» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
82 / 223
»»

jnovak ::

Big Bang ponavadi ni prva trgovina kjer bi iskal TV (oz. karkoli) po ugodnih cenah.
Ampak trenutno se pa tale TV vseeno kar splača pogledati: LG 49UF690V UHD 4k = 590 EUR

Nesta ::

jnovak je izjavil:

Big Bang ponavadi ni prva trgovina kjer bi iskal TV (oz. karkoli) po ugodnih cenah.
Ampak trenutno se pa tale TV vseeno kar splača pogledati: LG 49UF690V UHD 4k = 590 EUR

Tale TV zgleda kar top. Bi blo fajn ga it pogledat.

razprodano :|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nesta ()

wako ::

Pozdravljeni

Kupujem TV v rangu do 1000EUR, 55 inch, Full HD, neukrivljen, brez 4k. Prosil bi za kakšen predlog, nasvet.

Za enkrat sem si ogledal Sony KDLW807C in Samsung UE55H6400 in UE55H6670 (Bigbang).

Hvala za pomoč

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: wako ()

andrej69 ::

wako je izjavil:

Pozdravljeni

Kupujem TV v rangu do 1000EUR, 55 inch, Full HD, neukrivljen, brez 4k. Prosil bi za kakšen predlog, nasvet.

Za enkrat sem si ogledal Sony KDLW807C in Samsung UE55H6400 in UE55H6670 (Bigbang).

Hvala za pomoč

Če potrebuješ kvalitetno sliko,vsekakor sony.Platforma pa je boljša na samsungu.

Invictus ::

andrej69 je izjavil:

Če potrebuješ kvalitetno sliko,vsekakor sony.Platforma pa je boljša na samsungu.

V čem ima Samsung boljšo platformo? Če ne drugega, Sony redno updata Android na svojih TVjih. Na zadnjo verzijo, trenutno 5.1.1. Vemo kako je s Samsungom ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

andrej69 je izjavil:

V čem ima Samsung boljšo platformo? Če ne drugega, Sony redno updata Android na svojih TVjih. Na zadnjo verzijo, trenutno 5.1.1. Vemo kako je s Samsungom ...

Sony ima predvsem probleme z predvajanjem filmov preko usb..

Invictus ::

Kdo pa to še uporablja? Vsak pameten ima doma NAS ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

telexdell ::

Invictus je izjavil:

Kdo pa to še uporablja? Vsak pameten ima doma NAS ...

Predvajanje preko NAS (predsvesem podnapisi) pa ima problem še več tipov TV. Torej je pamet relativna>:D>:D
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Dami ::

Zato pa imamo pametni doma tak TV ki bere z NASa brez problema :) Vsekakor vidim v androidu večji potencial kot v samsungovem citizenu. Tisti ko tišite usb v tv, ko boste enkrat probal Plex, ne boste več pomislil na kaj drugega.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

wini ::

Mah ... sem poskušal od usbjev do plexov in dlna svašta playerjev. Na koncu vedno pristanem na kodi (na rpi2).

Pa še nekaj, ko se že govori od top modelih ... sem zadnjič imel priliko en film pogledat na lg OLED 55'' tvju.
In moram rečt da je to to ... slika je taka kot mora biti. Kjer imajo vse led tv probleme v črnih prizorih jih tale oled (oz plasma) poseka na celi črti.
Ne pride blizu noben super mikro ultra diming.
Sedaj nevem, ali sem samo jst tako zahteven pa vidim to očitno razliko...ali preveč kompliciram.

Potestiral sem še na hitro hobita (prizore v kavernah), green zone (začetni prizori v iraku ponoči, bunkerji itd) in gravity.

puginho ::

wini je izjavil:

Pa še nekaj, ko se že govori od top modelih ... sem zadnjič imel priliko en film pogledat na lg OLED 55'' tvju.
In moram rečt da je to to ... slika je taka kot mora biti. Kjer imajo vse led tv probleme v črnih prizorih jih tale oled (oz plasma) poseka na celi črti.
Sedaj nevem, ali sem samo jst tako zahteven pa vidim to očitno razliko...ali preveč kompliciram.

Potestiral sem še na hitro hobita (prizore v kavernah), green zone (začetni prizori v iraku ponoči, bunkerji itd) in gravity.

V črnih na LED ima ravno LG probleme.

mgermo ::

OLED, young padawan, OLED

Anney ::

OLED tehnoligija je kot dan in noč proti trenutni, žal pa za navadne smrtnike še predraga, čeprav cene že padajo.

