Forum » Zvok in slika » DVB-T tuner z video vhodi
DVB-T tuner z video vhodi
alessio2 ::
Rad bi na LED monitor z HDMI vhodom priklopil DVB-T tuner pa me zanima, če obstaja kak, ki ima še video vhod (lahko scart in, s-video, composite karkoli analognega), da bi nanj priklopil recimo kako starejšo konzolo z composite video izhodom.
Druga stvar, ki me zanima, ker nimam še DVB-Tja... A se da nanj v vhod za anteno vklopit navadno analogno kabelsko in dobit pol vse kanale, ki jih imaš na TV z analognim tunerjem?
Druga stvar, ki me zanima, ker nimam še DVB-Tja... A se da nanj v vhod za anteno vklopit navadno analogno kabelsko in dobit pol vse kanale, ki jih imaš na TV z analognim tunerjem?
floyd1 ::
Ne. Potreboval bi navaden TV tuner (analogni kanali) ali DVB-C tuner (digitalni kan.). DVB-T ti pa bo delal (ali pa tudi ne, preberi še TO) izključno z anteno. Obstajajo pa kombinirani (DVB-C + DVB-T).
A je kaj takega na trgu, da ima analogni TV tuner (za navadno kabelsko) in se da priklopit na HDMI?
floyd1 ::
Leadtek WinFast TV Pro II ima samo VGA, ampak tvoj monitor ima verjetno tudi tega. Drugega žal ne poznam. Tudi s HDMI pa verjetno ne bi imel kaj boljše slike.
Samo še v razmislek - Telemach je že nekaj napovedoval zmanjšanje števila analognih kanalov, tako da to po mojem več ne bo prav dolgo funkcioniralo in ko bodo skinli vse (prej ali slej se bo zgodilo), ga lahko res vržeš v kanto. Vprašaj se, če se splača? Razen, če dobiš kakega rabljenega napol zastonj. Pa kvaliteta take rešitve je vprašljiva, slika bo verjetno zelo boga.
Samo še v razmislek - Telemach je že nekaj napovedoval zmanjšanje števila analognih kanalov, tako da to po mojem več ne bo prav dolgo funkcioniralo in ko bodo skinli vse (prej ali slej se bo zgodilo), ga lahko res vržeš v kanto. Vprašaj se, če se splača? Razen, če dobiš kakega rabljenega napol zastonj. Pa kvaliteta take rešitve je vprašljiva, slika bo verjetno zelo boga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: floyd1 ()
Kaj pa kak S-Video -> VGA converter?
Na netu sem gledal pa so več ali manj kontra (VGA -> S-Video).
Na netu sem gledal pa so več ali manj kontra (VGA -> S-Video).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB TV kartica Gigabyte U7300 PomočOddelek: Zvok in slika | 5354 (1859) | mstrax |
» | Samsung SyncMaster T240HD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25253 (15941) | OK.d |
» | digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)Oddelek: Pomoč in nasveti | 8537 (4176) | predrag000 |
» | Tv tunerOddelek: Kaj kupiti | 2756 (2133) | neki4 |
» | Nov članek: DVB-T pod LinuxomOddelek: Novice / Nova vsebina | 5064 (3621) | Alexius Heristalski |