Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
Cookie123 ::
Pozdravljeni,
kupujem nov televizor in izbiram med LG 55uh668v in Philips 55pus7101.
Katerega mi priporočate in zakaj?
Hvala za odgovore.
Hvala za odgovore.
andrej69 ::
Gledam tv v BigBangu LG 49UH750v https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/4... pa ne vem, zakaj je toliko znižan, ker če gledam karakteristike, so super.
Ali sem kaj spregledal?
Zelo soliden televizor.Toda, če hočeš še kvalitetnejši televizor, kar se tiče kvalitete slike ti priporočam tale model:)
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/4...
Huhuhu, spet se javljam :)
uglavnem...čez vikend sem obiskala vse trgovine in ure preživela pred TVji. Moram povedat, da me je navdušil najbolj LG. Sem se pa dobesedno zaljubila v OLED
Ponudili so bi ugodno obročno odplačilo za naslednja dva TVja.
LG 55EG910V OLED (cca. 1400eur)
LG B6 OLED55B6 4K OLED (cca. 1800eur)
Prvi je ukrivljen sicer, TV bo na steni...me pa zanima res razlika, ali je vredno doplačati za B6 model? Ker slika na OLED je....njami
Hvala za pomoč in nasvete pobči
Tukaj nimaš kaj razmišljat.Vsekakor se isplača vzet model B6:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Pozdravljeni,
Hvala za odgovore.
Tukaj je boljša opcija model Philips 7101.Philips ima že 100Hz panel,širok barvni razpon, višji barvni razpon,boljše procesiranje same slike.In navsezadnje izgleda slika v mraku bolje zaradi Ambilighta.
car100 ::
Gledam tv v BigBangu LG 49UH750v https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/4... pa ne vem, zakaj je toliko znižan, ker če gledam karakteristike, so super.
Ali sem kaj spregledal?
V tem cenovnem rangu je odličen tv sploh če rabiš široke vidne kote, webOS 3.0 je tudi eden izmed boljših sistemov tako da dela hitro in nezapleteno, prek usb predvaja že vse z podnapisi. V kolikor rabiš 49" je to dober nakup. Cena ja glede na konkurenčne trgovine čist realna. Ima pa bigbang akcijo samo do 25.1.2017 (po tem datumu se je pa treba individualno zmenit za "primerno ceno". Bojo pa v roku parih mesecev 2017 modeli in je že kr zadni čs, da se priprav skladišča za nove modele zato bo sedaj na kupe akcij.
Tomson ::
... me pa zanima res razlika, ali je vredno doplačati za B6 model? Ker slika na OLED je....njami
Absolutno B6. Največja razlika je pri uniformiranosti zaslona, pa video procesiranje, upscaling, 2x višja svetilnost, pa HDR, zelo pomembna zadeva za prihodnost, seveda 4k, če bo izkoriščen, bistveno boljša "out-of-the-box" slika, pokriva širši spekter barvne palete, bistveno nižji input lag, WebOS 3 je še boljši.
Ima pa EG910 podporo 3D, B6 pa ne, ki pa se tako ali tako poslavlja ...
Če bi bila razlika večja, bi bilo za razmislit, tudi EG910 namreč ni slab TV, še posebej odličen je pri višjekakovostnem materialu, pri nižjekakovostnem materialu pa se odreže slabše kot cenejši LCDji. Če bi kupovala v tujini, kjer je EG910 samo 1000EUR, kar je 80% manj kot B6 bi bila dilema, tako je pa ni.
Še primerjava na hitro:
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
Markus55 ::
Ali sem kaj spregledal?
V tem cenovnem rangu je odličen tv sploh če rabiš široke vidne kote, webOS 3.0 je tudi eden izmed boljših sistemov tako da dela hitro in nezapleteno, prek usb predvaja že vse z podnapisi. V kolikor rabiš 49" je to dober nakup. Cena ja glede na konkurenčne trgovine čist realna. Ima pa bigbang akcijo samo do 25.1.2017 (po tem datumu se je pa treba individualno zmenit za "primerno ceno". Bojo pa v roku parih mesecev 2017 modeli in je že kr zadni čs, da se priprav skladišča za nove modele zato bo sedaj na kupe akcij.
