Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi

Tony710 ::
Panasonic je odlicno startal v tem letu in letos bo definitivno kraljeval na oled sceni.
Prav danes se doma odlocamo katerega bi narocili.

fpbs ::

Dami ::
Že kje kak test sony XD850? Da vem ali je vredn 500€ več napram 850C (sej vem da ni, sam vseen bi rad test vidu
)

Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

fpbs ::

Panasonic je odlicno startal v tem letu in letos bo definitivno kraljeval na oled sceni.
Če bo cena 10.000 Euro (65"), bodo bolj kraljevali, kot prodajali.
Tako kot je takih ki si ne morejo privoscit niti tvja za 200 eur vsak dan vec, je na drugi strani tudi taksnih ki imajo vsak dan vec.
Tako da se bo zadeva kar dobro prodajala verjemi.
Zahtevnih videofilov ki bi za brezhibno sliko odsteli toliko ne bo nikdar manjkalo. Seveda tovrstni tvji ne ciljajo na nezahtevnega uporabnila.

errhec ::
Sicer pa lahko sam doma narediš test in poročaš. Pred TV postavi vse domače (ne skupaj, enega za drugim, da ne bodo en drugega prepričevali) in jim npr. na Netflixu zavrti nek odsek serije v 4k, nato pa še v 1080p ločljivosti in vsakega vprašaj če zazna razliko in koliko. Govoril si o 4m. Vzemi meter, naj bo razdalja res 4m!
Nato pa pridi nazaj in poročaj ...
Ne boš verjel, sam sem mogoče bil pod vplivom evrov glede upravičenosti 4K napram FHD, vendar podmladek pa ni bil.
Vsi ki so videli 4k na 3m se jim je zdela slika boljša.
Sedaj imam 49" LCD in ti povem da je slika opazno slabša od 4K. (da ne bo letelo na plazmo, ki ima slabšo "ostrino" ;) )
Ne vem kje si ti primerjal in kaj, vendar če ti ne opaziš razlike to ne pomei da je ostali tudi ne.
Primerjaj dve televiziji FHD in 4K in ne FHD na 4K, mogoče se mi je FHD vsebina zdela slabša an 4K TV.
Se mi pa je zdelo da je SD vsebina bila slabša na 4K kot na FHD.
LP
dd

Kar pa se tice 4k in velikosti ekrana pa moram rect da sem ze rahlo sit poslusat oz brat ljudi ki kot papige ponavljajo kako ne opazis razlike med full hd in 4k pri 55 incnem tv na 3m razdalje.
Pa zakaj to kar naprej lajnate? Ali zato ker ste to prebrali na netu, vam je povedal sosed ali pa zato ker se s tem tolazite ker sami nimate 4k?
Zdaj ne vem ali je 90% folka napol slepih ali pa samo pri nas doma vidimo kot sokoli?
V kuhinji imam Sony bravio 4k 55 incev in ko predvajam vsebino v 4k iz netflixa prav vsak kdor gleda opazi da je slika bolj jasna in kristalna. In to iz 4m razdalje.
Dejstvo je da ce nimas tezav z vidom bos takoj opazil da je slika bolj jasna in manj zrnasta pa cetudi gledas "le" 50 incni tv na 4 metre.
Vse kar je nad 50 incev v 4k se opazi razlika tja do 4m razdalje.
Mogoče pa smo se mi rahlo naveličali ljudi, ki kot papige ponavljajo kako vidijo razliko med 1080p in 4k na 55" celo na 6m razdalje. (res je, na 6m!)
Lahko bi tudi mi rekli, da se ti tolažiš z dejstvom da vidiš razliko, ker si lastiš 4k TV in si želiš da je razlika opazna?! ;)
Možgani so zanimiv organ, včasih vidimo nekaj česar dejansko ni, moč sugestije pa je izredna! :) Primer, čeprav je fotografija črnobela lahko možgane prelisičimo da vidijo barvno sliko - KLIK!
Skratka, kljub temu, da je danes že 90% vseh TVjev 4k, drugo leto pa FHDja sploh ne bo več na polici, se lahko vsak zase prepriča koliko razlike dejansko vidi in kako pomemben dejavnik le to predstavlja. Sam trdim, da pri 55" in 4m večina ljudi ne opazi nobene, nobene razlike! Tisti ki pa razliko zazna ja tako minimalna, da je o tem škoda govorit. Da oko vidi vse detajle 4k ločljivosti je pri 55" ta razdalja 1.5m. Večja kot je razdalja, manj detajlov je opaznih.
Sicer pa lahko sam doma narediš test in poročaš. Pred TV postavi vse domače (ne skupaj, enega za drugim, da ne bodo en drugega prepričevali) in jim npr. na Netflixu zavrti nek odsek serije v 4k, nato pa še v 1080p ločljivosti in vsakega vprašaj če zazna razliko in koliko. Govoril si o 4m. Vzemi meter, naj bo razdalja res 4m!
Nato pa pridi nazaj in poročaj ...
Evo porocam. Tocno tako kot si svetoval. Rezultat? 4 od 5 ljudi ki sem jih povabil k preizkusu so pravilno ugotovili kateri posnetek je bil v 4k in kateri v 1080p. Samo moj brat se je zmotil.
In kaj zdaj? Bos rekel da lazem ali bos toliko samokriticen da bos dopustil moznost da marsikdo opazi razliko tudi na 55 incnem ekranu pri 4m?
Glej jaz ne morem pomagat ce imate drugi tezave z vidom in ne prepoznate dejstva da je slika veliko bolj cista brez zrnov v ozadju.

