Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
fpbs ::
puginho ::
starboi ::
kwa po ma kdo tega KDL-55W808C.. a naj vzamem in je al kej drugega?:)
Za ta denar dobiš odličen 1080 Tv, za 5 let imaš mir, čez 5 let pa lahko kupiš odličen 4k za jurja, danes ga ne moreš.
+1. Še moj glas Sony-u , izjemen tv. 4k tvji bodo neuporabni še vsaj 2leti, tako da je FUllHD čez glavo.
starboi ::
Puginho in antiani.. A to sta mislila da pol kr tega sonyja al kakega drugega?
Sony 800 serija je odlična. Moj predlog bi bil, da si naložiš na usb ključek par fullHD vsebin in pot pod noge v kakšen Big Bang ali pa Sony-jevo trgovino in se še na lastne oči prepričaš o kvaliteti. Vsaj jaz sem tako naredil pred nakupom tvja.
telexdell ::
Za ta denar dobiš odličen 1080 Tv, za 5 let imaš mir, čez 5 let pa lahko kupiš odličen 4k za jurja, danes ga ne moreš.
Samo, čez pet let bo moj 4k TV enako zastarel kot tvoj nov v trgovini, saj bodo takrat že super duper 4k za podobno ceno, kot danes in celo 8 k po dostopni ceni.
Vprašanje je torej ali kupiti sedaj 4K TV in ga gledati pet let ali kupiti HD in kasneje kupiti 4k, ko bo že zastarel?
PS- odgovor je približno tak- v prvem primeru gledam vedno moderno TV, v drugem pa gledam vedno zastarelo TV
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
ddasd ::
Puginho in antiani.. A to sta mislila da pol kr tega sonyja al kakega drugega?
Sony 800 serija je odlična. Moj predlog bi bil, da si naložiš na usb ključek par fullHD vsebin in pot pod noge v kakšen Big Bang ali pa Sony-jevo trgovino in se še na lastne oči prepričaš o kvaliteti. Vsaj jaz sem tako naredil pred nakupom tvja.
Sj verjamem da je huda.. Necem pa da dans kupm pa bote jutr a pa zvever rekl zakaj nism rajs tisga samsunga al pa neki drugega.. Ker se mocno nagibam na tist sony model.. Ceprav osebno sm za samsunge.. Sam se mi zdi da za ta dnar ni bolsega samsunga?
hi
DarwiN ::
IMO je boljš kupit FHD.. Oziroma, če je razlika v ceni le 10-20%, potem se jasno vzame 4k, neglede na velikost in oddaljenost.
Še enkrat ta graf iz prejšnje strani:
Če torej hočeš sploh imet kakšno omembe vredno korist od 4k (upscaling gor ali dol, ko pa pride do izgube detajlov zaradi prevelike oddaljenosti), moraš za razdaljo 3m kupit 75" ali več.
Danes torej 55" FHD za ~800EUR, čez 5 let pa 75" 4k za ~1400EUR. That's the plan. :D
Res pa je, da dobiš osnovni 4k Samsung model že za 950EUR in še bo padla cena, glede na to da je v Nemčiji 800EUR.
edit: Za božič znajo bit hude 4k akcije, če bodo takrat res izšli prvi 4k blu-ray predvajalniki in filmi.
Če torej hočeš sploh imet kakšno omembe vredno korist od 4k (upscaling gor ali dol, ko pa pride do izgube detajlov zaradi prevelike oddaljenosti), moraš za razdaljo 3m kupit 75" ali več.
Danes torej 55" FHD za ~800EUR, čez 5 let pa 75" 4k za ~1400EUR. That's the plan. :D
Res pa je, da dobiš osnovni 4k Samsung model že za 950EUR in še bo padla cena, glede na to da je v Nemčiji 800EUR.
edit: Za božič znajo bit hude 4k akcije, če bodo takrat res izšli prvi 4k blu-ray predvajalniki in filmi.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
ja js se ravno zato ne nagibam dele na 4k.. bo že nasledn tak oz kar kol bo takrat:) sam še za model čakam da se "odločmo" :))
hi
libreus ::
IMO je boljš kupit FHD.. Oziroma, če je razlika v ceni le 10-20%, potem se jasno vzame 4k, neglede na velikost in oddaljenost.
