miljon linij, kvadratkov, animacij itd..

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

v info, da je na ipadu zaradi zasnove ajaxa/sirine stran zal neuporabna in da se oglasov ne da normalno listat.

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

Ful vam hvala za feedback...prosil bi za malo bolj konstruktivne kritike in ne samo povrsinske ocene...

ko pisete (samo) o dizajnu, mi prosim povejte kaj bi spremenili in kako... predvsem pa kje... ali to velja pri spisku oglasov, pregledu oglasa, vnosu oglasa, registraciji, vnosu lokacije, iskanju, brskanju po kategorijah ali katerem drugem segmentu...

nas cilj je narediti aplikacijo, ki je nek kompromis med orodjem - cisto aplikacijo in med orodjem za prodajo.. torej na eni strani uporabniki, ki uporabljajo to dnevno, na drugi strani prodajalci, ki zelijo zadevo prodat...

tako da zadeva mora sklepat neke kompromise... ne more biti gola in preprosta kot google ali gmail..kar si bi mi tudi zeleli...

Seveda pa bomo z vasim feedbackom zadevo izpilili...


@technolog:
omenjas nekonsistentnost v dizajnu. Mogoce se tebi tako zdi, meni se pa zdi ravno obratno. Tako obsirna aplikacija ne more imeti samo en tip dizajna, ker potem je dolgocasno. Sploh pa praksa, da je VSE zaobljeno ali VSE oglato, neprimerna. Pri nas so tabi vsepovsod oglati in gumbki vsepovsod zaobljeni.

Omenjal si tudi, da so ikonce nkeje s tekstom, nekje brez... to je res, s tekstom so vsepovsod kjer so lahko... med filtri bi tudi mogli biti teksti, samo potem izgubi na funkcionalnosti...oz. tu je tricky.. namrec boljsa funkcionalnost je, ce so teksti vsepovsod vidni... samo potem jih ne mores imeti zlozene v kolone ampak eno pod drugo.. in potem se zadeva full razvlece bnavzdol in moras full ekstra skrolat.

Omenjal si, da ni vsepovsod ajax... cilj je seveda, da bi bil vsepovsod. Meni vsi linki delajo bodosi prej ajaxa bodisi direktno. Tudi link za kontakt. Mil lahko prosim pvoes, kateri ti ni delal? Prosim povej mi se kaj te zmoti, ce se zadeva odpre normalno - refresha? Kako tvoj workflow trpi? Tega dela nisem razumel


Omenjal si tudi dolocanje lokacije. Tudi tega dela nisem razumel. Kje tocno te zmoti in se ti zdi preveliko, saj se zadeva odpre v "pop-upu"

Pa se zadnja stvar. Rekel si, da je prevec vsega za prvic in da napademo uporabnika iz zasede :D. Bi se kar strinjal, da je prevec vsega za prvic. In seveda smo tudi sami sli s to logiko, da uporabniku ponudimo zdaj maj in scasoma ko se nauci vec orodij... imamo se cel kup bombonckov, ki smo jih sedaj izklopili... bodisi so prevec za zadaj, bodisi pa niso se 100% razviti in jih bomo tekom naslednjih tednov in mesecev dodajali...

Bi pa rad slisal kak konkreten predlog, tako kot si povedal za lokacijo da naj bi bila skrita, pa nisem razumel...

se enkrat full ti hvala za ves feedback... zelo dobrodosel!!!


@martinceq
Zelo valid tocke.
1. Stran ni cez celo stran, kot recimo pri enaa ali mimovrste, je fiksna, ampak na sirini 1200... Zal smo sli v prvi fazi v to, da imamo fiksno sirino in pokrivamo vecino uporabnikov, kasneje bomo prilagodili dizajn tudi za uporabnike z manjsimi resolucijami. Zaenkrat tisti lahko uproabite XTRL in scroll na miski, da zoomate ven. Bomo pa se vsekakor potrudili in naredili pleasant varianto za vse!

2. Strinjam se, da ni jasno kaj nekatere ikone pomenijo zato je ponavadi zraven zapisano. skozi cas boste se navadli... ce pa ni zapisano, pa je mouse TIP on rollover naret..tako da nikjer ni uporabnik prepuscen svoji domisljiji... bomo pa tudi to postimali, da bo prav!