Alessio983 ::
Tukaj se strinjam s tabo. Imam 55" gledam na 3.5 m in ja posnetek 4k proti 1080 je definitivno lepši ... in to precej. Nimam pa možnosti preverit ta upacaling a dejansko naredi lepši sliko recimo na t2 boxu ko gledam pop tv hd

Tomson ::
Evo porocam. Tocno tako kot si svetoval. Rezultat? 4 od 5 ljudi ki sem jih povabil k preizkusu so pravilno ugotovili kateri posnetek je bil v 4k in kateri v 1080p. Samo moj brat se je zmotil.
In kaj zdaj? Bos rekel da lazem ali bos toliko samokriticen da bos dopustil moznost da marsikdo opazi razliko tudi na 55 incnem ekranu pri 4m?
Glej jaz ne morem pomagat ce imate drugi tezave z vidom in ne prepoznate dejstva da je slika veliko bolj cista brez zrnov v ozadju.
Zakaj bi rekel da lažeš? Saj nismo otroci! Če si dejansko zavrtel 1080p in 4k posnetek na 4m in so štirje od petih videli razliko, seveda to absoulutno sprejmem, zato pa sem rekel da naredi test, ker je tudi mene zanimalo kako bo več ljudi dojemalo razliko. Sam nisem nikoli trdil, da razlike ni, temveč da je za razliko, ki je res vredna omembe potrebno izpolnjevati določene pogoje. Za 100% izkoriščenje in dojemanje vseh detajlov pri 4k pa je potrebno gledati TV precej na blizu. Če je štirim od petih razlika na 4m pri 55" razlika res tako očitna se posipam s pepelom in opravičujem vsem prizadetim! ;) Zame osebno je pač kvalitetna "overall" slika, z vsemi lastnostmi dobrega panela (dobra črna barva, dobri kontrasti, širok prikaz barvne palete, natančne barve, naraven izgled itd) vredna več kot npr. slabša slika v 4k ločljivosti. Zato pri nakupih z najbolj omejenim budgetom tudi predlagam nakup najboljšega FHD panela pred vstopnim, slabim 4k panelom. To tudi ves čas ponavljam. Če pa denar ni ovira, nisem nikoli omenjal, da je nakup 4k TVja slaba ideja! ;) Sam vedno gledam na razmerje med ceno in kvaliteto in 4k sam po sebi žal še ne predstavlja kvalitete... Kot že omenjeno, drugo leto bodo tako ali tako vsi TVji le še 4k in 8k, ne glede na ponudbo visokoločljivostnih vsebin, marketing pač deluje po svoje.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