Tudi sam podobno razmišljam ... sicer čet 5 let ne 75, ampak morda 65 (2.3m razdalje). Ta mesec bom kupil UE55H6400.
Ravno googlam.. Očitno so 4k razcvet zamaknili iz božiča na začetek leta 2016.. Nič ne bo z akcijami. :S
ja js se ravno zato ne nagibam dele na 4k.. bo že nasledn tak oz kar kol bo takrat:) sam še za model čakam da se "odločmo" :))
Kaj pa Samsung 55ju6490? Verjetno boljši nakup od FHD Sonyja za 900-1000, ki si jih ti ogleduješ. Ali pač?
Kaj pa Samsung 55ju6490? Verjetno boljši nakup od FHD Sonyja za 900-1000, ki si jih ti ogleduješ. Ali pač?
sj si ogledujem sam enga sonija :) ja o čem je bolši ta samsung oz slabši... 4k ne vidim kako bi mi to pomagal v današenm času ali pač? večino časa bo pa tv z 3,5-4m ane
hi
Samo, čez pet let bo moj 4k TV enako zastarel kot tvoj nov v trgovini, saj bodo takrat že super duper 4k za podobno ceno, kot danes in celo 8 k po dostopni ceni.
Vprašanje je torej ali kupiti sedaj 4K TV in ga gledati pet let ali kupiti HD in kasneje kupiti 4k, ko bo že zastarel?
PS- odgovor je približno tak- v prvem primeru gledam vedno moderno TV, v drugem pa gledam vedno zastarelo TV
Prvo kot prvo ta 1080 Tv ni zastarel ampak je vrhunski tv, tak tv bi pred 3 leti stal 3 jurje. Je pač vrhunec 1080 tehnologije. Pri nas niso niti vsi programi v HD, tu pa bluzite o 4k a nimaš ama nič v 4k ločljivosti. Tudi če pridejo 4k blurayi bodo svinjsko dragi, kaj si bote pol s partisa dol vlekli 100 GB filme? Konzole so 1080 in bodo še lep čas na trgu. Trenutno je pa res boljše dat jurja za vrhunski 1080 tv kot pa jurja za 4k tv vstopni model. Ko se bo začela 4k doba vam bodo ti modeli vsi po vrsti štekali, malo si poglejte teste.
Prvo kot prvo ta 1080 Tv ni zastarel ampak je vrhunski tv, tak tv bi pred 3 leti stal 3 jurje. Je pač vrhunec 1080 tehnologije. Pri nas niso niti vsi programi v HD, tu pa bluzite o 4k a nimaš ama nič v 4k ločljivosti. Tudi če pridejo 4k blurayi bodo svinjsko dragi, kaj si bote pol s partisa dol vlekli 100 GB filme? Konzole so 1080 in bodo še lep čas na trgu. Trenutno je pa res boljše dat jurja za vrhunski 1080 tv kot pa jurja za 4k tv vstopni model. Ko se bo začela 4k doba vam bodo ti modeli vsi po vrsti štekali, malo si poglejte teste.
a priporočas tega sonya al kater drug tv? js filme predvajam itaq s kompom ( prek servioo pa samsung link al kako se reče ( mamo v dnevni en samsung ) tko da blurayov ne bom nikol kupoval..
a priporočas tega sonya al kater drug tv? js filme predvajam itaq s kompom ( prek servioo pa samsung link al kako se reče ( mamo v dnevni en samsung ) tko da blurayov ne bom nikol kupoval..
hi
Glej W8 je vrhunska serija, isto je Samsung, odloči se že pa ne kompliciraj. Jaz bi vzel Sonyja, ker mi je že po izgledu lepši :)
Danes že lahko kupiš 8k TV. Stane sicer 120 jurjev pa vendar bom lahko čez dvajset let dejal, da imam odličen 8k TV kateri je nekoč stal preko sto jurjev
Kot sem že ničkolikokrat zapisal: Na 4k TV slika ni nič slabša, kot na HD. Če gledaš na njem pasivni 3D in fotke pa je slika neprimerno boljša. Da lahko 4K TV prebavi takšno resolucijo mora imeti močnejšo strojno opremo, katera lahko pri HD TV signalih izvaja zahtevnejše filtre in obdelave slik. Prav tako je samo delovanje TV hitrejše (preklopi, nastavitve, SMART funkcije...).