Sem pogledal še malo višje predlagani Philips in je v tem rangu tudi super tv.
Sem se pa vseeno odločil za LG (nekako znamki LG bolj zaupam).
Hvala.
DarwiN ::
1800€ za 55" TV, Anja? Rajši si oko iztaknem. ;)
4k je neumnost na tako majhnem TVju, razen če gledaš z 1m razdalje. HDR je pa tudi še v povojih in je za večino ljudi ravno tako neumnost... Torej praktično vržeš denar proč. OLED ok, ampak to je občutno previsoka cena. Kaj takšnega bi bila polna kapa, ali pa kaj za 1000€, če obvezno nucaš obročno odplačevanje. Za 4k, HDR, OLED in ostale bonbončke pa počakaš 5 let, ko bo tak 75" TV koštal ~2500€. To bo potem smiselen nakup.
4k je neumnost na tako majhnem TVju, razen če gledaš z 1m razdalje. HDR je pa tudi še v povojih in je za večino ljudi ravno tako neumnost... Torej praktično vržeš denar proč. OLED ok, ampak to je občutno previsoka cena. Kaj takšnega bi bila polna kapa, ali pa kaj za 1000€, če obvezno nucaš obročno odplačevanje. Za 4k, HDR, OLED in ostale bonbončke pa počakaš 5 let, ko bo tak 75" TV koštal ~2500€. To bo potem smiselen nakup.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
@DarwiN
Ne bodi nevoščljiv, OLED ima svoje čare in je na nekaterih področjih superioren LCDjem, 4k pri 55" bo tudi pri 2m super, HDR vsebin je že kar nekaj in dejansko dodajo k izkušnji, če je TV sposoben prikazat pravi HDR. Izjava, da je to stran vržen denar je precej zgrešena, malo nesramna, razen če praktično ne gledaš TVja, ali pa ga gledaš pod takšnimi pogoji in takšne vsebine, da ga nikoli ne izkoristiš. In vsak, ki kupi boljši TV bo sigurno poskrbel, da ga bo tudi izkoristil.
In kot si prebral, Anja9 je zaljubljena. Dobesedno. V OLED. Ne pokvari ji teh lepih treutkov! ;)
Ne bodi nevoščljiv, OLED ima svoje čare in je na nekaterih področjih superioren LCDjem, 4k pri 55" bo tudi pri 2m super, HDR vsebin je že kar nekaj in dejansko dodajo k izkušnji, če je TV sposoben prikazat pravi HDR. Izjava, da je to stran vržen denar je precej zgrešena, malo nesramna, razen če praktično ne gledaš TVja, ali pa ga gledaš pod takšnimi pogoji in takšne vsebine, da ga nikoli ne izkoristiš. In vsak, ki kupi boljši TV bo sigurno poskrbel, da ga bo tudi izkoristil.
In kot si prebral, Anja9 je zaljubljena. Dobesedno. V OLED. Ne pokvari ji teh lepih treutkov! ;)
DarwiN ::
Zaljubljena že, ampak je skoraj jurja razlike v ceni.. Ok, na 2m razdalji najbrž teoretično še opaziš ~2% boljšo sliko pri 4k zaslonu, če imaš 20/20 vision, ampak potem mora dejansko gledat s te razdalje. In koliko 4k vsebin bo dečva gledala? Sešteješ 1+1 in dobiš odgovor, da je denar stran vržen.