DomenH ::
Rabim nasvet. Kupujem tv 55" cca. 1000€. V ponedeljek sem kupil Samsung 55UJ6872 pa sem ga takoj naslednji dan vrnil http://prntscr.com/agbihw . Enostavno preveč moteč backlight bleed. Trenutno razmišljam o PHILIPS LED TV 55PUS7150/12. Kakšne izkušnje z omenjenim tvjem? Ali kdo priporoča kaj drugega v omenjenem rangu? Hvala za pomoč

andrej69 ::
Rabim nasvet. Kupujem tv 55" cca. 1000€. V ponedeljek sem kupil Samsung 55UJ6872 pa sem ga takoj naslednji dan vrnil http://prntscr.com/agbihw . Enostavno preveč moteč backlight bleed. Trenutno razmišljam o PHILIPS LED TV 55PUS7150/12. Kakšne izkušnje z omenjenim tvjem? Ali kdo priporoča kaj drugega v omenjenem rangu? Hvala za pomoč
Philips televizor 7150,je kar se slike tiče kvaliteten televizor.Poglej pa si še ta dva televizora.
To bi bilo to,kar se tiče kvalitete televizorjev za takšen denar.
https://www.ceneje.si/Izdelek/4945004/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/4980907/a...

Posteno napisano, Tomson. Se zelo strinjam kar si napisal glede vstopnih 4k vs dobrih full hd.
Tudi sam vedno vsakemu svetujem naj ne kupuje budged 4k ker bo razocaran. Vstopni 4k modeli imajo ponavadi zanic upscalerje in tako za drugega kot 4k vsebine gledat enostavno niso. Je ze bolje kupit dober 1080p set kot pa cheap 4k.
Ampak v mojem primeru sta sony x850 in samsung js9500 ki imata top upscalerja.
Ze stokrat je bilo receno da se samsung 5 in 6 serije odsvetuje saj imajo velike probleme z backlight bleedingom, ds efektom in cloudingom. Moras imet prekleto sreco da naletis na dober panel.
Ce se kupuje Samsunga se ga gleda vsaj od 7100 naprej. No saj v bistvu pri vseh proizvajalcih velja da so spodnje serije v k... ampak samsung in lg imata pa se posebej izrazite probleme z lcd paneli v spodnjih serijah.
Glede na to da sta 8 in 9 serija pri samsung predragi, ti svetujem 7100. Eden najboljsih tvjev v svojem razredu. Kontrola panel je v tej seriji ze vecja.
Tudi sam vedno vsakemu svetujem naj ne kupuje budged 4k ker bo razocaran. Vstopni 4k modeli imajo ponavadi zanic upscalerje in tako za drugega kot 4k vsebine gledat enostavno niso. Je ze bolje kupit dober 1080p set kot pa cheap 4k.
Ampak v mojem primeru sta sony x850 in samsung js9500 ki imata top upscalerja.
Rabim nasvet. Kupujem tv 55" cca. 1000EUR. V ponedeljek sem kupil Samsung 55UJ6872 pa sem ga takoj naslednji dan vrnil http://prntscr.com/agbihw . Enostavno preveÄ moteÄ backlight bleed. Trenutno razmiĹĄljam o PHILIPS LED TV 55PUS7150/12. KakĹĄne izkuĹĄnje z omenjenim tvjem? Ali kdo priporoÄa kaj drugega v omenjenem rangu? Hvala za pomoÄ
Ze stokrat je bilo receno da se samsung 5 in 6 serije odsvetuje saj imajo velike probleme z backlight bleedingom, ds efektom in cloudingom. Moras imet prekleto sreco da naletis na dober panel.
Ce se kupuje Samsunga se ga gleda vsaj od 7100 naprej. No saj v bistvu pri vseh proizvajalcih velja da so spodnje serije v k... ampak samsung in lg imata pa se posebej izrazite probleme z lcd paneli v spodnjih serijah.
Glede na to da sta 8 in 9 serija pri samsung predragi, ti svetujem 7100. Eden najboljsih tvjev v svojem razredu. Kontrola panel je v tej seriji ze vecja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tony710 ()