PS-Če bo 4k TV čez pet let štekal, kaj bo šele delal obični FHD???
Danes že lahko kupiš 8k TV. Stane sicer 120 jurjev pa vendar bom lahko čez dvajset let dejal, da imam odličen 8k TV kateri je nekoč stal preko sto jurjev
Kot sem že ničkolikokrat zapisal: Na 4k TV slika ni nič slabša, kot na HD. Če gledaš na njem pasivni 3D in fotke pa je slika neprimerno boljša. Da lahko 4K TV prebavi takšno resolucijo mora imeti močnejšo strojno opremo, katera lahko pri HD TV signalih izvaja zahtevnejše filtre in obdelave slik. Prav tako je samo delovanje TV hitrejše (preklopi, nastavitve, SMART funkcije...).
PS-Če bo 4k TV čez pet let štekal, kaj bo šele delal obični FHD???
Glej ne pametuj, testi vstopnih 4k modelov so pokazali zatikanje slike pri predvajanju 4k vsebin razen pri slikah, nisem si jaz tega zmislil. Zakaj bi pa obični FHD štekal?
Glej ne pametuj, testi vstopnih 4k modelov so pokazali zatikanje slike pri predvajanju 4k vsebin razen pri slikah, nisem si jaz tega zmislil. Zakaj bi pa obični FHD štekal?
Ne vstopni modeli ampak modeli, kateri nimajo USB3 priklopa (USB3 priključek je v modri barvi). USB 3 priključek mora imeti tudi naprava iz katere predvajaš 4K vsebino in povezovalen kabel mora biti USB3 (moder), če želiš predvajati 60fps streame. 30 fbs 4k vsebino pa lahko predvajaš tudi na USB2. Če pa ima 4k TV možnost predvajati HEVC kodirane video vsebine si pa itak zmagal.
PS- imam 4K TV model že skoraj leto in pol (LG UB850V cena okrog jurja) in imam pametni telefon, kateri omogoča 4k snemanje, pa na TV ni videti nobenega zatikanja ob predvajanju 4K vsebin. Zato mislim, da (za razliko od tebe) ne pametujem ampak pišem iz lastnih izkušenj.
Ne vstopni modeli ampak modeli, kateri nimajo USB3 priklopa (USB3 priključek je v modri barvi). USB 3 priključek mora imeti tudi naprava iz katere predvajaš 4K vsebino in povezovalen kabel mora biti USB3 (moder), če želiš predvajati 60fps streame. 30 fbs 4k vsebino pa lahko predvajaš tudi na USB2. Če pa ima 4k TV možnost predvajati HEVC kodirane video vsebine si pa itak zmagal.
PS- imam 4K TV model že skoraj leto in pol (LG UB850V cena okrog jurja) in imam pametni telefon, kateri omogoča 4k snemanje, pa na TV ni videti nobenega zatikanja ob predvajanju 4K vsebin. Zato mislim, da (za razliko od tebe) ne pametujem ampak pišem iz lastnih izkušenj.
No te pa si poglej test za tvojo TV, nepravilno procesiranje slike, padanje resolucije pri gibanju, skratka eden najslabših 4k Tv-jev. V glavnem tisti ko zagovarjate da se bolj splača kupit 4k TV.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/49ub850v...
vilonja ::
Pozdravljeni!
Kolega me je malo spraševal, kaj bi se splačalo kupiti za današnjo tv. Tukaj ko berem, opazim, da vas veliko še vedno raje priporoča fullHD kakor 4K.
Zasledil je eno dobro ponudbo v metroju
Malo me zmoti, saj piše da je tv 65inch, ko grem pa gledat po drugih straneh pa da je 60 inch.
