» »

Carinska pošta

Carinska pošta

mzakelj ::

Ne poštnina je bila okrog 19€ , sem pa klical na DHL katere papirje rabijo pa so rekli da zaradi tako nizke vrednosti ne carinijo. Ne vem no ali se jim ni dalo davka vžgat. Vem kaj je pošta in kaj je carina brez skrbi. Kakorkoli jaz sem še zmerom za DHL :)

Alamar ::

Samo, da ne bo naslednjič jokanja, ko bodo dejansko opravili carinske postopke po svojih tarifah, ki so manj ugodne od poštnih.

mzakelj ::

Hm ne vem no. Do sedaj same pozitivne z našim DHL-om, tudi za firmo dosti naročamo pa carina do sedaj ni bila ne vem kako huda, mi je pa zanimivo da je na računu točno tolko carine, tolko davka, ne neke klipe klape kot ta carinska pošta. Pa smo imeli parkrat pošiljko v dveh paketih, ker proizvajalec ni naredil do roka in je šla druga pošiljka z zamikom par dni, pa so carinili potem ko smo že pol stvari prodali in je prišla drugi kos pošiljke.

St235 ::

mzakelj je izjavil:

Ne poštnina je bila okrog 19EUR , sem pa klical na DHL katere papirje rabijo pa so rekli da zaradi tako nizke vrednosti ne carinijo. Ne vem no ali se jim ni dalo davka vžgat. Vem kaj je pošta in kaj je carina brez skrbi. Kakorkoli jaz sem še zmerom za DHL :)


Glede nas stavek: "neki bedni stroški slovenske carine vidiš da je čisti nateg !" niti približno ne ločiš pošte in carine.

računu točno tolko carine, tolko davka, ne neke klipe klape kot ta carinska pošta.


Aja? ker na pošti dobiš pa kaj? A si ti v življenju videl račun od carinske pošte da take klatiš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

mzakelj ::

Seveda sem videl račun carinske pošte brez skrbi, zmerom ko naročim kaj preko navadne pošte. Zmerom so neki dodatni stroški. 6€ za ??? Ne vem no zame je bedarija. Govori kar hočeš, jaz še zmerom trdim da je DHL zakon. Da ne govorim o poštnini po Sloveniji preko Pošte Slovenije. To so šele ribežni. Vsaka dostavna služba je cenejša. Sploh če maš pogodbo. Saj ni čudnega da ima Pošta Slovenije dobiček vsako leto, tudi v letih največje krize.

St235 ::

Rofl, ker DHL ne računa taistih 6€, pa še 10 -15 zraven.

darkolord ::

DHL ti zaračuna recimo 10€ za "stroške založene bančne garancije"

mzakelj ::

Kot sem napisal nisem nič doplačal razen poštnine :)

Ne bom več pisal ker je itak brezveze, eni imate svoj prav jaz sem samo mojo izkušnjo napisal.

St235 ::

pač utrujaš s priemrom kjer je bil DHL malomaren ali pa je trgovec posredoval napačne zneske in niso preverili (ali pa si si ga gladko izmislil). In na podlagi tega vlečeš neke absurdne sklepe, ki nimajo nič skupnega s zdravo pametjo ali dejanskim stanjem.

Tac20 ::

St235 je izjavil:

Tac20 je izjavil:

AJA?

Iz kitajske sem dobil ze cca. 100 paketov in sedaj imam prvic za karkol doplacat?

Se pravi 100x je bila ze pravilno izpolnjena deklaracija - ziher ja.


Lej lahko nehaš dokazovat, da ne veš o čem govoriš. Do spremembe je prišlo z letošnjim poletjem.

karafeka je izjavil:

V mojem edinem primeru, ko sem naročeval prek dhl-a, je vse skupaj s poštnino vred prišlo ~150€ (tablica ampe a90, okrog 2 leti nazaj), pa prav tako nisem plačal uvoznega ddvja.