random123 ::
torej če potegnemo črto pod to zdaj mi najbolj priporočate da si naj nabavim najboljši možni full hd tv ker je sedežna na 5,5m ?
razmišljam tudi v OLED različici vendar 55" saj gledam ponavadi veliko športa ter filmov v hd različici ... športklub in podobno ter 1080p iz partisa. iz testov sem videl da je ta oled lg eg910 najboljši tv za gledanje športov če je to isti . za 2000€ bi ga že dobo v avstriji http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/eg9...
nevem kaj bi se odločil najraje
razmišljam tudi v OLED različici vendar 55" saj gledam ponavadi veliko športa ter filmov v hd različici ... športklub in podobno ter 1080p iz partisa. iz testov sem videl da je ta oled lg eg910 najboljši tv za gledanje športov če je to isti . za 2000€ bi ga že dobo v avstriji http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/eg9...

torej če potegnemo črto pod to zdaj mi najbolj priporočate da si naj nabavim najboljši možni full hd tv ker je sedežna na 5,5m ?
Omenjeni oled tudi v bigbangu ze dobis za 2k.
To je sicer izvrsten tv z bozansko lepo sliko toda kaj ko je le v 1080p. Sicer bodo zagovorniki 1080p resolucije spet planili name ampak se vedno sem mnenja da ce se kupuje oled se ga kupi v 4k ali pa nic. Ker ko kupujes tako izvrsten tv si najbrz zelis tudi da bi bil future proof vsaj za 5 let vnaprej. Da ti ne bo potem cez 1 leto zal ko ma tako dobrem tvju ne bos mogel gledat 4k vsebin ki jih bo iz dneva v dan vec. Odlocitev je pa seveda tvoja.

Če razmišljaš o LG EG910, skoči do Majdiča (electronics4you) v Celovcu, ga dobiš za 1.699€ oz. če imaš kakšno možnost nakupa v Italiji, ga dobiš za 1.590€ ...
Če pa imaš več financ, se je v Italiji že nesramno pocenil 4k OLED EF950 in sicer na dobrih 2.500€. ;)
Predlagam da kontaktiraš uporabnika AMDforce, ki si konkreten model lasti, pa ga lahko vprašaš o vsem kar te skrbi ter se nato odločiš.
Sicer pa če se ti ne mudi, pred vrati je cel kup novih modelov Panasonica, Samsunga, Sonya ... Do poletja bodo vsi na policah.
Kot obljubljeno, porocam o mojem novem oledu. Zamenjal sem plazmo lg 50pk350 ki mi ke sluzila vec kot odlicno. Ker vem da je marsikomu tezko pospraviti plazmo in kupiti lcd tako kot je bilo meni, ker nisem vedel kaj pricakovati ob zamenjavi...
Torej, ob ogledu lg 56eg910v v trgovini nisem bil najbolj preprican v nakup navkljub testiranju svojega materiala, postavitev in osvetlitev v trgovini je bila katastrofalna... Vseeno sem se odlocil za nakup in naredil side by side primerjavo. Doma imam skoraj odlicne pogoje za gledanje tvja, vendar se je oled izkazal za res nepredstavljivo spremembo na bolje, barve, kontrasti so fenomenalni. Edino kar mi je povzrocalo malo tezav je bil rahel judder, ki pa se ga je dalo popolnoma odstraniti z malo igranja z nastavitvami. Moj tv je rahlo ukrivljen vendar se to na sreco ne opazi niti ko so na sliki ravne horizontalne linije. Problemov z bandingom in odtenki barv na sreco ni, no mogoce so vendar tega ni noben od nas opazil tako da sem super zadovoljen. Vzel sem pa lg 55eg9109 ker verzije 910v ni bilo oz sem dobil isto ceno :-)
Izdelan dec 2015.
Lp
Ps web os deluje dokaj tekoce, preklapljanje je zelo hitro, prav tako daljinec. Smart funkcij nisem imel casa testirat in jih tudi ne rabim zaenkrat, sem bil pa pozitivno presenecen ko je tv zaznal poln signal na mojem 5ghz wifi omrezju in se povezal nanj.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

