Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
;-) ::
Kupujem TV, sedaj imam 55" Philipsa in 50" Samsunga in mi nikakor ne potegneta, pred tem sem imel LG in mi je slika bolj sedla...nevem zakaj.
Iščem smart tv.
zanima me tale tv, kaj so pomanjkljivosti in kaj plusi, dobim ga lahko za okoli 600eur
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
Iščem smart tv.
zanima me tale tv, kaj so pomanjkljivosti in kaj plusi, dobim ga lahko za okoli 600eur
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
Palček ::
Pozdravljeni!
Sem pred nakupov novega TVja. Na podlagi prebiranja nekaj zadnjih strani teme ugotavljam, da je trenutno optimalni nakup Samsung H6400. Težava nastane, ker bi zaradi velikosti prostora in oddaljenosti gledanja (cca. 2,4m) verjtno potreboval 42", Samsung pa ima le 40 in 48.
Kaj predlagate v velikost 42"?
Hvala za pomoč.
Sem pred nakupov novega TVja. Na podlagi prebiranja nekaj zadnjih strani teme ugotavljam, da je trenutno optimalni nakup Samsung H6400. Težava nastane, ker bi zaradi velikosti prostora in oddaljenosti gledanja (cca. 2,4m) verjtno potreboval 42", Samsung pa ima le 40 in 48.
Kaj predlagate v velikost 42"?
Hvala za pomoč.
korenje3 ::
po mojih izkušnjah je 2,5m 55in tv prava izbira. jaz gledam iz cca 3 do 3,5m 55in tv in ne vidim vseh dejtalov, ki so posledica 4k upscalinga in sharpeninga.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
dvihtelic ::
jaz imam okoli 2.80m do tvja in imam omenjeni tv in lahko rečem ni nič preblizu...zakon je
libreus ::
Lahko nekdo po točkah zapiše kaj vse je potrebno gledati pri nakupu TV-ja. Katere karakteristike. Lažje bo za vsa bodoča vprašanja. ;)
puginho ::
Lahko nekdo po točkah zapiše kaj vse je potrebno gledati pri nakupu TV-ja. Katere karakteristike. Lažje bo za vsa bodoča vprašanja. ;)
Razen cm ti težko kaj svetujemo, povej kako veliko tv iščeš in kakšen imaš budget? Kaj ti je najpomembneje, slika, smart funkcije,... Kaj bo vse priklopljeno gor?.....
leiito ::
Kupoval danes soundbar in sem gledal Sony 65" 4k model, tanjši od iPhonea. Fenomenalna slika. Nekako velja, da 4K nima smisla, ker ni vsebin, ampak prodajalec trdi, da ti tiviji izboljšajo tudi sliko običajnega HD signala in ima za primerjavo 2 tivija z istim programom in tam se res vidi razlika. Morda se ne opazi toliko v ostrini, ampak so barve bolj žive, ne a la kontrast na polno, ampak realistično bolj žive.
Ali to pomeni, da 4K tiviji spravijo SD sliko (npr. Športklub) na HDju primerljiv nivo? Kdo uporablja 4K in lahko potrdi smiselnost nakupa?
Ali to pomeni, da 4K tiviji spravijo SD sliko (npr. Športklub) na HDju primerljiv nivo? Kdo uporablja 4K in lahko potrdi smiselnost nakupa?
Epialt ::
OK.d ::
Glej 4K je prihodnost in se bo stvar premikala v tej smeri, če želiš gledati tv program v 4K pri nas je škoda denarja, ker ga ne boš dočakal in je bolje vzeti FHD.
Za upscaling je mogoče verjetno res, da ti sliko izboljša to je pa tudi vse.
Če se danes odločaš, moraš obvezno imeti tudi kakšen 4K player da ga lahko izkoristiš in uživaš v čisti sliki-seveda takrat pa mora tv imeti poleg 4k tudi HDR, takrat se pa cena tv-ja tudi že močno dvigne in si krepko preko 2000€, govorim pa o vsaj 55" diagonali.
Za upscaling je mogoče verjetno res, da ti sliko izboljša to je pa tudi vse.