Sicer pa 4k ni tisti glavni strošek, saj dobiš že debre 4k TVje za jurja. HDR je večji zalogaj, ker pravi HDR10 podpirajo samo high-end TVji s cenami v višavah. Sploh pa zaenkrat dobiš mačka v žaklju. Poglej tole, če imaš 10 minut časa.. Dejansko plačaš astronomsko visoko doplačilo za neko tehnologijo, ki jo boš mogoče nekoč uporabljal in ti bo prinesla ~10% lepšo sliko.
Torej, ja.. 1.5m razdalja in 4k blu ray HDR predvajalnik za ~400EUR ter redno kupovanje/izposojanje 4k BD/HDR ploščkov. Oziroma naročilo na Netflix 4k HDR vsebine, ki še ne obstajajo, sploh pri nas lol. See where this is going? :)
Skratka, po pameti!
Sicer pa 4k ni tisti glavni strošek, saj dobiš že debre 4k TVje za jurja. HDR je večji zalogaj, ker pravi HDR10 podpirajo samo high-end TVji s cenami v višavah. Sploh pa zaenkrat dobiš mačka v žaklju. Poglej tole, če imaš 10 minut časa.. Dejansko plačaš astronomsko visoko doplačilo za neko tehnologijo, ki jo boš mogoče nekoč uporabljal in ti bo prinesla ~10% lepšo sliko.
Torej, ja.. 1.5m razdalja in 4k blu ray HDR predvajalnik za ~400EUR ter redno kupovanje/izposojanje 4k BD/HDR ploščkov. Oziroma naročilo na Netflix 4k HDR vsebine, ki še ne obstajajo, sploh pri nas lol. See where this is going? :)
Skratka, po pameti!
You don't see faith healers working in hospitals
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Defenitivno se vse vrti okoli dejstva, koliko je na voljo vsebin, in 4k HDR vsebin res ni niti približno toliko kot navadnih FHD. Ampak, v zadnjem letu se stvari precej spreminjajo na bolje, 4k vsebin je precej, HDR pa postopoma vedno bolj prisoten, tudi preko "stream" storitev in pač preživiš tistih 10€ na mesec, če že kupiš high-end TV. UHD predvajalnik v obliki Xbox One S dobiš že za dobrih 200€, izposoja in tu ter tam nakup kakšnega UHD Blueraya pa tudi ni takšna stvar. Tu in tam, pa je. Užitek pa bo.
Nasplošno je opcij za 4k vsebine že kar nekaj, tudi tiste storitve ki sicer pri nas niso dostopne, so preko VPNja dostopne, če se malo potrudiš. Ni pa vse zastonj, jasno.
Pogledal video, ja, se sigurno strinjam z določenimi segmenti, ampak kot je jasno razvidno iz posnetka, dober HDR posnetek, kar niso vsi, ima zelo velik vpliv na filmsko izkušnjo, kar tudi avtor sam potrjuje. In glede na to, da bodo HDR vsebine vedno bolj dodelane in bodo dobri TVji kot je B6 to resnično v celoti izkoristili, že danes nakup dobrega HDR TVja ni vstran vržen denar. Če si lahko privoščiš in če to izkoristiš, seveda. Bo pa sigurno v letu ali dveh teh vsebin iz dneva v dan več, le te pa bodo vedno bolje optimizirane.
In glej ga zlomka, kateri TV je na polici, LG OLED, za katerega pravi, da je najboljši pri prikazu HDR vsebin! ;)
Js pravim, če finance so, če se bo TV izkoristil, go for it. Že danes se da fino izkoristit, v bližnji prihodnosti pa še toliko bolj.
Nasplošno je opcij za 4k vsebine že kar nekaj, tudi tiste storitve ki sicer pri nas niso dostopne, so preko VPNja dostopne, če se malo potrudiš. Ni pa vse zastonj, jasno.