PS: Če pa imaš več financ na razpolago, se je v sosednji Italiji že nesramno pocenil 4k oLED, EF950 na dobrih 2.500€ ... ;)

Jaz bi ti priporočil ta oled 910.Predvsem kar se tiče športa,ni na tržišču boljšega tvja.
Kar se tiče 4k filmov,se ne rabiš obremenjavat.Saj še 4k kakšne 2 ali 3 leta,ne bo aktualen.To govorim predvsem za filme.Kar pa se tiče tv ponudnikov,pa še naslednjih 5 let ali več.Boš pa lahko gledal,ripe 1080
iz source 4k,in to je za naslednjih nekaj let ,več kot dovolj kar se tiče kvalitete slike.Že sedaj je oled910,kar se tiče slike, boljši od vseh 4k televizorjev.Sicer pa, če ljudje niso zadovolnji z takšnim televizorjem,potem pa ne vem,kaj bi še radi več.Vse preveč je reklame,kar se tiče raznih tehnologij,potem pa so ljudje čisto zmedeni.Ni pa ne vem kakšne bistvene razlike,kar se tiče slike, z vsakim naslednjim prihajajočim modelom televizorja.LCD tehnologija je še vedno LCD,kar pa se tiče OLED tehnologije,pa je stvar povsem drugačna.Tako,da brez skrbi lahko vzameš ta oled.Tukaj ga imaš tudi zelo ugodno.
https://www.ceneje.si/Izdelek/5378225/a...

MrStein ::
Tolko televizorjev, kot jih naredi Bang & Olufsen v enem letu, jih naredijo v Samsungu ali LGeju v enem šihtu do malce.
Veyron-ov tudi izdelajo bolj malo. What is your point?
Kar pa se tice 4k in velikosti ekrana pa moram rect da sem ze rahlo sit poslusat oz brat ljudi ki kot papige ponavljajo kako ne opazis razlike med full hd in 4k pri 55 incnem tv na 3m razdalje.
Pa zakaj to kar naprej lajnate? Ali zato ker ste to prebrali na netu, vam je povedal sosed ali pa zato ker se s tem tolazite ker sami nimate 4k?
Zdaj ne vem ali je 90% folka napol slepih ali pa samo pri nas doma vidimo kot sokoli?
Ne sekiraj se.
Pred mesecem je en trdil, da objektov navidezno velike desetkrat več kot zvezde ne moremo videti s prostim očesom. Vztrajal je skozi več sporočil. Dokazoval z navajanjem podatkov o ločljivosti očesa, razdaljami, koti, preračuni, itd. Noben mu ni nasprotoval (!!!). Dokler nisem napisal "Počakaj do večera, pojdi ven in poglej navzgor. Rečemo jim zvezde.". Potem se več ni oglašal.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

Andrej, ne mores trdit da je 910 boljsi od 940 ali 960 ki sta oba lg oled le da v 4k.
Ze po ceni se vidi. 910 ki je 1080p kosta 2 jurja, 960 ki pa je 4k pa kosta 5 jurjev za 55inc.
Enough said. Mislis da je za 3 cuke drazji samo zaradi tiste 4k resolucije?
Ze po ceni se vidi. 910 ki je 1080p kosta 2 jurja, 960 ki pa je 4k pa kosta 5 jurjev za 55inc.

Andrej, ne mores trdit da je 910 boljsi od 940 ali 960 ki sta oba lg oled le da v 4k.
Mislil sem na ostale 4k televizorje.Se opravičujem za nejasnost.

