» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
198 / 223
»»

Tomson ::

sasoe je izjavil:

Saj je bilo že o vseh toliko napisanega, da ni več kaj filozofirat, se pač moram odločit.
Za Andreja69, že vem katerega bi izbral, kaj pa ti Tomson? Gledalo se bo vse (SD, HD (TV 1080i in USB 1080p), šport, 4k (ko bo kaj več na voljo, v HEVC) ...). Ajde Tomson, imaš cca 600 eur budgeta, kupil bi?

HVALA

Defenitivno bi se odločal med Samsung KU6000 in Philips 6501. Če bi gledal dosti vsebin zvečer, v zatemnjenem prostoru bi vzel Samsunga, če pa bi gledal več športa, kjer je pomembno čim boljše procesiranje gibanja in se TV ne bi gledal v zatemnjenem prostoru, pa Philipsa. Sta pa oba odlična v svojem cenovnem rangu, glede na vrsto panela.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

gorann ::

andrej69 je izjavil:

commissar je izjavil:

Pozdravljeni,

Malo razmišljam o novem Tv-ju, najverjetneje OLED, razen če samsungov 'QLED' letos ne prinese čudežev. Gledel bom v zatemnejenm prostoru, največ filme in TV serije (vecinoma 1080p, nekaj 4K - delež 4K bo sčasoma rastel, nič SD, nič naših tv kanalov).

Kar me zanima je, koliko je LG-jev ABL (automatic brightness limitr) prisoten in motec pri moji uporabi. In pa za koliko je pričakovano izboljsanje tega v 2017 modelih, glede na povečanje svetilnosti. Se to že ve, ali bo treba pocakati na teste?

hvala
lp

Kar se tiče ABL, zna biti malo moteče.Nekaj se , da storit z samim nastavitvami kontrasta in ostalih parametrov.Problem je, ker se ta opcija, ne, da izključit.Kar pa se tiče svetilnosti na novih modelih, bo nekje boljše za 25%.

krho je izjavil:

A kdo mogoče ve, kakšna je razlika med naslednjima Sonyevema modeloma?
kd-49xd8005b in kd-49xd8077s

Gre za enaka modela, namenjena za različni trg.
sam opomnem, da ni pred vsakim "da" vejica
:-D

sasoe ::

Tomson je izjavil:

sasoe je izjavil:

Defenitivno bi se odločal med Samsung KU6000 in Philips 6501. Če bi gledal dosti vsebin zvečer, v zatemnjenem prostoru bi vzel Samsunga, če pa bi gledal več športa, kjer je pomembno čim boljše procesiranje gibanja in se TV ne bi gledal v zatemnjenem prostoru, pa Philipsa. Sta pa oba odlična v svojem cenovnem rangu, glede na vrsto panela.

Hvala

Ampaka si spet dal če ... ti osebno bi v tem cenovnem rangu kupil? direktno! brez če? :)
CoolerMaster_RC-590: asus_P7P55D-E, i5_760_2.80GH+ninja3, LC6650GP3_SGv2.3,
2x2GB_RAM, GeForce GTX 1050, SSD_Samsung_830_128GB, WD-green-2TB, Win7 ...

Slopek ::

Jaz sem vzel pus6501, na trojne pike pri naj sosedu in sem zadovoljen. Ambi light mi je super ;). Na 2.3m gledam 55"(prej49) pa bi komot gledal 65" :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

@sasoe
Mora bit če, ker osebno v tem cenovnem rangu ne bi kupil TVja, pa ne ker bi bili tako slabi ampak ker točno vem katere karakteristike mora tv izpolnjevati in v tem cenovnem rangu jih pač razumljivo ne. Zatorej bo moj naslednji TV OLED. Sony Oled, če po vse po sreči. ;-)

Če ;-) pa bi bil prisiljen vzet TV v tem cenovnem rangu, iz takšnega ali drugačnega razloga, bi vzel Samsung KU6000, ker gledam TV le zvečer, v zatemnjenem prostoru.

Če pa bi kupoval za ženo, ki po večini ne gleda TVja v zatemnjenem prostoru in gleda več športa, bi vzel Philips 6501.

Kot vidiš brez če-jev pač ne gre! ;-)

krepki ::

Kako je pa zdaj z IPS in VA paneli,kot omenjate naj bi bili VA paneli boljši ampak ta posnetek pravi drugače.

