» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
101 / 223
»»

Tomson ::

Problem pri Sonyu je prav Android, ki sicer ima potencial, a žal ne deluje "vredi"! ;) Če bo delovanje na 850D boljše pa bo dejansko treba počakat. Rešitve za "50€", vsaj trenutno, delujejo bolje...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

OK.d ::

Pa ven bo prišel verjetno še s starim androidom:P
LPOK.d

andrej69 ::

Sony televizorji, 2016 bodo imeli android 6.0 Prav tako bo nadgradnja, na modelih 2015.Android 6.0 bodo imeli tudi Philips, Hisense in Grundig.

jure3000 ::

Tomson je izjavil:

Če se ti mudi in rabiš TV danes ne boš prav nič zgrešil z 850C, ker kolikor je znano, z 850D ne bo kakšne revolucije. Še največ se bo verjetno poznalo pri sami odzivnosti sistema, ki je trenutno bolj tako tako. Kar pa se tiče kvalitete slike verjetno ne bo dosti razlike. Poznalo se bo na ceni, bližje ko bo 850D, cenejši bo 850C in pa čiščenje zalog, kjer se bo mogoče našel še kakšen cenovno ugodnejši kos, ko bo 850D že na policah.

S tehniko je tako, vsak trenutek je za vogalom, novejši, zmogljivejši, naprednejši model in lahko z nakupom čakaš vnedogled. Če lahko počakaš do poletja, (junij/julij) ko bi naj novi modeli prišli na tržišče se boš lahko odločil ali je 850D vreden svojega denarja ali ne, sicer pa je nakup TVja danes isto smiseln kot čez pole leta, ko bodo vsi že napovedovali modele 2017! ;)

PS: Je pa 55X8509C v tujini bistveno ugodnejši, ga dobiš že za 1.200EUR. V razmislek pa tudi model od Samsunga, JU7000, ki je glede na teste še nekoliko boljši od Sonya X850, čeprav sam v neposredni primerjavi tega nisem opazil...

Kje v tujini pa ga dobis tak poceni?

LPOK.d

ant ::

andrej69 je izjavil:

Sony televizorji, 2016 bodo imeli android 6.0 Prav tako bo nadgradnja, na modelih 2015.Android 6.0 bodo imeli tudi Philips, Hisense in Grundig.

Ali tudi Philips dobi nadgradnjo androida za modele 2015? Je kaj znanega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ant ()

J.McLane ::

Mene kot uporabnika glede pametnih televizij zanima na kateri deluje:
- HBOGO (slovenski)
- Siol TViN
- YouTube s prijavo uporabnika (si označiš "Watch later" in to potem izbereš na TV)

Ali je to vse brez veze in je še vedno najbolj priročen Chromecast?

ant je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Ali tudi Philips dobi nadgradnjo androida za modele 2015? Je kaj znanega?

Zaenkrat se ve za Sony televizorje,dočim še za Philips, nič ni znano.Mislim pa,da bo tudi na Philipsu enako.

Thunder wave ::

J.McLane je izjavil:

Mene kot uporabnika glede pametnih televizij zanima na kateri deluje:
- HBOGO (slovenski)
- Siol TViN
- YouTube s prijavo uporabnika (si označiš "Watch later" in to potem izbereš na TV)

Ali je to vse brez veze in je še vedno najbolj priročen Chromecast?

Na Sony smart TVju preverjeno deluje Youtube, kot ti opisuješ. Lahko tudi svoj pametni telefon uporabljaš za iskanje videov, urejanje seznamov in pol vse skupaj predvajaš na TV.
medtem, ko ostali dve aplikaciji ne vem kako delujeta, če sploh (na ne-Android Sonyu ju sploh ni), vedeti pa je treba, da sta ti 2 aplikaciji mišljeni za mobilne naprave in je kvaliteta slike precej nizka in verjetno na normalnem TVju sploh ne bi bila gledljiva.

misek ::

Ker (še vedno) kupujem novi TV sem razmišljal, da naj bi imel Android ravno zaradi aplikacije D3 GO od Telemacha. In ker imam tudi en android predvajalnik sem aplikacijo naložil nanj. Zadeva je delovala ampak kvaliteta slike je bila katastrofa - negledljivo. Tako da kar se meni tiče je Android na TV za ta namen neuporaben.