3.ja to je branding. Maskota je nasa rdeca nit skozi aplikacijo. vlozili smo veliko dela v dizajn le te in smo jo stratezko "forsirali" :D mogoce jo bomo skozi cas malo manj.

4. Originalni logotip je na uvodni strani (http://mešetar.com) ... torej maskota z logotipom. mislim, da zadosti prepoznavno... jaz menim da s samo prepoznanvnostjo mesetarja ne bo panike. Š obarvani ekstra pa je samo zato, da si folk podzavestno zapomni, da je na netu mešetar.com s Š-jem in ne S-jem pa seeda da mal razbije monotonost ;) tudi font je zadosti unique

5. oglasna pasica ja... zal nujno zlo

6. se stirnjam... tudi prvic ko si FB uporabil si se tezko znasel in gmail tudi (no tega malo manj)... pac tko je... aplikacija je preobsirna da bi lahko bila z naso funkcionalnostjo bolj preprosta... uvedli smo nekaj neortodoksnih prijemov (brskanje po kategorijah) in ikon tabber menu na sredini, ki pa so simple logike in folk se jih bo na hitro navadu.

omenjas ikone... mislim, da so zadosti ekspresivne... stricek je za registracijo/profil, hiska za uvodno/domaco stran, + pa za novi oglas... v vsakem primeru pa imas tool tip, ki ti pove njihovo funkcionalnost..sploh pa so samo 3, how hard can it be to remember :D

Se enkrat hvala za svoj cas! mogoce pisem tle defenzivno (razumljivo, saj smo vlozili ogromno casa notri) ampak vsak vas point vzamemo v zakup in vec kot jih bo, boljsa bo aplikacija! Zato kar pogumno! cimbolj kriticno, ampak konstruktivno!


@blackclw: Drzi, da je point vsebina... ampak mesetar je neka aplikacija, ki ti ponuja vrsto orodij, kako do informacije pridet. Zal ne more biti vse prikazano in nasicen, morajo biti nekatere stvari skrite in prikazane le po potrebi...linije so pa ob tako velikem stevilu informacij nujno potrebne, da se locijo zadeve. Se pa strinjam, da je takoj folku to overwhelming... in bi bil zelo zainteresiran, ce bi mi lahko bolj konkretno pvoedal kjera linija in akj te tcono moti in seveda morebiti tudi kak predlog, kako zadevo izbojsat, torej konkretna resitev.

thank you for your feedback...


@Gandalf: Sem povedal zgoraj... bomo v naslednjih tednih delali tudi na manjsih resolucijah...imeli smo ze eno solucijo, ki pa je zal s strnani razlicnih browserjev razlicno podprta. tako da se boz adeve bilo potrebno lotit bolj temeljito, kar pa bo vzelo cas. Def. pa bomo to postimali!


hvala se enkrat vsem
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

nas cilj je narediti aplikacijo, ki je nek kompromis med orodjem - cisto aplikacijo in med orodjem za prodajo.. torej na eni strani uporabniki, ki uporabljajo to dnevno, na drugi strani prodajalci, ki zelijo zadevo prodat...
In zakaj potem na začetku nimaš enega gumba, ki te usmeri na del, oblikovno in funkcionalno prilagojen prodajalcem? Kompromisi so gnili in nepotrebni.

O.

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

kako da ga ni?
Na vrhu je velik rumen gumb objavi oglas... v tabberju pa tut velika + ikona... in cisto na vrhu tudi veliki rumen gumbek registracija... kaj bi si se zelel?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Napisal si
tako da zadeva mora sklepat neke kompromise... ne more biti gola in preprosta kot google ali gmail..kar si bi mi tudi zeleli...
Če zadevo ločiš na dva oblikovno različna dela - enega za kupce in drugega za prodajalce, lahko stvari precej poenostaviš in narediš preglednejše.

O.

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

Kako? prodajalci morajo prikazovati svoje uizdelke na stalazah, kjer kupujejo kupci... prodajalci bi radi imeli cimlepse stalaze.. kupci pa cimboljnucinkovit sistem, da najdejo kar iscejo... kompromis mora biti, ce zelis oboje v enem... zal eno brez drugega ne gre
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

technolog ::

Ciljal sem na uno izbiro lokacije, oz. filtri ob robu. Preveč je vsega, obiskovalcu bega pogled, ko razmišlja, kaj bi najprej probal. Seveda moraš vedet, da je cerka 60% prebivalstva itak zabitega, nekaj kar je tebi logično njim ne bo, pa če jim daš inštrukcije. Pokaži skrij sem mislil, da lahko filtre "odpreš", nekako tako kot ima e-bay.