@krepki: KLIK

andrej69 ::

Slopek je izjavil:

Jaz sem vzel pus6501, na trojne pike pri naj sosedu in sem zadovoljen. Ambi light mi je super ;). Na 2.3m gledam 55"(prej49) pa bi komot gledal 65" :)

Tukaj imaš nastavitve za ta model.

deejay2 ::

Ne razumem, zakaj toliko navdušenja nad OLED zasloni. AMOLED zasloni so naprednejši od OLED (OLED so nekakšna prejšnja verzija AMOLED zaslonov) in jaz nad njimi nisem preveč navdušen. Največja težava, ki jo imajo AMOLED zasloni, je neenakomerna porazdelitev barv in predvidevam, da imajo isto težavo tudi OLED. Meni je moj Galaxy S7 edge požrl živce zaradi neenakomerne razporeditve barv. Ko na njem odprem neko spletno stran z belim ozadjem, se takoj opazi, da je na določenih koncih zaslona bela precej manj bela kot na drugih. In to težavo nima samo moj S7 edge temveč večina telefonov z AMOLED zaslonom. Je pa res, da ob gibajoči se sliki ta neenakomernost barv ni tako močno opazna kot v mirni sliki. Kar hočem povedati je to, da če imajo OLED zasloni to težavo, kot jo imajo AMOLED, jaz nad njimi nikakor ne bom navdušen. Pri LCD zaslonih sem omenjeno težavo redkeje videval.

Zakaj OLED? Veliko višje kontrastno razmerje, absoluten prikaz črne, brez light-bleeda, halo efekta, black/grey uniformiranost zaslona, vidni koti, procesiranje gibanja. Če gledaš TV v zatemnjenem prostoru sploh ni primerjave med LCD in OLED. Ok, kakšen Sony ZD9 pride blizu! ;)

Meni so roko na srce UHD LCD-ji, ki jih imajo v Big bangu razstavljene povsem dovolj vrhunski. Ne rabim več :).

Defenitivno, danes že UHD TVji nižjega cenovnega razreda niso slabi, a kot rečeno, vsak ima svoje želje, pogoje, zahteve, gleda TV pod različnimi pogoji, gleda različne vsebine iz različnih virov itd. Za spremljanje TV programa bo vsak TV ok, če pa želiš izkoristit maximum in gledaš UHD Blueray filme v zatemnjenem prostoru ter želiš optimalno HDR doživetje, tega si deležen pa le pri nekaterih flagship modelih.

mgermo ::

deejay2, poglej si Blade Runner intro (zeleno drevo)na youtubu na monitorju in svojem edge. Če ne vidiš razlike ali ti ta ni pomembna, enostavno ne potrebuješ oled. Bodi vesel, boš prihranil.

sokol11 ::

Nabavil danes Philipsa 55 7181. Zaenkrat lahko rečem samo bomba od slike. :)
>-<

@mgermo ne vem točno kateri video misliš. Vtipkal sem Blare Runner intro, a ne vem kateri video imaš v mislih.

Pri meni je že dolgo tako, da barve mi pri zaslonu nikoli niso bile tako pomembne kot ostrina slike in velikost. Zanimivo, da številni uporabniki pri AMOLED zaslonih obožujejo ekstra žive barve, mene pa to nikoli ni preveč prepričalo. Barve pri LCD zaslonih so mi bile lepše. Ok sedaj pri S7 edge so barve ok, saj se je intenziteta barv nekoliko umirila. Vseeno pa so mi še vedno npr. barve pri iPhonih lepše, ker so bolj naravne.

Najbolj naravne barve so pri plazma TVjih! ;)

Skoda, ker jih ni več. Ker pri plazmah se spomnim, da je bilo tako, da si dobil za isti denar precej večjo kot LCD. Danes bi tako imeli vsi po domovih vsaj 75" beštije namesto 55" :D.