Moje mnenje je, da je nesmisleno kupovat TV po katerem koli drugem kriteriju kot po kvaliteti slike. Vso ostalo funkcionalnost se da rešit s kakšno dodatno, tudi cenovno ugodno rešitvijo...

J.McLane ::

Tudi jaz sem vedno bolj takega mnenja.

Dimnik ::

misek je izjavil:

Ker (še vedno) kupujem novi TV sem razmišljal, da naj bi imel Android ravno zaradi aplikacije D3 GO od Telemacha. In ker imam tudi en android predvajalnik sem aplikacijo naložil nanj. Zadeva je delovala ampak kvaliteta slike je bila katastrofa - negledljivo. Tako da kar se meni tiče je Android na TV za ta namen neuporaben.

Nevem kje gledaš d3go? Meni na vseh telefonih in tablici deluje odlično, slika fenomenalna.
Sem pa glih sedaj dobil lg 55 lf630v pa sprobam pozneje kaj vse zmore....

misek ::

Dimnik je izjavil:

Nevem kje gledaš d3go? Meni na vseh telefonih in tablici deluje odlično, slika fenomenalna.
Wetek play. Pa saj slika na računalniku tudi ni neki presežek. Ali pa samo meni ne "potegne" boljše kvalitete...

Robi_slo ::

Sem sam tudi v podobni dilemi ... ali čakati ali ne na nove modele, ki niso niti še dobro preizkušeni.
In vsekakor se strinjam, že naslednji mesec bo prišel "boljši/hitrejši/ohinsploh" :)

Sam gledam nekje best buy do 1000eur, min. 55inch. Prebral sem zadnjih 15 strani, pa vsak opeva nekega svojega ali drug model.

Gledam:
SONY
SONY LED TV KD55X8005CB
kaj je razlika med CB in C modelom?
www.makspro.si/index.php/led-tv-sony-kd...

SAMSUNG
SAMSUNG LED TV UE55JU6872
www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue55ju687...

LG
LG 55UF680V
www.makspro.si/index.php/led-tv-lg-55uf...
ali mogoče
LG LED TV 55UF850V
ali
LG 55UF6809
www.makspro.si/index.php/led-lcd-tv-lg-...

PANASONIC:
Panasonic TX-55CR430E ( 5 let garancije )
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/17...

Kateri od tega je bestbuy oz. P/P, lahko tudi kakšen drug model? PHILIPS 55PUS7150?
drugo vprašanje pa je ali se splača vzeti naprednejši model ali nekaj ugodnejšega in alternativne varjante zunanjih rešitev za "50 eur" ?

hvala in lp

Če že greš do 1.150€ dodaj oz. privarčuj še malo in vzami Samsung 55JU7000, je precej boljši od vseh naštetih ...

Tomson je izjavil:

Če že greš do 1.150€ dodaj oz. privarčuj še malo in vzami Samsung 55JU7000, je precej boljši od vseh naštetih ...

Imam občutek, če bi potem gledal do 1300eur... imam pa še kakšen drug model na voljo, ali se motim?

Sam bi v tem rangu gledal edino Samsung JU7000 ali Sony X8500, ki pa je že 1.400€. Ampak sam gledam pri TVju izključno na kvaliteto slike, (prikaz barv, črna barva, dober kontrast, video procesiranje, dober upscaling) vse ostalo mi je postranskega pomena ...

Tomson je izjavil:

Sam bi v tem rangu gledal edino Samsung JU7000 ali Sony X8500, ki pa je že 1.400€. Ampak sam gledam pri TVju izključno na kvaliteto slike, (prikaz barv, črna barva, dober kontrast, video procesiranje, dober upscaling) vse ostalo mi je postranskega pomena ...