Oglasno pasico mate na zlati jami spletne strani, razen če jo boste res mastno prodal, potem svetujem, da jo umaknete na rob, tja k unim filtrom. Jaz imam 768*1366 zaslon, 100px višine požre OS, 100px firefox... Veš kam ciljam. Raje zapravite malo širine kot pa višino. Sploh ker so prenosniki z široko diagonalo vse bolj uporabljani.
Mogoče v vašem primeru likviden layout po širini ne bi bila slaba izbira (če je že, ignoriraj, ker ne morem sprobat, mam preozek zaslon :)), ker vam dodatni piksli zaslona pridejo v vsakem primeru prav, sploh pri rezultatih iskanja. Če že imate fixen design, seveda tega ne pojdite popravljat, ker bo šlo preveč denarja in časa.

Kar se tiče ostalega, sem impresioniran. Sej sm reku, tole sploh ni slabo, samo jaz sem hud kritik. Čestitke da ste se lotil tako velikega projekta.

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

@tehcnolog: bomba... take kritike so super...

poglej selling point mesetarja je search in filtri, ki jih bolha pogresa... sama tehnologija searcha je full huda zadaj in je algoritem tako nastian, da se zadeva sproti uci in daja vedno bolj relevantne rezultate... tudi sam autosuggester je zasnovan tako...

filtri so pa tisti, ki se mi zdijo jabolj pomembni in morajo biti prikazani. Clovek nastavi lokacijo le enkrat in mora biti jasno, da dobi prednst, ce to opravi... tako kot filtri niso skriti v spletnih trgovinah (mimovrste) tako ne smejo biti tudi tukaj, saj so najpomembnejse orodje...

kot receno se pa strninajm, da je za uporabnika, ki pride prvic na stran to full prevec...ne bojimo se pa tega, da bi to odvrnilo uporabnika... pac en draq back.. ne mores zadovoljit vsakega in vseh... sploh vsako orodje se moras naucit prvo uporabljat... mesetar je pa na videz poln ampak zelo simple orodje...kaj sele bo :D

kar se tice bannerja ti dam prav... sam mesetar se bo zelo malo financiral iz bannerjev in ta visina je bolj pomembna kot sirina.. bomo ta teden korenito razmislili o tej zadevi
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

algo ::

Ma design je res bogi oz. zelo, zelo povprečen - bi rekel slaba 3 oz. že skoraj 2 od 5. Pri konkurenci, ki je na trgu imate malo možnosti za uspeh. Tu bi lahko blesteli, pa zgleda, da ste se hardcore programerji šli malo igrati designerje tko mal za hec, po kakšnem zahtevnem programiranju :P V glavnem design in preglednost kar silita miškin kurzorček v zgornji desni kot browserja kjer se nahajajo tabi in križec s katerim zapreš okno. Recimo če že pogledaš diler.si tam je design res všečen, na nivoju in se vidi, da ga je delal nekdo, ki ima malo občuka za estetiko, pri mešetarju ga je pa delal en... mešetar. Sicer pa zgleda, da ste vso svojo energijo vložili v razvoj iskalnika, ki pa se ga žal še ne da preveriti (ni dovolj oglasov) vse ostalo šepa. Postavi se v vlogo kupca, ki si želi ogledati BMW serija 5, letnik od 2005 naprej, za do nekje 20.000€. Na avto.net dobiš rezultate s parimi klik, pri tem mešetarju je to skoraj znanstvena fantastika. V glavnem se mi je kar zdelo, da iz tega ne bo kaj obetavnega in imel sem prav (vsaj trenutno tko kaže).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: algo ()

Lion29 ::

@algo: hm... jaz sem popolnoma drugacnega mnenja.. no vsaj akr se tice primerjave z dilerjem...