Razdalja gledanja je 3.5m, kar je za 4k preveliko. Je pa to cena 1200 eur brez davka ali z davkom, mogoče kdo ve, ki je že kupoval v metroju?
Ali je po drugi strani za tako razdaljo mogoče rajši kupiti 65inch hoferjevo televizijo za 1000 eur?
Kolega me je malo spraševal, kaj bi se splačalo kupiti za današnjo tv. Tukaj ko berem, opazim, da vas veliko še vedno raje priporoča fullHD kakor 4K.
Zasledil je eno dobro ponudbo v metroju
Malo me zmoti, saj piše da je tv 65inch, ko grem pa gledat po drugih straneh pa da je 60 inch.
Razdalja gledanja je 3.5m, kar je za 4k preveliko. Je pa to cena 1200 eur brez davka ali z davkom, mogoče kdo ve, ki je že kupoval v metroju?
Ali je po drugi strani za tako razdaljo mogoče rajši kupiti 65inch hoferjevo televizijo za 1000 eur?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vilonja ()
Lepa cena, ja.. Gre pa jasno za 60" zaslon in seveda ne plačaš nobenega dodatnega davka..
Tudi tista Hoferjeva ponudba je kul.. 65" velikost in še ceneje, ampak Medion tudi ni Samsung. :S
Težka odločitev..
Tudi tista Hoferjeva ponudba je kul.. 65" velikost in še ceneje, ampak Medion tudi ni Samsung. :S
Težka odločitev..
No te pa si poglej test za tvojo TV, nepravilno procesiranje slike, padanje resolucije pri gibanju, skratka eden najslabših 4k Tv-jev. V glavnem tisti ko zagovarjate da se bolj splača kupit 4k TV.
Če se prebereš, kot si ta test, potem se sploh ne čudim tvojim stališčem
PS- poglej si zadnji odtsavek, ko je bil test ponovljen potem boš mogoče lahko zapisal kaj pametnega.
sulaco ::
Tudi jaz iščem TV za dnevno, gledalo se bo iz cca. 3,5-4m torej iščem 55 in več inčni zaslon. Gor bo priklopljen t2 kar pomeni, da bo televizija samo monitor in me preostali dolby, 3d bonbončki ne zanimajo-potrebujem samo dobro sliko.
Gor bo priklopljen še HTPC, kar pomeni, da mi je popolnoma vseeno za YT, mrežne predvajalnike.
Potrebujem v bistvu samo res lepo sliko-kaj bi vzel ? (sem pristaš Sonija, recimo še Samy in Pany) philips odpade.
Gor bo priklopljen še HTPC, kar pomeni, da mi je popolnoma vseeno za YT, mrežne predvajalnike.
Potrebujem v bistvu samo res lepo sliko-kaj bi vzel ? (sem pristaš Sonija, recimo še Samy in Pany) philips odpade.
Če se prebereš, kot si ta test, potem se sploh ne čudim tvojim stališčem
PS- poglej si zadnji odtsavek, ko je bil test ponovljen potem boš mogoče lahko zapisal kaj pametnega.
Tv ima svoje težave tudi po nadgradnji. Ampak gre za vstopni model in ne trdit da gre za vrhunski 4k tv kakor je sodit po tebi, ker to ni!!!
Tv ima svoje težave tudi po nadgradnji. Ampak gre za vstopni model in ne trdit da gre za vrhunski 4k tv kakor je sodit po tebi, ker to ni!!!
Kdo trdi, da je vrhunski??? Govorim le, da že vstopni modeli 4k TV omogočajo precej bonbončkov vrhunskih. Zaradi tega dileme ali danes vzeti 4k ali HD ob neki fiksni višini razpoložljivih denarnih sredstev sploh ne bi smelo biti. Za isti denar se kupi 4k brez debate. Noben HD za isti denar ni boljši!
PS- od tistega testa pa je bilo še kakšnih 20 nadgradenj. Ravno včeraj sem naloži FW 5.... Tako, da me ni niti za sekundo žal za nakup.