Jaz bi ti priporočil ta oled 910.Predvsem kar se tiče športa,ni na tržišču boljšega tvja.
Kar se tiče 4k filmov,se ne rabiš obremenjavat.Saj še 4k kakšne 2 ali 3 leta,ne bo aktualen.To govorim predvsem za filme.Kar pa se tiče tv ponudnikov,pa še naslednjih 5 let ali več.Boš pa lahko gledal,ripe 1080
iz source 4k,in to je za naslednjih nekaj let ,več kot dovolj kar se tiče kvalitete slike.Že sedaj je oled910,kar se tiče slike, boljši od vseh 4k televizorjev.Sicer pa, če ljudje niso zadovolnji z takšnim televizorjem,potem pa ne vem,kaj bi še radi več.Vse preveč je reklame,kar se tiče raznih tehnologij,potem pa so ljudje čisto zmedeni.Ni pa ne vem kakšne bistvene razlike,kar se tiče slike, z vsakim naslednjim prihajajočim modelom televizorja.LCD tehnologija je še vedno LCD,kar pa se tiče OLED tehnologije,pa je stvar povsem drugačna.Tako,da brez skrbi lahko vzameš ta oled.Tukaj ga imaš tudi zelo ugodno.
https://www.ceneje.si/Izdelek/5378225/a...
Defenitivno odličen TV po več kriterijih. Edini pomemben dejavnik, zakaj bi sam imel pomisleke z nakupom je video procesiranje. S kvalitetnim signalom, 1080p+ je tale TV bomba za svojo ceno. (pustimo trenutno pomankljivosti oled panela). Malo večja težava je prikaz npr. kabelske/ip televizije, sploh SD programi (nekateri HD so špica, drugi ok). Tukaj je LG žal precej za konkurenco. Bolje, a še vedno ne čisto popričakovanjih s slabšimi 720p vsebinami. Problem tega TVja je, da prikaže izjemne detajle. Kar pa poleg tistih, ki pripomorejo k izjemni sliki na žalost pomeni tudi tiste, ki si jih sicer ne želimo videt in precej pridejo do izraza na slabšem viru. Vse ostalo na tem TVju je za pohvalit.

http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/eg9...
Sodec po teh revjujih tudi ni cisto perfekten. Tudi na bratovem je bilo nekak tezav z uniformiranostjo zato pa ga prodaja.
Ampak to mislim da ne bo motilo povprecnih kupcev ki niso tako kapricasti.
Sodec po teh revjujih tudi ni cisto perfekten. Tudi na bratovem je bilo nekak tezav z uniformiranostjo zato pa ga prodaja.

http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/eg9...
Perfektnega TVja ni in ga verjetno še dolgo ne bo. Vsak izbere TV, s tistimi kompromisi, s katerimi bo najlažje živel. Užuval v TVju in ne ves čas iskal pomanjkljivosti! ;)
Sam sem zaenkrat, gledano "overall" še najbolj navdušen nad novim Panasonicom, DX900. Se mi zdi najboljši kompromis vseh dobrih in slabih lastnosti trenutnih TVjev. Ni poceni, 3000€ za 55" a če finance niso težava je to zaenkrat ena najboljših opcij. V istem rangu je sicer LG oLED EF950, a slednji ima svoje specifične težave..
Panasonic DX900 ima za seboj kar nekaj testov, če koga zanima: AvForums, TechRadar, HdFever
Tukaj si lahko pogledate razliko ,kar se tiče vidnega kota.Levo model 910,desno model 930.
Vidni koti so na obeh modelih povsem enaki, gre praktično za isti panel, le filter je na 910tki novejši. Slednji je pri modelu 930 tudi glavni krivec za prikaz precej zabarvane bele slike, kar je pri modelu 910 v večji meri odpravljeno (še vedno pa je prisotna zabarvanost na levi/desni strani)...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

krho ::
Samunga UN50JU7100 v slo sploh ni na spregled. vsi prodajajo 6872
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

http://www.koreaherald.com/view.php?ud=...
Saj je na voljo v Sloveniji.
Samunga UN50JU7100 v slo sploh ni na spregled. vsi prodajajo 6872
Saj je na voljo v Sloveniji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

ceneje.si ga ne najde, prav tako ga ne drži mojtv, kateri ima načeloma najnižje cene.

Serija JU7000 je za evropsko tržišče, serija JU7100 pa za ameriško, zato posledično serije 7100 ni. Nikoli v Slo ni bilo 50" oz 60" modela iz omenjene serije ...

