» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
197 / 223
»»

Tomson ::

Model 6501 je seveda boljši. Ima boljši panel, 100Hz napram 50Hz pri 6401, se pravi bolje prikazuje gibanje, šport, ima višjo svetilnost, višje kontrastno razmerje, višjo pokritost barvnega spektra ...

Osebno bi vzel 6501 pred 7101 ker je skoraj 200EUR cenejši, kvaliteta slike je na podobnem nivoju, je pa "out of the box" model 6501 tudi boljši. 6501 ima tudi DirectLed panel (kar je bolje) 7101 pa EdgeLed. 6501 ima višje kontrastno razmerje kot 7101, kar je spet bolje. Skratka, teh 200EUR lahko zapraviš dosti bolje! ;)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

andrej69 ::

sokol11 je izjavil:

Tomson je izjavil:

Defenitivno dober TV, ampak, kot tudi na AVForums zaključijo, ni vreden nakupa nad odličnim, cenejšim modelom 6501.

"However, it just loses out on a badge because you can pick up Philips's own PUS6501 for ?200 less and that TV delivered a better out-of-the-box performance."

To sem gledal ja da hvalijo 6501 model. Bi ga vzel pred 7101? Je to dosti različen od 64** serije? Ker tista baje ni najboljša kvaliteta slike?

Vzami model 7101 boš videl, da boš zelo zadovoljen.Model 7101 ima večji barvni razpon, in tudi širok barvni razpon kar model 6501 nima..Tako, da kar se tiče barvne reprodukcije je model 7101 boljši.Seveda pa ga moraš obvezno skalibrirat..

Ampak če želiš izkoristit potenical modela 7101 ga moraš profesionalno skalibrirat, le tako izkoristiš njegov maximum, sicer je "out-of-the-box" model 6501 boljši.

AVForums:
The out-of-the-box accuracy on the 7101 was disappointing, especially after the impressive performance of the cheaper 49PUS6501. As you can see in the graph above, there was far too much blue in the greyscale, especially towards the brighter end of the scale, which resulted in visible errors.

The colour performance was also disappointing, although the overall under-saturation was easy to address by simply increasing the global colour control to 58 and we used the same approach on the 6501. However the entire colour gamut was being pulled towards blue, which was adversely affecting the overall accuracy and, unlike the colour control, requires the use of the colour temperature control to correct.

The 7101 is certainly capable of an accurate performance against the industry standards of Rec. 709 and D65 but at this price point would anyone actually pay for a professional calibration? For that reason the cheaper 6501 has the edge because it delivered a better out-of-the-box performance.

No, očitno ne bom kupil Samsung 65KS9000 za 400€. :( Se je dogovoril zaostril, prodajalec Dominik Farsky je vmes postal Marko Vanila, skratka, evo povzetek "dogovora" in zaostritev odnosov, če koga zanima. :))

Sicer je Dominik Farsky že nekaj časa tudi na scamwarners.com ...

4knative ::

Škoda, zgleda da je res bil nateg. Kje pa je bil ta tovornjak ukraden? Mogoče bi koga res zanimal kakšen 65 TV za 500 eur. :D

Fram, 27. novembra - Policisti iz Rač so v noči s petka na soboto v Framu obravnavali veliko tatvino. Neznanci so namreč vlomili v parkiran priklopnik z madžarsko registracijo, iz katerega so odtujili 56 televizorjev znamke samsung. Vrednost odtujenih televizorjev z diagonalo ekrana 138 centimetrov znaša 65.000 evrov, so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor.

To so 55 colni TVji in en je vreden 1160. Kdo ugane model televizorja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 4knative ()

Ja v UK, če gre za NCA - kriminialistično agencijo locirano v Angliji! ;)

Bronhi ::

Pozdravljeni!
Odločam se za nakup novega tv - ja in sicer "55". Katerega mi priporočate. Naj bo v rangu 800 - 900 eur in uhd. Kako je kaj z branjem podnapisov na usb pri določeni znamki? Sam se nagibam k PHILIPS LED TV 55PUS6501/12.
Prosim za kakšen koristen nasvet. Hvala že v naprej.

