Forum » Loža » popravilo lukne v lesu...
popravilo lukne v lesu...
LordTado ::
lp
Zanima me akko se da popravit lukna v lesenem stropu 3 cm je debel pa hrstov furnir je preko...?
5cm lukna recimo?
Zanima me akko se da popravit lukna v lesenem stropu 3 cm je debel pa hrstov furnir je preko...?
5cm lukna recimo?
mihec87 ::
Za tako luknjo odrežeš kos istega lesa ki paše v luknjo ter ga vdelaš notri po robih pa še pokitaš ter polakiraš..
Da bi pa zadeva bila popolnoma neopazna bo pa teška..
Da bi pa zadeva bila popolnoma neopazna bo pa teška..
Gray_Warden ::
samo predlog...če ti ne uspe lepo popraviti luknje poizkusi čez luknjo prilepiti/privijačiti kakšno črno ploščico. Po možnosti kovinsko ali plastično da bo čim tanjša.
drugače pa bi bilo najlepše če luknjo zadelaš kot je predlagal mihec87, samo ko sem jaz to delal se je velikokrat preveč videl kit skozi lak (saj če luknja ni pravilnih oblik je dokaj težko izrezat primeren kos lesa za v luknjo) in sem potem rajši črno ploščico privijačil čez (da izgleda kot tista ploščica ki pokriva elektriko) in je izgledalo bistveno bolje.
drugače pa bi bilo najlepše če luknjo zadelaš kot je predlagal mihec87, samo ko sem jaz to delal se je velikokrat preveč videl kit skozi lak (saj če luknja ni pravilnih oblik je dokaj težko izrezat primeren kos lesa za v luknjo) in sem potem rajši črno ploščico privijačil čez (da izgleda kot tista ploščica ki pokriva elektriko) in je izgledalo bistveno bolje.
Why so serious?
mihec87 ::
Ja kit je groza kljub temu da je v isti barvi kot sam les je vseeno opazen..
Če je možnost narediš lik pravilne oblike lih toliko da pokrije luknjo ter nato odrežeš ven potem pa še kos lesa da paše notri(ja sliši se noro da greš že tako motečo luknjo povečevat)..
Mogoče če kje dobiš furnir(če govorimo o furnirju par mm debeline) pa isto luknjo odrežeš pravilnih oblik ter izbereš del furnirja ki je še najbolj podoben manjkajočem delu pa ga vlepiš saj bo tako verjetno najmanjša reža..
Zakritje z lustrom,ploščico je najlažja rešitev pa še uspe..
Če je možnost narediš lik pravilne oblike lih toliko da pokrije luknjo ter nato odrežeš ven potem pa še kos lesa da paše notri(ja sliši se noro da greš že tako motečo luknjo povečevat)..
Mogoče če kje dobiš furnir(če govorimo o furnirju par mm debeline) pa isto luknjo odrežeš pravilnih oblik ter izbereš del furnirja ki je še najbolj podoben manjkajočem delu pa ga vlepiš saj bo tako verjetno najmanjša reža..
Zakritje z lustrom,ploščico je najlažja rešitev pa še uspe..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
softić ::
Najbolj neopazno se bo naredilo s hrastovimi "čolnički".
Smrekovi čolnički se uporabljajo za pri izrezovanju smolnih kanalov... vendar rabiš tak strojček...
Smrekovi čolnički se uporabljajo za pri izrezovanju smolnih kanalov... vendar rabiš tak strojček...
nastyboy ::
Lahko tudi z kronsko žago odrežeš "popoln" krog in na drugi lati isto velikost, ga vstaviš in pokitaš. Če ne drugega bolj paše notri kot če ga režeš po meri...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenova stanovanja - Vrata, Tla, BarvaOddelek: Loža | 2994 (2581) | jk |
» | Premikajoče se vtičnice/stikala in prevelike luknjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3132 (2494) | klinker |
» | Kako zapreti luknjo v steniOddelek: Loža | 4207 (3310) | BorutO |
» | Leseno ohišje: Taurean, 22L (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 87734 (52936) | bluefish |
» | laminat na ploščice?Oddelek: Loža | 4258 (3843) | izbrisiracun |