Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
andrej69 ::
Tukaj si lahko preberete, nekaj novic.
http://www.flatpanelshd.com/article.php...
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...
http://www.flatpanelshd.com/article.php...
Tony710 ::
Saj to je....vsebina se je predvajala iz usbja...fullHD stuff
Včasih zna biti nekaj težav, z 24fps vsebinami.Drugače pa kot sem dejal,treba izklopit interpolacijo.
Pa bo zasigurno bolje.
Lp.
Saj ravno interpolacija je tista ki prepreci oz. zmanjsa judder. Zato tudi nastavitev de-judder.
Ce bos dal de-judder na 0 takrat bo sele tresla slika.
car100 ::
Kar se tiče predvajanja 24fps naj bi imela Sony pa Philips najbolj tekoče predvajanje. Vsaj za Sony lahko z zanesljivostjo trdim sem šel preverit X850c. Pomemben je še dober procesor in odlično optimizirana programska oprema. Če ni vse ni to to in potem gledaš zatikanje/tresenje.
Kar se tiče predvajanja 24fps naj bi imela Sony pa Philips najbolj tekoče predvajanje. Vsaj za Sony lahko z zanesljivostjo trdim sem šel preverit X850c. Pomemben je še dober procesor in odlično optimizirana programska oprema. Če ni vse ni to to in potem gledaš zatikanje/tresenje.
Za Philipsa to definitivno ne drzi, Philips je na zelo nizkem rangu kar se procesiranja tice. Celo flagship modeli hudo za ostajajo za big boysi kot so lg, sony, panasonic in samsung.
Edino kar Philips obvlada je ambilight.
Najboljso interpolacijo imata Sony in Samsung.
Pa se to je mocno odvisno od modelov. Vecja cifra, boljsa interpolacija.
Saj to je....vsebina se je predvajala iz usbja...fullHD stuff
Včasih zna biti nekaj težav, z 24fps vsebinami.Drugače pa kot sem dejal,treba izklopit interpolacijo.
Pa bo zasigurno bolje.
Lp.
Saj ravno interpolacija je tista ki prepreci oz. zmanjsa judder. Zato tudi nastavitev de-judder.
Ce bos dal de-judder na 0 takrat bo sele tresla slika.
Nič se ne bo tresla..
Za Philipsa to definitivno ne drzi, Philips je na zelo nizkem rangu kar se procesiranja tice. Celo flagship modeli hudo za ostajajo za big boysi kot so lg, sony, panasonic in samsung.
Edino kar Philips obvlada je ambilight.
Najboljso interpolacijo imata Sony in Samsung.
Pa se to je mocno odvisno od modelov. Vecja cifra, boljsa interpolacija.
Philips ima zelo dobro procesiranje..Kdo pa misliš,da je izumil interpolacijski procesor,moja žena.?
Potem so vsi to kopirali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Philipsu manjka brezhibna programska oprema šele nato lahko vstopi v rang velikih. Se mi pa zdi da bo letos Sony x850D težje šel v prodajo ker ne prinaša nobenih velikih novosti v primerjavi z x850c, ki je bil za leto 2015 napram konkureci zverina v tem cenovnem rangu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: car100 ()
Kar se tice judderja in 24fps, ga dalec najbolje obvlada Sony, nato Samsung, Panasonic in Lg na 4.mestu.
Sele nato pride na vrsto Philips in Toshiba. Vsakdo lahko pri sebi doma proba isti content na vklopljeni interpolaciji (de-judder) in brez interpolacije. Pri de-judder na 0 bo slika kar fino tresla medtem ko bo na de-judder na 8 ali 10 popolnoma glafka. Seveda brez stranskega efekta raznih artefaktov ne bo slo.
Itak je predpogoj za to interpolacijo ta da imas TV ki to podpira. Beri da ima 100 hz panelo in loceno de-judder nastavitev.
Pri 50 hz panelih tega ni mogoce. Je pa ta de-judder hudo nalezljiv. Ker ko nekaj casa gledas tv z de-judder na 10 se nanj tako navadis da enostavno ne mores vec gledat brez tega. Nato si se bolj obcutljiv
na vsako se tako majhno tresenje ki ga prej se opazil nisi.