Če se danes odločaš, moraš obvezno imeti tudi kakšen 4K player da ga lahko izkoristiš in uživaš v čisti sliki-seveda takrat pa mora tv imeti poleg 4k tudi HDR, takrat se pa cena tv-ja tudi že močno dvigne in si krepko preko 2000€, govorim pa o vsaj 55" diagonali.
LPOK.d
meteve ::
Pozdravljeni,
morda kdo ve, zakaj je Sonyev model W808C za cca 200 eur cenejši napram ostalim modelom W805C,... kateri naj bi bili enaki, a le za drug trg, se mi zdi da tu nekaj ne štima.
Pa prosil bi še za primerjavo z lanskim modelom W815, razen tega, da je novi sedaj android ( če je to sploh prednost?).
Hvala za pomoč in odgovore.
morda kdo ve, zakaj je Sonyev model W808C za cca 200 eur cenejši napram ostalim modelom W805C,... kateri naj bi bili enaki, a le za drug trg, se mi zdi da tu nekaj ne štima.
Pa prosil bi še za primerjavo z lanskim modelom W815, razen tega, da je novi sedaj android ( če je to sploh prednost?).
Hvala za pomoč in odgovore.
lowac ::
Niti slučajno, noben upscaling ni tako dober, da bi naredil čudeže iz 480p sourca in naredil približek 720p sliki.. tako da tukaj ni klobas. :)
Kot je že povedal OK.d so 4K TV-ji v Sloveniji (trenutno in še vsaj par let) bolj kot ne neuporabni oz. da se bolje izrazim neizkoriščeni.
Kvaliteten 4K TV, ki bi podpiral vse bombončke konec tega leta prihajajočega UHD Blu-Raya (4K Blu-Ray) medija, kot so recimo zarširjen barvni spekter, HDR, HFR (da bo mogoče na tem 4K TVju gledati 60 slik na sekundo pri resoluciji 3840x2160).
http://www.cnet.com/news/ultra-hd-blu-r...
Za vse to boš seveda potreboval tudi ustrezen 4K Blu-Ray predvajalnik, ki bo prav tako moral omogočati vse zgoraj našteto. - tudi ta verjemi, da niti slučajno ne bo poceni.
Vse skupaj tole za sabo potegne ogromno enih stvari in denarja, ki ga bo treba odšteti, da bo stvar špilala kot mora. Trenutno sedaj pa je za vse to prehitro oz. predrago, ker 4K Blu-Raya še sploh ni in zakaj bi kupoval sedaj tako drag TV, ki bi v naprej podpiral stvari, ki jih boš (ali pa mogoče tudi ne) rabil čez leto ali več?
Mimogrede imam pa sicer entry-level Philips 4K TV serije 7809 ter novega Samsunga 55 H6400 in ti iz prve potrdim, da sem veliko bolje zadovoljen s sliko, barvami, črnino, gibanjem na tem Samsungu, pa je FHD. Gledam pa le HD vsebine (1080p in nekaj 720p serij, ter le kvalitetne 1080p filme 20GB+).
Edina stvar, ki jo je Philips (zaradi njegove 4K) resolucije bolje prikazal je en pravi 4K DEMO sample, dolg 3-5min, to je pa tudi vse...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lowac ()
Ko smo ravno pri 4K-ju, naj kot zanimivost povem, da sem pred časom hotel pogledati na tem 4K TV-ju edino pravo 4K vsebino na spletu in sicer 48,21 minutni dokumentarec:
TimeScapes 4K blu-ray:
Dodatne info:
Velikost: 309GB
4K Ultra HD 2304p
Format: AVI
Video: CFHD, 4096x2304 (16:9), 23.976 fps, 908 Mbps
Audio: PCM, 5.1 ch, 48KHz, 24-bit, 6912 Kbps
Z neta sem vlačil dol več kot 3 dni, nakar sem skušal to predvajati preko dokaj zmogljivega PC-ja (i7 4771, 16GB 1667MHz RAM, R9 280x 3GB GDRR5, WD Black 1TB 7200rpm, SSD 128gb - sistem).
Kaj se je zgodilo? Film se je zatikal tako zelo, da je bil preprosto negledljiv.. Zatikal pa se je (kar sem s testi ugotovil) zaradi "prepočasnega" diska, saj takšna vsebina potrebuje branje z diska tudi s hitrostjo 155MB/s in več..