Bronhi je izjavil:

Pozdravljeni!
Odločam se za nakup novega tv - ja in sicer "55". Katerega mi priporočate. Naj bo v rangu 800 - 900 eur in uhd. Kako je kaj z branjem podnapisov na usb pri določeni znamki? Sam se nagibam k PHILIPS LED TV 55PUS6501/12.
Prosim za kakšen koristen nasvet. Hvala že v naprej.

Philips model 6501 ti je najboljša opcija za takšen denar.V poštev še pride Samsung KU6072.Toda Philips ima že 100Hz panel, dočim ima Samsung 50Hz panel.

Kot je že Andrej izpostavil. Philips 55PUS6501 je v svojem cenovnem rangu odlična opcija, če pomanjkljivosti IPS panela ne igrajo bistvene vloge (slabši prikaz črne, slabše kontrastno razmerje, kar je predvsem opazno v zatemnjenem prostoru).

Samsung 55KU6000/6072/6079 ima VA panel (veliko boljši prikaz črne in dosti večje kontrastno razmerje, a ožje vidne kote). Slabše prikazuje gibanje, ima pa odličen upscaling in je cca. 100EUR cenejši. Za gledanje v zatemnjenem prostoru boljša opcija.

Philips ima AndroidOS, ki je zelo bogat z aplikacijami, a uporabniku manj prijazen, tudi manj odziven kot Samsungov Tizen. Oba TVja sta odlična v svojem cenovnem rangu a Philips ima večjo dodano vrednost. (100Hz, Ambilight)

Zgodovina sprememb…

krepki ::

andrej69 je izjavil:

krepki je izjavil:

Ne,kupujem tam za okrog 1500€ zdaj Philips je bil označen ker v big bangu niso imeli nobenega v tem rangu-
Torej če se odločim za tega samsunga nimam kaj zgrešit.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/u...
Bo recimo opazna razlika napram sedanjemu Philips 47PFK 7179/12. razen velikosti,ker se mi zdi,da tale moj tv ne dosega mojega pričakovanja v kvaliteti slike.

Vsekakor je Samsung kvalitetnejši.Toda te moram opozorit pri teh modelih, da pri nekaterih odstopa zadnja stranica.Tako, da če se boš odločil za tale Samsung obvezno prosi, da ti omogočijo vpogled.

Kolko herzov pa ima ta tv 50 ali 100Hz.
Lp

krepki je izjavil:

andrej69 je izjavil:

krepki je izjavil:

Ne,kupujem tam za okrog 1500€ zdaj Philips je bil označen ker v big bangu niso imeli nobenega v tem rangu-
Bo recimo opazna razlika napram sedanjemu Philips 47PFK 7179/12. razen velikosti,ker se mi zdi,da tale moj tv ne dosega mojega pričakovanja v kvaliteti slike.

Vsekakor je Samsung kvalitetnejši.Toda te moram opozorit pri teh modelih, da pri nekaterih odstopa zadnja stranica.Tako, da če se boš odločil za tale Samsung obvezno prosi, da ti omogočijo vpogled.

Kolko herzov pa ima ta tv 50 ali 100Hz.
Lp

Ta model ima 100Hz panel.

fpbs ::

Za LGejev OLED W7 se že zbirajo prednaročila:
http://www.bestbuy.com/site/lg-65-class...

deejay2 ::

8 jurjev, kul. A mislte, da je brezplačna poštnina?

Oled 2017.Novost je aktivni HDR in pa HLG (Hybrid Log Gamma)Tukaj je tudi opcija HDR Effect, katera povečuje SDR kvaliteto, in pa HDR by Technicolor.

fpbs ::

Novost je tudi povečana svetilnost, razširjeni spekter barv, Dolby Atmos zvok, webOS 3.5:

http://hdtelevizija.com/2017/01/08/lg-j...