Sony je boljši od Samsunga.Samsung nima najboljše lokalno zatemnitev,ansi kontrast je 3150:1,kjer nekateri konkurenti, v istem rangu nudijo več. DCI-P3barvni razpon je 80%,kar tudi ni nekaj posebnega.Zaradi softwera,se pri kodiranju h.264 in h.265 opazi zatikanje.Skratka nič kaj extra televizor.

Robi_slo je izjavil:

Sem sam tudi v podobni dilemi ... ali čakati ali ne na nove modele, ki niso niti še dobro preizkušeni.
In vsekakor se strinjam, že naslednji mesec bo prišel "boljši/hitrejši/ohinsploh" :)

Sam gledam nekje best buy do 1000eur, min. 55inch. Prebral sem zadnjih 15 strani, pa vsak opeva nekega svojega ali drug model.

Gledam:
SONY
SONY LED TV KD55X8005CB
kaj je razlika med CB in C modelom?
www.makspro.si/index.php/led-tv-sony-kd...

SAMSUNG
SAMSUNG LED TV UE55JU6872
www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue55ju687...

LG
LG 55UF680V
ali mogoče
LG LED TV 55UF850V
ali
LG 55UF6809
www.makspro.si/index.php/led-lcd-tv-lg-...

PANASONIC:
Panasonic TX-55CR430E ( 5 let garancije )
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/17...

Kateri od tega je bestbuy oz. P/P, lahko tudi kakšen drug model? PHILIPS 55PUS7150?
drugo vprašanje pa je ali se splača vzeti naprednejši model ali nekaj ugodnejšega in alternativne varjante zunanjih rešitev za "50 eur" ?

hvala in lp

Jaz bi ti priporočil, Sony model 8005,ali Lg 850 model.Morate pa vsi vedet,da se morajo te velikosti gledat,največ iz 2,5- 3 metrov,da 4k pride do izraza.Kar pa se tiče upscaler sistema,pa tudi ne dela čudežev.Še vedno se bolje iplača, kupiti odličen fulhd televizor,kot pa srednji ali nižji rang 4k televizor.

Kateri pa je dober fullHD tv, ki bi ga priporočil?

lp

Amdforce ::

Lg oled

Robi_slo je izjavil:

Kateri pa je dober fullHD tv, ki bi ga priporočil?

lp

Zasigurno Lg oled model 910,samo mislim,da še predrago za sedaj.Bo pa cena,kar nekaj padla,ko pridejo letos novi modeli.Če si lahko takšen televizor kupiš,ti ga zelo priporočam.Drugače pa kaj od tega.
Sony w7 modeli,če ne potrebuješ 3d,ali Sony w8 modeli,če potrebuješ 3d.Philips model 6510.Panasonic CS600/520 model.Ali pa kakšen Lg model 652.Lg ima samo manjši kontrast,na prej omenjene modele,in pa seveda slabšo, prikazovanje črne barve.Drugače pa producira, zelo lepe barve,in ima širši kot gledanja,če ne gledaš ravno direkt televizorja.To bi bili nekje,najboljši fulhd televizorji.

Zdaj se splaca nabaviti ta fhd oled lg 910, vse drugo so priblizki slike.
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()

OK.d je izjavil:

Zdaj se splaca nabaviti ta fhd oled lg 910, vse drugo so priblizki slike.

Ja se sigurno strinjam.Saj bo padla cena letos,tako bo že cena kar ugodna.Treba počakat,nekje do septembra,ko pridejo novi modeli, oled televizorjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Novi LG Oled modeli pridejo že kmalu. G6 konec februarja, E6 marca, B6 in C6 pa nekje v juniju ... Cene pa ves čas padajo, LG 55EG910 v Italiji že za 1.690€ ... Že 55EF950 se dobi za "ugodnih" 2.800€ ...

Tomson je izjavil:

Novi LG Oled modeli pridejo že kmalu. G6 konec februarja, E6 marca, B6 in C6 pa nekje v juniju ... Cene pa ves čas padajo, LG 55EG910 v Italiji že za 1.690€ ... Že 55EF950 se dobi za "ugodnih" 2.800€ ...