So še, so še. Ena Panasonic plazma še pri meni doma! ;-)

V domovih vem da so še :). Tudi moj oče še vedno gleda svojo nekaj čez 40-palčno LG-jevo plazmo. Stara je že 9 let, pa dela še kot na začetku. Za plazme so govorili, da pri njih slika s časoma potemni. Pri očetu ni popolnoma nič.

sokol11 je izjavil:

Nabavil danes Philipsa 55 7181. Zaenkrat lahko rečem samo bomba od slike. :)

Me veseli, da si zadovoljen:)A si naredil nastavitve.?

m0LN4r ::

Majstri eno vprasanje, je kdo zasledil kake tezave oz. posledice, pri teh vecjih TVjih kar se tice raztezanja in krcenja materiala ?
Konkretno mislim, temperaturni razpon 15-25 stopinj ipd. ? Namrec teoreticno se pr 65" material raztegne/razsiri za 2x vec kot pri 32" ?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Tsunamii ::

Jaz imam Panasonicovo plasmo TX-P50V10! V 8 leto gre in slika je se zmeraj TOP! Edino kar mi je zal, ker ni bilo za 65+. Barve so res naravne. Mehke. Tople. Gledam Tvje pri nekaterih frendih in mi ne sede. Maybe ker nimajo high-end Tvja..ne vem. Upam, da bo OLED ko ga bom kupil cez 2-3 leta tudi TOP! Takrat vsaj 65..najraje 75 sam no, cene tudi takrat za OLED ne bodo poceni.

Bodo, bodo. Sony je napovedal za letos 55" OLED za 2.000$ in 65" OLED za 3.000$. In to bi naj bile cene ob začetku prodaje. V 2018 se bo sigurno dobilo 65" OLED za 2000€. Pa še QLED pride leta 2018 in bo kar zanimivo.

leiito ::

m0LN4r je izjavil:

Majstri eno vprasanje, je kdo zasledil kake tezave oz. posledice, pri teh vecjih TVjih kar se tice raztezanja in krcenja materiala ?
Konkretno mislim, temperaturni razpon 15-25 stopinj ipd. ? Namrec teoreticno se pr 65" material raztegne/razsiri za 2x vec kot pri 32" ?

Aja? Koliko pa je daljša diagonala v vroči sobi?

fpbs ::

LG Display, Successful Development of a Talking Display First in the World:

http://www.olednet.com/en/ces2017-lgdis...

leiito je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Aja? Koliko pa je daljša diagonala v vroči sobi?

Nevem, me pa mal skrbi, glede na te tezave pri samsungu in odstopanja odkvirja od zadka. Od samega sebe se to nebi smelo dogajat.
Sicer jaz tega problema nimam, ko pa zdej pr minusu luftam stanovanje in se TV hladi, se vsasih slisi kak neki poka ko se ohlaja.
Trade Republic 38MVDVXM

bbobst ::

m0LN4r je izjavil:

Aja. Torej se po tvoje materjal naprimer na 1 meter v 32 Tv-ju razširi za naprimer 1 mm,
če pa je isti materjal v 65 Tv-ju pa se razširi za 2 mm na meter.

Ni razteg materiala procentualno?
Trade Republic 38MVDVXM

Procesator ::

Po samo dveh letih in pol mi je crknil Philips LCD (menda celotna matrika) in bi bilo popravilo 90% cene novega tv-ja. Zato se nisem odločil za popravilo in bi si omislil novega. Gledal sem v rangu nekje do 500€ (eventuelno 550-600€). Zanima me ali lahko bil Samsung LED TV UE49K5502, ki ga da dobit pri največjem spletnem prodajalcu za 540€ smiseln nakup ali je morda v tem rangu kaj boljšega za enak denar?
Hvala. :)

Tomson je izjavil:

Bodo, bodo. Sony je napovedal za letos 55" OLED za 2.000$ in 65" OLED za 3.000$. In to bi naj bile cene ob začetku prodaje. V 2018 se bo sigurno dobilo 65" OLED za 2000€. Pa še QLED pride leta 2018 in bo kar zanimivo.

Sony bo dobil letos 100k OLED panelov, kar predstavlja samo majhen procent celotne LGejeve OLED proizvodnje, tako da tudi če jih podari, nebo bistveno vplivalo na padec cene. Tisto o Samsungovih QLEDih s pravim pomenom besede, pa pozabi za nekaj let, če sploh kdaj.
Vsekakor se letos pričakuje padec cen, predvsem zaradi povečane proizvodnje in novim načinom proizvodnje, to je s printanjem panelov.