Seveda pa judder ni odvisen le od tvja ampak se bolj od vsebine oz. tehniki v kateri je kaj posneto in pa signalu (60i, 60p)....
Kar pa se Philipsa kot TV znamke tice pa imam z njo zelo slabe izkusnje.
Philips je popularen le v Evropi, v ZDA denimo velja za bolj so-so brand.
Niti slucajno ne more vec parirat veliki cetvorki: Sony, Samsung, Panasonic in LG.
Sele nato pride na vrsto Philips in Toshiba. Vsakdo lahko pri sebi doma proba isti content na vklopljeni interpolaciji (de-judder) in brez interpolacije. Pri de-judder na 0 bo slika kar fino tresla medtem ko bo na de-judder na 8 ali 10 popolnoma glafka. Seveda brez stranskega efekta raznih artefaktov ne bo slo.
Itak je predpogoj za to interpolacijo ta da imas TV ki to podpira. Beri da ima 100 hz panelo in loceno de-judder nastavitev.
Pri 50 hz panelih tega ni mogoce. Je pa ta de-judder hudo nalezljiv. Ker ko nekaj casa gledas tv z de-judder na 10 se nanj tako navadis da enostavno ne mores vec gledat brez tega. Nato si se bolj obcutljiv
Seveda pa judder ni odvisen le od tvja ampak se bolj od vsebine oz. tehniki v kateri je kaj posneto in pa signalu (60i, 60p)....
Niti slucajno ne more vec parirat veliki cetvorki: Sony, Samsung, Panasonic in LG.
Kar se tice judderja in 24fps, ga dalec najbolje obvlada Sony, nato Samsung, Panasonic in Lg na 4.mestu.
Tukaj si prečitaj.To je napisano,iz testa.
Verzija softvera u televizoru na dan testa: QV151E.0.5.38.17
Philipsov 48″ PUS7600 je Ultra HD LCD televizor koji odlikuje veliki nativni kontrast, uvjerljiva crna boja i precizan raspon boja u skladu s Rec.709 definicijom. Skaliranje na Ultra HD rezoluciju je solidno, te na 48″ dijagonali nismo vidjeli nesavršenosti koje bi pokvarile užitak gledanja Full HD sadržaja poput filmova na Blu-rayu ili drugih HD video materijala.
S druge strane, tvornički je slika loše podešena pa je nužna kalibracija za optimalan prikaz – ovo posebno vrijedi za sve koji planiraju gledati crno-bijele filmove i koji vole malo topliju sliku. Slika je tvornički suviše plava i to se lako uoči čak i ako nemate specijaliziranu opremu. Kontrole za podešavanje su dostupne, no nažalost previše su ograničene kako bi se nijanse sive precizno balansirale i bile onako neutralne kao što se može postići nakon kalibracije Panasonicovih, Samsungovih ili (ovisno o modelu) LG-jevih televizora.
Premda PUS7600 nije u stanju prikazati različite egzotične formate isprepletenih signala kao što to mogu Samsungovi i LG-jevi modeli, u prikazu filmskih 24p sadržaja smo doista uživali. PUS7600 ima odličnu glatkoću prikaza filmova s bitno manjim trzanjem i bez interpolacije. LG-jev TruMotion ili Samsungov MotionPlus još uvijek nije u stanju, čak ni na najskupljim modelima prikazati tako lijepo filmske materijale, a da pritom ne koristi “sapunica efekt” kroz De-Judder, odnosno Judder Reduction opcije. Philipsovoj glatkoći konkuriraju tek japanski proizvođači poput Sonyja i Panasonica.
Saj ves kako je s temi revjuji, tricetrt jih je pristranskih, 20% pa niti nimajo profesionalne opreme za merjenje.
Sem ze naletel na revjuje kjer so napisali da ima Hisense boljsi upscaler kot Panasonic
Osebno berem le rtings.com in pa cnet revjuje. Le omenjeni so 100% nepristranski in imajo profesionalno opremo za testiranje.
Philips enostavno ni vec kar je nekdaj bil, vsaj kar se tvjev tice.
Enostavno ne najdem razloga zakaj bi kupil Philipsa ce pa za isto ceno dobim Samsunga ali Panasonica.
