» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
83 / 223
»»

Anney ::

Kvaliteto slike imajo tudi že prejšnje serije, hecal jih je software.

andrej69 ::

Anney je izjavil:

Kvaliteto slike imajo tudi že prejšnje serije, hecal jih je software.

Ja se strinjam.Samo na modelih 2015 je še slika nekoliko boljša.Kar se pa tiče ostalega pa je tudi v glavnem urejeno.

OK.d ::

LPOK.d

OK.d je izjavil:

Ja pa še res je-not;)
http://www.supportforum.philips.com/en/...

Sedaj pa si že malo tečen..Za nekatere pač ni tehnologija.Jaz nimam ene težave,nekateri pač.
Sedaj je televizor,računalnik v malem.In moraš imet vsaj neko osnovno znanje,da sploh veš za kaj se gre.
Nekateri teh osnov znanja pač nimajo, in imajo posledično težave.Imel sem 3 philips televizorje, in nisem imel težav,tako da res ne vem kako,da imajo nekateri takšne težave.

Ti pa maš resne težave s temi forumi. :)
Si gdaj odsurfal tudi na LG, Samsung, Sony, Panasonic,...itd forum. Le pogumno. :)

Jeronimo ::

Mercator ima v akciji dva zanimiva televizorja.

- https://mtehnika.mercator.si/izdelek/16... (SAMSUNG UE65H6400) - 1.520 €
- https://mtehnika.mercator.si/izdelek/16... (SONY KDL-60W855BB) - 1.400 €

Katerega bi mi priporočali, oz. raje izberem kaj drugega? :)

TV se bo gledal z razdalje cca 4m. Dnevna soba je svetla, vendar ni direktnega sonca v TV ekran.

Hvala lepa.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Jeronimo je izjavil:

Mercator ima v akciji dva zanimiva televizorja.

- https://mtehnika.mercator.si/izdelek/16... (SAMSUNG UE65H6400) - 1.520 €
- https://mtehnika.mercator.si/izdelek/16... (SONY KDL-60W855BB) - 1.400 €

Katerega bi mi priporočali, oz. raje izberem kaj drugega? :)

TV se bo gledal z razdalje cca 4m. Dnevna soba je svetla, vendar ni direktnega sonca v TV ekran.

Hvala lepa.

Vsekakor Sony..

Blazz ::

za 4 metre boš rabil 65 inč, 60 bo premalo.

Blazz je izjavil:

Kaj govoriš bedarije,60 je čisto dovolj..Če pa bi bil ultra hd, pa bi bil priporočljiv večji panel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

roCkY ::

Za 2.5m je 65" ne za 4.

Jeronimo ::

Za to razdaljo sta verjetno oba premajhna, da bi lahko občutil FullHD v vsej svoji lepoti.

Zanima me kvaliteta obeh televizorjev. Panel, osveževanje, HD in SF ...
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Thunder wave ::

Moje mnenje: jaz bi na tvojem mestu vzel Sonya. Zakaj? Glede slike sta več ali manj identična, glede smarta tudi ni noben v prednosti, velika prednost Sonya pa so zelo dobri zvočniki na tem modelu (zato je tudi take oblike). Upam pa, da misliš televizor postaviti na regal, ker Sony na steni verjetno izgleda malo čudno. Je pa ta Sonyev model njihov lanski FHD flagship, kar pa kolikor vem H6400 ni.

Vsak inč šteje, torej samsung;)
LPOK.d

andrej69 je izjavil:

Blazz je izjavil:

Kaj govoriš bedarije,60 je čisto dovolj..Če pa bi bil ultra hd, pa bi bil priporočljiv večji panel.

počasi se lahko nehaš smešit že....

