Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi

rini ::
Harvey norman ima ugodno 55js8002 za 1700, ostali spletni prodajalci pa imajo postavljeno ceno na 2000 eur. Med serijo 7 in 8 pri 55" je razlike cca. 250 eur, kar je po mojem mnenju vredno doplačat.
Gledam razred 55", čeprav bi mogoče za začetek vzel 48ju7002 za slabih 900 eur in bi razliko namenil za OLED 4k v prihodnjih letih.
Gledam razred 55", čeprav bi mogoče za začetek vzel 48ju7002 za slabih 900 eur in bi razliko namenil za OLED 4k v prihodnjih letih.

Tony710 ::
Harvey norman ima ugodno 55js8002 za 1700, ostali spletni prodajalci pa imajo postavljeno ceno na 2000 eur. Med serijo 7 in 8 pri 55" je razlike cca. 250 eur, kar je po mojem mnenju vredno doplačat.
Z 7 serijo se ze zacnejo dobri tvji pri Samsungu, panele so vecinoma brez tezav kakrsne ima 6 serija.
Medtem ko ima 6 serija ogromno reklamacij na drugi strani se nisem slisal da bi kdo reklamiral 7 serijo.
Kar pa se 8 tice je pa itak top. Se moras res ze potrudit da najdes kaksno napako na panelu.
Kaj pa ce bi dodal se nekaj sto eur in za 2100 lahko v harvey normanu dobis ze js9002 ? Ta model je pa itak med 3, 4 najboljsimi lcd tvji. Uniformiranost ekrana je brezhibna, sama panela pa je itak presezek za lcd tehnologijo.
Pa ga potem cez 1 leto prodas in kupis oled.
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsun...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tony710 ()

jure3000 ::
Rabim nasvet. Kupujem tv 55" cca. 1000€. V ponedeljek sem kupil Samsung 55UJ6872 pa sem ga takoj naslednji dan vrnil http://prntscr.com/agbihw . Enostavno preveč moteč backlight bleed. Trenutno razmišljam o PHILIPS LED TV 55PUS7150/12. Kakšne izkušnje z omenjenim tvjem? Ali kdo priporoča kaj drugega v omenjenem rangu? Hvala za pomoč
Philips televizor 7150,je kar se slike tiče kvaliteten televizor.Poglej pa si še ta dva televizora.
To bi bilo to,kar se tiče kvalitete televizorjev za takšen denar.
https://www.ceneje.si/Izdelek/4945004/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/4980907/a...
kaj ni bil sony 55x8505 še do nedavnega precej dražji? kaj je poglavitna razlika med modelom 55x8509?
Za to ceno ga ravno tak ne dobis, ker ga nimajo na zalogi.

Tomson ::
Sicer ni neka top spletna trgovina (mogoče plačilo ob prevzemu), a na edigital.si ga imaš za 1.480€ (piše da je na zalogi)
Sicer pa je mogoče za počakat kakšen mesec, Panasonic DX700 serija izgleda precej obetavno v tem cenovnem rangu ... V Italiji se jih že da naročit po 1.500€ za 58", model DX780, kar je precej ok cena, pri nas še ne ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

Tako je vsako leto pred spomladjo, ko na police pridejo novi modeli ...

car100 ::
Res je zdele bo pravi čs za nakup odlični tvji iz leta 2015 po odlični ceni in pa cela paleta novih modelov za kšnga stotaka več.

Tad:) ::
Odločam se za SONY 3D LED TV KD-55X850. A je smiselno doplačat za nov model oz. kaj priporočate?
Glede na to, da se ga že dobi za 1082€. So že znane približne cene novih modelov Panasonic?
Glede na to, da se ga že dobi za 1082€. So že znane približne cene novih modelov Panasonic?