Če komu prav pride, čisto sveže spisano, najboljši 65" 4k TVji po različnih cenovnih razredih.

deejay2 ::

Hvala!

MarkoDon ::

Ima kdo informacijo če imajo v Grazu ali kje v bližini trgovino kjer prodajajo Hisense 65K5510/M5500.

MyLemon v Grazu ga ima, a je v Slo 15€ cenejši ... Le zalogo je potrebno preverit v Slo. V Grazu je dobava 24-72ur.

MarkoDon ::

Hvala!

Android 6.0 se že nadgrajuje na Philips televizorje.V roku treh tednov, bi naj bili vsi modeli katerim bo omogočen Android 6.0, nadgrajeni.Toliko za informacijo.

Infusion ::

Kupujem TV za dedka in babico, tako da je pri TVju najbolj pomembna kvaliteta slike in kakovost izdelave. Zaradi pik bodo kupovali v Mercator tehniki, katera od teh štirih televizij je najboljša?

https://mtehnika.mercator.si/izdelek/17...

Kvaliteta izdelave: Panasonic/Philips, Samsung
Kvaliteta slike: Samsung/Panasonic, Philips

Tomson je izjavil:

Kvaliteta izdelave: Panasonic/Philips, Samsung
Kvaliteta slike: Samsung/Panasonic, Philips

Sony torej odpade na celi črti?

Infusion je izjavil:

Kupujem TV za dedka in babico, tako da je pri TVju najbolj pomembna kvaliteta slike in kakovost izdelave. Zaradi pik bodo kupovali v Mercator tehniki, katera od teh štirih televizij je najboljša? Kar pa se tiče Sonya, zaostaja po kvaliteti slike za omenjenimi modeli.Je pa kar kvalitetno narejen.

Kar se tiče kvalitete slike, so vsi nekje enaki.Kar pa se tiče izdelave je Philips najkvalitetnejši izmed teh modelov.Panasonic je izdelan v Turčiji, tako, da ni na nivoju kvalitete ostalih modelov Panasonica:)Tako, da je še Samsung kvalitetnejši.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Ni toliko pomembno kje je izdelan, temveč kako je izdelan in s kakšnimi materiali! ;) Glede na to da je Panasonic po procentu pokvarljivosti (4%) boljši od Samsunga (5-6%) je očitno nekaj narejeno bolje! ;)

PS: Sonya sem spregledal. Po kvaliteti izdelave defenitivno ok, po kvaliteti slike me osebno ne prepriča, so mi ostali modeli boljši.

Zgodovina sprememb…

Ta procent dvigujejo drugi modeli Panasonica.Kar pa se tiče tega modela, je kar nekaj reklamacij..
Kar pa se tiče ohišja in drugih notranjih komponent, ni ne vem kaj kvalitetno:)

arra1 ::

Kupil sem Samsung 55KS7000 in je zadnja stranica malenkost odstopila. Ali je to za na servis?
Je to samo vizualna napaka ali se lahko poslabša delovanje samega TVja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arra1 ()

arra1 je izjavil:

Kupil sem Samsung 55KS7000 in je zadnja stranica malenkost odstopila. Ali je to za na servis?
Je to samo vizualna napaka ali se lahko poslabša delvanje samega TVja?

Seveda lahko uveljavljaš garancijo.Samo delovanje zaradi tega, ne bo kaj dosti vplivalo.Se pa nabira v televizorju prah, če stranica preveč odstopa, kar pa ni dobro za televizor.

Zgodovina sprememb…

A pri tem Panasonicu je možno teh 400hz nastavit na eno normalno hitrost če jim ta preveč tekoča slika ne bi bila všeč? Ali sem mogoče zamenjal tehnologijo in je to nekaj drugega?