kar se tice pa iskanja, bos veliko prej nasel na mesetarju kot na a.n ...vsaka pdokategorja (podrocje if you will) bo imelo svoj namenski iskalnik in autosuggester.. (podobno kot idealo.de), kjer bos zeljeno nasel zlo hutro... interaktivni filtri bodo pa zadevo se veliko bolj olajsali...

v naslednjih parih mesecih pa bomo dodali tudi shranjevanje searchov, ki bodo pogosta istkanja se dodatno olajsala!


hvala za kritike! bomo delali na tem, da bo boljse... nismo nek staticni team, ki bi zaspali na projektu (diler)... in zadeve bomo konstantno izboljsevali/dograjevali... tak da ne morte obsodit kr tak na propad ;)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

technolog ::

Jaz se tudi ne strinjam, algo. O designu sem že napisal svoje mnenje, nikakor pa ni slab. Tam nekje ena 7-8 od 10 zaenkrat. Vsake oči imajo svojega malarja, ane :) Jaz sem bolj pristaš enostavnih, čistih designov, zato ni čista 10ka. Res je sicer mal neenoten.

@Lion: Je desin delo prav specializiranega designerja, ali nekoga, ki poleg kodiranja zna še malo oblikovanja? Kak mate kaj browser support? Ferbec me matra :)

Lion29 ::

design sem delal jaz, kot vecino ostalega :D... pac prioriteta ni eye candy ampak funckionalnost...kot receno prej pa mora biti nek kompromis... v letu in se nekaj razvoja smo obrnili kar nekaj krat zadeve in dobili ven neko srednjo pot... zavedamo se, da je zdalec od optimalnega... si pa zelimo seveda zadevo izboljsat... zdaj imamo spet nas cas in resource namenjene drugam - cimbolj spolirat vmesnik, da ne bo nekih glitchev in da bo delalo vse kar najbolj zanesljivo...

btowser support pa je tako... testirano in prebrskano na ie9, 8, operi 11+, chrome-u in nekaj se na conquerorju... zadeva dela in razen kaksnega zaobljenega roba, priblizno enaka povsod... ie7- pa ne bo podprt, vsaj en za zdaj... mogoce v malo kasnejsi prihodnosti, ampak dvomim... ce bo pac nekdo zelel uporabljat mesetarja, bo pac moral imeti js vklopljen in css3 capable browser ;)... bomo pa v naslednjem letu def. presaltali na html5
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

blackbfm ::

...


men tole zgleda kot frame inside a frame inside a frame..neprofesionalno

1) barve so "trde", temnovijolična preveč seka iz strani, tudi font nekako ne paše
2) vsebina izpade čisto postranskega pomena (zaslon 1600x900), važno da je ogromen reklamni banner..pa v teh časih ko je res vse zasičeno s tem sranjem in ko so vsi alergični na reklame..fail
3) po strani je treba stalno scrollat
4) filtri bi men sedl bolj na desni strani
5) celoten ui je neintuitiven, vsi linki in gumbi so razpršeni po strani

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

algo ::

blackclw: se strinjam.

DuleKrtola ::

+1

Imam 1680*1050 in je search field na sredini browserja. Isti fail je diler. Vse je preveliko.

Še ena pripomba na oba bolhina konkurenta. Bolha ma zanič search, morš zbrat kategorijo v 16 dropdown menijih. Mešetar in diler se hvalita kok sta boljša od bolhe, search še zmeri sux. Ebayev sistem vam ni všeč? Vtipkaš search string in imaš filtre ob strani?

Zgodovina sprememb…

Bananovec ::

Sem dobil dostop do strani pred 8 meseci in lahko rečem, da je od takrat pobitih vsaj nekaj miljard hroščov.
Bi pa meni pasala oglasna pasica bolj ob levi strani + morala bi biti manjša.
Morda kaj takega?

Resolucija 1920x1080


Nima pa moje šolanje nič veze z računalništvom, ampak bi meni osebno tako pozicioniranje dosti bolj pasalo.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

Lion29 ::

Wow..hvala ti za tole...cenim vlozen cas in trud.
imam pa en pomislek..namrec ze tako zgleda polno vsega...ce bi zadevo se bolj stisnili in kompaktali...bi zgledalo vse prenatrpano in tezko berljivo...mi smo se sli koncepta white space..da zadeva diha...in da se folk ne utrudi po 1min brskanja po sajtu...malce starejsi ljudje pa raje vidijo vecje crke...vsaj tiste relevantne
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

RockyS ::

Lion29 je izjavil:

...mi smo se sli koncepta white space..da zadeva diha...in da se folk ne utrudi po 1min brskanja po sajtu...


koncept white space-a si lahko ogledaš na google+, novi preobleki gmaila,youtube ( http://www.youtube.com/cosmicpanda ) itd.