Pogledal video, ja, se sigurno strinjam z določenimi segmenti, ampak kot je jasno razvidno iz posnetka, dober HDR posnetek, kar niso vsi, ima zelo velik vpliv na filmsko izkušnjo, kar tudi avtor sam potrjuje. In glede na to, da bodo HDR vsebine vedno bolj dodelane in bodo dobri TVji kot je B6 to resnično v celoti izkoristili, že danes nakup dobrega HDR TVja ni vstran vržen denar. Če si lahko privoščiš in če to izkoristiš, seveda. Bo pa sigurno v letu ali dveh teh vsebin iz dneva v dan več, le te pa bodo vedno bolje optimizirane.
In glej ga zlomka, kateri TV je na polici, LG OLED, za katerega pravi, da je najboljši pri prikazu HDR vsebin! ;)
Js pravim, če finance so, če se bo TV izkoristil, go for it. Že danes se da fino izkoristit, v bližnji prihodnosti pa še toliko bolj.
4knative ::
Za našo banana republiko ni neke izbire pri 4k vsebini. Amazon sploh nima 4k vsebin za našo zaostalo regijo, razen ene serije kjer se vozijo z avti, skratka nezanimivo. Na google play je filmov malo morje, ampak ista zgodba, za našo zaostalo regijo lahko izbereš samo SD ali HD. Netflix ima nekaj 4k vsebin za našo zaostalo regijo, čeprav nam nudijo dosti manj kot brihtnim, vitkim američanom. Ostale vsebine pa žal treba potegniti na nelegalen način iz interneta. Zgleda, da jim smrdi naš denar.
Od 350 TV programov v paketu XL HD t-2 niti enega v 4k, žal. Večinoma 720p in velika kompresija, skratka slaba slika.
Čez 5 let bo 4k pri nas uporaben za siršo javnost. Za zdaj pa uporabno samo za konzole in netflix. Netflix in PS4 PRO: odlično 5. Moje izkušnje so take.
Od 350 TV programov v paketu XL HD t-2 niti enega v 4k, žal. Večinoma 720p in velika kompresija, skratka slaba slika.
Čez 5 let bo 4k pri nas uporaben za siršo javnost. Za zdaj pa uporabno samo za konzole in netflix. Netflix in PS4 PRO: odlično 5. Moje izkušnje so take.
Anney ::
Financ ni in škoda, da se deklina tepe po glavi še naslednjih 5 let, dokler bo oplačala teh preplačanih 1800EUR za nekaj kar še ni na takšnem nivoju kot bi moralo biti. Bolje en soliden HD za okrog jurja, ter varčevati, da čez par let, ko bomo videli kako se bo HDR in ostalo razvilo nebo potrebe po obročnem plačevanju novega TVja. Vsi pa vemo, da je po petih letih (že prej) televizor samo še okras na steni in za spremljanje stare tehnologije in SD kanalov (tudi po 5-tih letih bomo verjetno v SLO še gledali SD signal).
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
leiito ::
uglavnem...čez vikend sem obiskala vse trgovine in ure preživela pred TVji. Moram povedat, da me je navdušil najbolj LG. Sem se pa dobesedno zaljubila v OLED
Prvi je ukrivljen sicer, TV bo na steni...me pa zanima res razlika, ali je vredno doplačati za B6 model? Ker slika na OLED je....njami
B6 za €1.800? To bi bila najbrž najboljša cena v Evropi, bojo začeli Nemci pri nas kupovat tivije.
Tudi sam si lastim že tretji tv od Philipsa za prvega se ne spomnim modela delal ko šus,je še bila ona močnejša širša varijanta,drugega imam že en 6 let niti ene težave slika odlična.
2)http://www.philips.si/c-p/37PFL7605H_12...
Tretji tudi dela odlično star tri leta preklopi so hitri,konec leta je celo imel posodobitev programske opreme,smart tv dela brez zatikanja,slika odlična.
3)http://www.philips.si/c-p/47PFK7179_12/...
Oba tv ja sta bila ob nakupu nekje 1200€,imam pa kolega,ki lani kupil en philipsov tv ima baja težave z prižigom tv ja enkrat se prižge drugič ne.