Se ne morem strinjat s tabo. Fhd vsebina lahko na Fhd tv-jih izgleda boljše kot upscailana na 4k tv-jih. Odvisno od tv, ampak pri vstopnih modelih je ponavadi tako.
Naabo ::
Se ne morem strinjat s tabo. Fhd vsebina lahko na Fhd tv-jih izgleda boljše kot upscailana na 4k tv-jih. Odvisno od tv, ampak pri vstopnih modelih je ponavadi tako.
Slika je star nastaitev. 60% ljudi kupi TV in prosi znanca, da mu nastavi programe, sliko... Mogoče 35% ljudi kupi TV in se nekaj časa igra z nastavitvami, potem pač pusti, kot je. Mogoče 5% iz svoje zastarele škatle hoče dobiti naslednjo generacijo (HD ready...FHD; FHD...4k; 4k...8k).
Torej, za 95% ljudi je nakup 4k boljši od nakup FHD. Za vas 5% pač ni pomoči- boste vedno zaostajali.
Je pa to cena 1200 eur brez davka ali z davkom, mogoče kdo ve, ki je že kupoval v metroju?
Cena 1190 je brez ddv, 1428 je z 20% ddv.
Najbrž imaš prav, Naabo... Sem zgoraj širil krivo vero..Se opravičujem. Ampak tile letaki tudi zavajajo. Na hiter pogled sploh ne vidiš tiste majhne cifre..
Slika je star nastaitev. 60% ljudi kupi TV in prosi znanca, da mu nastavi programe, sliko... Mogoče 35% ljudi kupi TV in se nekaj časa igra z nastavitvami, potem pač pusti, kot je. Mogoče 5% iz svoje zastarele škatle hoče dobiti naslednjo generacijo (HD ready...FHD; FHD...4k; 4k...8k).
Torej, za 95% ljudi je nakup 4k boljši od nakup FHD. Za vas 5% pač ni pomoči- boste vedno zaostajali.
Eh brezveze, tu se gre samo zato al dat jurja za HD al 4k. Oba pa gledama hd ker druga tak ni. Ko bo 4k čez par let v razmahu si bomo mi privoščli kvaliteten tv, ti boš pa na 8k gledal isto kot mi, 4k filme.
MrStein ::
Včeraj sem gostom kazal 8M ("4k") fotke na 2M ("FHD") ekranu.
Smo pač malo pozumali, če se kaj ni vidlo...
Smo pač malo pozumali, če se kaj ni vidlo...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
ker je program za sony da lahk prek dnla gledam? na samsung mam samsung link na kompu pa serviio pa dela ok.. ma kdo idejo? nekak se ne znajdem še :)
sm najdu :)
sm najdu :)
hi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ddasd ()
issak ::
Tale Android TV sistem na Sonyjih in Philipsih (mogoče še na kakšnem) se kaj obnese, ali je brezveze izven ZDA (ker pri nas itak ne delajo ti netflix, hbo, hulu ipd.)?
Kakšno mnenje o teh dveh?:
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
Zanima me še, kje se pri nas kupuje televizorje - kje so najcenejši?
Kakšno mnenje o teh dveh?:
Zanima me še, kje se pri nas kupuje televizorje - kje so najcenejši?
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()
OK.d ::
Philipsa se izogibaj-slab softwear, drugače android na tv-jih je za enkrat zelo omejen-mogoče sta gor 2% apk. katere vsebuje navaden google play, glede netflix in podobnih si si pa sam odgovoril.
LPOK.d
issak ::
Philipsa se izogibaj-slab softwear, drugače android na tv-jih je za enkrat zelo omejen-mogoče sta gor 2% apk. katere vsebuje navaden google play, glede netflix in podobnih si si pa sam odgovoril.
Kaj pa ambilight? To je edini feature ki bi ga res hotel imeti na televizorju.
Dobro, Android TV je omejen, ampak verjetno nič bolj omejen kot Sony/LG/Philips SmartTV Software™?