Kolega ima Philipsa 7000 serije. Ima nativno 4k resolucijo. Upscaler pa zelo slabo prikaze 1080 in 760p content. Za v primer, LG ki tudi ravno ne slovi po kaksni super kvaliteti procesiranja, nima nobenih tezav pri dobrem prikazovanju SD in HD contenta na UHD paneli. Pa je model v enakem rangu kot Philips. LG 770
Sem ze naletel na revjuje kjer so napisali da ima Hisense boljsi upscaler kot Panasonic
Osebno berem le rtings.com in pa cnet revjuje. Le omenjeni so 100% nepristranski in imajo profesionalno opremo za testiranje.
Enostavno ne najdem razloga zakaj bi kupil Philipsa ce pa za isto ceno dobim Samsunga ali Panasonica.
Kolega ima Philipsa 7000 serije. Ima nativno 4k resolucijo. Upscaler pa zelo slabo prikaze 1080 in 760p content. Za v primer, LG ki tudi ravno ne slovi po kaksni super kvaliteti procesiranja, nima nobenih tezav pri dobrem prikazovanju SD in HD contenta na UHD paneli. Pa je model v enakem rangu kot Philips. LG 770
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tony710 ()
Alessio983 ::
No kot sem pravil danes dobil po 3 dneh samsung 6872 55 " iz servisa (so bili res hitri). Ista pesem prialgam sliko
V ponedeljek gre nazaj pod stvarno napako z zahtevo vračilo kupnine ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alessio983 ()
rini ::
Zamenjaj za ju7000
Izgleda, da bo moj tv 2016 Sony model 43WD75, na moje veselje še vedno brez androida :)
Kdaj pridejo izdelki na police?
Izgleda, da bo moj tv 2016 Sony model 43WD75, na moje veselje še vedno brez androida :)
Kdaj pridejo izdelki na police?
sem imel v mislih 7000 model ja ... bi ga kupil že sprva vendar je takrat bil dražji za 500 sedaj pa ni več takšne razlike, mogoče 200 €
Saj ves kako je s temi revjuji, tricetrt jih je pristranskih, 20% pa niti nimajo profesionalne opreme za merjenje.
Ta test je mirodajen.Je narejen, z vso profesionalno tehnologijo.Enostavno moraš sprejet,to kar sem ti že povedal.Kar se tiče Philips televizorjev,imam sam že drugega po vrsti.Tudi moji družinski prijatelji, imajo večina Philips televizorje,pa nikakršnih težav.Vrhunski televizor,pa tako ne obstaja.
Kar pa se tiče Hisense televizorjev,so na nivoju vseh ostalih znamk,od nekaterih celo boljši.
Tukaj si lahko malo pogledaš.Kitajci počasi prevzemajo trg,kar se tiče elektronike.
No, jaz sem se končno odločil in naročil UE40JU7090 za 850 €. Upam, da me bo zadovoljil.
Pametni nakup. In ce se ne motim 7000 serija ze podpira HDR.
Kar pa se tiče Hisense televizorjev,so na nivoju vseh ostalih znamk,od nekaterih celo boljši.
Tukaj si lahko malo pogledaš.Kitajci počasi prevzemajo trg,kar se tiče elektronike.
Ja mi je znano da je Hisense vse boljsi in morda bo kmalu celo dohitel "veliko cetvorko". V ZDA naprimer poleg Vizia velja za najboljsi budget TV brand.
Ampak se vseeno bi raje vzel prej omenjene. Ce drugega ne zaradi podpore, servisev in dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tony710 ()
Alessio983 je izjavil:
No kot sem pravil danes dobil po 3 dneh samsung 6872 55 " iz servisa (so bili res hitri). Ista pesem prialgam sliko
In so na servisu menjali panelo ali kaj? Ker po sliki sodec bi rekel da to sploh ni stvarna napaka ampak "kuga" LCD LED tvjev spodnjega in srednjega razreda. Pa ne glede na to ali je IPS ali pa VA. LG ali Panasoni. Sony ali Samsung. Moznosti da bos med 10 razlicnimi LCD panelami nasel kar 8 taksnih ki bodo imele DSE (dirty screen effect), clouding in/ali vertical banding (opazen na tvoji sliki) je namrec velika.
Kupovanje LCD LED panel je prava loterija. Temu se izognes lahko le na dva nacina;
1.) Kupis OLED
2.) Kupis LCD LED visjega razreda kjer so moznosti za slabo panelo dosti manjse.