PeterGriffin ::

Tomson je izjavil:

Dobiš bolje za podoben denar. Odvisno od tvojega max cenovnega ranga, malo si poglej TUKAJ, pa napiši tvoj max budget in kakšne so točno tvoje zahteve, kakšne vsebine se bodo v največji meri gledale in pod kakšnimi pogoji.

max buđet bi bil nekje recimo 700-800€, več od tega žal ne. Philipsa nebi ravno zaradi tega ker bi se tv gledal več ali manj ponoči. Zanima me tudi kakšne so izkušnje s temi androidi, a ni neki tako, da naj bi bili počasni oz kdaj zaštekajo? Kaj menite med temi modeli sony kdl55w756(srebrn) za 602€+ddv, ali sony kd55xd7005(650+ddv) pa še razlika med tistim samsungom, ki ste ga omenjali ku6000 in https://www.mimovrste.com/ultra-hd-tv-s... . Pomembna je pa slika, soliden zvok, da ima možnost usb predvajanja ter smart tv s temi aplikacijami youtube, tunein, plex itd, ter screenmirroring.
.

Procesator je izjavil:

Po samo dveh letih in pol mi je crknil Philips LCD (menda celotna matrika) in bi bilo popravilo 90% cene novega tv-ja. Zato se nisem odločil za popravilo in bi si omislil novega. Gledal sem v rangu nekje do 500€ (eventuelno 550-600€). Zanima me ali lahko bil Samsung LED TV UE49K5502, ki ga da dobit pri največjem spletnem prodajalcu za 540€ smiseln nakup ali je morda v tem rangu kaj boljšega za enak denar?

Za današnje televizorje, še ti je dolgo delal:)Kateri model pa imaš.?

mgermo ::

Tomson je izjavil:

To je bil rumour. Sony bo imel višje cene od LGja.
QLEDa ne bo najmanj 5 let glede na to, da še prototipa nimajo, pa še potem ne bo vplival na ceno oleda, ker na začetku ne more biti cenovno konkurenčen. QLED je mrtev pred rojstvom.
Pri amerih je oled že prehitel lcd v premium razredu, to pa zato ker se je dalo dobit 65k za 2kusd. Če LG spusti cene v Evropi kot USA, bo za praznike 2018 se dalo dobit 65 za 2k, ja.

johanblond ::

Procesator je izjavil:

Mene tudi zanima nekaj v tem budgetu. A si lahko kdo primerja Samsung LED TV UE49K5502 in Medion 49'' UHD TV (Hofer).

Po ključnih parametih sta zelo primerljiva:
- ista velikost (124 cm)
- primerljiva cena Samsung 540€ vs. Medion 450 €

bbobst ::

m0LN4r je izjavil:

Ni razteg materiala procentualno?

Saj vemo kaj si hotel povedati, ampak je bilo malo čudno napisano.

andrej69 je izjavil:

Procesator je izjavil:

Model je Philips 40PFL4208H/12.

Procesator je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Procesator je izjavil:

Po samo dveh letih in pol mi je crknil Philips LCD (menda celotna matrika) in bi bilo popravilo 90% cene novega tv-ja. Zato se nisem odločil za popravilo in bi si omislil novega. Gledal sem v rangu nekje do 500EUR (eventuelno 550-600EUR). Zanima me ali lahko bil Samsung LED TV UE49K5502, ki ga da dobit pri največjem spletnem prodajalcu za 540EUR smiseln nakup ali je morda v tem rangu kaj boljšega za enak denar?

Model je Philips 40PFL4208H/12.

To je letnik 2013.Potem je še tako dolgo deloval.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Pa dobro no, kaj vsi torej dajate ven vsake tri leta 500€+ za TV-je?

Procesator je izjavil:

V današnjih časih še prej:)Zato je smiselno, doplačat za podaljšano garancijo..

Procesator je izjavil:

Tu se ne strinjajo... https://www.cnet.com/news/are-tv-extend...

Ja potem pa zaupaj tem člankom:)Res je, da pri najkvalitnejših modelih to ni nujno, je pa dobro, da imaš podaljšano garancijo.Pri nižjih modelih, pa je to vsekakor dobrodošlo..

Tomson je izjavil:

To je bil rumour. Sony bo imel višje cene od LGja.
QLEDa ne bo najmanj 5 let glede na to, da še prototipa nimajo, pa še potem ne bo vplival na ceno oleda, ker na začetku ne more biti cenovno konkurenčen. QLED je mrtev pred rojstvom.
Pri amerih je oled že prehitel lcd v premium razredu, to pa zato ker se je dalo dobit 65k za 2kusd. Če LG spusti cene v Evropi kot USA, bo za praznike 2018 se dalo dobit 65 za 2k, ja.