Aja, kako pa to? A zato, ker ti ga je DHL že vračunal v poštnino? Al zato, ker nisi naročal izven EU?

mzakelj je izjavil:

Ti cariniki so navadni cigani ( se opravičujem ciganom! ). Sem naročil paketič za 24€, pojasnil da je za darilo, kar je res, pa so mi nažgal 12€ stroškov, čeprav sem prevzem osebno na carini. S tem da je paket potoval iz kitajske 3 tedne, 5 dni na naši carini. Sem pa čez kak teden potem naročil iz iste trgovine za 50€ roke, vse živo, pa je šlo čez DHL in dobil v 2 dneh. Ker smo si z kolegi delili dhl poštnino je prišlo ceneje kot preko navadne pošte. Smo bili pripravljeni tudi na carino in ostale stroške. Po trackingu vidim da je prispel paket v LJ, in kličem na DHL na kateri email moram predložiti paypal račun in račun trgovine. Ženska na drugi strani mi reče prav prijazno da tako majhih zneskov NE CARINIJO ali obdavčijo !!!. Sedaj pa ne vem ali sem jaz smotan ali nateguje ta naša pošta da kar boli. No DHL dostavil tudi na drug naslov kateri je 20km odaljen od prvotne lokacije dostave brez dodatnih stroškov in kompliciranja. Tako da od sedaj samo še preko dhl če se splača, sploh kar je nad 22€ ker se ne grem več z to kurčevo pošto. Veliko kitajskih podjetji pa izredno radi vidijo da gre preko DHL ker so res zanesljivi in hitri. Nekako človek hitro pozabi tistih par € več za poštnino če gre vse po maslu.


Nakladaš da glava peče. Pravila ob uvozu so jasna. DDV se ne plača kadar se skupna vrednot blaga manjša od 22€. Če si naročil nekaj za 24 je to pač več kot 22. Glede stoškov, ki jih DHL zaračuna si moraš pa pogledat njihov cenik in ti bo hitro jasno, da ne boš nič prihranil.


Prejšni teden dobil tri pakete od istega prodajalca BP, brez dodatnih stroškov itd. cena podobna itd, vse pod 22 €, zdej pa so zaračunal, loh pametuješ ti tud kokr hočš normaln postopek to ni. Danes sem uno tam sicer spraševal pa mi ni znala povedat NIČ. Tko da joki se pa pejd vzet chill pill.

St235 ::

ŠE vedno ne razumem kaj se napihuješ. Trije paketi so šli čes ker je bilo ali vse rpavilno označeno ali pa so ocenili, da gre za robo, ki res ne more bit več kot 22€ in ni potrebe po dodatni dokumentaciji.

Če niso ziher imajo pravico zahtevat dodatno dokumentacijo in to zaračunat. Nič drugače kot prejšnjih 25 let /z izjemo dodatnih 4€ tudi za pošiljke pod 22€).

Alamar ::

Že stokrat sem napisal, da v praksi spuščajo čez paketke majhnih dimenzij in teže ne glede na vrednost in označenost na deklaraciji. Lahko imaš uro za 1000$ v obloženi kuvertici in piše gor recimo watch, value 10$ in bo zelo verjetno šlo čez. Ni sicer 100% pravilo, ampak v veliki večini primerov se ne vtikajo. Malo je odvisno tudi od kje je poslano. ZDA, Kanada in Avstralija se po mojih izkušnjah bolj vtikajo v zadeve, kot recimo iz Kitajske. Da pa bi čisto vsako malenkost pregledovali pa imho ni možno zaradi prevelike količine brezveznih drobnarij in pomanjkanja kadra.

