Forum » Elektrotehnika in elektronika » Električni grelec
Električni grelec
mazi42 ::
Pozdravljeni!
Ne vem, če je tema prava za ta forum ampak vseeno.
O elektriki nimam pojma. Edino kar vem je, da trese in da se je ni pametno dotikati. Zanima me, kako velik (močan) električni grelec potrebujem, da pogrejem 500 l vode iz 30 stopinj na 60 stopinj v 8-mih urah.
Hvala za odgovor.
Lp
Ne vem, če je tema prava za ta forum ampak vseeno.
O elektriki nimam pojma. Edino kar vem je, da trese in da se je ni pametno dotikati. Zanima me, kako velik (močan) električni grelec potrebujem, da pogrejem 500 l vode iz 30 stopinj na 60 stopinj v 8-mih urah.
Hvala za odgovor.
Lp
lmfao ::
Q = m.c.(delta)T ..... m = 500 kg, c = 4200 J/kg K, delta T = 30 K. Torej potrebuješ za segrevanje vode 63 MJ toplote/energije. V resnici je spec. toplota vode 4186 J/kg K, vendar je višja številka v prid tvojemu času.
P = Q/t ..... t = 28800 sekund, P = 2187,5 W
Če vzameš 2 kW grelec bo trajalo predolgo, kupi 2,5 kW. No kateri modeli obstajajo pa ne vem, to odločitev prepuščam tebi.
Upam, da sem prav izračunal
P = Q/t ..... t = 28800 sekund, P = 2187,5 W
Če vzameš 2 kW grelec bo trajalo predolgo, kupi 2,5 kW. No kateri modeli obstajajo pa ne vem, to odločitev prepuščam tebi.
Upam, da sem prav izračunal
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termodinamika - čas segrevanja bojlerja?Oddelek: Loža | 4580 (2173) | energetik |
» | Priklop grelca bojler s termostatom?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3036 (2706) | billy |
» | Koliko € me stane, da mi bojler segreje 60L vode? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 29521 (28712) | korenje3 |
» | Solarni komplet za vodoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2902 (2579) | Pyr0Beast |
» | fizika - toplotaOddelek: Šola | 3117 (3073) | Fizikalko |