Forum » Kaj kupiti » Nakup poceni maticne plosce
Nakup poceni maticne plosce
BBB ::
Kolega nabavlja nov poceni racunalnik in ga zanima, katera maticna plosca je primerna za procesor AthlonXP 1600 in SDR RAM. Je s financami bolj svoh in ga zanimajo samo cenejse plosce (do 25.000 SIT). Podporo naj ima tudi za zvok, SDR/DDR RAM in AGP 4x. Za ta cenovni rang naj plocsa omogoca cim vec. Navijalske sposobnosti plosce in kofiguracija 1000 in enega parametra BIOSa tu nimajo bistvenega pomena.
V stacuni mu je prodajalec predlagal model MATSONIC 8137C (KT266A). Ce ima kdo od vas to plato, naj prosim pove svoje mnenje. Pomembna je stabilnost in kompatibilnost sistema in ne toliko performanse.
Nasploh pa me zanima ali so plate s chipsetom KT266A zelo stabilne (a je to tisti chipset, ki so ga pri VIA takrat popopolnoma prenovili in ne samo nadgradili - sem namrec dolgo nazaj slisal, da je bilo z VIA chipseti veliko problemov, potem pa so enega opedenali, da deluje stabilo in brez problemov - samo ne spomnim se vec, katera verzija to je).
Sam imam plato Elite K7S5A (SiS 735) in sem s plato zadovoljen, vendar ne vem, ali se danes v cenejsem rangu dobi se kaj boljsega od te plate.
Torej, katero plato priporocate s cenami do 25.000 SIT?
V stacuni mu je prodajalec predlagal model MATSONIC 8137C (KT266A). Ce ima kdo od vas to plato, naj prosim pove svoje mnenje. Pomembna je stabilnost in kompatibilnost sistema in ne toliko performanse.
Nasploh pa me zanima ali so plate s chipsetom KT266A zelo stabilne (a je to tisti chipset, ki so ga pri VIA takrat popopolnoma prenovili in ne samo nadgradili - sem namrec dolgo nazaj slisal, da je bilo z VIA chipseti veliko problemov, potem pa so enega opedenali, da deluje stabilo in brez problemov - samo ne spomnim se vec, katera verzija to je).
Sam imam plato Elite K7S5A (SiS 735) in sem s plato zadovoljen, vendar ne vem, ali se danes v cenejsem rangu dobi se kaj boljsega od te plate.
Torej, katero plato priporocate s cenami do 25.000 SIT?
boštjan ::
kar toto ko maš ti,jaz jo jutri dobim in sem vzel tako ko ma še lan.a mi napišeš tvojo celo konfiguracijo.aja pa kero revizijo plate maš?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boštjan ()
BBB ::
Moja konfiguracija:
MB Elite ECS K7S5A (brez LANa) v3.1 (zraven je se stevilka 5)
Procesor Athlon XP 1600+
Hladilnik Titan
Napajalnik 300W
RAM 2x 128MB DDR 266MHz (Samsung)
Zvocna kartica SB AudioPCI 128
Graficna kartica Prophet 4500 32MB TV-Out (Kyro 2)
Mrezna kartica Genius
Disk 60GB Maxtor DiamondMax Plus D740X (6L060J3)
Disk 10GB IBM DTTA-351010
Pekac CD-RW Teac 24/10/40
Disketar 3.5"
Stara tipkovnica, popravljena mis Dexxa (spet lepo dela :))
Kablski modem NeMo
Monitor 17" Ilyama Vision Master Pro 411
Windows XP PRO z SP1 (sistem je zelo stabilen - monitor ze dolgo ni dobil modric).
MB Elite ECS K7S5A (brez LANa) v3.1 (zraven je se stevilka 5)
Procesor Athlon XP 1600+
Hladilnik Titan
Napajalnik 300W
RAM 2x 128MB DDR 266MHz (Samsung)
Zvocna kartica SB AudioPCI 128
Graficna kartica Prophet 4500 32MB TV-Out (Kyro 2)
Mrezna kartica Genius
Disk 60GB Maxtor DiamondMax Plus D740X (6L060J3)
Disk 10GB IBM DTTA-351010
Pekac CD-RW Teac 24/10/40
Disketar 3.5"
Stara tipkovnica, popravljena mis Dexxa (spet lepo dela :))
Kablski modem NeMo
Monitor 17" Ilyama Vision Master Pro 411
Windows XP PRO z SP1 (sistem je zelo stabilen - monitor ze dolgo ni dobil modric).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elite Motherboard vprasanjeOddelek: Kaj kupiti | 1513 (1128) | boštjan |
» | Nov računalnik - nižji/srednji razredOddelek: Kaj kupiti | 2450 (1966) | Mercier |
» | M. PLošče Elite?Oddelek: Kaj kupiti | 1535 (1030) | mile |
» | Ali se nakup dobre osnovne plošče sploh splača?Oddelek: Kaj kupiti | 2224 (1004) | slawc |
» | ECS K7S5A ali MSI K7T266A PRO2Oddelek: Kaj kupiti | 1544 (1116) | _Mortal_ |