St235 ::

in to je že ves čas tako. Se ni popolnoma nič spremenilo. Razlika je samo v temu,da če se vtaknejo in ni ustrezno označeno sedaj to zaračunajo.

karafeka ::

St235 je izjavil:

karafeka je izjavil:

V mojem edinem primeru, ko sem naročeval prek dhl-a, je vse skupaj s poštnino vred prišlo ~150€ (tablica ampe a90, okrog 2 leti nazaj), pa prav tako nisem plačal uvoznega ddvja.


Aja, kako pa to? A zato, ker ti ga je DHL že vračunal v poštnino? Al zato, ker nisi naročal izven EU?


DHL poštnina je bila 20$ (v primerjavi z ostalimi takrat zelo nizko). Kupljeno je bilo na http://pandawill.com/. Naročeno je bilo iz Kitajske; če bi bilo iz EU se sploh ne bi oglašal v tej temi. Dobil pa v enih 6 dneh (vključno z vikendom).

Pa še moja zadnja izkušnja.
15.7.2014 plačal za http://www.aliexpress.com/item/EXP-GDC-... (skupaj 65.79$).
18.7.2014 dano na pošti v Šanghaju (registered airmail)
29.7.2014 dobil - in najbolj pomembno - nisem plačal nobenih dodatnih dajatev, niti nisem dobil obvestila iz carine.

edit:popravil citat

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: karafeka ()

erkgheoruugh ::

karafeka je izjavil:



DHL poštnina je bila 20$ (v primerjavi z ostalimi takrat zelo nizko). Kupljeno je bilo na http://pandawill.com/. Naročeno je bilo iz Kitajske; če bi bilo iz EU se sploh ne bi oglašal v tej temi. Dobil pa v enih 6 dneh (vključno z vikendom).



edit:popravil citat


Koliko je bila pa vrednost na računu, ki je bil priložen?

koyotee ::

Naročil preko SCS express international.
Plačal sem 20% nizozemskega davka in NOBENIH dodatnih dajatev.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

koyotee ::

ker lakotnik29 ves ćas nabija, da so druge službe dražje kot PS.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Alamar ::

Nič ne nabija. Druge službe imajo višje manipulativne postavke kot PS, ko dejansko zaračunajo svoje storitve, kar so v primeru karafeke pač spregledali, v tvoje primeru si pa uvozil preko EU izpostave in sploh ni relevantno.

Infusion ::

Imam eno vprašanje. Razmišljam da bi kupil en izdelek iz ZDA ki stane po pretvorbi v evre cca. 142€. Poštnina pa pride cca 40€. Bom torej moral plačat še carino ali ne? Ne razumem ali se upošteva samo ceno izdelka, ki je pod 150€ ali tudi poštnino ki pride krepko čez 150€?

Kolk mi bo carina še prištela poleg tega nakupa?

Letalec ::

Vse kar je nad 22€, plačaš 22% DDV. Za stvari nad 150€ (s poštnino vred, se ti lahko zgodi, da ti glede na vrsto izdelka nabijejo še do max 5% carine. Na vrh tega prištej še 5€ za obravnavo.

Torej worst case scenario plačaš 27% vrednosti + 5€, ki si jo plačal, da boš ta izdelek dobil na dom. Velika verjetnost, da boš plačal samo 22% + 5€.

Mislim, da tebi ni jasno, da moraš tako ali tako plačati 22% DDV. Za izdelke posebnih sort, pa nato pride še dodatna carina.


Ko kupuješ iz ZDA in imaš ceno v USD (recimo 100$), to pomeni, da boš ti plačal za izdelek z dajatvami na grobo 100€. Tako lahko takoj vidiš kaj se ti splača in kaj ne.

darkolord ::

@Infusion:

Pri presoji, ali je blago v pošiljki upravičeno do oprostitve uvoznih dajatev, se upošteva samo vrednost blaga (brez poštnine).

V tvojem primeru bo torej 22% DDV + stroški pošte, brez carine.


@Letalec:

V osnovo za DDV se upoštevajo tudi dajatve (carina).