Infusion je izjavil:

A pri tem Panasonicu je možno teh 400hz nastavit na eno normalno hitrost če jim ta preveč tekoča slika ne bi bila všeč? Ali sem mogoče zamenjal tehnologijo in je to nekaj drugega?

Kar se tega tiče, lahko isključiš Backlight Motion Rate pa ti bo mogoče bolj všeč.

sokol11 ::

Mogoče če kakšen komentar primerjava med modeli Philips 7101/7181 in 7600? 7600 je 2015 model kaj bi bilo bolj smiselno vzet?
>-<

sokol11 je izjavil:

Mogoče če kakšen komentar primerjava med modeli Philips 7101/7181 in 7600? 7600 je 2015 model kaj bi bilo bolj smiselno vzet?

Model 7600je zelo dober model z VA panelom.Dočim imata model 7101 IPS model, in sta seveda tudi kvalitetna modela.Za mene je bolj smiselno, vseeno model 7101 zaradi HDR,večje svetilnosti panela, boljšega gibanja v sliki, Android deluje bolje, boljši input lag za igre itd..

andrej69 je izjavil:

sokol11 je izjavil:

Model 7600je zelo dober model z VA panelom.Dočim imata model 7101 IPS model, in sta seveda tudi kvalitetna modela.Za mene je bolj smiselno, vseeno model 7101 zaradi HDR,večje svetilnosti panela, boljšega gibanja v sliki, Android deluje bolje, boljši input lag za igre itd..

Super potem dileme ni. :) 7101 ali 7181 in je to to. Hvala vsem za pomoč. :)
>-<

sokol11 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

sokol11 je izjavil:

Med tema dvema bi ti priporočil model 7181, kateri ima že soundbar, in pa nekaj bolj priročno stojalo.

andrej69 je izjavil:

sokol11 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

sokol11 je izjavil:

Med tema dvema bi ti priporočil model 7181, kateri ima že soundbar, in pa nekaj bolj priročno stojalo.

Ja ravno tega bom vzel. :) Sem vmes zvedel še da ima tudi kolega istega sicer 49-ko, sem bil zadnjič pri njemu pa se je sukala neka vsebina po televiziji in sem ga spraševal pa kaj maš to za en tv? Slika je ko britev. Povedal da neki novi Philipsov model, danes pa zvem da je točno ta. Grem jutri v akcijo. ;)
>-<

sokol11 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

sokol11 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

sokol11 je izjavil:

Ja ravno tega bom vzel. :) Sem vmes zvedel še da ima tudi kolega istega sicer 49-ko, sem bil zadnjič pri njemu pa se je sukala neka vsebina po televiziji in sem ga spraševal pa kaj maš to za en tv? Slika je ko britev. Povedal da neki novi Philipsov model, danes pa zvem da je točno ta. Grem jutri v akcijo. ;)

Tukaj imaš nastavitve za ta televizor.

andrej69 je izjavil:

sokol11 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

sokol11 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

sokol11 je izjavil:

Tukaj imaš nastavitve za ta televizor.

Hvala!
>-<

Matjaz79 ::

andrej69 je izjavil:

arra1 je izjavil:

Seveda lahko uveljavljaš garancijo.Samo delovanje zaradi tega, ne bo kaj dosti vplivalo.Se pa nabira v televizorju prah, če stranica preveč odstopa, kar pa ni dobro za televizor.

Ravno kupil nov 49KS7000 v BB. Se to odstopanje zadnje stranice pogosto dogaja?
Samsung UE49KS7002, Yamaha RX-V463, Infinity Beta HCS

Anney ::

andrej69 je izjavil:

krepki je izjavil:

Zgleda, je bilo omenjeno eno stran nazaj, če bi kdo prebral. ;)
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Matjaz79 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

arra1 je izjavil:

Ravno kupil nov 49KS7000 v BB. Se to odstopanje zadnje stranice pogosto dogaja?