Lion29 ::

RockyS...your point?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

RockyS ::

Da dizajn mesetarja ni narejen na koncpetu white space, zato ker je grafike malo morje. O "lepoti" dizajna pa ne morem reči nič, ker je to stvar okusa.

Še en "grafični bug" če ima kategorija premalo podkategorij se ne vidi celotna lupa v ozadju search boxa.
Ali pa je to namensko tako.

koyotee ::

nokia e52/opera mobile
ko so tabi napredni spletni oglasnik, iščite in tudi najdite, ... backlightani črno mi odreže zadnje pol vrstice, oz. se prekriva s spodnjim frameom.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Lion29 ::

Lahko jak screen?
Vhodna stran bo taka le kak mesec...pol bo user related
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Matako ::

Ikone "mešetarjev" (po področjih) v filtrih znajo izpasti lame. Nekaterim bodo všeč, nekaterim ne. Besedilo bi bilo enostavno bolj profesionalno in razumljivejše za vse.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

_Dormage_ ::

Login div je VELIK!
Ne najdem kategorije Glasba/Glasbila...sem slep?

Lion29 ::

RockyS je izjavil:

Da dizajn mesetarja ni narejen na koncpetu white space, zato ker je grafike malo morje. O "lepoti" dizajna pa ne morem reči nič, ker je to stvar okusa.

Še en "grafični bug" če ima kategorija premalo podkategorij se ne vidi celotna lupa v ozadju search boxa.
Ali pa je to namensko tako.


verjetno si narobe predstavljas kaj je white space koncept

precej dobra razlaga

cisto na kratko... white space je prazen prostor med elementi, da dizajn diha... mi smo se tega posluzevali v veliki meri

@Dormage: zgleda, da smo res spregledali... nekatere so bile (zaenkrat) tud nacrtno umanknjene... glasbila seveda niso bila med temi... zaenkrat se lahko za glasbila posluzujes kategorije OSTALO... bomo pa dodali v kratkem...hvala za heads up
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

bluefish ::

Footer bi se lahko držal dna okna.

...

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

Lion29 ::

drzi.. ampak to je taksna malenkost ;)
bom zapisal na todo list.... ki je blaaaazno dolg ;)

trenutno se odpravlja se 2 buga (sortiranje in bravilno hash/url browsanje)... potem se nekaj malenkosti pri profilu in do konca uredit avtomatski prenos in we are ready to go live...

pol pa se ceeeeel kup stvari za postimat...

vsekakor pa..keep em coming...
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

nuclear ::

Footer se VSEKAKOR naj ne drži dna, in naredite tako kot ima recimo amis.net. Poglej tukaj: http://www.amis.net/web3/

Je nov stil footerov.

Kaj je prednost tukaj, si pa poglej v footeru ;)

Lion29 ti programiraš ali si designer pri tem projektu?
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

blackbfm ::

Jaz kar ne morem mimo dizajna, malo poglej themeforest, da vidiš kaj pomeni kvaliteta. Vsaj grafično. Mešetar je s trenutnim dizajnom obsojen na propad, oz. še to ne ker niti ne bo možnosti da bi zaživel. Poglej symbian s60 kje je zdaj, praktično na smetišču zgodovine, nihče ga ne povoha ker ima beden da ne rečem glup UI. Mislim če res ne ločiš kvalitete od krša potem pa res nevem.

Mogoče bi celo dal natečaj na 99designs.

bluefish ::

Footer se VSEKAKOR naj ne drži dna
Morda sem se nerodno izrazil. Footer na dnu strani.