Trenutni HDD trdi diski pa omogočajo MAX branja/zapisovanja s cca. 100-130MB/s. Edina rešitev bi bila, če bi vsebino spravil na dosti velik SSD, imam pa le 128GB za sistem, tako da sem preprosto moral zbrisati to sranje, čeprav sem ga vlačil z neta 3 dni brez prestanka.
Ah je* ga.
TimeScapes 4K blu-ray:
Dodatne info:
4K Ultra HD 2304p
Z neta sem vlačil dol več kot 3 dni, nakar sem skušal to predvajati preko dokaj zmogljivega PC-ja (i7 4771, 16GB 1667MHz RAM, R9 280x 3GB GDRR5, WD Black 1TB 7200rpm, SSD 128gb - sistem).
Kaj se je zgodilo? Film se je zatikal tako zelo, da je bil preprosto negledljiv.. Zatikal pa se je (kar sem s testi ugotovil) zaradi "prepočasnega" diska, saj takšna vsebina potrebuje branje z diska tudi s hitrostjo 155MB/s in več..
Trenutni HDD trdi diski pa omogočajo MAX branja/zapisovanja s cca. 100-130MB/s. Edina rešitev bi bila, če bi vsebino spravil na dosti velik SSD, imam pa le 128GB za sistem, tako da sem preprosto moral zbrisati to sranje, čeprav sem ga vlačil z neta 3 dni brez prestanka.
Ah je* ga.
mat xxl ::
Sam imam 4k Tv, kaj priporočaš za sample ogled po možnosti do skupne velikosti 64 GB ker tak USB hiter ključ imam, kaj več pa ne in nimam zunanjega ssd ja . Namig z imenom faila ali pa morda tudi kaka predstavitev 4 k, ki jih vrtijo po trgovinah, kjer poudarjajo prednosti 4 K .
Sam imam 4k Tv, kaj priporočaš za sample ogled po možnosti do skupne velikosti 64 GB ker tak USB hiter ključ imam, kaj več pa ne in nimam zunanjega ssd ja . Namig z imenom faila ali pa morda tudi kaka predstavitev 4 k, ki jih vrtijo po trgovinah, kjer poudarjajo prednosti 4 K .
4K-HD.Club-Showreel-2013-12
http://www.hd.club.tw/thread-171082-1-1...
Moraš nekje najdit za download untouched verzije v polni ločljivosti in originalnem bitratu..
Epialt ::
starboi ::
Tako velikega fajla ti ne bo predvajalo , ker usb nima zunanjega napajanja in je "prešvoh".
MrStein ::
Trenutni HDD trdi diski pa omogočajo MAX branja/zapisovanja s cca. 100-130MB/s.
To je bilo res leta 2010 ali prej. 200 mega so presegli že pred leti. Imam sam doma. Iz Hoferja.
Za tvoj problem bi lahko uporabil RAID.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Trenutni HDD trdi diski pa omogočajo MAX branja/zapisovanja s cca. 100-130MB/s.
To je bilo res leta 2010 ali prej. 200 mega so presegli že pred leti. Imam sam doma. Iz Hoferja.
Nebom postavljal RAID zaradi tega, da bi sprobal en video, niti nimam več računalnika zraven tega TV-ja tako kot prej.
Mimogrede, kar prebereš na štatli skoraj NIKOLI ne drži in sploh ne drži to kar si rekel ti (govorim o enem disku in ne RAID-u).
Na netu je ogromno testov, če se želiš prepričati sam, vendar jaz sem to preveril, stestiral sam in je praksa pokazala, da hitrosti branja/zapisovanja ne presegajo 130MB/s.
Pa nimam nek čorav disk iz Hofra ampak kvaliteten WD Black 1TB 64MB 7200RPM SATA III ( https://www.mimovrste.com/diski/wd-trdi... ).
Kje je logika, da potem tebi Hofrov bere in zapisuje s skoraj enkrat večjimi hitrostmi? Ne se hecat no.
telexdell ::
Na 4K TV priklopiš disk z USB 3 izhodom (moder) na TV z USB 3 vhodom (moder) z USB3 kablom (običajno moder) pa ti stvar špila.Je pa problem, da precej (cenejših) 4K TV nima USB 3 vhoda. Večina domačih računalnikov tudi nima dovolj zmogljivih grafičnih kartic (predvsem RAM in strojno dekodiranje HEVC) in zato pride do zatikanja.