Infusion ::

Torej bo končna cena cca. 222€. Najlepša hvala za odgovore, bom vedu za drugič kako so te stvari :)

OK.d ::

LPOK.d

OK.d ::

OK.d je izjavil:

http://www.postaltechnologyinternationa...



O zdaj bodo pa po sms-u začeli obveščati ali celo po twiterju da si dobil paket in ti poslali sliko paketa, pa celo še rtg-sliko ti bodo poslali in te obvestili, da si dobil samo 2 artikla namesto 5, štartali naj bi pa že celo ta mesec.
Samo se bojim, da bodo takšno storitev mastno zaračunavali poleg obvestil pošte:P
LPOK.d

ulemek ::

Dobil sem paket, led trak, ki je stal s poštnino vred 15 usd. Oproščen je vseh dajatev, tudi DDV.

Čarinska pošta mi je za postopek zaračunala 4,5 eur. Čemu? Špediterski storitev nisem potreboval, carinskega postopka pa nisem dolžan plačati, saj ga državni organ ne sme zaračunati. To mi pa res ni jasno. In kolikor vem, to delo dejansko opravljajo državni organi, cariniki, ki se fizično nahajajo na pošti (ki je že sicer v totalno monopolnem položaju).

Steinkauz ::

Ko dobim paket preverim ali je CN22 obrazec pravilno izpolnjen. Če je, zahtevam vračilo stroškov od carine/pošte. Če ni pravilno izpolnjen, zahtevam vračilo stroškov od prodajalca

St235 ::

ulemek je izjavil:

Dobil sem paket, led trak, ki je stal s poštnino vred 15 usd. Oproščen je vseh dajatev, tudi DDV.

Čarinska pošta mi je za postopek zaračunala 4,5 eur. Čemu? Špediterski storitev nisem potreboval, carinskega postopka pa nisem dolžan plačati, saj ga državni organ ne sme zaračunati. To mi pa res ni jasno. In kolikor vem, to delo dejansko opravljajo državni organi, cariniki, ki se fizično nahajajo na pošti (ki je že sicer v totalno monopolnem položaju).


Daj prosim preberi temo no... Do takrat pa poknjiži zadevo kot davek na lastno neumnost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

ulemek ::

St235 je izjavil:

ulemek je izjavil:

Dobil sem paket, led trak, ki je stal s poštnino vred 15 usd. Oproščen je vseh dajatev, tudi DDV.

Čarinska pošta mi je za postopek zaračunala 4,5 eur. Čemu? Špediterski storitev nisem potreboval, carinskega postopka pa nisem dolžan plačati, saj ga državni organ ne sme zaračunati. To mi pa res ni jasno. In kolikor vem, to delo dejansko opravljajo državni organi, cariniki, ki se fizično nahajajo na pošti (ki je že sicer v totalno monopolnem položaju).


Daj prosim preberi temo no... Do takrat pa poknjiži zadevo kot davek na lastno neumnost.


A ti dejansko prebereš vsako temo od začetka, ko se nekje vključiš v debato? Daj, ne kvasi neumnosti in ne bodi žaljiv. Sploh pa, tvoj komentar ni potreben, ker mi je nekdo že prijazno odgovoril oz. sugeriral, kaj je bilo narobe.

ulemek ::

Steinkauz je izjavil:

Ko dobim paket preverim ali je CN22 obrazec pravilno izpolnjen. Če je, zahtevam vračilo stroškov od carine/pošte. Če ni pravilno izpolnjen, zahtevam vračilo stroškov od prodajalca


Hvala.

nejodagreat ::

Je kdo že naročil tole oz. kaj podobnega: http://www.aliexpress.com/item/10ML-UV-... ?

Skrbi me, da bi bila takšna "flaška" na carini sumljiva in bi mi zaračunali kak specialen pregled...

Uros!no ::

Dobil sem obvestilo o pošiljki pri kateri je pošiljatelj neznan. Pošiljka je iz Singapurja.