E6 in G6, pridejo za Evropsko tržišče marca-aprila.B6 in C6,pa pridejo nekje avgusta septembra.

Ima kdo kaj več informacij o B6 modelu? Predvsem cena me zanima. Naj bi bil pa brez 3d...

ps-na avs forumu naj bi nekateri že naslednji teden pričakovali prve G6 tvje ki jih imajo prednaročene....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Amdforce ()

car100 ::

Moje mnenje je da se ne splača še metat za Olede ker so cene enostavno previsoke, v enem letu zgubiš 1k€, slika pa proti navadni plazmi malenkost kontrastnejša vendar ob normalni-vsakdanji uporabi nič posebnega.

Imam tudi sam plazmo, ampak če jutri crkne? Raje 1700 za oled kot 1300 za dober lcd, moje mnenje... Je pa res da ni 4k za ta denar, vendar iz razdalje od kjer večina gleda tv, 3-4m...ni razlike.

car100 je izjavil:

Moje mnenje je da se ne splača še metat za Olede ker so cene enostavno previsoke, v enem letu zgubiš 1k€, slika pa proti navadni plazmi malenkost kontrastnejša vendar ob normalni-vsakdanji uporabi nič posebnega.

Oled,je kar nekaj boljši televizor, napram plazme.Lahko si tukaj pogledaš.
http://www.digitaltrends.com/home-theat...

Amdforce je izjavil:

Ima kdo kaj več informacij o B6 modelu? Predvsem cena me zanima. Naj bi bil pa brez 3d...

ps-na avs forumu naj bi nekateri že naslednji teden pričakovali prve G6 tvje ki jih imajo prednaročene....

Tukaj si poglej, glede cen,in omenjenega modela.
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...

Za informacijo.Nekje v Septembru, pride Philips oled televizor.Za zdaj kot kaže,diagonale 55.

fpbs ::

LG talks future of OLED & first details on 2016 OLED TVs:

http://www.flatpanelshd.com/focus.php?s...

Philips bo uporabljal LG Oled panele in je napovedal cene svojih modelov nekje na ravni LGja oz. malo višje.

AMDForce, model 55B6 bo predvidoma cenovno na ravni trenutnega modela EF9500, se pravi okoli 3000€ ...

Dami ::

Tomson je izjavil:

Moje mnenje je, da je nesmisleno kupovat TV po katerem koli drugem kriteriju kot po kvaliteti slike. Vso ostalo funkcionalnost se da rešit s kakšno dodatno, tudi cenovno ugodno rešitvijo...

Se strinjam, sam sem prepričam, da pri sonyu dobim oboje :)
Si mel pa prav glede cen. Tole je zelo sweet. Upam da bo v EU podobno.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

fpbs ::

Tudi Philipsi nič več 3D:

Dami je izjavil:

Tomson je izjavil:

Se strinjam, sam sem prepričam, da pri sonyu dobim oboje :)
Si mel pa prav glede cen. Tole je zelo sweet. Upam da bo v EU podobno.

55" (55x850d) je kr realna cena in vsekakor dobra je pa 65" absolutno preveč je bol da pol kr dve 55-ki vzameš pa jih daš skp :P Lg se mi zdi da bo tudi že marca dal vn vsaj prednaročila so že sprejemali za podobno ceno 2016-modele. Čeprav zna v roku 2-mesecev od prihoda cena še za kakšnega stotaka dol pst ker enostavno ne bo ravno toliko povpraševanja kolikor bo ponudbe in se da tko dobit še bolj best buy.

2500$ za 55X850D je ultra navita cena, glede na to da se dobi 55X850C že za 1.200EUR. Ampak ja, to je preorder ... Je pa Sony vzel zanimivo strategijo, v letu 2016 bo na trg pripeljal le 3 nove modele (X850D/X930D/X940D)...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

N0t0ri0us ::

Sem reskiral 4.5€ in kupil test ZPS.