Mnja. Pol pa v temi ne pišite oz. omenjajte ameriškega modela. Tako ali tako, pa ni 50", večji mi pa ne gre v dnevno.
fino, pol sploh ni pametnega 50" TVja za nekaj manj kot 1000EUR.
V bistvu, ko sem gledal v Bigbangu razstavljene modele, je imel samsungov 6872 najlepšo sliko, tako opevani Sony v tej temi pa nažalost najslabšo, pa vsi so kazali isti program. V bistvu je imel Philips lepšo sliko od Sonya. Vendar me ne zanima, počasne menije tudi pri modelih z androidom naj si nekam vtaknejo.
V bistvu, ko sem gledal v Bigbangu razstavljene modele, je imel samsungov 6872 najlepšo sliko, tako opevani Sony v tej temi pa nažalost najslabšo, pa vsi so kazali isti program. V bistvu je imel Philips lepšo sliko od Sonya. Vendar me ne zanima, počasne menije tudi pri modelih z androidom naj si nekam vtaknejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krho ()

Izbira TVja na podlagi ogleda v trgovini (zaradi več dejavnikov: svetloba, nastavitve, viri) ni najboljša varianta ...

Mnja. Pol pa v temi ne pišite oz. omenjajte ameriškega modela. Tako ali tako, pa ni 50", večji mi pa ne gre v dnevno.
Nisi navedel katere modele si primerjal.Povej model,pa ti bom povedal kateri je najboljši.

Zdaj bi pa se jaz rabil en nasvet. In sicer, doma smo se ze odlocili da bomo zbrali in dali vsak nekaj za Panasonic cz950. Problem je namrec kje ga kupit. Ne iscem toliko to kje bi bil najcenejsi ampak bolj to da bi ga narocil od taksne firme ki ima 8 (ali 30?) dni "no questions ask" return policy. Ker smo bolj izbircni kar se slike tice se bojim da mi potem kaj ne bi odgovarjalo in bi hotel tv vrnit. Za tak kes se pa res ne bi rad zaj..
Torej katero internetno trgovino pri nas priporocate v ta namen? Kolikor vem makspro nima teh ugodnost da lahko tv vrnes.v dolocenem roku ce z njim nisi zadovoljen. Samo v primeru ce kaj ne dela. Vsaj tako sem uspel zasledit v pogojih poslovanja.
Bi bil hvalezen za nasvet.
Torej katero internetno trgovino pri nas priporocate v ta namen? Kolikor vem makspro nima teh ugodnost da lahko tv vrnes.v dolocenem roku ce z njim nisi zadovoljen. Samo v primeru ce kaj ne dela. Vsaj tako sem uspel zasledit v pogojih poslovanja.

Zdaj bi pa se jaz rabil en nasvet. In sicer, doma smo se ze odlocili da bomo zbrali in dali vsak nekaj za Panasonic cz950. Problem je namrec kje ga kupit. Ne iscem toliko to kje bi bil najcenejsi ampak bolj to da bi ga narocil od taksne firme ki ima 8 (ali 30?) dni "no questions ask" return policy. Ker smo bolj izbircni kar se slike tice se bojim da mi potem kaj ne bi odgovarjalo in bi hotel tv vrnit. Za tak kes se pa res ne bi rad zaj..
Tega ni nikjer,da bi ga vrnil,če ti ni všeč.Razen v primeru okvare.Sicer pa ne vem, kaj ti ne bi bilo všeč
na tem Panasonicu.Je kar nekaj boljši, od Lg Oledov.Imaš ga v Media Markt.Lahko pa si tukaj prebereš.
http://www.flatpanelshd.com/review.php?...

Tega ni nikjer,da bi ga vrnil,če ti ni všeč.Razen v primeru okvare.Sicer pa ne vem, kaj ti ne bi bilo všeč
na tem Panasonicu.Je kar nekaj boljši, od Lg Oledov.Imaš ga v Media Markt.Lahko pa si tukaj prebereš.
V ZDA ali UK denimo ni nic nenavadnega da ljudje zamenjajo tudi po 3, 4 tvje ce jim kaj ni vsec.
Denimo da ima tv ki ga kupim probleme z panelo in ga hocem vrnit. Toda ker normalno dela ga trgovina noce reklamirat. Pa ceprav ima denimo motece lastnosti kot so ghosting, image retention, shadow uniformity in podobni problemi ki jih imajo oled tvji.
Zdaj ce je to tv za 500 eur ni problema, ce pa stane 8k pa da mi ni vsec slika potem pa imamo tezavo.
V tujini tem pogojem pravijo "no questions asked return policy", kjer lahko kupec iz kakrsnihkoli razlogov vrne tv v dolocenem casu brez pojasnil.
Za tukaj pri nas pa ne vem ce obstaja kaksna taksna stacuna na netu zato sprasujem.