PS- nam mojem precej staram laptopu sploh ne morem predvajati IPTV v mini HD kvaliteti (SIOL- stream tam 5Mb), saj preveč kocka. Na precej novejšem laptopu pa mi HD s stremom tam 12,5 MB dela povsem tekoče. Je torej pri starem laptopu disk prepočasen???
PS- nam mojem precej staram laptopu sploh ne morem predvajati IPTV v mini HD kvaliteti (SIOL- stream tam 5Mb), saj preveč kocka. Na precej novejšem laptopu pa mi HD s stremom tam 12,5 MB dela povsem tekoče. Je torej pri starem laptopu disk prepočasen???
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Dami ::
Prosim povej kater trdi disk (ne SSD) bere z več kot 200mb/s.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
telexdell ::
Opis izdelka:
Vmesnik: USB 3.0
Fortmat: 3,5"
Hitrost prenosa: 5Gb/s (Max)
Kapaciteta: 3TB
Barva: črna
Nek naključni zunanji disk (cena 115€).
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Opis izdelka:
Vmesnik: USB 3.0
Fortmat: 3,5"
Hitrost prenosa: 5Gb/s (Max)
Kapaciteta: 3TB
Barva: črna
Nek naključni zunanji disk (cena 115€).
Ne razumem kaj si hotel s tem povedati? Da so hitrosti prenosa v resnici, tako kot PIŠE 5Gb/s kar je 625MB/s ??? Hahahaha !
Malo preberite tukaj zakaj je napisano 5Gb/s in kaj je v resnici ter čemu je tako -> http://www.tomshardware.com/reviews/usb...
M-man ::
Jaz kupujem 65 inčno tv za nekje med 1.600 do 1.800 EUR in če prav razmem je trenutno bolje, da vzamem Samsung UE65H6400 (se mi zdi da ima večina na forumu precej pozitivno mnenje), kot pa npr. LG 65UF7769, ki je 4k?
V glavnem bo TV namenjen športu in filmom, bo pa povezan na PC.
V glavnem bo TV namenjen športu in filmom, bo pa povezan na PC.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)
M-man ::
Oboje sem gledal na Moj-tv.
http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-65uf776... - 1.690eur
http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue... - 1.605eur
http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-65uf776... - 1.690eur
http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue... - 1.605eur
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)
po moje se pod 4k tvja sploh ne izplača kupovati. pravijo da ni vsebin v 4k, sam ostrenje slike na tvju dela čudeže.
po moje se pod 4k tvja sploh ne izplača kupovati. pravijo da ni vsebin v 4k, sam ostrenje slike na tvju dela čudeže.
Je bilo rečeno že velikokrat , da so 4k tvji popolnoma nepotrebni še vsaj leto, dve, in sicer iz preprostega razloga , ker še niso(ne bodo) vsi standardi izpopolnjeni za nemoteno predvajanje v 60hz, kar je optimalno za tekoče predvajanje tako velikih vsebin .
FullHD bo še minimalno 3-5let zadosten pripomoček za uživanje v multimediji .
Je bilo rečeno že velikokrat , da so 4k tvji popolnoma nepotrebni še vsaj leto, dve, in sicer iz preprostega razloga , ker še niso(ne bodo) vsi standardi izpopolnjeni za nemoteno predvajanje v 60hz, kar je optimalno za tekoče predvajanje tako velikih vsebin .
FullHD bo še minimalno 3-5let zadosten pripomoček za uživanje v multimediji .
že letos pridejo ven 4k blue ray filmi. in 4k je uporaben tudi iz takega razloga, kot sem ga napisal zgoraj.
Velike tv-je se ne menja tako kot telefone na pol leta in kupiš pač zdaj zadnjo tehnologijo in upaš da se ne bo spet preveč spremenila.
Ja z...an čas za nakup novega tv-ja, ker se tehnologija spreminja zelo hitro.
Ja z...an čas za nakup novega tv-ja, ker se tehnologija spreminja zelo hitro.