Ker sem v zadnjem času veliko naročal mi je popolnoma nejasno o kateri pošiljki se gre.

Ima kdo izkušnjo ali nasvet kaj storiti v tem primeru? :)

St235 ::

Vprašaš carino kaj je v paketu.

9magic ::

Iz Kitajske sem naročil lcd zaslon za telefon, za katerega sem odštel 24,33 USD.
V petek sem dobil poziv, naj pošljem dokumente za dokazilo o vrednosti pošiljke za carinski postopek. Ker sem naračunal, da pride 24,33 USD nekaj pod 22 EUR, sem bil zadovoljno prepričan, da bom v kratkem le dobil svoj lcd zaslon. Danes pa me na pošti neprijetno presenetijo s položnico za 11 EUR :S
4,85 EUR DDV za LCD + 1,05 EUR UPN + 4,10 EUR Enostavno carinjenje e-poslovanje + 0,9 EUR DDV na Enostavno carinjenje. = 10,90 EUR.
S tem da sem plačal za LCD 21,5 EUR.
Sedaj sem jezen na pošto:(

Mare2 ::

9magic je izjavil:


S tem da sem plačal za LCD 21,5 EUR.

Poštnina?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

St235 ::

Poštnina bi morala bit irelavantna, ker je izdelek po 22€. Vprašanje je edino kakšeno je bilo nihanje tečaja. Osebno ocenjujem, da bi se lahko pritožil na podalgi tega da bi moral bit oproščen plačila davka.

tupee ::

St235 je izjavil:

Poštnina bi morala bit irelavantna, ker je izdelek po 22€. Vprašanje je edino kakšeno je bilo nihanje tečaja. Osebno ocenjujem, da bi se lahko pritožil na podalgi tega da bi moral bit oproščen plačila davka.


Tečaj velja na dan carinjenja. Vem ker sem bil 'žrtev' tudi sam, pri temu potonu Evra.

amacar ::

Glede na tečajno listo tule: http://www.fu.gov.si/carina/podrocja/ca... in velja za avgust, je bil tečaj 1.0902, kar res nanese 24.33/1.0902 = 22.317€, če pa v septembru. pa je tečaj 1.1041 in 24.33/1.1041 = 22.036€, torej je v obeh primerih žal nad 22€.

St235 ::

potem je bil postopek izveden pravilno.

9magic ::

Amacar hvala. Nisem vedel po kateri tečajni listi pretvorijo in to mi je povzročalo frustracije:)

kixs ::

Z enim v ZDA se dogovarjam za menjavo. Gre za ene stare PC komponente in bi slo samo menjava 1:1 in vsak nosi stroske posiljanja drugemu. Kako na to gledajo na carini?

K nam bo prisel manjsi paketek, teze cca 250g. Nekako se mi zdi, da je pametno napisat neko vrednost, recimo $6. Glede na to, da gre za rabljeno graficno kartico iz 1994, kaj bodo naredili nasi cariniki? Dokazila o nakupu seveda ne bom imel!?

Hvala

kixs ::

Zdej sem prebral tale letak:
http://www.fu.gov.si/fileadmin/Internet...

Verjetno bo slo skozi brez problemov:

- gre za izdelek za osebno rabo in ne komercialno,
- postnina bo brezplacna,
- CN22 bo izpolnjen in oznacena vrednost bo manjsa od 22€

No, bomo vid'l.

majlo ::

No zdaj pa mam jaz eno vprašanje.

Naročil sem izdelek:

http://www.ebay.co.uk/itm/261882859620?...

Carina ga je ustavila, seveda ker je kitajec na cn napisal vrednost 10 USD.

Carini sem preko spletne strani poslal zgoraj omenjen link, screenshot Purchase history iz Ebaya, ter dopisal, da so mi mastercard obremenili z 20,80 EUR dne 23.8.2015.

Ker pač kitajc ni pravilno izpolnil cna, sem se sprijaznil z dodatnimi stroški.