Robi_slo ::
Philips televizor 7150,je kar se slike tiče kvaliteten televizor.Poglej pa si še ta dva televizora.
kaj ni bil sony 55x8505 še do nedavnega precej dražji? kaj je poglavitna razlika med modelom 55x8509?

kaj ni bil sony 55x8505 še do nedavnega precej dražji? kaj je poglavitna razlika med modelom 55x8509?
Tukaj si poglej.
http://www.sony.co.uk/electronics/telev...

Robi_slo ::
hvala na povezavi.
jaz ne opazim glede na primerjavo nič drastično različnega razen motionflow 800 vs 1000hz, kar pa verjetno ni taka razlika. Predvsem v ceni 300 eur. Se motim?
kaj je glede na primerjavo philips 7150, panasonic 670, samsung ju7000, lg uf850v najboljši izbor?
jaz ne opazim glede na primerjavo nič drastično različnega razen motionflow 800 vs 1000hz, kar pa verjetno ni taka razlika. Predvsem v ceni 300 eur. Se motim?
kaj je glede na primerjavo philips 7150, panasonic 670, samsung ju7000, lg uf850v najboljši izbor?

car100 ::
V ZDA ali UK denimo ni nic nenavadnega da ljudje zamenjajo tudi po 3, 4 tvje ce jim kaj ni vsec.
Denimo da ima tv ki ga kupim probleme z panelo in ga hocem vrnit. Toda ker normalno dela ga trgovina noce reklamirat. Pa ceprav ima denimo motece lastnosti kot so ghosting, image retention, shadow uniformity in podobni problemi ki jih imajo oled tvji.
Zdaj ce je to tv za 500 eur ni problema, ce pa stane 8k pa da mi ni vsec slika potem pa imamo tezavo."
V tujini tem pogojem pravijo "no questions asked return policy", kjer lahko kupec iz kakrsnihkoli razlogov vrne tv v dolocenem casu brez pojasnil.
Za tukaj pri nas pa ne vem ce obstaja kaksna taksna stacuna na netu zato sprasujem.
Pri nas v slo imaš že zakonsko določeno: "Ko kupujete prek spleta, imate pravico, da v 14-ih dneh po prejemu izdelka odstopite od pogodbe, četudi ni z izdelkom nič narobe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: car100 ()

Zdaj ce je to tv za 500 eur ni problema, ce pa stane 8k pa da mi ni vsec slika potem pa imamo tezavo."
Pri nas v slo imaš že zakonsko določeno: "Ko kupujete prek spleta, imate pravico, da v 14-ih dneh po prejemu izdelka odstopite od pogodbe, četudi ni z izdelkom nič narobe.
Ja tocno to mislim. Toda nimajo tega vse trgovine. Ali pac? Makspro nima teh pravic.
Torej katero konkretno stran priporocate? Je mojtv.com ok?
hvala na povezavi.
Samo lg uf850 me, ker ima grozen edge bleeding.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tony710 ()

car100 ::
Jz vem samo za mimovrste, da ni težav ob vračilu, nebi smelo biti tudi pri drugih spletnih trgovinah (maks pro ne vem če se šteje pod spletno trgovino?), v kolikor bi bili problemi se pa vključi zvezo potrošnikov in inšpekcijo, medije pa se bojo hitr držal zakonov (ponavadi je dovolj, že samo da omeniš).

kralnahribu ::
Povzetek iz poslovanja Makspro.si
Pravica do odstopa od nakupa - vračilo blaga:
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev skladno s 43.č členom ZVPot. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga

Ok, super to sem hotel zvedet. Potem ga bom pa kar prek maksproja narocil.
Porocam o sliki ko ga dobim.
Porocam o sliki ko ga dobim.