LPOK.d
TOASTER ::
Pozdravljeni,
kupujem novi TV in starega 107cm lcd nameravam dati mami in sebi vzeti nekaj vecjega.
Sicer razdalja gledanja je 3-3,5m in razmisljam o 65'. Rabim pomoč, ali naj vzamem 55' full hd OLED tv (model 2014)
http://geizhals.de/lg-electronics-55ec9...
ki stane okolo 2.000,00EUR ali pa dodam se tisocaka pa vzamem novega UHD samsung ue65ju7000flat oz. ue65ju7500 curved (modela 2015)
http://geizhals.de/samsung-ue65ju7000-a...
http://geizhals.de/samsung-ue65ju7500-a...
vsakrsnja informacija bi mi prav prisla oz. priporočilo. Vem da 4k vsebine pridejo konec leta ampak OLED je pa dejansko črna črna in ne siva...
hvala in lp
kupujem novi TV in starega 107cm lcd nameravam dati mami in sebi vzeti nekaj vecjega.
Sicer razdalja gledanja je 3-3,5m in razmisljam o 65'. Rabim pomoč, ali naj vzamem 55' full hd OLED tv (model 2014)
http://geizhals.de/lg-electronics-55ec9...
ki stane okolo 2.000,00EUR ali pa dodam se tisocaka pa vzamem novega UHD samsung ue65ju7000flat oz. ue65ju7500 curved (modela 2015)
http://geizhals.de/samsung-ue65ju7000-a...
http://geizhals.de/samsung-ue65ju7500-a...
vsakrsnja informacija bi mi prav prisla oz. priporočilo. Vem da 4k vsebine pridejo konec leta ampak OLED je pa dejansko črna črna in ne siva...
hvala in lp
Takole izgleda 4k 55in tv iz razdalje 4m.
http://shrani.najdi.si/?1W/V/1hvmcyYV/d...
http://shrani.najdi.si/?10/o0/1p4nztwo/...
da bi dobil ekvivalent razpoznave pikslov kot na pc monitorjih bi moral gledati iz razdalje cca 1,5m.
http://shrani.najdi.si/?1W/V/1hvmcyYV/d...
http://shrani.najdi.si/?10/o0/1p4nztwo/...
da bi dobil ekvivalent razpoznave pikslov kot na pc monitorjih bi moral gledati iz razdalje cca 1,5m.
Blazz ::
Ko smo ravno pri 4K-ju, naj kot zanimivost povem, da sem pred časom hotel pogledati na tem 4K TV-ju edino pravo 4K vsebino na spletu in sicer 48,21 minutni dokumentarec:
TimeScapes 4K blu-ray:
Dodatne info:
4K Ultra HD 2304p
Ah je* ga.
edino pravo 4k vsebino? ne biksi ga... v katerem codecu je bilo to? omenjaš samo AVI container, po sizeu več kot očitno ni bilo dobro kodirano saj 309 GB za 48 min je too much za 4k... poleg tega, če se kupuje high end tv se ne kupuje za gledanje SD kanala... trenutno res še ni resnega materiala po netu, ni pa daleč stran ko bo. Če se kupuje resen TV se razmišlja tudi par let naprej, in tisti, ki gledajo malce bolj qual zadeve, seveda niti ne pomislijo ne več na SD kanale preko lokalnih operaterjev. Kar nekaj folka gleda streame tudi v SLO (netflix npr) in tam bo 4k prav kmalu zelo prav prišel, da ne omenjam torrentanja HD vsebin in streamanja iz lokalnih diskov/NASov. Če ne drugega je 4k tv precej boljši na velikih inč screenih zato, ker je pika precej manjša in boš lahko bližje gledal preden boš videl grde piksle, pa nema veze a sd kanal al pa 4k... naslednje leto pa pomoje takorekoč ne boš sploh več mogel kupiti novega tvja k ne bo 4k, no razen kakih malih 40 ali manj inč tvjev. nekak mi je kar smešno kako nekateri še vedno zagovarjate fhd, tako kot pred leti hd ready, v stilu itak ni kanala k bi bil 4k. Go check, še sedaj ni kanala k bi bil FHD, pa vseeno predlagate vsi FHD, mogoče bi bilo hd ready celo bolje? oh wait, ne prodajajo več takega tvja :)))))))
TimeScapes 4K blu-ray:
Dodatne info:
4K Ultra HD 2304p
Ah je* ga.