Blazz je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Blazz je izjavil:

Ti pa že nehaj pametovat,če nimaš blage veze..

krefi ::

kateri televizor mi priporocate
tv je pritrjen na steno gledam ga iz postelje in sem odaljen od njega za dolzino postelje zdej sem meu 105 cm philips in mi je po parih letih zacel nagajat zvok..
na tv je priklopjen racunalnik in igram vecinoma igre kot so gta ..
iscem nekaj do 600eur ne rabim smart tvja vazna mi je dobra slika zvocnike pa imam svoje
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

krefi je izjavil:

kateri televizor mi priporocate
tv je pritrjen na steno gledam ga iz postelje in sem odaljen od njega za dolzino postelje zdej sem meu 105 cm philips in mi je po parih letih zacel nagajat zvok..
na tv je priklopjen racunalnik in igram vecinoma igre kot so gta ..
iscem nekaj do 600eur ne rabim smart tvja vazna mi je dobra slika zvocnike pa imam svoje

Potem ostani pri philipsu,ali pa kakšen sony.

ja prosil bi za kasen link kaj priporocate v tem cenovnem razredu

krefi je izjavil:

Tukaj si poglej.
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

puginho ::

krefi je izjavil:

za tebe je ta sony v prejšnjem linku ker gejmaš na tv-ju, ta sony ima 13 msec input lag kar je odlično

anjabebler ::

Jaz sem pred kratkim kupila LG televizor, s katerim sem zelo zadovoljna. Nakj podobnega 32LF580V SMART TV LG in ima vse funkcije, ki jih rabim, hkrati pa cena ni bila predraga

andrej69 je izjavil:

Blazz je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Blazz je izjavil:

lej, že kdo pametuje po tej temi, si to ti, pred kratkim si si odpru account, verjetno si imel prej kakšnega persona non grata... anyways, jaz ti zadevo lahko lepo argumentiram:

http://www.hdtvtest.co.uk/Article/How-F...
http://www.rtings.com/tv/learn/size-to-...

ti pa kaj?

sedaj pa prosim nehaj....

Blazz je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Blazz je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Blazz je izjavil:

lej, že kdo pametuje po tej temi, si to ti, pred kratkim si si odpru account, verjetno si imel prej kakšnega persona non grata... anyways, jaz ti zadevo lahko lepo argumentiram:

http://www.hdtvtest.co.uk/Article/How-F...
http://www.rtings.com/tv/learn/size-to-...

ti pa kaj?

sedaj pa prosim nehaj....

Ko sem se jaz ukvarjal že s temi stvarmi,si se ti igral še v peskovniku.
Tako ,da prosim...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Blazz ()

Če smo že natančni, OP ni povedal ali bo gledal samo HD 1080p material ali tudi ostalo. Če povzamemo slovensko normalno družino kjer se gleda 90% Tv signala, žal bolj bogega in 10% HD 1080p vsebin, torej nekaj filmov tedensko je prevelik tv prej minus kot plus, saj bodo zelo razočarani nad kakovostjo slike na tv signalu, kljub super druper karakteristikam tvja.

Narobe razmišljaš. Sam sem z nabavo 65" pred debelimi 4 leti praktično prenehal gledat SD. Prej sem imel nekaj let 46". Če je res nujno se kaj pogleda v SD. Je zadosti HD vsebin na razpolago. Najpomembneje pa, da PC desktop normalno berem pri 100% velikosti z 2,2-2,3m. Browser pa je ponavadi na 120-140%...

To si ti in še določen procent drugih, jaz govorim za povprečno slovensko družino, ki zjutraj med vikendi gleda risanke popoldne kuharske oddaje in zvečer slovenske šove. Poleg tega večina nima HD kanalov, itd.

Ko se enkrat navadiš, da imaš sliko praktično čez celo vidno polje in to po možnosti kakovostno ni več poti nazaj.

pviran3 ::

Me pa zanima pri primerjava med
LED TV 48" Samsung 48JU6472 Smart UHD
in pa
Philips 4K LED TV sprejemnik 49PUS7150/12

Razdalja za gledat je 3m.
Želja je predvsem tekoča slika brez zatikanja. Kako kaj ocenjujete philips serijo 7100?

bulplux ::

Anney je izjavil:

To si ti in še določen procent drugih, jaz govorim za povprečno slovensko družino, ki zjutraj med vikendi gleda risanke popoldne kuharske oddaje in zvečer slovenske šove. Poleg tega večina nima HD kanalov, itd.