Trenutno sem na šihtu, pa me foter kliče, da sem dobil paket, in da je moral doplačat 14 €.
Se komu sanja po kaki logiki.

Ko pridem domov bom pogledal, samo me grize.

tor2 ::

St235 ::

majlo je izjavil:

No zdaj pa mam jaz eno vprašanje.

Naročil sem izdelek:

http://www.ebay.co.uk/itm/261882859620?...

Carina ga je ustavila, seveda ker je kitajec na cn napisal vrednost 10 USD.

Carini sem preko spletne strani poslal zgoraj omenjen link, screenshot Purchase history iz Ebaya, ter dopisal, da so mi mastercard obremenili z 20,80 EUR dne 23.8.2015.

Ker pač kitajc ni pravilno izpolnil cna, sem se sprijaznil z dodatnimi stroški.

Trenutno sem na šihtu, pa me foter kliče, da sem dobil paket, in da je moral doplačat 14 EUR.
Se komu sanja po kaki logiki.

Ko pridem domov bom pogledal, samo me grize.

Izdelka nisi kupil v eurih ampak v dolarjih, in se je tečaj v tem času premenil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

darkolord ::

Mogoče so napak računali z ameriškimi dolarji namesto s kanadskimi. 31 CAD je bilo prej in sedaj manj kot 22 eur.

seba-beba ::

@majlo

Šifterje bi vzel tukaj...http://www.rosebikes.de/artikel/shimano...
Cena bi bila skupaj s poštnino 22 EUR...samo na njihov newsletter bi se prijavil in tako pridobil bon za 10 EUR, ki ravno pokrije poštnino...

majlo ::

seba-beba je izjavil:

@majlo

Šifterje bi vzel tukaj...http://www.rosebikes.de/artikel/shimano...
Cena bi bila skupaj s poštnino 22 EUR...samo na njihov newsletter bi se prijavil in tako pridobil bon za 10 EUR, ki ravno pokrije poštnino...


vem za drugič



Lakotnik
V vsakem primeru sem pod 22 EUR

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: majlo ()

tor2 ::

Carina vzame za tečaj tedensko/mesečno listo Banke Slo.
31 canadskih dolarjev je manj kot 22 eur
23.8 je bil tečaj ~0.6666
http://www.xe.com/currencycharts/?from=...


Če si ti računali v USD, potem si prišel preko meje 22 eur.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tor2 ()

lexios ::

tor2 je izjavil:

Carina vzame za tečaj tedensko/mesečno listo Banke Slo.
31 canadskih dolarjev je manj kot 22 eur
23.8 je bil tečaj ~0.6666
http://www.xe.com/currencycharts/?from=...


Če si ti računali v USD, potem si prišel preko meje 22 eur.


Hočeš reč, da kupiš izdelek po tečaju npr. 1:0.85 (izdelek stane 24.7$, plačaš torej 20.995 eurov), izdelek hodi do tebe npr. 3-4 tedne v tem času se tečaj spremni na npr. 1:0.93 - plačal si 20.995 eurov, le da je sedaj 24.7$ vrednih 22.971 eura - in ti carina po novem tečaju enostavno zaračuna DDV, čeprav je iz računa razvidno, da si plačal manj kot 22 eurov?? Pritoži se...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

tor2 ::

Narobe si razumel.

Tečajno listo imajo po mesecih
http://www.fu.gov.si/carina/podrocja/ca...

Za kanadske dolarje je avgustovski tečaj po fursu:
0,705865

30.99 cad $ = 21,87475 eur


99% sem prepričan da so zajebali pri pretvorbi, usd vs cad $.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tor2 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DHL Carina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6116345 (293) Machete
»

Zakaj tako visoka carina? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6519825 (9227) BorutK-73
»

Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11030088 (26656) Fritz

Carina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13839802 (35583) Tilen

Več podobnih tem