Glede na kakovost slike so dobili najboljše ocene samsungi UE serija. Par primerov:

Samsung UE46H7000SLXXN
Samsung UE46H7005
Samsung UE55HU7505
Samsung UE55HU8505
Samsung UE40H7000SLXXN

Skupaj jih je 22 samsungov, kateri vodijo. imajo 77-81 točk

vmes so štirje LGji 55EG ki imajo tudi 77 točk

Samsungi Z UE serijo nadaljujejo do 43. mesta

Spet nekaj LGjev
LG 55LB730V
LG 55UG870V
LG 55UG8709
LG 55LB630V
LG 47LB730V

Loewe Art 55 s 74 točk

samsung in lg nadaljujeta do 140. mesta, vmes sony KDL500w805b na 78. mestu

Nato še začnejo vmešavati SONYji

Še vedno prevladujejo samsungi in lgji tja do 400. mesta (okrog 60 točk), nato se začnejo še ostali.

Konec te lestvice 980tih TVjev krojijo toshibe, philipsi, panasonici tx-32 do tx55 in pa še nekaj neznanih firm. Imajo 30-45točk.

Če koga zanima kaj več, naj kupi test od ZPS:
https://www.zps.si/index.php/avdio-vide...

Mislim, da je 4.5€ minimalen strošek glede na vrednost tvja in se vsekakor splača.

Zgodovina sprememb…

neverjetni99 ::

Katero firmo se mi bolj splača vzet? LG ali Samsung? Študiram o 140cm 55" in 4K, tv se bo uporabljal za igre(PS4, PC) in gledanje filmov.

Samsung;

http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...

LG:

http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-55uf680...

Zdaj LG ima 1000hz, medtem ko ima Samsung 800hz, vendar ima Samsung 4 jedrni procesor za LG pa ne najdem nikjer podatka.

Kateri je boljši in ali je kakšna boljša alternativa do 900€?

Samsung skupna ocena 64, ocena slike 59 in na 437 mestu
LG skupna ocena 59, ocena slike 57 skupaj na 636. mestu.

Poglej še
Sony KDL-50W808C CEI
Sony KDL-50W755C UKA
okrog 200. mesta

Samsung UE55J6300AKXXU
240

Zadnje črke ni nujno, da bodo iste, ampak modeli so bili oziroma so verjetno še vedno na prodaj v slovneiji.

Ups. spregledal 4k..

Zgodovina sprememb…

ups. spregledal 4k.

Poglej na ZPS:
https://www.zps.si/index.php/avdio-vide...
je pa samo 150 cen slovenskih trgovin, medtem ko je vseh tvjev skoraj 1000. Napisane so pa samo slovenske cene, tako da ne morem povedat na hitro kaj je še v tem cenovnem rangu.

to kar si objavil je ok.
poglej mogoče še
Samsung UE55JU6000 - 550 mesto
Samsung UE48JU6400 - 238 mesto

En zelo dobronameren nasvet Notorious, ne glej ZPS za nasvete pri nakupu tehničnih izdelkov! ;) Res ne vem kakšna je njihova metodika, lahko pa rečem da zelo rekdo priporočijo najboljše oz. best buy modele... Že dejstvo, da so kot najboljši modeli našteti Samsungi H serije, ki je iz leta 2014 pove veliko! ;)

neverjetni99 je izjavil:

Katero firmo se mi bolj splača vzet? LG ali Samsung? Študiram o 140cm 55" in 4K, tv se bo uporabljal za igre(PS4, PC) in gledanje filmov.

Samsung;

http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...

LG:

http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-55uf680...

Zdaj LG ima 1000hz, medtem ko ima Samsung 800hz, vendar ima Samsung 4 jedrni procesor za LG pa ne najdem nikjer podatka.

Kateri je boljši in ali je kakšna boljša alternativa do 900€?

Dodaj še stotaka in vzami Samsung 55JU6400. Overall precej dober TV (če vidni koti niso prioriteta) in odličen za gaming - 28ms Input Lag...