Konkretno pri Samsungu se to zacne od 7100 serije naprej. Pa se tam ni garancije da bo vse bp. Ker LCD je pac LCD. Ampak sigurno bo panela boljsa pri modelu 7100 kot pa pri 6000.
Pa se ta catch, celo dva tvja enakega modela imata lahko en super panelo, drugi pa ima denimo totalno zamazan ekran.
Serije 8000 in 9000 imajo skoraj popolno cisto panelo z brezhibno uniformiranostjo barv. 7000 ze malo manj ceprav se vedno zelo solidno.
6000 in 5000 pa znajo imet hudo zamazano sliko in banding ki je opazen predvsem na sivi ali beli podlagi.
Malo za silo si lahko pomagas tako da znisas osvetlitev ozadja na kakih 30.
Sicer pa ce ti je kaj v tolazbo naj ti povem da je DSE, banding in ostalo pri Samsungu se najmanj izrazito. Najbolj problematicne so LGjeve IPS panele, tudi Sony ima nekatere modele z zelo zapacanimi panelami. Tako da..
Najbolj žalostno je to da se vidi clouding po vseh kotih kjer se pred tem sploh ni pred menjavo panela ...
Na črnem. Pred tem je črna bla ok sedaj še to ni. Pa bi zamezal na eno oko samo sedaj je pa res hudo ?
Na črnem. Pred tem je črna bla ok sedaj še to ni. Pa bi zamezal na eno oko samo sedaj je pa res hudo ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alessio983 ()
Kako je možno da ima Samsung 55ju7500 nižjo ceno od Samsung 55ju7000/7100? Je manjše povpraševanje po ukrivljenih tvjih?
OK.d ::
Tako je spet eden marketinški trik, kateri prav nič ne izboljša uporabniške izkušnje gledanja iz 3m+ oddaljenosti - kavča.
LPOK.d
misek ::
Tony710, mi lahko kot laiku razložiš kaj je narobe na tej sliki? Navpišni pasovi svetlo/temno in spodaj neki fleki?
Tony710, mi lahko kot laiku razložiš kaj je narobe na tej sliki? Navpišni pasovi svetlo/temno in spodaj neki fleki?
Kateri televizor imaš:?A izgleda takole.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
misek ::
andrej69, spraševal sem za sliko, ki jo je prilepil Tony710. Na mojem TV-ju še ni nič narobe (ker sem ga komaj naročil).
Mislim da je prislo do pomote. Sam nisem prilepil nobene slike ampak sem le komentiral na fotko ki jo je prilepil Alessio
jure3000 ::
Na teh straneh je navedeno, da stane H9 model okoli 1000$, je za pričakovat da bo na voljo tudi v eu, za podobno ugodno ceno?
Na teh straneh je navedeno, da stane H9 model okoli 1000$, je za pričakovat da bo na voljo tudi v eu, za podobno ugodno ceno?
V Eu jih ne bo.
GTsharp ::
Pozdravljeni!
Ker bom v kratkem postal novi naročnik siol/telekom storitev, sem opazil, da ponujajo ob vezavi tudi nekaj TV-jev. Sam sem na tem področju totalni laik, zato vas prosim, če bi mi lahko malce pomagali z vašimi mnenji(kakovost, price/performance, osebne izkušnje, ...).
Televizorji:
LG 55UF680V 24 x 30,00€ (720€)
LG 49LF590V 24 x 17,00€ (408€)
LG 43LF510V 24 x 9,00 € (216€)
Samsung UE50JU6872 24 x 38,00€ (912€)
Moje osebne želje/prednosti:
-velikost(večje, boljše :))
-smart tv
-obročno odplačevanje
-ultra hd ni potreben
Če sem bil preskop z informacijami/mojimi željami, mi lepo prosim sporočite. V nasprotnem primeru se vam pa že v naprej zahvaljujem za vaša mnenja.
Lp,
Tilen
Ker bom v kratkem postal novi naročnik siol/telekom storitev, sem opazil, da ponujajo ob vezavi tudi nekaj TV-jev. Sam sem na tem področju totalni laik, zato vas prosim, če bi mi lahko malce pomagali z vašimi mnenji(kakovost, price/performance, osebne izkušnje, ...).