Kar rabim je predvajanje materiala iz mrežnega diska in HDMI vhod za računalnik gor priklopit. To android TV zna valda? Karkoli extra (youtube, vessel) je bonus. S tem da bo verjetno za Android TV vedno več aplikacij, za Sony TV Software™ pa najbrž ne? Ali se razvijajo tudi za te nove aplikacije?
Se pravi bi bil drugače Sony televizor brez Android TV boljša izbira? Če izvzamem Ambilight, ki bi ga sicer rad imel...
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Kaj pa ambilight? To je edini feature ki bi ga res hotel imeti na televizorju.
Dobro, Android TV je omejen, ampak verjetno nič bolj omejen kot Sony/LG/Philips SmartTV Software™?
Kar rabim je predvajanje materiala iz mrežnega diska in HDMI vhod za računalnik gor priklopit. To android TV zna valda? Karkoli extra (youtube, vessel) je bonus. S tem da bo verjetno za Android TV vedno več aplikacij, za Sony TV Software™ pa najbrž ne? Ali se razvijajo tudi za te nove aplikacije?
Se pravi bi bil drugače Sony televizor brez Android TV boljša izbira? Če izvzamem Ambilight, ki bi ga sicer rad imel...
Ambilight ima samo Philips. Za računalnik gor priklopit pa da ti iz diska predvaja ima pa vsak.
Priklopljen disk ja, mrežni disk pa je že vprašanje.
Motiti se je človeško.
hmm mrstein js sm kupu sonya pa sm za 1x zelo zadovolen.. drgač pa js predvajam filme preko DLNA ( bere ti z diska ) ampak upravlaš z dalincom od tvja..
mam pa vprašanje.. obstaja kak program za komp za uredit tv programe?:)
mam pa vprašanje.. obstaja kak program za komp za uredit tv programe?:)
hi
hmm a je možn da ne delajo subi pred DLNA namreč to bi blo zelo moteče?
za 1x sm tole najdu pa deluje... http://forum.serviio.org/viewtopic.php?...
za 1x sm tole najdu pa deluje... http://forum.serviio.org/viewtopic.php?...
hi
Zgodovina sprememb…
hmm a mi lahk kdo k se spozna dovolj na sonye povedu kako prek DLNA pridm do subov..
pri serviio jih mam vendar mi po 1:45 min vrže vn..
ps3media server ne delajo subi pa
tist k je že na začetku ne delajo subi
vsi subi imajo enak ime.. probu sm mkv avi mp4!
hvala za pomoč!
hvala za pomoč!
hi
hmm a mi lahk kdo k se spozna dovolj na sonye povedu kako prek DLNA pridm do subov..
hvala za pomoč!
Prek usb-ja ti delajo?
verjetno.. nism probal ker ga nimam in mi dele tut to ni pomembno:) z usba praktično ne gledam nič..
bom dans še poskusu se mal igrat..
bom dans še poskusu se mal igrat..
hi
Stripy ::
Meni na Samsungu delajo podnapisi prek serviio normalno. Nič ne meče ven. Lahko pa poskusiš še Plex strežnik in Plex odjemalca. Kolikor vem obstaja tudi za Sony v Opera storu.
Thunder wave ::
Nekje sem bral, da subi ne delajo na Sony-ih prek DLNA. Edino če ti jih server sproti dodaja v video.
libreus ::
Meni na Samsungu delajo podnapisi prek serviio normalno. Nič ne meče ven. Lahko pa poskusiš še Plex strežnik in Plex odjemalca. Kolikor vem obstaja tudi za Sony v Opera storu.
ja sj men na samsungu tut dela normalno tukaj pač ne :( nekak morm popravit to drgač bom primoran zamenjat tv :)
sony bravia external subtitles
hi
Zgodovina sprememb…
No vidiš, da je vprašanje.
Jaz sem DLNA play zagnal na PC-ju (Media Player, Library view, sicer sem eno uro iskal ta gumb, ki predvaja na TV), na TV pa nisem nič nastavil, niti inštaliral.
(za sub-e se ne spomnim, bom preveril, ko bom imel čas)
Sicer je to off topic.
Motiti se je človeško.