LG OLED 65 inch 4K Ultra HD DCI Gamut Curved Screen TV
vs.
Samsung LCD 65 inch 4K Ultra HD DCI Gamut Curved Screen TV

mgermo je izjavil:

OLED, young padawan, OLED

Anney je izjavil:

OLED tehnoligija je kot dan in noč proti trenutni, žal pa za navadne smrtnike še predraga, čeprav cene že padajo.

LG OLED 65 inch 4K Ultra HD DCI Gamut Curved Screen TV
vs.
Samsung LCD 65 inch 4K Ultra HD DCI Gamut Curved Screen TV

Bolj lažno primerjavo pa težko ki najdeš, glede na to da LED-i imajo tudi odličen prikaz črne (Sony in Samsung), tak da ne me basat s takimi primerjavami

Zgodovina sprememb…

• spremenil: puginho ()

fpbs ::

puginho je izjavil:

Bolj lažno primerjavo pa težko ki najdeš, glede na to da LED-i imajo tudi odličen prikaz črne (Sony in Samsung), tak da ne me basat s takimi primerjavami

Ne sramoti se s takimi izjavami.

MrStein ::

Glede primerjave (slike): Zakaj pri 0 angle taka razlika? Niso kalibrirali napravi? Ali se ne dajo?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

puginho očitno ne veš kaj je led in kaj oled.
Preberi si kak test, pojdi si pogledat v živo. Kaj je dimming in zakaj ga oled ne potrebuje pa na kratko:
Po kmečko povedano, vsak pixel zase je svoja led dioda tako kot je to na plazmah, zato ne potrebuje tv dodatnih led žarnic za osvetljevanje slike.
Ma Oled lahko vsak pixel posebaj izklopi osvetlitev.
Poglej si kak primer na youtube
od 22:50 naprej
primerjava s top samsungom

Thunder wave ::

Oled je prihodnost TVjev. In kdor pravi, da je črna super tudi na LED Sonyih in Samsungih pač še ni videl OLED TVja.

Thunder wave je izjavil:

Oled je prihodnost TVjev. In kdor pravi, da je črna super tudi na LED Sonyih in Samsungih pač še ni videl OLED TVja.

Poleg tega je njihova proizvodnja cenejša od LCDejev. Samo škoda, ker je LG edini proizvajalec OLEDOv in nima konkurence. Tako bi cena hitreje padala.

Jaz ne pravim da oled ni boljši kot led, samo taka razlika v črni tudi ni. Tudi pri led se izklapljajo piksli. Wini ti pa prvo beri tak ko treba, moj post se je nanšal kot replika na led ne oled.

Zgodovina sprememb…

dejanslo ::

Zanimivo, OLED 55" FHD sub 2k € na geizhals :) za nekoga, ki je pripravljen dati več za kvalitetno sliko, že dosegljivo, če ne že mamljivo. Kako pa je OLED brez HDR v primerjavi z LED s HDR?
There`s More Than One Way To Do It

Pravi HDR je možen samo z OLED.

puginho je izjavil:

Jaz ne pravim da oled ni boljši kot led, samo taka razlika v črni tudi ni. Tudi pri led se izklapljajo piksli. Wini ti pa prvo beri tak ko treba, moj post se je nanšal kot replika na led ne oled.

Zanimivo da ti ne vidiš razlike, jst pa ja (pa še kdo drugi tudi). Ali imam jst toliko boljši vid, ali pa nočeš videt ogromne razlike - halo efekt okoli belih elementov. Primer zvezde v vesolju kjer je vse črno okoli ... namesto 4 beli pixli kjer bi morali bit zvezda jih osvetli še 30 v vse smeri okoli

p.s. tudi panasonic je začel proizvajat oled

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wini ()

wini je izjavil:

p.s. tudi panasonic je začel proizvajat oled

z LGejevimi displeji.

Ne vem kaj ste navalli na oled kot da je to tehnologija, ki je v gigantski prednosti pred LED. Oled je boljši samo spet ne toliko kot se tu omenja. Led ima boljši brightness, v kontrastu sta tu nekje, oled ma boljšo črno samo tudi led izklaplja piksle samo ne more eno po eno ampak večjo grupo pikslov. Mislim sta sony in samsung prekinla razvoj oled. Bo še zanimivo. Pa hdr je boljši na ledu.

1. razlika v brightnesu - samsung okol 1000nits, lg oled je bolj svetel
2. kontrast - samsung je pač ok, oled neskončen kontrast teoretično (max osvetlitev/0), tudi ko bi moral led prikazati temne lise sivine izklopi pixle ker preračuna da je skoraj črna barva, oled jo prikaže
3. pa hdr je boljši na oledu - sorry ampak pišeš neumnosti
poglej si razliko spet ...