Za novejše modele lahko sam osebno rečem, sem že stestiral na 2 Philips 55pus6501 tvjih da se nočejo prižgat če je nanj priklopljen disk (mogoče tudi usb ključek). Mora biti nekakšen bug, da tv zamrzne.
Potegni dol to različico nadgradnje.
https://drive.google.com/open?id=0B7UEM...
Postopek nadgradnje:
Z zgornje povezave si naloži datoteko. Če je datoteka Zipana, jo najprej razzipaj.
Na praznem USB ključku ustvari mapo z imenom upgrades (pazi na male znake v imenu mape).
Naloženo datoteko skopiraj v mapo upgrades na USB ključku.
USB ključek vstavi v TV in počakaj, da predvajalnik prebere vsebino. Nadgradnja se običajno zažene samodejno.
Če se ne zažene samodejno, pojdi v Nastavitve/Vse nastavitve/Posodobitev programske opreme/Lokalne posodobitve/Izberi datoteko in z OK potrdi postopek nadgrajevanj.
Na zaslonu boš videl takšno sporočilo (spodaj je prikazana slika s starejšo programsko različico!):
Med postopkom nadgrajevanja boš pozvan k potrditvi izvršitve in dokončanja postopka.
Po končanem postopku aparat za 1 minuto izklopi iz električnega napajanja.
Svetujem, da si po nadgradnji znova nastaviš svoj TV (Nastavitve / Vse nastavitve / Splošne nastavitve - Znova nastavi TV). Programe bo potrebno po zagonu znova poiskati.
Po programski nadgradnji še preveri, ali si s svojim GOOGLE računom (gmail) prijavljen v trgovino aplikacij Google Play Store. Če nisi, se prijavi.
S tem boš televizorju dovolil, da posodobi vse androidne aplikacije. Ne pozabi odpreti aplikacijo Google Play Store. Potrditi boš moral veljavnost tvojega računa.
Šele po tem se bo pričela nadgradnja aplikacij. To lahko traja tudi do pol ure, odvisno od hitrosti tvoje internetne povezave. Stanje posodabljanja aplikacij lahko spremljaš v Google Play Store/Moje aplikacije.
Po končanem postopku še enkrat aparat za 1 minuto izklopi iz električnega napajanja.
fpbs ::
Financ ni in škoda, da se deklina tepe po glavi še naslednjih 5 let, dokler bo oplačala teh preplačanih 1800EUR za nekaj kar še ni na takšnem nivoju kot bi moralo biti. Bolje en soliden HD za okrog jurja, ter varčevati, da čez par let, ko bomo videli kako se bo HDR in ostalo razvilo nebo potrebe po obročnem plačevanju novega TVja. Vsi pa vemo, da je po petih letih (že prej) televizor samo še okras na steni in za spremljanje stare tehnologije in SD kanalov (tudi po 5-tih letih bomo verjetno v SLO še gledali SD signal).
Tudi ob prehodu črnobele TV na barvno, so nekateri svetovali, da je bolje kupiti ČB, ker še ni barvnih programov. Kar se HDRov tiče, LG podpira največ formatov. Televizorji bodo vedno prihajali na tržišče z raznimi novostmi, in po tej logiki lahko vedno samo čakaš na boljše in cenejše.
B6 za €1.800? To bi bila najbrž najboljša cena v Evropi, bojo začeli Nemci pri nas kupovat tivije.
Ona je pomoje mislila 2800eur za 55 b6 oled pri big bangu, ker drugi nevem nevem če kdo ponuja obroke. Cena 2800 štima v big bangu, tako da verjetno se je oseba zatipkala.
@4knative @darwin
PS: Kar se tiče 4k vsebin, sta že slišala za KODI AddOn Silent Hunter? ;)
Ne napeljuj me v piratstvo. Ne bi rad preživel 5 let v ječi. Za KODI verjetno rabiš še en računalnik, razen če imaš android TV. Jaz sem bolj komot, tako da to ne pride v poštev. Potem raje snamem 60 giga film in ga postreamam preko plexa. Še boljše bi bilo če bi si ga lahko sposodil za 3 evre na google play v 4k s podnapisi, s syncanimi gobci in syncanimi podnapisi.