Dami ::
Kje ga maš za to ceno? Sem pred isto odločitvijo in sodeč po tem ni vredn tok več dnarja.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

@Dami
Naveden je že res za 1082€, a zaloge trenutno ni, tako da je verjetno dobava bolj vprašljiva, sploh glede na to, da je to najugodnejša cena v Evropi ...
@Tad
Če se ti ne mudi, počakaj še kakšen mesec. Do poletja bodo namreč na polici povečini vsi novi modeli vseh proizvajalcev, sicer pa so cene novih Panasonicov že znane, ampak se bodo verjetno še nekoliko spustile. Model 58DX780 je v Italiji za 1.600€, Avstriji za 1.800€, model 58DX900 pa v Italiji za 3.000€ ter v Avstriji za 4.000€ ...
Naveden je že res za 1082€, a zaloge trenutno ni, tako da je verjetno dobava bolj vprašljiva, sploh glede na to, da je to najugodnejša cena v Evropi ...
@Tad
Če se ti ne mudi, počakaj še kakšen mesec. Do poletja bodo namreč na polici povečini vsi novi modeli vseh proizvajalcev, sicer pa so cene novih Panasonicov že znane, ampak se bodo verjetno še nekoliko spustile. Model 58DX780 je v Italiji za 1.600€, Avstriji za 1.800€, model 58DX900 pa v Italiji za 3.000€ ter v Avstriji za 4.000€ ...

Za 1082€ je več kot odlična cena za odličen tv! (SONY 3D LED TV KD-55X850), ne vem pa kje so najdl ceno za SONY KD-65X8505C kr 2,4k€ :D

Kak pa je kaj s temi garancijami, ki jih prodajalci ponujajo.
Ima do kakšne izkušnje s tem?

andrej69 ::

Kak pa je kaj s temi garancijami, ki jih prodajalci ponujajo.
Predvsem imaš dve opciji.
1. Dokup klasičnega jamstva za npr. 3 ali 5 let
Tukaj gre za klasično garancijo, ki jo uveljavljaš ob okvari TVja po standardnih kriterijih
2. Dokup jamstva npr. "kasko" od BigBanga za npr. 3 ali 5 let
Big Bang Kasko:
Za vašo napravo lahko izberete dodatno zaščito in zavarovanje za naključno škodo za obdobje 3 ali 5 let. Takšna zaščita presega trajanje garancije proizvajalca oziroma prodajalca. Vašo napravo zaščitite za primere morebitnih napak v materialu oziroma napak, nastalih pri izdelavi izdelka in hkrati za primere nepredvidenih poškodb.

Tale bigbang kasko "se zgodi" je pomoje en tak nateg da glava pece. Me zanima kako bos potem dokazoval kaj se je res zgodilo in kaj ne.
Poleg tega, kaj mi nuca dodatna garancija na 5 let ce pa bom v tem cajtu zamenjal ze vsaj 2 televizorja. To niso stari katodniki da bi jih imel po 10 let.
Pa zadnjic se sprehajam po bigbangu, kupujem par stvari. Laptop, fotoaparat in pa sound system. In na vsakem izdelku mi vsiljujejo dodatno garancijo. Sem rekel kaj naj potem samo za garancije dam jurja al kako?
Ne recem da kupujes televizor za 3, 4 bate, itak da ga bos se dodatno zavaroval ampak za vsak izdelek ki stane 100, 200 eur? Ni sans.
Poleg tega, kaj mi nuca dodatna garancija na 5 let ce pa bom v tem cajtu zamenjal ze vsaj 2 televizorja. To niso stari katodniki da bi jih imel po 10 let.
Pa zadnjic se sprehajam po bigbangu, kupujem par stvari. Laptop, fotoaparat in pa sound system. In na vsakem izdelku mi vsiljujejo dodatno garancijo. Sem rekel kaj naj potem samo za garancije dam jurja al kako?
Ne recem da kupujes televizor za 3, 4 bate, itak da ga bos se dodatno zavaroval ampak za vsak izdelek ki stane 100, 200 eur? Ni sans.

Tale bigbang kasko "se zgodi" je pomoje en tak nateg da glava pece. Me zanima kako bos potem dokazoval kaj se je res zgodilo in kaj ne.
Saj te trgovci ne morejo prisilit ,da moraš dokupit garancijo.Dodatna garancija se pač ponudi,da ljudje vedo za kaj se gre.Potem pa se zgodi,da se televizor pokvari,potem pa jok in stok,ker ni več garancije.
Za tebe,kakor vidim,ni smiselna 5 letna garancija.Toda za nekatere,pa je še kako smiselno.

