» »

Zagon računalnika-problem?!

Zagon računalnika-problem?!

caribbean ::

Živjo, zadnje čase mi računalnik, ko se zažene napiše (ne vedno) : disk read error occured, kakšenkrat, vendar bolj poredko, pa napiše, da ne najde operacijskega sistema. Po tem zapisu pa se ne zažene naprej ampaka kar obstane. Kaj je narobe? Tudi, če ga takrat resetiram, to nič ne pomaga, saj potem ponovno napiše isto. Proval sem že zamenjati prikluček sata na katerikoli drugi priključek na matični plošči in ni nič pomagalo. Kasneje sm tudi zamenjal kabel sata, saj sm mislil, da je kaj narobe s čitalnim kablom, vendar tudi to ni pomagalo. Kaj mislite, je to kriv trdi disk ali matična plošča ali samo operacijski sistem? Glede na omenjeno bi sklepal, da je matična plošča vredu ter slab trdi disk...

Hvala za vse odgovore...

s1m0n ::

Za kater disk gre ?
Preveri ga s proizvajalčevim orodjem za diagnostiko.

caribbean ::

Disk WD, stestiral sem ga s programom WD Data Lifeguard Diagnostics, tako s hitrim kot tudi s podrobnim testom ni našlo nobene napake, vsi sectorji so ok. Sicer ne vem, če je ta tapravi program, ker nism mogu narest SMART analize... Sicer pa sm pozabu še omenit, da mi kakšenkrat tudi zamrzne računalnik med delom in mi vrže v plav zaslon, potem ga pa morem ponovno resetirati... Torej kaj je problem, matična? Poznate še kakšen program za stestirat disk?

hvala za odgovore...

amigo_no1 ::

Kaj piše v modrem zaslonu ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

inštalacija windows xp s trdega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
283219 (2359) ngc2392
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

514448 (3614) MasterKiD

Ne zazna trdega diska (!)

171867 (1507) Lonsarg
»

I7 4790K problem??!!

Oddelek: Strojna oprema
383003 (1995) Clubraider
»

inštalacija XPjev