Ona je pomoje mislila 2800eur za 55 b6 oled pri big bangu, ker drugi nevem nevem če kdo ponuja obroke. Cena 2800 štima v big bangu, tako da verjetno se je oseba zatipkala.
Morda.
Zanimivo da rtings ta ukrivljen OLED še vedno umešča na 2. mesto naj tivijev za med jurja do jurja in pol, za KS8000. http://www.rtings.com/tv/reviews/by-siz...
Filipsov in Bekotov pa spet nikjer.
Morda.
Zanimivo da rtings ta ukrivljen OLED še vedno umešča na 2. mesto naj tivijev za med jurja do jurja in pol, za KS8000. http://www.rtings.com/tv/reviews/by-siz...
Filipsov in Bekotov pa spet nikjer.
Prosim ne pisat bedarij:)Tudi Panasonica ne vidim nikjer, pa verjetno ni slab televizor ali pač..?
Rtings na svojih straneh ne testira Philips in Panasonic televizorjev, zato jih tudi ne vidiš na tej strani..
Jaz se gladko požvižgam na te njihove ocene. To se da s parimi narezki rešit. Reši ti s parimi narezki amazon reviewje ko ti tam 5000 folka pljuva po TV-ju.
Po vseh televizorjih se danes pljuva:)Kar pa se tiče testov, pa niso vsi podkupljeni..
To se strinjam. Zagotovo niso vsi podkupljeni. Nekateri proizvajalci ogromno investirajo v nove tehnologije in s tem res ponudijo najboljše, žal pa imaš tudi take, ki jim je bolj pomembno, da obvlada par rewuiverjev, ki dajo primerne ocene in je na koncu ravno tako dober rezultat prodaje.
podbevna ::
Pozdravljeni,
zanima me kaj mislite o naslednji ponudbi Hoferja:
http://aldi.medion.com/md31200/sl/?refP...
Zanima me zlasti primerjava z 65 inčnim Hisensejem:
http://www.makspro.si/index.php/led-tv-...
Trenutno se nagibam k Hoferju, ker ima 3 leta garancije, pri kateri ga moram spraviti le do Hoferja. Ne vem pa ali je panel dober in kakšna je slika, saj nisem našel nobenih review-jev.
Trenutno se nagibam k Hoferju, ker ima 3 leta garancije, pri kateri ga moram spraviti le do Hoferja. Ne vem pa ali je panel dober in kakšna je slika, saj nisem našel nobenih review-jev.
puginho ::
Pozdravljeni,
Trgovske znamke so ponavadi vrhunec tehnologije :), ne kupuj tv-ja za katerega ne najdeš nič na internetu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: puginho ()
@4knative @darwin
PS: Kar se tiče 4k vsebin, sta že slišala za KODI AddOn Silent Hunter? ;)
Ne napeljuj me v piratstvo. Ne bi rad preživel 5 let v ječi. Za KODI verjetno rabiš še en računalnik, razen če imaš android TV. Jaz sem bolj komot, tako da to ne pride v poštev. Potem raje snamem 60 giga film in ga postreamam preko plexa. Še boljše bi bilo če bi si ga lahko sposodil za 3 evre na google play v 4k s podnapisi, s syncanimi gobci in syncanimi podnapisi.
No saj, to sem imel v mislih, če slučajno poznaš, da te opozorim, da ne bi zašel na stran pota.