Na cnetu imaš oled vs led. Hdr je trenutno boljši na led. Omenja se tudi burn in pri oled.Da pa ima oled boljšo črno pa je dejstvo.

Zgodovina sprememb…

Ikspe ::

Za fotra bi da bi da mu ne bi bilo treba štet ovc na steno montirali LCD TV pa me zanima kateri je dober glede na ceno in kaj ponuja.
Pogoj je edino 32 coll, LED, full HD in 100 Hz. Pa omogočat mora priklop na steno.
Druge stvari nitin niso tako pomembne. Lahko bi imel še Wi-fi, ni pa nujno.

Spajky ::

Da fotru ne bi bilo treba štet ovac, da lažje zaspi, obstajajo tudi mali LED simulatorji TV svetlobe za par € za v vtičnico vštekat :)) ..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

puginho je izjavil:

Mislim sta sony in samsung prekinla razvoj oled. Bo še zanimivo. Pa hdr je boljši na ledu.

Sony in Samsung sta prekinila z razvojem OLED, ker sta preprosto obupala. Medtem, ko je Samsung razvijal neko drago tehnologijo naparavanja z zelo velikim škartom, je LG razvil poceni tehnologijo printanja ogromnih panelov 250x220cm, ki jih potem razreže na željeno diagonalo.

cekr ::

Bo pa zanimivo videt pri LG-jevem OLED-u in tudi, če se še kdo drug loti, koliko časa bodo ti paneli zdržali v primerni kondiciji. Počasen napredek je predvsem zaradi obstojnosti. Vsaj v preteklosti je bilo tako.

En čas nazaj je bilo govora o OLED, da se s tem ukvarja tudi skupna japonska firma. Nisem sledil, koliko so kaj napredovali.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Robert ::

V kratkem nameravam kupiti LED LCD TV (IPS ?), ki naj bi imel: full HD, 40-45inch ekran, Double Tuner, USB HDD rec, 3-4 HDMI priključke, Android ?. Izbiral bi med firmami Samsung, Panasonic in Sony. Cena naj ne bi presegla 1100 €. Prosim za nasvet.

OK.d ::

Potem ti ostane samo eden sony, po tvojih kriterijih iskanja.
https://geizhals.at/?cat=tvlcd&asuch=&b...
LPOK.d

Dami ::

Napisal je do 45". In ne vem zakaj bi deval 900€ za FHD tv če dobiš za isti dnar 4k?
Sony KD-43X830
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Vens ::

Vens je izjavil:

Kaj pravite na tole:

https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/5...

Dober tv.Tukaj si malo poglej.

http://www.trustedreviews.com/lg-55ub95...

OK.d ::

In ti temu praviš dober tv-zakaj že?
LPOK.d

Nesta ::

OK.d je izjavil:

In ti temu praviš dober tv-zakaj že?

Ne gre za isto TV...

55UB950V VS 55UF695

Tole je en review omenjene TV iz big banga:
http://www.kagoo.co.uk/TVs-Monitors-Pro...

6 Reasons For
4K Ultra HD HD type LG televisions have good reviews Just seven months old Price has recently dropped by ?50.99 Smart TV Has a WiFi connection
2 Reasons Against
Not 3D compatible Does not have a built-in camera

Sicer nevem zakaj bi rabil 3D. To je itak out. Zgelda meni kot dobr TV tudi glede na druge opise in ocene ki so po spletu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nesta ()

Insan3Lik3 ::

odločam se za nakup samsung ue48h6400 fhd in me zanima ali priporočate kako drugo/boljšo alternativo za ta denar (trenutno 605EUR pri edigital, moj budget je do 700EUR)
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

Zgodovina sprememb…

Trocki ::

UE48JU6400 mogoče? Jaz sem se na koncu odločil za Sony KDL-48W705c vendar čakam že celo večnost na dostavo.

Insan3Lik3 ::

Trocki je izjavil:

UE48JU6400 mogoče? Jaz sem se na koncu odločil za Sony KDL-48W705c vendar čakam že celo večnost na dostavo.

naceloma ne rabim UHD, je se kaka bistvena razlika med JU6400 IN H6400
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

[SkA] ::

Za ta budget, glede na to da je na edigital še zaloga H6400 po taki ceni, dvomim. Lahko bi kakega Sony KDL-50W805C iskal, samo te bo prišel vsaj 150EUR dražje in s tem čez tvoj budget, tako da nima smisla.