Saj te trgovci ne morejo prisilit ,da moraš dokupit garancijo.Dodatna garancija se pač ponudi,da ljudje vedo za kaj se gre.Potem pa se zgodi,da se televizor pokvari,potem pa jok in stok,ker ni več garancije.
Za tebe,kakor vidim,ni smiselna 5 letna garancija.Toda za nekatere,pa je še kako smiselno.
To je res toda zelo so vsiljivi s temi garancijami. Mu trikrat reces da ne in se kar probava.

To je res toda zelo so vsiljivi s temi garancijami. Mu trikrat reces da ne in se kar probava.
Saj veš,kar se mora se mora.

DomenH ::
Še vedno imam dilemo :) prebral sem kar nekaj strani v tej temi in še vedno nevem kako bi se odločil. Torej svetovanega 55" samsunga serije 7 ne najdem nikjer pri nas za 1000€ (+-200€). samsung 6872 je bil porazen.
Po pregledani temi sem nekako opazil:
Philips 55PUS57150/12 (999€) oz 55PUS7170/12 (1199€) (nikjer ne najdem neke resne razlike, je pa 55PUS7170 200€ cenejši.)
Sony KD55X8005CB (1149€)
Vsako mnenje več kot dobrodošlo.
Po pregledani temi sem nekako opazil:
Philips 55PUS57150/12 (999€) oz 55PUS7170/12 (1199€) (nikjer ne najdem neke resne razlike, je pa 55PUS7170 200€ cenejši.)
Sony KD55X8005CB (1149€)
Vsako mnenje več kot dobrodošlo.

Če sem iskren, sam ta trenutek ne bi kupil TVja. Starim modelom bo še padla cena, novi modeli so tik pred vrati...

Ma brez TVja ravno nebi bil. Novi bodo verjetno precej dragi. Stari pa dvomim da bi prišparal kaj več kot 100€.

scipascapa je izjavil:
Vi niste normalni, da dajete po 1500€ za TV.
Za tv sem dal ze 4.5 jurje pa tudi 8 jurjev bi dal za dobro sliko brez napak.
Tako kakor se meni zdi neumno ko ljudje dajejo po 1k za telefon ali pa 3k za hisni kino.
Pac vsakomur svoje.

Kateri boste kupovali fulhd televizorje,bi vam priporočil modele 2015.Ker novejši ne bodo kar se tiče tehnologije nič boljši.Nekateri bodo še celo slabši,napram modelom 2015.Recimo Sony model W7,ne bo več imel interpolacijskega procesorja.Tako,da brez skrbi lahko kupite, televizor 2015.

Kateri boste kupovali fulhd televizorje,bi vam priporočil modele 2015.Ker novejši ne bodo kar se tiče tehnologije nič boljši.Nekateri bodo še celo slabši,napram modelom 2015.Recimo Sony model W7,ne bo več imel interpolacijskega procesorja.Tako,da brez skrbi lahko kupite, televizor 2015.
Kaj pa porečeš za 4K tvje? 2015 al 2016?

Thunder wave ::
Tako W6 kot W7 2016 še vedno imata X-reality Pro.
Edit:Res pa nima več Motionflow-a, torej za interpolacijo med fram-i.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thunder wave ()

Kaj pa porečeš za 4K tvje? 2015 al 2016?
Tudi kar se tiče 4k televizorjev, bo enako.Nikakršne revolucionarne spremembe niso na vidiku.Največji korak naprej, so naredili pri Panasonicu.Panasonic bo tvegal z letošnjim letom,tako kot Sony z nekaterimi kao top modeli.Če bo kupna moč premala,bodo najverjetneje prekinili z proizvodnjo televizorjev.Toda kot sem dejal,modeli 2015 so dovolj kvalitetni,da ni treba čakat modele 2016.Kateri bo si lahko privoščil,mu priporočam kakšen 4k oled model 2015.