Povprečna slovenska družina gleda slovenske TV kanale (SLO1, SLO2,POP, Kanal A, Planet TV, pa še mogoče KINO TV in še kaj) in vsi ti programi se oddajajo tudi v HD oz. 1080i. Slika je zelo dobra in več kot gledljiva. Seveda ni takšna kot HD filmi v 1080p ampak je ZELO DOBRA, še posebej ko za pokušino preklopiš na enak program v SD signalu ki pa je za kozlati.

Imam 60inch TV tako da govorim iz osebnih izkušenj.

jesskoman ::

Pozdravljeni,

za starše se kupuje nov tv,okrog 50". Uporabljen bo zgolj za gledanje televizijskih programov, tako da ni potrebe po smart, wifi, 3d. Kaj se splača kupiti v rangu do 500EUR?

Hvala in LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jesskoman ()

pia2001slo ::

@jesskoman

recimo tale ( pri Telekomu če imaš tam recimo Trio paket je 24x17EUR)

http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

pviran3 je izjavil:

in pa

Želja je predvsem tekoča slika brez zatikanja. Kako kaj ocenjujete philips serijo 7100?

glej 1 stran nazaj, imaš cel kup linkov s težavami 7100 philips serije. Odloči se sam a te te težave motijo ali ne

pviran3 je izjavil:

in pa

Oba televizorja sta v redu..Philipsa 7150 lahko ocenim, kot v redu televizor ,ker ga ima moj prijatelj.
Slika je odlična na tvju.. Ssmsunga pa žal ne morem ocenit,ker ga nisem videl.Po specifikacijah
sta si pa zelo podobna.Vsak pač ima svoje,vgrajene različne tehnologije,ki pač odtehtajo nekatere stvari.

rtmktl ::

Kaj pa menite o tem TV-ju: KDL-50W808C? Na "mim vrste" za 769€.
Predlagate kakšnega drugega tja do okoli 800€ diagonala 50" ali 55".

rtmktl je izjavil:

Kaj pa menite o tem TV-ju: KDL-50W808C? Na "mim vrste" za 769EUR.
Predlagate kakšnega drugega tja do okoli 800EUR diagonala 50" ali 55".

Jaz bi se raje odločil za tega.
http://www.ceneje.si/Izdelek/4988038/av...
Ali pa tega.

Zgodovina sprememb…

mito3000 ::

KDL-50W808C kar pohvalijo in tudi jaz razmišljam o njegovem nakupu. Pa še PWM free je. Morda kdo ve, če ima poleg Sony še kdo drug PWM free TV-je?
Ima kdo izkušnje Sony x83c serijo. Je črna res tako slaba na tem IPS panelu kot pravijo nekateri testi? Uporabniki so s kvaliteto slike večinoma zelo zadovoljni.

mito3000 je izjavil:

KDL-50W808C kar pohvalijo in tudi jaz razmišljam o njegovem nakupu. Pa še PWM free je. Morda kdo ve, če ima poleg Sony še kdo drug PWM free TV-je?
Ima kdo izkušnje Sony x83c serijo. Je črna res tako slaba na tem IPS panelu kot pravijo nekateri testi? Uporabniki so s kvaliteto slike večinoma zelo zadovoljni.