Samo da je vest čista ob teh 60gb filmih. ;-)
PS: za Kodi ne potrebuješ AndroidTv ali računalnika, AndroidTvBox za 35€ je več kot dovolj. ;-)
Pa je kdo že osvojil ta Kodi, add-one itd., ker baje lahko s Kodijem streamaš 4K vsebine, gledaš športne dogodke v živo v HD, vse valjda zastonj. Jaz sem si ga inštaliral, naštimal SportsDevil in Pheonix, pa nisem bil ravno impresioniran, sploh ker so danes HD streami mega športnih dogodkov zlahka dosegljivi brez Kodija. Zdi se pa zanimiv za 4K robo, če je res vse tko k na internetu piše.
PS: za Kodi ne potrebuješ AndroidTv ali računalnika, AndroidTvBox za 35€ je več kot dovolj. ;-)
Bom probal na Raspberry PI 3. Da vidim kako to vi pirati delate.
LapD ::
Kupujem TV diagonale 49" ali 50". Gleda se šport ter filmi in serije preko Plexa.
Ogledanega imam Samsunga 49KS7000 za 900€ ... je to iz vidika P/P najboljši nakup ali je smiselno preveriti še kak model v tem rangu?
Ogledanega imam Samsunga 49KS7000 za 900€ ... je to iz vidika P/P najboljši nakup ali je smiselno preveriti še kak model v tem rangu?
web&motion designer
Kupujem TV diagonale 49" ali 50". Gleda se šport ter filmi in serije preko Plexa.
Za takšen denar, je to zelo dobra opcija..Za takšen denar, ne boš dobil kvalitetnejšega televizorja.
Vendar pazi pri nakupu, kajti so težave z odstopanjem zadnjih stranic:)Tako, da pri prevzemu preveri..
car100 ::
Tudi sam si lastim že tretji tv od Philipsa za prvega se ne spomnim modela delal ko šus,je še bila ona močnejša širša varijanta,drugega imam že en 6 let niti ene težave slika odlična.
2)http://www.philips.si/c-p/37PFL7605H_12...
Tretji tudi dela odlično star tri leta preklopi so hitri,konec leta je celo imel posodobitev programske opreme,smart tv dela brez zatikanja,slika odlična.
3)http://www.philips.si/c-p/47PFK7179_12/...
Oba tv ja sta bila ob nakupu nekje 1200€,imam pa kolega,ki lani kupil en philipsov tv ima baja težave z prižigom tv ja enkrat se prižge drugič ne.
Za novejše modele lahko sam osebno rečem, sem že stestiral na 2 Philips 55pus6501 tvjih da se nočejo prižgat če je nanj priklopljen disk (mogoče tudi usb ključek). Mora biti nekakšen bug, da tv zamrzne.
Potegni dol to različico nadgradnje.
https://drive.google.com/open?id=0B7UEM...
Postopek nadgradnje:
Z zgornje povezave si naloži datoteko. Če je datoteka Zipana, jo najprej razzipaj.
Na praznem USB ključku ustvari mapo z imenom upgrades (pazi na male znake v imenu mape).
Naloženo datoteko skopiraj v mapo upgrades na USB ključku.
USB ključek vstavi v TV in počakaj, da predvajalnik prebere vsebino. Nadgradnja se običajno zažene samodejno.
Če se ne zažene samodejno, pojdi v Nastavitve/Vse nastavitve/Posodobitev programske opreme/Lokalne posodobitve/Izberi datoteko in z OK potrdi postopek nadgrajevanj.
Na zaslonu boš videl takšno sporočilo (spodaj je prikazana slika s starejšo programsko različico!):
Med postopkom nadgrajevanja boš pozvan k potrditvi izvršitve in dokončanja postopka.
Po končanem postopku aparat za 1 minuto izklopi iz električnega napajanja.
Svetujem, da si po nadgradnji znova nastaviš svoj TV (Nastavitve / Vse nastavitve / Splošne nastavitve - Znova nastavi TV). Programe bo potrebno po zagonu znova poiskati.
Po programski nadgradnji še preveri, ali si s svojim GOOGLE računom (gmail) prijavljen v trgovino aplikacij Google Play Store. Če nisi, se prijavi.
