Forum » Pomoč in nasveti » USB Wifi ključek ne vidi omrežja
USB Wifi ključek ne vidi omrežja
dunda ::
Uporabljam Amisov Enkom A1521-I router. Vključeno je brezžično omrežje, ki ga lahko uporabljam na starem prenosniku (z USB wifi ključkom) in na Androidu (SGS).
Na sinovem računalniku, ki za dostop prav tako uporablja USB Wifi, pa program vidi le sosedovo omrežje (tudi, če računalnik prenesem v neposredno bližino routerja). Ko sem izgubil živce in na novo namestil Windowse, ni bilo nič bolje. Potem sem iz svojega računalnika potegnil omrežni kabel in vtaknil (in namestil) ta sinov USB Wifi. Glej zlomka - tudi na mojem računalniku vidi samo sosedovo omrežje. Odnesem ta USB Wifi v službo, kjer pa normalno vidi vsa omrežja.
Zakaj hudiča ta USB Wifi ne vidi mojega domačega Wifi omrežja? Nimam ideje - preveril sem vse možne nastavitve. Zadeva je bila že dvakrat (in na dveh računalnikih) nameščena čisto na novo (celo z Windowsi vred) in torej nima kakšnih starih nastavitev. Kaj bi še lahko bilo? Mislim, da se omrežji ne tepeta (tudi sicer je sosedovo omrežje pri nas komaj zaznavno).
Na sinovem računalniku, ki za dostop prav tako uporablja USB Wifi, pa program vidi le sosedovo omrežje (tudi, če računalnik prenesem v neposredno bližino routerja). Ko sem izgubil živce in na novo namestil Windowse, ni bilo nič bolje. Potem sem iz svojega računalnika potegnil omrežni kabel in vtaknil (in namestil) ta sinov USB Wifi. Glej zlomka - tudi na mojem računalniku vidi samo sosedovo omrežje. Odnesem ta USB Wifi v službo, kjer pa normalno vidi vsa omrežja.
Zakaj hudiča ta USB Wifi ne vidi mojega domačega Wifi omrežja? Nimam ideje - preveril sem vse možne nastavitve. Zadeva je bila že dvakrat (in na dveh računalnikih) nameščena čisto na novo (celo z Windowsi vred) in torej nima kakšnih starih nastavitev. Kaj bi še lahko bilo? Mislim, da se omrežji ne tepeta (tudi sicer je sosedovo omrežje pri nas komaj zaznavno).
https://www.kacnje.eu
- spremenil: dunda ()
BigSexy ::
Kot kaže ti wifi ključ (od sina) ne podpira nastavitev wirelessa, ki ga imaš doma. Poskusi na routerju spremenit način oddajanja signala na nekaj drugega (b,g) in za namen testiranja ugasni enkripcijo (v primeru, da usb ključ slučajno ne podpira enkripcije, ki jo uporabljaš).
To Infinity And Beyond !
dunda ::
Zadevo sem poenostavil - v trgovini sem se dogovoril, da mi na reverz dajo drug USB ključek ... in zadeva je delovala takoj ... včasih je res škoda časa.
https://www.kacnje.eu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Utorrent prepočasen download (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9194 (8115) | MrStein |
» | linksys wrt54gl router ne najde modemaOddelek: Omrežja in internet | 3362 (2559) | candy58 |
» | WI-FI kolobocijaOddelek: Kaj kupiti | 1890 (1468) | Machete |
» | wi-fi oddajnikOddelek: Omrežja in internet | 3784 (3010) | lenart0 |
» | Prenosnik se noče povezati na wifiOddelek: Omrežja in internet | 4148 (3947) | solatko |