Se strinjam z Andrejem. V tem letu bo edinole Panasonic izstopal z tvji. Vsi ostali proizvajalci pa zaenkrat ne ponujajo kaksne hude novosti, razen morda bolj izpopolnjeno hdr podporo za nekatere top modele.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tony710 ()

Ravnokar sem placal Sony Kd55x8507c .. jutri ga prevzamem. Upam da sm se dobr odlocu :)
Dober tv, ga imamo pri nas doma kot kuhinjski tv in moram rect da smo kar zadovoljni. Edina stvar ki mu gre v minus je da ima bolj svoh interpolacijo. Sicer pa ima zelo lepo sliko in odziven android.

Ravnokar sem placal Sony Kd55x8507c .. jutri ga prevzamem. Upam da sm se dobr odlocu :)
Dober tv, ga imamo pri nas doma kot kuhinjski tv in moram rect da smo kar zadovoljni. Edina stvar ki mu gre v minus je da ima bolj svoh interpolacijo. Sicer pa ima zelo lepo sliko in odziven android.
hahahha če je ta Sony za kuhinjski tv kaj je potem šele v dnevni sobi??? :D

mihco ::

kralnahribu ::
OLED 4K v nabavi?
Če modeli iz Maksproja berejo to temo,bodo sigurno spremenili pravila poslovanja na daljavo.

kralnahribu ::

Bom uposteval vas nasvet ter se pocakal en mesec upam, da ne bo sfalilo starih modelov v tem casu :)

misek ::

V dnevni sobi pa kraljuje Samsung js9500. Medtem ko smo za spalnico mislili prav zdaj kupit Panasonic oled cz 9500 toda najbrz bomo se malo pocakali na kaksen novejsi model.
Morda se slisi dosti da je v vsaki sobi en tv toda v praksi bi se pa verjetno ze pobili ce ne bi imel vsak svojega tvja za gledat. En hoce filme gledat, drug telenovele, tretji pa hoce gta online nabijat cel dan...tako da v vsak prostor svoj tv in je stvar resena.
Aja, glede maksproja imam pa tudi svoje mnenje. Oz. izkusnjo kolega ki je nedavno tam narocal. Ampak bom raje tiho.

Dami ::
Zakaj pa ne x8509c, ki je cenejši in boljši (dobr tistih 1000 vs 900hz je malenkost, but still)? Or am I missing smth.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Nevem, razlike kot vidim so res minimalne. Kd55x8507c je bil na zalogi in tudi razstavljen, tako da mi je bil všeč in sem se kar odločil zanj. V ceni pa tudi ni neke razlike.

Živjo
Zanima me kakšen je kaj Panasonic 55CR430?
Lp
To je začetni model 4k televizorja.Malo tehničnih podatkov.
Ima direkt led ips panel,nima podpore za 4K streaming,ukrivljen zaslon,svetilnost je 250-300 cd/m2,kar je seveda pod povprečjem,kontrast 3200-4000:1,barvni razpon 72%,in pa audio sistem je 2×8W(L/R)
Ima 1×usb 3.0 in 1×2.0 slot,in 3× hdmi 2.0.Vsebuje nalogni in digitalni tjuner.

TejoTT ::
Pred kratkim sm nabavil Sony KDL-55W805C. Zanima me katere aplikacije uporablate za predvajanje videa? Originalni video predvajalnik deluje solidno , samo podnapisi so premajhni, pri KODIju pa imam občutek da zvok in slika nista sinhrona, VLC pa deluje ok , pa me vseeno zanima še vaše mnenje katere aplikacije se obnesejo. BS player sem probal pa frizne...
lp
lp

Pred kratkim sm nabavil Sony KDL-55W805C. Zanima me katere aplikacije uporablate za predvajanje videa? Originalni video predvajalnik deluje solidno , samo podnapisi so premajhni, pri KODIju pa imam občutek da zvok in slika nista sinhrona, VLC pa deluje ok , pa me vseeno zanima še vaše mnenje katere aplikacije se obnesejo. BS player sem probal pa frizne...
lp
Tukaj jih je še nekaj.
MX Player,RockPlayer2,DicePlayer,KMPlayer,MoboPlayer,mVideoPlayer.

TejoTT ::
očitno mi ne preostane drugega kot da vse naložim pa probam..
se bom čez vikend igral..
tnx
se bom čez vikend igral..
tnx