Ne ne, js računam na Sony 65" OLED za 3000€ letos. Naj se kr lepo potrudi Sony! ;((

Glede QLED v letu 2018, oziroma pravilno QDLED (Quantum Dot Light Emitting Diode)

Initially, we didn't expect to see the first QLED sets hit the market until 2018, but Samsung jumped the gun at CES 2017 and unveiled its new 'QLED' class of 4K TVs.

Is it just a coy marketing ploy, or is the new-gen TV tech really there? It's all a bit "yeah but, no but" at this stage.

Based on Home Technology Editor Ced Yuen's hands-on time with the South Korean firm's premium Samsung Q9F QLED-branded offering, these are seriously impressive new sets, but there are a few caveats worth mentioning.

What Samsung has actually done with its 2017 QLED TVs is to take quantum dots and wrap them in a new metal alloy, which allows for brightness, colour, and viewing-angle capabilities beyond anything we've seen before.

What Samsung hasn't done, though, is ditch the LCD panel intermediary completely. Rather, it's cleverly redesigned it so that backlights can now fire from multiple angles instead of a single trajectory, which is a kind of happy halfway house between the quantum dot of old and the 'pure QLED' we've talked about above.

In other words, Samsung has refined and even redefined quantum-dot screen design, but it hasn't released a QLED TV 'proper', as it were.

That, it seems, is still one for 2018, as rival high-end TV manufacturers like Sony and LG seem to be going all-in on OLED this year.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

andrej69 je izjavil:

Procesator je izjavil:

Ja potem pa zaupaj tem člankom:)Res je, da pri najkvalitnejših modelih to ni nujno, je pa dobro, da imaš podaljšano garancijo.Pri nižjih modelih, pa je to vsekakor dobrodošlo..

Ja, razumem... Pri starših imajo doma 2 tv-ja. En stal pred 10+ leti 1000€+ in dela. Drugi bil kupljen pred 5 leti za 250€ in dela... Sej piše tam statistika (par procentov v prvih parih letih)...

Sicer pa me je v osnovi zanimalo kaj se splača za ta denar...

Procesator je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Procesator je izjavil:

Ja, razumem... Pri starših imajo doma 2 tv-ja. En stal pred 10+ leti 1000€+ in dela. Drugi bil kupljen pred 5 leti za 250€ in dela... Sej piše tam statistika (par procentov v prvih parih letih)...

Sicer pa me je v osnovi zanimalo kaj se splača za ta denar...

Ta Samsung je dobra izbira.Imaš pa še tukaj dve dobri opciji.
https://www.ceneje.si/Izdelek/6889109/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/7161717/a...

Hvala.

Tomson je izjavil:

Ne ne, js računam na Sony 65" OLED za 3000€ letos. Naj se kr lepo potrudi Sony! ;((
Glede QLED v letu 2018, oziroma pravilno QDLED (Quantum Dot Light Emitting Diode)

Po pogodbi dobi Sony panele šele nekje v začetku poletja, tako da Sonyjeve OLEDe lahko pričakuješ šele jeseni. Do takrat bodo pa LGejeve cene že nekoliko vpadle. Tako, da tisti, ki vam LGejeva značka ni všeč, boste zagotovo morali seči malo globje v žep.
Glede Samsungovih QLEDov v 2018, je bilo pri Samsungu zadnja leta že toliko neuspelih poskusov, da bi bilo to pravi čudež.

Gatsu ::

Tomson je izjavil:

Bodo, bodo. Sony je napovedal za letos 55" OLED za 2.000$ in 65" OLED za 3.000$. In to bi naj bile cene ob začetku prodaje. V 2018 se bo sigurno dobilo 65" OLED za 2000EUR. Pa še QLED pride leta 2018 in bo kar zanimivo.

Uf si pa optimist. Te številke kamot množiš z 2 pa boš dobil pravo ceno :) Drugače pa tudi mene ta njihov OLED zanima in upam da čez leto pa pol pade cena pod 3K za 65 colarja in da bo imel hdmi 2.1

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gatsu ()

MrStein ::

Procesator je izjavil:

Eni toliko dajo za telefone. ;)
(ali kaj drugega)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

gorann ::

ja sam telefon je nuja, tv pa luksuz8-O

Za igračkarje LG starts rolling out HDR Game mode to B6 OLED & some LCDs:
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...
««
198 / 223
»»