» »

Vprašanje o IntelBurn oziroma LINX napaki

Vprašanje o IntelBurn oziroma LINX napaki

yayo ::

Pred kakim mesecem sem sestavil nov PC, nobenih poskusov z navijanjem do sedaj (tudi zaradi vročine in pomanjkanja časa). Zaradi mirne duše sem naredil nekaj testov s PRIME95 in Memetest86+ pa ni so pokazali nobenega problema. Potem sem bral, da sta trenutno najpopularnejša programa IntelBurn in LINX pa sem rekel dajmo probat. Stvar je taka, ko zalaufam oba programa na Very High mi lahko tečeta celo noč brez, da bi bilo kaj narobe (seveda se procesor ogreje, v precej vroči sobi so bile špice do 55 c) ampak, če peklopim na Maximum Stress dobim po nekaj sekundah sporočilo: "Linpack binary stopped unexpectedly..." oziroma "Finished without errors in 3s" v LINX (brez napak v 3 sekundah? wtf?)
Procesor je 2500k, 8 gb Kingston rama (1600 ampak imam naložen Optimized Default profil v biosu torej dela na 1333) Gigabyte Z68 plata, sistemski disk Corsair 60gb SSD. Garantirano ni pregrevanja, bom zalaufal še nekaj ur Memtesta ampak močno dvomim da je pomnilnik defekten. Sem pogooglal in našel nekaj ljudi z enakimi težavami ampak jim nihče ni znal nič konkretnega pojasnit. Ah ja, sem sprobal finte kot izklopit Page File (nekdo je to svetoval) ipd. pa nobene razlike.
Ima morda kdo kašno koristno informacijo?

mihec87 ::

Če prav razumem iščeč napako oz problem ki ga ni?
Glede na to da ti vsi testi prej delajo bp bi se sam ne obremenjeval.

yayo ::

Dober odgovor ampak je šlo za mojo šlamparijo, malo pred preizkusom omenjenih dveh programov sem naredil bios update ne da bi ga prej resetiral na default pa se je očitno nekaj sprčkalo. Sem sedaj kratkostičil CMOS in potem spet diske nastavil na AHCI. IntelBurn sedaj veselo laufa na Maximum (trenutno) brez nobenih napak, prej mi je test prekinilo po nekaj sekundah. Maksimalna temperatura Core 1 55 stopinj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik za full HD obdelavo

Oddelek: Kaj kupiti
283966 (3017) opeter
»

HD 4850 črn ekran

Oddelek: Pomoč in nasveti
271730 (1317) Pyr0Beast
»

Navijanje AMD Athlon-a II X4 620 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
515011 (3775) M-XXXX
»

Problemček s hlajenjem i7 920 CPE

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171921 (1516) TOP
»

Nasvet za upgrade Motherboard in Procesor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
516738 (5183) ncc2000

Več podobnih tem