Forum » Pomoč in nasveti » BIOS - IDE, AHCI, RAID - počasen startup, shutdown
BIOS - IDE, AHCI, RAID - počasen startup, shutdown
mgermo ::
Win7 so instalirani v AHCi mode. Želel sem narediti raid polje, zato sem mode dal na RAID (sem prej prebral da ni tako lahko, ampak sem vseeno za vsak slučaj hotel probati, saj če ne dela enostavno daš nazaj - vsaj vsem do sedaj je to ratalo).
Torej dal sem na RAID in seveda se je zgodil crash pri startupu. Nič, dal nazaj na ahci AMPAK:
auto detecta sata st. 2 drive (ki ga itak ni) 2 min, 2 min se zaustavi na win logo pri nalaganju in potrebuje skoraj toliko za shutdown (win7 so instalirani na ssd).
Če ročno naštimam, da je sata st. 2 prazen, ga preskoči ampak delay pri win startu in shutdownu ostane.
Če prestavim mode na IDE, dela vse normalno le SSD je počasnejši (izmerjeno v diskmarku).
Torej je kako možno dati mode v RAID brez reinstalacije win ali pa vsaj nazaj na AHCI (brez teh delayev)?
Torej dal sem na RAID in seveda se je zgodil crash pri startupu. Nič, dal nazaj na ahci AMPAK:
auto detecta sata st. 2 drive (ki ga itak ni) 2 min, 2 min se zaustavi na win logo pri nalaganju in potrebuje skoraj toliko za shutdown (win7 so instalirani na ssd).
Če ročno naštimam, da je sata st. 2 prazen, ga preskoči ampak delay pri win startu in shutdownu ostane.
Če prestavim mode na IDE, dela vse normalno le SSD je počasnejši (izmerjeno v diskmarku).
Torej je kako možno dati mode v RAID brez reinstalacije win ali pa vsaj nazaj na AHCI (brez teh delayev)?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sprememba iz AHCI na RAID0Oddelek: Pomoč in nasveti | 3818 (3172) | zee |
» | SSD in AHCI modeOddelek: Strojna oprema | 6165 (4156) | AC_DC |
» | PCI kartica IDE RAID ne pa klasična PCI IDEOddelek: Strojna oprema | 1605 (1203) | solatko |
» | Eden izmed HDD v raidu je mrtevOddelek: Pomoč in nasveti | 5332 (4615) | ST-777 |
» | Problem z RAID0Oddelek: Pomoč in nasveti | 1592 (1360) | OK.d |