Sony serija 7, je najboljša, kar se tiče slike.Kar pa se tiče ips panela,je nekaj slabši kot pva.
Tukaj gre predvsem za slabše prikazovanje črne barve.Kar pa se ostalega tiče pa ni problemov.
Pri philipsu skoraj ni teh težav,saj Micro Dimming Pro, odpravi nekoliko slabši prikaz črne barve.In pa seveda ambilight, ki še dotatno prispeva,da ni propblemov z črno barvo.Je pa zasigurno,da črna barva ni takšna kot na kakšnih oled ali hdr televizorjih.

andrej69 kaj pa je prednost KDL50W756CS pred KDL-50W808C?

rtmktl je izjavil:

andrej69 kaj pa je prednost KDL50W756CS pred KDL-50W808C?

Nekje sem zasledil na testih,da bi serija 7 bila malo boljša od serije 8.
Sicer je pa nazadnje vseeno,kaj vzameš.Obe seriji sta odlični.

mito3000 ::

Seriji W75 in W8 sta isti, samo da ima serija W8 še 3D prikaz.In če serijo 8 dobiš ceneje se vsekakor splača to vzet.

Zgodovina sprememb…

Nekako se odločam med:
Sony-jem KDL-50W808CB in 769€
Philips-om 55PFT6550/12 901€

Kaj od tega bi vzeli vi? Nekateri močno hvalite sony, drugi philips... po tem takem smatram, da z nobenim ne zgrešim.

rtmktl je izjavil:

Nekako se odločam med:

Kaj od tega bi vzeli vi? Nekateri močno hvalite sony, drugi philips... po tem takem smatram, da z nobenim ne zgrešim.

Oba sta odlična.Malo poglej specifikacije posameznega tvja,pa se nato odloči.
Malo poglej na stran mimovrste,tam je dosti ocen uporabnikov.

puginho ::

rtmktl je izjavil:

Nekako se odločam med:

Med tema dvema sigurno vzamem sonyja, glede na renome, teste... Sicer ne vem zakaj primerjaš dve različni velikosti

Dve različni velikosti zato, ker je Sony 55 izven budget-a. Žal. Philipsa sem pa sedaj pri nas dobil za 830€.
Še vedno pa oklevam kaj vzeti.

rtmktl je izjavil:

Dve različni velikosti zato, ker je Sony 55 izven budget-a. Žal. Philipsa sem pa sedaj pri nas dobil za 830€.
Še vedno pa oklevam kaj vzeti.

Vzami philipsa je večji panel,pa še ambilight ima.
Kar pa se tiče slike pa ni neke razlike.

starboi ::

puginho je izjavil:

rtmktl je izjavil:

Nekako se odločam med:
Sony-jem KDL-50W808CB in 769EUR
Philips-om 55PFT6550/12 901EUR

Med tema dvema sigurno vzamem sonyja, glede na renome, teste... Sicer ne vem zakaj primerjaš dve različni velikosti

+1. Moj glas gre tudi Sony-ju, tu sploh ni debate. S Philipsom smo doma imeli skozi leta same težave, Sony pa deluje še vedno odlično. Moje mnenje je , da je Sony daleč najbolj kvaliteten proizvajalec tv-jev, za njim sta takoj Samsung in Panasonic. Philipsov se izogibam v velikem loku.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: starboi ()

starboi je izjavil:

puginho je izjavil:

rtmktl je izjavil:

Nekako se odločam med:

+1. Moj glas gre tudi Sony-ju, tu sploh ni debate. S Philipsom smo doma imeli skozi leta same težave, Sony pa deluje še vedno odlično. Moje mnenje je , da je Sony daleč najbolj kvaliteten proizvajalec tv-jev. Philipsov se izogibam v velikem loku.

Si imel mogoče težave,z starejšimi modeli.Philips modeli 2015, in pa starejši modeli je pa velika razlika..
Sam imam ta model,pa sem več kot zadovoljen..Sony kot televizor,mi je tudi zelo všeč.Toda ,ker imam philips televizorje že od samega začetka,bom pri njih tudi ostal.

Če si že takšen philips fun, bi mu lahko povedal za njihovo akcijo;)
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()
««
83 / 223
»»