» »

Ponovno zaganjanje / Rescue CD

Ponovno zaganjanje / Rescue CD

Enterprise ::

1. Imam malo starejši računalnik, ki pa ševedno brez problema poganja XPje. Imam čuden problem. Ob zagonu se večkrat samodejno resetira ali pa zmanjka slike, drugič vse ok. Opažam, da je obnašanje odvisno od uporabe. Če delam recimo 1-2h na dan bo naslednji dan ob zagonu vse ok. Če ga ne uporabljam en teden, spet cela vojna da se zažene.
Čudi me tudi to, da se nikoli ne resetira, če na novo nalagam windowse. Pomojem če bi bila napaka v strojni opremi bi bile težave neglede nato kaj delam. Malo sem bral po internetu,, baje je varjanta da se spiho kontakte od rama etc. nisem še probaval. ima kdo izkušnje s tem problemom?

2. Kateri Rescue CD priporočate, da temeljito pregleda sistem (in bios če je možno?) še pred bootanjem? Malo sem gldal forum pa so več al manj stare teme ...

3. Samo potencialno vprašanje; nek program je napisan za Visto in W7. Če ga želim namestiti na XP je težava v tem da zavrne OS. Ali je kaj možnosti da se zaščito zaobide, da v HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion spremenim verzijo windowsa na visto, naložim program in potem spremenim nazaj? Ali lahko to vpliva na sam sistem?

Hvala.

1. včasih se potem, ko se postavi na namizju pokaže obvestilo da se je sistem po resni napaki obnovil ... juhu ...

DeeCoy ::

Glede na to, da je računalnik star, bi rekel, da je šla matična oz. kondenzatorji na matični. Poglej, če so kaj napihnjeni na vrhu, ali če so spustili kakšno tekočino.

pregledal, pretipal; meni se zdijo ok.
o kakšni tekočini isto ni sledi ...

amigo_no1 ::

Kako pogosto na novo nalagaš winse ?
Napajalnik ima lahko tudi napihnjene kondenzatorje.

Kako izgledajo napihnjeni
http://slo-tech.com/clanki/06002/

chkdsk /f
chkdsk /f problem

testiraj še disk z orodjem proizvajalca (full scan)
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov

Ksj vse imaš notri v kišti (mb, cpu, vga, psu, ostala periferija) ? Temperature so v mejah normale ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

v 3h letih mislim da 2x.
kar se tiče kondenzatorjev bo šeenkrat natančno pregledal, ampak sem 100% da na vrhu ni rjave plasti kakršna je na tvojih slikah.
kišta je osnovna, kupljena pred par leti. motherboard, hdd, procesor, grafična, cd, ena ploščica rama pomojem je to to.
temperature so pomojem ok ker se računalnik reboota samo na začetku, ko ga prižgem. če ga pustim ene 10 minut "da se segreje" lahko potem normalno delam neomejeno časa, tako da pomojem ni problema v temperaturi, bom pa še preveril.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376279 (5884) solatko
»

Izklapljanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
382159 (1631) Geozadetek
»

tagan 530w vs RushPower M 600w

6617 (544) Crni_Dejan
»

Računalnik se ponovno in ponovno zaganja... Ali crkuje trdi disk??

152973 (2705) Riff
»

Težave z računalnikom

Oddelek: Strojna oprema
9794 (608) MIHAc27

Več podobnih tem