Lion29 ::

nuclear: sem razvijalec na mesetarju, dizajn pa ni v celoti moja domena... sploh kar se logotipa in maskote tice v vseh razlicicah....

blackclw: tvoj komentar ni niti malo konstruktiven... vesel sem vsake kritike... ampak daj malo konkretno pvoej kaj ti gre tocno v nos...do sedaj sem dobil nehkaj izjemnih pohval glede dizajna in nekaj res hudih graj... zavedam se, da vsakemu ne more biti vsec...

zanima me pa tocno ali ti gre sam UI/layout v nos ali dejansko dizajn... torej barve in graficni elementi?

bluefish: sem bil razumel, ja... valda ne bom delal fixed footerja... na straneh, ki pa ne zadejo vse visine, bi pa lahko bil dol... kot receno, bomo tudi to uredili
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

blackbfm ::

Celostna podoba, barve, layout. Prav nič mi ne sede. Nevem kako je lahko trenutni dizajn sploh komurkoli kul, nisem nek težki ekspert, ampak niti ne rabiš bit da vidiš da celotna stvar optično ne klapa oz. ni niti približno estetska.

Si pogledal na http://themeforest.net/category/all ? Novejši trendi grejo v minimalizem (kar ne pomeni da mora bit funkcionalno oskubljeno), čistost, poudarek na whitespace-u in tipografiji..in to ni kar tako da malo namečeš na blef vse skupaj in serviraš ljudem (če se že greš konkurenco). Kot je bilo že omenjeno prej, tudi mene trenutna stran bolj vabi da kliknem na rdeči knof desno zgoraj, kot da bi se poglabljal notri.

Zdaj če si programer in naredu dizajn, si predstavljaj kontra, da bi nek dizajner šel delat glavno logiko web aplikacije. Saj verjetno ti je jasno da bi bila koda daleč od "tip top"..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Lion29 ::

no, vidis, to je ze bolje...

strinjam se, da je UI prenatrpan, sem dobil kar nekaj kritik na ta racun... zavedam se, da je to za uporabnika motece...zato smo tudi skrili manj uporabne/nepomembne elemente in poudarili bolj pomembne elemente... ampak do neke meje... namrec...

normalni flow pri takih aplikacijah je, da se izdajo osnovne in se pocaka, da se uporabnikom zadeva usede in se potem postopoma gradi in hkrati uci uporabnike...

zal si pa mi zaradi konkurence tega ne moremo privosciti... startat moramo bolj feature reach..(nekaj bombonckov boste se odkrili)...ker ce ne, nas nebi nihce niti povohal ...in zal to izpade kot da je vsega ogromno... in vsebina trpi...

omenjas tipografijo.. in graficne elemente... torej...mesetar je zelo obsezna int ezka aplikacija... ogromen poudarek je na interaktivnosti front enda, kar potegne za sabo cel kup javascripte...sicer se veliko teh stvari nalozi le enkrat ...ampak ze tako je aplikacija izredno tezka.... dodajat se vec mrtve teze v startu je dvorezen mec...in spet so bili potrebni kompromisi na racun optimizacije...torej smo preferirali lightweight css over heavt weight ttf/img..

kar pa seveda ne pomeni, da bo tako ostalo... zdaj je bil (in je se vedno) vecji poudarek na sami funkcionalnosti... ko bo ta tipi topi, se bomo posvetili tudi temu... saj je nas cilj se konstantno razvijati in izboljsevati!

zal pa nimam 20 clanske ekipe, da bi vse to slo socasno!
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

bluefish ::

Ob ogledu panela za registracijo naj bi se ozadje možička spremenilo v belo (kot pri hišici). Gumba Zadnji in Popularni oglasi pa mi delujeta nekako neskladno v primerjavi s trojico na levi.

...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Lion29 ::

hvala za feedback, bom postimal to...

tale "tabber" bo pa malo kasneje bil delezen fajn rekonstrukcije, ker se bo dodalo nekaj novosti in bo malo bolj jasno
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

darkolord ::

Pri filtriranju oglasov so ikonce za večje/manjše narobe obrnjene.
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je Bolha poginila med operacijo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8016611 (6373) FTad
»

letgo vs bolha oglasniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18534808 (14387) shadeX
»

Kaj pravite, se splača narediti spletni oglasnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6910102 (6460) 2dark
»

bolha.com - počasna

Oddelek: Pomoč in nasveti
303992 (2262) Hayabusa
»

Shranite si oglase za kasnejši ogled

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
249340 (7909) Bistri007

Več podobnih tem