PS: Omenjeni LG je za gaming slaba izbira - 60ms Input Lag. Sicer pa si lahko sam ogledaš tabelo ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Zps gleda na celoto je izdelek pravilno označen kot narekujejo predpisi, lastnosti po papirjih oz. na internetu dostopnih informacij. Oni se v kvaliteto zaslona -slike niso poglobili in zato je brezveze sploh to gledat! Na internetu je kup testov za vsak model in tujih člankov kjer je za podoben keš zbranih več vodilnih tvjev in to je najbolj realen test. V osnovi se gleda pravilnost prikazanih barv in tukaj je Samsung za 4k led tvje med boljšimi se pravi čim višja 6 serija oz če € dopuščajo 7 serija, lg ma malenkost slabše barve (sploh nižje serije led tvjev). Sony je po rangu slike blizu Samsunga (odvisno kaj točno gledaš sta nekako podobna v enakem cenovnem rangu

test je izšel novembra 2015. najnovejših tvjen ni notri, če je pa star 4 mesece pa tudi ni nobene revolucije v tem času.

Neodvisni primerjalni testi
V čem je posebnost neodvisnih potrošniških testov?

Kdo izvaja testiranja?
Testiranja izdelkov in storitev izvajamo potrošniške organizacije.
Smo člani mednarodne organizacije za potrošniška testiranja in raziskave - ICRT.

Kaj in kako testiramo?
Izdelke na test uvrstimo po skrbnem pregledu trga.
Kupimo jih v trgovini, kot običajni potrošniki.
Storitve preizkušamo anonimno.
Ponudniki oziroma izdelovalci za izbor ne vedo in nanj nimajo nobenega vpliva.

Kje poteka testiranje?
Izdelke preizkusimo v neodvisnih akreditiranih laboratorijih po vnaprej pripravljeni metodologiji.

Kakšni so kriteriji?
Kriteriji na testih potrošniških organizacij so navadno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavajo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi.

Kako testiramo potrošniške organizacije - dodatna pojasnila
Ker ima primerjalno testiranje, ki ga izvajamo potrošniške organizacije po vsem svetu, nekaj posebnosti, podajamo dodatne informacije o našem načinu dela. Pri primerjalnem testiranju se namreč strogo držimo pravil, ki jih je postavila organizacija ICRT (International Consumer Research & Testing), katere članica (ob več kot 40 potrošniških organizacijah z vsega sveta) je tudi Zveza potrošnikov Slovenije in ki skrbi za koordinacijo vseh primerjalnih testov potrošniških organizacij.

Anonimnost: Pomembna zapoved našega dela je, da testiramo anonimno, neodvisno od želja ali potreb ponudnikov, in nenapovedano - ponudnike (proizvajalce, zastopnike, ...) o testu obvestimo šele potem, ko so že znani rezultati. Vse vzorce kupimo, in sicer kot navadni, povprečni potrošniki, kar pomeni, da na preizkusih sodelujejo izdelki takšne kakovosti, kot so tudi sicer na voljo končnim potrošnikom.

Strokovnost: Pri testiranju vedno sodelujemo z neodvisnimi strokovnjaki in akreditiranimi laboratoriji ter ostalimi neodvisnimi izvajalci (inštituti, skupine potrošnikov, ...). Celoten potek testa sledi točno določenemu protokolu, pri testu mikrobiološko občutljivih živil pa postopamo še posebej skrbno, saj strogo zagotavljamo nepretrgano hladno verigo od odvzema vzorca do laboratorija. Imen laboratorijev in ostalih sodelavcev pri testu zaradi zagotavljanja njihove neodvisnosti ne razkrivamo javnosti.

Ocenjevanje: Kriteriji potrošniških organizacij so običajno strožji od tistih, ki jih postavljajo standardi in zakonodaja. Naša naloga namreč ni nadzor izdelkov, ki so naprodaj, ampak želimo po eni strani izpostaviti kakovostne izdelke, na drugi strani pa opozoriti na morebitna tveganja pri uporabi ali uživanju izdelkov, ki se na testu ne izkažejo najbolje, pri čemer upoštevamo najnovejša dognanja, ki v zakonodajo morda še niso prenesena.