Ja je kar nekaj težav glede tega:)Kar nekaj modelov, je že zapakiranih imelo to napako.Na nekaterih modelih, pa pride ščasoma do teh težav.

PeterGriffin ::

Pozdravljeni, nekaj casa nazaj sem spraseval glede 55inch tv-jev, a ga se nismo kupili, ker je izbire preprosto prevec, pa tudi niso nam se priklopili neta, itd. Sem pa v tem casu malo prebral zps-jev test tvjev in je bil tale samsung kar visoko ocenjen https://www.ceneje.si/Izdelek/6834021/a...
Kaj menite o tem izdelku oziroma je kaj boljsega za ta denar?

Dobiš bolje za podoben denar. Odvisno od tvojega max cenovnega ranga, malo si poglej TUKAJ, pa napiši tvoj max budget in kakšne so točno tvoje zahteve, kakšne vsebine se bodo v največji meri gledale in pod kakšnimi pogoji.

commissar ::

Pozdravljeni,

Malo razmišljam o novem Tv-ju, najverjetneje OLED, razen če samsungov 'QLED' letos ne prinese čudežev. Gledel bom v zatemnejenm prostoru, največ filme in TV serije (vecinoma 1080p, nekaj 4K - delež 4K bo sčasoma rastel, nič SD, nič naših tv kanalov).

Kar me zanima je, koliko je LG-jev ABL (automatic brightness limitr) prisoten in motec pri moji uporabi. In pa za koliko je pričakovano izboljsanje tega v 2017 modelih, glede na povečanje svetilnosti. Se to že ve, ali bo treba pocakati na teste?

hvala
lp

krho ::

A kdo mogoče ve, kakšna je razlika med naslednjima Sonyevema modeloma?
kd-49xd8005b in kd-49xd8077s
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

commissar je izjavil:

Pozdravljeni,

Malo razmišljam o novem Tv-ju, najverjetneje OLED, razen če samsungov 'QLED' letos ne prinese čudežev. Gledel bom v zatemnejenm prostoru, največ filme in TV serije (vecinoma 1080p, nekaj 4K - delež 4K bo sčasoma rastel, nič SD, nič naših tv kanalov).

Kar me zanima je, koliko je LG-jev ABL (automatic brightness limitr) prisoten in motec pri moji uporabi. In pa za koliko je pričakovano izboljsanje tega v 2017 modelih, glede na povečanje svetilnosti. Se to že ve, ali bo treba pocakati na teste?

hvala
lp

Kar se tiče ABL, zna biti malo moteče.Nekaj se , da storit z samim nastavitvami kontrasta in ostalih parametrov.Problem je, ker se ta opcija, ne, da izključit.Kar pa se tiče svetilnosti na novih modelih, bo nekje boljše za 25%.

krho je izjavil:

A kdo mogoče ve, kakšna je razlika med naslednjima Sonyevema modeloma?
kd-49xd8005b in kd-49xd8077s

Gre za enaka modela, namenjena za različni trg.

Zgodovina sprememb…

commissar ::

andrej69 je izjavil:

commissar je izjavil:

Pozdravljeni,

hvala
lp

Kar se tiče ABL, zna biti malo moteče.Nekaj se , da storit z samim nastavitvami kontrasta in ostalih parametrov.Problem je, ker se ta opcija, ne, da izključit.Kar pa se tiče svetilnosti na novih modelih, bo nekje boljše za 25%.

Ja za povecano svetilnost vem, upam samo, da to pomeni, da bo ABL manj motec. Ti imas LG oled 2016?

commissar je izjavil:

andrej69 je izjavil:

commissar je izjavil:

Pozdravljeni,

hvala
lp

Ja za povecano svetilnost vem, upam samo, da to pomeni, da bo ABL manj motec. Ti imas LG oled 2016?