Edino UE48J6300 mi potem pride na misel, če bi rad malo lepši izgled - je pa curved, kar mu ne bom ravno za prednost štel. Ampak, ima baje krasno FHD sliko, tko da look it up. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Klemen8 ::

Pozdravljeni! Namen imam kupit nov TV. No problem nastane ko se je treba odločiti katerega sploh kupiti. 100 različnih specifikacij, parametrov itd...v glavnem nisem lih profesijonalec na tem področjju pa me zanima če mi lahko pomagate. Kot prvo, cenovni razred od 500-600€, rabim za gledanje filmov prek HDMija, USBja, nasploh TVja...gor bom priklopil 5.1 sistem zvočnikov, rabil bi WiFi in da je smart TV. DA prebral sem nekaj strani tega foruma vendar še vseeno nisem našel konkretnih odgovorov. Oddaljenost od kavča do TVja je nekje 3m. Katero znamko izbrati, dimenzijo, ambilight ima samo philips? Je bolje izbrati vstopni razred 4K ali fullHD, se splača vzet 3D, na kaj še moram paziti?

primer: http://www.ceneje.si/Izdelek/4124286/av...
Sam kokr gledam je ta tv star že 3 leta, kaj pravite na to?
http://www.bolha.com/avdio-in-video/vid...

Hvala za odgovore, Lp Klemen

Jeronimo ::

Pozdravljeni.

Mercator ima v akciji dva zanimiva televizorja.

- https://mtehnika.mercator.si/izdelek/16... (SAMSUNG UE65H6400) - 1.520 €
- https://mtehnika.mercator.si/izdelek/16... (SONY KDL-60W855BB) - 1.400 €

Katerega bi mi priporočali, oz. raje izberem kaj drugega? :)

TV se bo gledal z razdalje cca 4m. Dnevna soba je svetla, vendar ni direktnega sonca v TV ekran.

Hvala lepa.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Klemen8 je izjavil:

Pozdravljeni! Namen imam kupit nov TV. No problem nastane ko se je treba odločiti katerega sploh kupiti. 100 različnih specifikacij, parametrov itd...v glavnem nisem lih profesijonalec na tem področjju pa me zanima če mi lahko pomagate. Kot prvo, cenovni razred od 500-600EUR, rabim za gledanje filmov prek HDMija, USBja, nasploh TVja...gor bom priklopil 5.1 sistem zvočnikov, rabil bi WiFi in da je smart TV. DA prebral sem nekaj strani tega foruma vendar še vseeno nisem našel konkretnih odgovorov. Oddaljenost od kavča do TVja je nekje 3m. Katero znamko izbrati, dimenzijo, ambilight ima samo philips? Je bolje izbrati vstopni razred 4K ali fullHD, se splača vzet 3D, na kaj še moram paziti?

primer: http://www.ceneje.si/Izdelek/4124286/av...
Sam kokr gledam je ta tv star že 3 leta, kaj pravite na to?
http://www.bolha.com/avdio-in-video/vid...

Hvala za odgovore, Lp Klemen

ja ta 4k phillips za 500 eur je res must buy :))

Šalo na stran, za 500 - 600 ne sanjaj o 4k, ambilight ima samo phillips, ki ga pa dosti forumašev odsvetuje, vključno z mano. Za 3m oddaljenosti bi ti jaz priporočal najmanj 48 inčev. 3D je brezveze, ker si boš pogledal 3 filme pol te bo pa minlo.

Za tak denar bi jaz vzel kaj takega:
http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kdl-4...
http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...

ta Sony ima input lag 13 msec, kar je noro dobro

Zgodovina sprememb…

Anney ::

In kaj imaš proti ambilighhtu, to je velik plus, škoda edino, da je patentiran in ga drugi ne smejo vgrajevati.

Anney je izjavil:

In kaj imaš proti ambilighhtu, to je velik plus, škoda edino, da je patentiran in ga drugi ne smejo vgrajevati.

Se popolnoma strinjam..Spet govorijo nekateri na pamet.Drugače pa, če koga moti ambilight, se ga da izklopit.
Sicer pa se ve,da se televizor ne gleda v popolni temi.Tako ,da je to super zadeva.

Nimam nič proti ambilightu, odsvetuje se phillips

puginho je izjavil:

Nimam nič proti ambilightu, odsvetuje se phillips

Odsvetovali so se modeli 2 tri leta nazaj.Lanski in pa predvsem letošnji modeli,pa je velika razlika.
Sem lastnik Philips LED LCD TV 55PFT6550/12,in moram povedat ,da sem več kot navdušen..Predvsem kar se tiče kvalitete slike.V tem rangu sigurno,eden izmed najboljših televizorjev.
««
82 / 223
»»