edino pravo 4k vsebino? ne biksi ga... v katerem codecu je bilo to? omenjaš samo AVI container, po sizeu več kot očitno ni bilo dobro kodirano saj 309 GB za 48 min je too much za 4k... poleg tega, če se kupuje high end tv se ne kupuje za gledanje SD kanala... trenutno res še ni resnega materiala po netu, ni pa daleč stran ko bo. Če se kupuje resen TV se razmišlja tudi par let naprej, in tisti, ki gledajo malce bolj qual zadeve, seveda niti ne pomislijo ne več na SD kanale preko lokalnih operaterjev. Kar nekaj folka gleda streame tudi v SLO (netflix npr) in tam bo 4k prav kmalu zelo prav prišel, da ne omenjam torrentanja HD vsebin in streamanja iz lokalnih diskov/NASov. Če ne drugega je 4k tv precej boljši na velikih inč screenih zato, ker je pika precej manjša in boš lahko bližje gledal preden boš videl grde piksle, pa nema veze a sd kanal al pa 4k... naslednje leto pa pomoje takorekoč ne boš sploh več mogel kupiti novega tvja k ne bo 4k, no razen kakih malih 40 ali manj inč tvjev. nekak mi je kar smešno kako nekateri še vedno zagovarjate fhd, tako kot pred leti hd ready, v stilu itak ni kanala k bi bil 4k. Go check, še sedaj ni kanala k bi bil FHD, pa vseeno predlagate vsi FHD, mogoče bi bilo hd ready celo bolje? oh wait, ne prodajajo več takega tvja :)))))))
1080p 120min blue ray film vzame 25GB, s tem da je delno kompresiran. 4k je 4x več, torej 100GB. potem pa dodamo še malo večji barvni razpon in pridemo na 300gb.
scipascapa ::
lepo vas prosim 4k vsebina hehe. ko pa večina gledamo 720p ali 1080p s torrentov.
signal je komaj 720p ali 1080i.....nimajo vsi hd paketov....
4k še vsaj 2 leti bedarija.
signal je komaj 720p ali 1080i.....nimajo vsi hd paketov....
4k še vsaj 2 leti bedarija.
Blazz ::
TimeScapes 4K blu-ray:
Dodatne info:
4K Ultra HD 2304p
Ah je* ga.
1080p 120min blue ray film vzame 25GB, s tem da je delno kompresiran. 4k je 4x več, torej 100GB. potem pa dodamo še malo večji barvni razpon in pridemo na 300gb.
Bluray diski, k bodo mel gor 4k filme, bodo ali 66 GB ali pa 100 GB. In film je dolg 2 ure + dodaten material (zgoraj pa tip govori o 48 minutah...). Malo pomisli, kaj je tisto, ki definira velikost zapisa in kateri tip bodo uporabili za 4k na blurayu. in ko boš to ripal na h265 bo na koncu cel film 20 GB .
MrStein ::
https://slo-tech.com/forum/t82704/p4080...To je bilo res leta 2010 ali prej. 200 mega so presegli že pred leti. Imam sam doma. Iz Hoferja.
Prosim povej kater trdi disk (ne SSD) bere z več kot 200mb/s.
Iz leta 2012.
Iz Hofra.
Motiti se je človeško.
Anney ::
TimeScapes 4K blu-ray:
Dodatne info:
4K Ultra HD 2304p
Screeni od tega:
LoL. Trenutno je ta vsebina (no razen kompresiranega prvega 8K videa na youtubu - Ghost Towns in 8k), ki se lahko DL-ja iz neta in je "trenutno" najboljši in najkvalitenejši video in sicer v 5K resoluciji (4096 x 2304) če smo natančni, ki si ga lahko navaden uporabnik pogleda doma (kupi od njih za 299$ ali pa na potegne piratsko s spleta).
Če bi se malo pozanimal preden bi ti začel kvasiti neumnosti bi videl, da gre za 12 bitni near loss-less nekompresiran video CINEFORM format, zato tudi takšna velikost.
https://secure.timescapes.org/products/...