Televizorji:
-smart tv
-obročno odplačevanje
-ultra hd ni potreben
Če sem bil preskop z informacijami/mojimi željami, mi lepo prosim sporočite. V nasprotnem primeru se vam pa že v naprej zahvaljujem za vaša mnenja.
Lp,
Tilen
Pozdravljeni!
Televizorji:
-smart tv
-obročno odplačevanje
-ultra hd ni potreben
Lp,
Tilen
Definitivno Samsung med omenjenemi. Ker omenjeni LGji imajo hudo zamazano sliko in grd cloding na beli podlagi. Vecji je ekran bolj motece je to.
Edino v cemer je LG boljsi od Samsunga je WEBos
LG ima še boljše vidne kote v vsem drugem je pa Samsung boljši. Samo tud tale Samsung UE50JU6872 ni nek biser je 50HZ penal, + velika možnost zamazanega ekrana kot je omenil predhodnik, sem ga gledal v živo in za ta denar jaz nebi kupoval, v tvojem primeru če moraš vzet je najboljši v nizkem razredu. Srednji razred pri Samsungu je od 7 serije naprej in je bistveno boljši in drug nivo slike. Webos meni osebno ni nič posebnega za youtube je vse dobro kr je pa internet in to je pa itak neuporabno preveč okorno, se skrije proti pcju in ga ne bo nadomestilo tako da brezveze. Nekje sem zasledil da Samsung in Lg ne podpirata 4K preko youtuba? Sony pa naj bi predvajal posnetke v 4k?
user-pass ::
Ima kdo nasvet zame, iscem 32-incen 1080p TV za otrosko sobo, ne rabi se nobenih dodatnih funkcij, edino le integriran S2 sprejemnik, nekaj na ravni Samsungov serije 5, ni pa nujno, da je od Samsunga. Se pravi, da je kolikortoliko ok slika. Gledalo se bo edino otroske programe. Na hitro mi je padel Samsung J5150 v oci, ali pa 5250, samo so recenzije bolj tako tako, prav tako Sony KDL-32W705C. Je kaj kvalitetnega v tem cenovnem razredu, tam nekje do 400€ bi dal, raje manj, ce gre. Hvala!
Sony KDL-32W705C je 10 eur cenejši od 40W705C. In prav slednjega bi jaz kupil. Upam da imaš prostor v sobi.
user-pass ::
Prostor je, samo razlika v ceni je 60€, gledam na idealo.de . Je ta serija ok?
Kaj pa kaksen LG?
Kaj pa kaksen LG?
na ceneje.si boš videl, da slovenske spletne trgovine (npr. MAKS-PRO) prodajajo 40W705C za 403 EUR, 32" pa za 395 €
Tomson ::
Kupovanje LCD LED panel je prava loterija. Temu se izognes lahko le na dva nacina;
1.) Kupis OLED
2.) Kupis LCD LED visjega razreda kjer so moznosti za slabo panelo dosti manjse.
1.Žal tudi je tudi pri oLED panelih popolnoma ista loterija!
2.Možnosti so manjše, žal pa ne dosti manjše, razen če gledaš izključno "flagship" modele
Pozdravljeni!
Televizorji:
Lp,
Tilen
Med omenjenimi bi se sam odločil za LG UF680V. Precej ok TV in precej zadovoljnih kupcev. (Bestbuy, Amazon)
Ima kdo nasvet zame, iscem 32-incen 1080p TV za otrosko sobo, ne rabi se nobenih dodatnih funkcij, edino le integriran S2 sprejemnik, nekaj na ravni Samsungov serije 5, ni pa nujno, da je od Samsunga. Se pravi, da je kolikortoliko ok slika. Gledalo se bo edino otroske programe. Na hitro mi je padel Samsung J5150 v oci, ali pa 5250, samo so recenzije bolj tako tako, prav tako Sony KDL-32W705C. Je kaj kvalitetnega v tem cenovnem razredu, tam nekje do 400€ bi dal, raje manj, ce gre. Hvala!
Defenitivno Sony W705C ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
mat11 ::
Pozdravljeni!
Ker bom v kratkem postal novi naročnik siol/telekom storitev, sem opazil, da ponujajo ob vezavi tudi nekaj TV-jev. Sam sem na tem področju ttalni laik, zato vas prosim, če bi mi lahko malce pomagali z vašimi mnenji(kakovost, price/performance, osebne izkušnje, ...).