Osebno ga nimam.Kar se tiče tega parametra, na novih modelih ne bo tako moteč.Je pa odvisno od vsebin, kajti ni na vseh vsebinah enak ta problem.

sasoe ::

:)

dobro ste se pohecali na račun tiste objave na Bolhi ... to je bil tudi moj namen, super, fajn sem se narežal :)

bi se pa tudi lahko na račun mene, še vedno nisem sprejel odločitve, madona, kot da bi kupoval hišo :) Kupujem pa sekundarni TV.

Samsung 50KU6079 je že skoraj bil naročen, pa me ta manjko izhoda za slušalke muči, pa ker mi je tudi motion zelo zelo pomemben, mi je sedaj spet v oči padel Philips 49PUS6501, ki sem ga že popolnoma odpisal, a je samo 20 eur dražji od Samsunga (620eur) in ima 100Hz panel. So pa zanimivo SONY-ju in LG-ju cene poskočile, glede na kak mesec dva nazaj. No Sony mi je tudi še malce aktualen, glih zaradi tega motiona in cene, 50WD755B se že dobi za 550 eur v trgovini (čeprav bi raje 50W755C, ki ima 100HZ panel, a je že nad 700 eur, kar je pa preveč za TV brez 4k).

Saj je bilo že o vseh toliko napisanega, da ni več kaj filozofirat, se pač moram odločit.
Za Andreja69, že vem katerega bi izbral, kaj pa ti Tomson? Gledalo se bo vse (SD, HD (TV 1080i in USB 1080p), šport, 4k (ko bo kaj več na voljo, v HEVC) ...). Ajde Tomson, imaš cca 600 eur budgeta, kupil bi?

HVALA
CoolerMaster_RC-590: asus_P7P55D-E, i5_760_2.80GH+ninja3, LC6650GP3_SGv2.3,
2x2GB_RAM, GeForce GTX 1050, SSD_Samsung_830_128GB, WD-green-2TB, Win7 ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sasoe ()

sasoe je izjavil:

:)

dobro ste se pohecali na račun tiste objave na Bolhi ... to je bil tudi moj namen, super, fajn sem se narežal :)

bi se pa tudi lahko na račun mene, še vedno nisem sprejel odločitve, madona, kot da bi kupoval hišo :) Kupujem pa sekundarni TV.

Samsung 50KU6079 je že skoraj bil naročen, pa me ta manjko izhoda za slušalke muči, pa ker mi je tudi motion zelo zelo pomemben, mi je sedaj spet v oči padel Philips 49PUS6501, ki sem ga že popolnoma odpisal, a je samo 20 eur dražji od Samsunga (620eur) in ima 100Hz panel. So pa zanimivo SONY-ju in LG-ju cene poskočile, glede na kak mesec dva nazaj. No Sony mi je tudi še malce aktualen, glih zaradi tega motiona in cene, 50WD755B se že dobi za 550 eur v trgovini (čeprav bi raje 50W755C, ki ima 100HZ panel, a je že nad 700 eur, kar je pa preveč za TV brez 4k).

Saj je bilo že o vseh toliko napisanega, da ni več kaj filozofirat, se pač moram odločit.
Za Andreja69, že vem katerega bi izbral, kaj pa ti Tomson? Gledalo se bo vse (SD, HD (TV 1080i in USB 1080p), šport, 4k (ko bo kaj več na voljo, v HEVC) ...). Ajde Tomson, imaš cca 600 eur budgeta, kupil bi?

HVALA

Samo za informacijo.WD755 se nikakor ne isplača, kajti nima interpolacijski procesor, ima samo 50Hz, in nima Androida.Pa tudi če hočeš v prihodnje gledat HEVC vsebine, se ti FullHD ne isplača.Samsung in Philips, podpirata HEVC tako preko tunera kakor preko multimedije.Samo toliko.

Zgodovina sprememb…

««
197 / 223
»»