Neodvisnost: Potrošniške organizacije se za posamezna testiranja odločamo samostojno, brez kakršnega koli vpliva zunanjih dejavnikov. Pri tem skrbno izbiramo partnerje (strokovnjake, inštitute, ...), ki morajo biti popolnoma neodvisni in usposobljeni, naše publikacije pa so ene redkih, če ne sploh edine, v katerih ni komercialnih oglasov. To velja tako za objavo v revijah (v Sloveniji revija VIP), kot tudi na spletnih portalih (www.zps.si).

Na kratko opisano. Vsi testi so neodvisni in izvedeni od strokovnjakov. Več različnih potrošniških organizacij pošlje izdelke iz njihovega trga na test in jih testirajo.

PRIKLJUČKI IN SPREJEMNIKI (5 %) KAKOVOST SLIKE (40 %) KAKOVOST ZVOKA (25 %) PREDVAJANJE VEČPREDSTAVNE VSEBINE (5 %) UPORABNOST (10 %) PORABA ENERGIJE (5 %) PAMETNA TELEVIZIJA - PRIKLJUČNA VSEBINA (5 %) TRIRAZSEŽNA SLIKA (0 %) SNEMALNIK (5 %)

elevizorja Velikost zaslona (palcev; 1 palec = 2,54 cm) Vgrajen sprejemnik digitalnega signala iz kabelskih omrežij DVB-C Uporabljen sistem trirazsežne slike Ločljivost (točk) Upravljanje s kretnjami Glasovno upravljanje širina (cm) (cm) Višina brez podstavka (cm (cm) Globina brez podstavka (cm) (cm) Teža (kg) (kg) Število priključkov HDMI Število priključkov USB za predvajanje večpredstavne vsebine Bralnik pomnilniških kartic NFC (Near Field Communication) Omrežni priključek Ethernet Wi-Fi vgrajen Vgrajena kamera (za video telefonijo) Android TV Število sprejemnikov DVB-T in -C Število sprejemnikov digitalnega satelitskega signala DVB-S Elektronski programski vodnik (EPG) Samodejno prilagajanje svetlosti (tipalo) Snemanje TV-programa na vgrajen pomnilnik Največje kontrastno razmerje (1:) Nazivna poraba energije vključenega aparata (W) (W) Nazivna letna poraba energije (kWh) (W) Izračunana letna poraba energije: dnevno 20h v stanju pripravljenosti, 4h vključen (kWh) (KWh) Možnost ogleda TV-programa z zamikom (shranjevanje v medpomnilnik) Brskanje po internetu Brskanje po internetu med gledanjem televizijskega programa Podpora tehnologiji Flash Čas, potreben za nalaganja fotografije velikosti 8 MPix (s) (s) Prikaz filmov, shranjenih na USB ali pomnilniški kartici DLNA Priročnik v elektronski obliki, shranjen v televizorju Čas vključevanja naprave od pritiska na gumb do stabilne slike in zvoka (s) (s) Izmerjena optimalna poraba energija (kWh) (KWh)

Urejat se mi ne da. TVji so ocenjeni po zgoraj navedenih kriterijih.

Zgodovina sprememb…

Notorious, tole se že vse lepo sliši ampak resnično v praksi ne deluje. Njihova lestvica enostavno ni realna...

ja ziher.. 20? organizacij pošlje vsaka po 50 tvjev na test, potem pa njihovi strokovnjaki pregledajo modele TV-jev, in zraven napišejo neke random številko in potem to prodajajo ljudem.

Daj razvrsti sledeče tvje po vrsti od najboljšega do najslabšega po kvaliteti slike.

LG 43UF690V
LG 47LB670V
Philips 55PUH6400
Samsung UE40JU6550
LG 55LF631V
Samsung UE32J4105
Philips 32PFK6509/12
Panasonic TX-40CX800
Samsung UE55HU7505
««
101 / 223
»»