Bluray diski, k bodo mel gor 4k filme, bodo ali 66 GB ali pa 100 GB. In film je dolg 2 ure + dodaten material (zgoraj pa tip govori o 48 minutah...). Malo pomisli, kaj je tisto, ki definira velikost zapisa in kateri tip bodo uporabili za 4k na blurayu. in ko boš to ripal na h265 bo na koncu cel film 20 GB .
Nisem zgoraj govoril o prihajajočem UHD Blu-Rayu ampak o tem dokumentarcu, ki nima veze s tem in s x265 encodom/decodom.. Tako kot si rekel, filmi na novih blu-ray ploščih bodo v velikosti 66-100GB, ne verjamem pa da bodo za dol-poteg zasedali komaj 20GB (ni logike). Pri p2p bodo velikosti pomoje enake tem (66-100gb). Saj bo UHD BluRay tako ali tako kompresiran v x265 formatu (zato ne vem kje bi še dodatno znižali velikosti, kot ti govoriš).
Kot zanimivost: očitna razlika med x264 in x265 (za del slike je povečan):
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lowac ()
Gatsu ::
10x raje bi dal malo več denarja za OLED tv kot pa 4K resolucijo. Je pa oboje imo ta moment še predrag špas in bolje narediš če trenutno kupiš npr samsung UE55H6400 za 700€ in čez 2-3 leta, ko bodo morda za "normalno" ceno na voljo 4K bluray playerji in 4k Bluray filmi, OLED 4K tv saj bodo le ti verjetno že za cca 1K €
10x raje bi dal malo več denarja za OLED tv kot pa 4K resolucijo. Je pa oboje imo ta moment še predrag špas in bolje narediš če trenutno kupiš npr samsung UE55H6400 za 700€ in čez 2-3 leta, ko bodo morda za "normalno" ceno na voljo 4K bluray playerji in 4k Bluray filmi, OLED 4K tv saj bodo le ti verjetno že za cca 1K €
Točno to sem naredil jaz. :)
Pa sem šel iz 42'' 4K TV na tega 55'' Samsunga, ki ga bom menjal čez cca dve leti, ko bo kot si rekel stvar ugodnejša in kar je najpomembnejše uporabna.
Točno to sem naredil jaz. :)
Pa sem šel iz 42'' 4K TV na tega 55'' Samsunga, ki ga bom menjal čez cca dve leti, ko bo kot si rekel stvar ugodnejša in kar je najpomembnejše uporabna.
Kje dobiš tega samsunga za 700€?
LPOK.d
Ja no sj sm se hecal :) Samo je pa govoril o primerjavi med tem in OLED-i, ki so za nekaj par tisoč €, zato tu verjetno ne igra 80€ nekega pomena :)
Gatsu ::
My bad res sem narobe videl ceno 699€ namesto 799€ na mimovrste... Moj point je bil, da je kupovat tehnologijo za vnaprej, ki je zapovrh trenutno še precenjena in predraga en velik bullshit. Kaj in kako hitro se bo dogajalo z 4K filmi je zelo težko predvidevat.
Jaz sem sicer malo v dilemi ali menjati Pioneer Kurota 5090 za tegale samsunga, ker Kuro poleti zares preveč segreva stanovanje, kar je letos še toliko bolj moteče, da ne govorim o porabi štroma. Saj TV kar precej laufa vsak dan. Oled tvji so za znosno ceno samo od LGja, s katerim nimam ravno najljubših izkušenj. Pa še to je cena 2-2,5K za FHD varianto... Tako da bom verjetno kar lepo še na plazmi ostal leto dve in potem šaltal na 4K oled, če se bo standard dejansko že kaj začel uporabljat masovno - kar močno dvomim.
Jaz sem sicer malo v dilemi ali menjati Pioneer Kurota 5090 za tegale samsunga, ker Kuro poleti zares preveč segreva stanovanje, kar je letos še toliko bolj moteče, da ne govorim o porabi štroma. Saj TV kar precej laufa vsak dan. Oled tvji so za znosno ceno samo od LGja, s katerim nimam ravno najljubših izkušenj. Pa še to je cena 2-2,5K za FHD varianto... Tako da bom verjetno kar lepo še na plazmi ostal leto dve in potem šaltal na 4K oled, če se bo standard dejansko že kaj začel uporabljat masovno - kar močno dvomim.