S tem boš televizorju dovolil, da posodobi vse androidne aplikacije. Ne pozabi odpreti aplikacijo Google Play Store. Potrditi boš moral veljavnost tvojega računa.
Šele po tem se bo pričela nadgradnja aplikacij. To lahko traja tudi do pol ure, odvisno od hitrosti tvoje internetne povezave. Stanje posodabljanja aplikacij lahko spremljaš v Google Play Store/Moje aplikacije.
Po končanem postopku še enkrat aparat za 1 minuto izklopi iz električnega napajanja.
Povezava ne dela :( lahko poveš kaj je to za ena nadgradnja, je uradna?
Trenutno mam gor version:000.001.015.064, zip dat. , 883.9 MB, objavljeno 11. november 2016 za 55pus6501
emsi ::
Mati rabijo nov tv pa me zanima ali ima kdo kako priporočilo za nekje med 400-500eur? PHILIPS LED 43PUH6101 gledam trenutno
Majo ti daljinci na novejših TVjih tudi opcijo, da se z njimi upravlja tudi STB (od telekoma npr)? Da se ne potrebujeta pol dva, en za tv in en za STB.
Majo ti daljinci na novejših TVjih tudi opcijo, da se z njimi upravlja tudi STB (od telekoma npr)? Da se ne potrebujeta pol dva, en za tv in en za STB.
=
vrunc ::
Ker nikjer v trgovinah nimajo na zalogi LG 49UH750V, sem zasledil podoben model z nižjo ceno in sicer 49UH7507. Kakšna je razlika med tema dvema televizorjema?
LG Display Said to Reach LCD Panel Supply Pact With Samsung:
https://www.bloomberg.com/news/articles...
https://www.bloomberg.com/news/articles...
Anney ::
Verjetno ja, je pa kar konkretna posodobitev:
QM163E_U_0.6.152.0
-Date: 2017/01/23
-Android 6.0.1 based software
-Update of Google apps
-The Android Boot animation has been updated
-Faster UI navigation
-Faster installation time of SW
-Improved buffering during YouTube playback
-Android apps that have been installed via Google Play Store will ask for their permissions upon opening the app for the first time.
-During the initial TV set-up, the TV can connect to your Android phone to allow quick installation of your TV.
-Sound drops when switching between encrypted channels
-Improvements for stability
-Updated channel logo's
-Fixed translation errors
-Audio loss on HDMI or when watching Broadcast channels
-Crash when entering Ambilight Hue menu
-Fix for playback using Videoland app
-Improved compatibility with PlayStation4 PRO
-Fix for Netflix 100 error
-Fix for TV getting stuck in Philips Logo
-Fix for Teletext issue in Sweden
-Improvements for Google Cast issues on Nordic apps
-Netflix HDR support enabled
-ViaPlay App Support
-E-UM/ E-sticker improvements
-Ambilight / Demo menu improvements
Note: SW 6.152.0 is not fine-tuned for series 6401, 6801, 6581 and 7601
yet. These series will be updated soon
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Posodobitve so vedno za določen model, ne gleda na velikost zaslona ...
mjaa ::
Imaš tudi na strani od 49PUS6501 firmware z datumom 25.1.
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpin...
Sem malo prej updateal svoj 49PUS6501. Lepo da so dodali podporo za HDR v Netflixu... kdaj bo pa za YouTube je pa drugo vprašanje.
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpin...
Sem malo prej updateal svoj 49PUS6501. Lepo da so dodali podporo za HDR v Netflixu... kdaj bo pa za YouTube je pa drugo vprašanje.
Anja9 ::
Živjo,
mi lahko prosim kdo prilepi povezavo do nastavitev "calibration" za PHILIPS 55PUS6501
Najlepša hvala
mi lahko prosim kdo prilepi povezavo do nastavitev "calibration" za PHILIPS 55PUS6501
Najlepša hvala