Televizorji:
-smart tv
-obročno odplačevanje
-ultra hd ni potreben
Lp,
Tilen
V isti akciji sem vzel LG 55UF680V. Prej sem imel plazmo,z LGjem glede na vložen denar,sem precej zadovoljen. Iz Youtuba lepo predvaja 4K posnetke.
mat
Pozdravljeni!
Ker bom v kratkem postal novi naročnik siol/telekom storitev, sem opazil, da ponujajo ob vezavi tudi nekaj TV-jev. Sam sem na tem področju ttalni laik, zato vas prosim, če bi mi lahko malce pomagali z vašimi mnenji(kakovost, price/performance, osebne izkušnje, ...).
Televizorji:
-smart tv
-obročno odplačevanje
-ultra hd ni potreben
Lp,
Tilen
V isti akciji sem vzel LG 55UF680V. Prej sem imel plazmo,z LGjem glede na vložen denar,sem precej zadovoljen. Iz Youtuba lepo predvaja 4K posnetke.
Predvaja že 4K z youtuba to sem stestiral, mal sem v dvomih če predvaja v 4k ločljivosti ker naj bi webos bil omejen na 1080p edino če so že kaj na novo sprogramiral?
Informacija za vse ,ki boste kupovali Samsung televizore, serije 6800.Bi pa Samsung televizorje odsvetoval.
50JU6800 uporablja tajvanski panel, LCD VA Innolux
55JU6800 uporablja kitajski panel, IPS (BOE, Beijing
50JU6800 uporablja tajvanski panel, LCD VA Innolux
55JU6800 uporablja kitajski panel, IPS (BOE, Beijing
sejmon ::
poznavalci eno vprašanje...
kupujem 55 tv za okoli 1000EUR.
na prvem mestu so filmi, preko hdmi ja z reclockom iz 23.967 na 24hz
na drugem mestu je PS4.
nekako samsung,lg in sony gledam, ampak je res preveč na izbiro...se izgubim.
Opazim pa veliko napak med predvajanjem, ki jih drugi ne, zato še sprašujem, če je možno dobiti z 100hz panelom za tako ceno.
na drugem mestu je PS4.
Opazim pa veliko napak med predvajanjem, ki jih drugi ne, zato še sprašujem, če je možno dobiti z 100hz panelom za tako ceno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sejmon ()
kuglvinkl ::
poznavalci eno vprašanje...
na drugem mestu je PS4.
Kaj je tole? preko hdmi ja z reclockom iz 23.967 na 24hz
Your focus determines your reallity
sejmon ::
frame rate posnetka, ki je ponavadi 23,976 spremeni v ~24.01.
potem nastaviš izhod v playerju na 1080p/24hz in je tekoč posnetek.
večinoma tega ne opazi.
reclock je program na pcju
potem nastaviš izhod v playerju na 1080p/24hz in je tekoč posnetek.
večinoma tega ne opazi.
reclock je program na pcju
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sejmon ()
jure3000 ::
Ima kdo kaksne izkusnje z HISENSE LTDN58K700XWTSEU3D?
Načeloma zelo dober tv.Ima vse, kar potrebuje televizor v današnjem času.Tudi kar se tiče komponent dober televizor.Jaz osebno bi ga kupil.
Odločam se med sony x850c in hisense.
Sonyja dobis v it za dobrih 1200, ampak kolko sem gledal ne pošiljajo v tujino. V slo ga dobiš za 1400.
Hisense dobiš v aut za slabih 900, tudi tukaj ne pošiljajo v tujino. Vendar sem pogosto v avstriji, tako da bi lahko naročil pošiljanje na eno izmed pošt (poštno ležeče) in ga osebno prevzel.
Glede slike sta najbrž primerljiva, je pa Hisense kitajski, od katerega ne veš kaj pričakovat. In tud software ni na najvišjem nivoju, posodobitve pa vprašanje kako pogosto prihajajo.
Kaj mi svetujete za zamenjavo 55 " 6872 Samsunga. Mogoče Samsung 7002 ? Max doplačilo nameravam tam nekje 300 € torej do 1400 €. Ker če bom še imel te črte in ostalo bom znorel :)