Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
sprasujem ::
Ok Hvala. Še najbolj se zanimam sony 40W605b. Sicer ne izbiram zase, ampak za starša, ki sta se interesirala za https://www.harveynorman.si/oddelki/aud..., vendar po moje ni glih opcija. Ali pač?
guererro ::
Thunder wave ::
Ok Hvala. Še najbolj se zanimam sony 40W605b. Sicer ne izbiram zase, ampak za starša, ki sta se interesirala za https://www.harveynorman.si/oddelki/aud..., vendar po moje ni glih opcija. Ali pač?
Z nobenim od teh 2 po moje ne boš zgrešil.
novpartis ::
rini ::
Kaj pravite:
https://www.mimovrste.com/3d-tv-sprejem...
ali
http://www.e-leclerc.si/3d-led-televizo...
Kaj nas imaš za norca? Zadnjih nekaj mesecev se gpvori le o Samsungu, o modelu h6400, ki je neprimerno boljša izbira. Ti pa kar kupi dražji Philips.
fpbs ::
Kaj nas imaš za norca? Zadnjih nekaj mesecev se gpvori le o Samsungu, o modelu h6400, ki je neprimerno boljša izbira. Ti pa kar kupi dražji Philips.
Pravilno si ugotovil, ker h6400 se ne more primerjat s tem Philipsom, ki je v vseh pogledih boljši.
https://geizhals.at/?cmp=1215144&cmp=10...
Pač vprašam, ker nisem uspel prebrat zadnjih 60 strani postov.
Imam pa občutek da je fpbs sarkastičen :D
pia2001slo ::
@fpbs
v vseh pogledih ? recimo dual core vs quad core (tekoče predvajanje vseh vrst multimedijskih datotek na Samsungu je pač kar prednost) - če gledaš samo Hz (600 vs 400) si udaril mimo - preveri tabelo dejanskih refresh rate-ov
sicer Philipsa v živo nisem videl, vem samo da je na Samsungu slika odlična - seveda tudi ob ustreznih nastavitvah,tiste iz trgovine so za "ovce"
v vseh pogledih ? recimo dual core vs quad core (tekoče predvajanje vseh vrst multimedijskih datotek na Samsungu je pač kar prednost) - če gledaš samo Hz (600 vs 400) si udaril mimo - preveri tabelo dejanskih refresh rate-ov
sicer Philipsa v živo nisem videl, vem samo da je na Samsungu slika odlična - seveda tudi ob ustreznih nastavitvah,tiste iz trgovine so za "ovce"
puginho ::
Pač vprašam, ker nisem uspel prebrat zadnjih 60 strani postov.
Ni sarkastičen, čakaj da LG-ja ven potegne
Pa za božjo voljo quad core xy ni enako quad core yx, isto kot marketinški refresh rate, 400mhz philipsa ni enako 400mhz samsunga, vsak ma svoje algoritme oz. software in slika ni ista nikoli, tako da na podlagi specifikacij ne moreš dveh tv-jev primerjat! No razen fpbs
lisjak ::
Kaj pravite:
https://www.mimovrste.com/3d-tv-sprejem...
ali
http://www.e-leclerc.si/3d-led-televizo...
Philips niti ni dražji in ima svoje prednosti... zaj če nimaš namena kupit dodatnih stvari za 200 eur, te bo samsung stal 700 eur! pol si boš pa za 200 eur nakupil stvari ki jih ne potrebuješ, razn če poznaš koga, ki ima namen kaj dražjega kupit in ti odkupi bon.
Na trgu je ta Samsung TV dražji, torej 50 eur dražji od Philipsa, če gledamo eno spletno trgovino Mimovrste. Tokrat je pa v Leclercu po tako ugodni ceni, da je celo cenejši za 60 eur od Philipsa. Leclerc ima zelo ugodne cene hrane, tudi priznanih znamk in če uporabnik za hrano ne nameni nič denarja, to ni moj problem. Me pa razjezi, da ljudje želijo informacijo in tudi toliko niso, da prej ne preberejo zadnjih nekaj prispevkov, ko je govora o isti stvari.
Na trgu je ta Samsung TV dražji, torej 50 eur dražji od Philipsa, če gledamo eno spletno trgovino Mimovrste. Tokrat je pa v Leclercu po tako ugodni ceni, da je celo cenejši za 60 eur od Philipsa. Leclerc ima zelo ugodne cene hrane, tudi priznanih znamk in če uporabnik za hrano ne nameni nič denarja, to ni moj problem. Me pa razjezi, da ljudje želijo informacijo in tudi toliko niso, da prej ne preberejo zadnjih nekaj prispevkov, ko je govora o isti stvari.
torej... če nimam namena kupit za 200 eur špecerije mi ta ugodna cena nič ne koristi! vseeno morn dat ven 700 eur, ki jih ne bom dobil nazaj... bom pa na silo potem kupoval za 200 eur izdelke, ki jih ne potrebujem in jih nisem imel namena kupit! če bi mi kdo odkupil bon, potem bi bila to zelo ugodna cena, vse drugo je zavajanje folka!
glede primerjave teh dveh modelov pa mi ni jasno zakaj se nekateri tukaj tako razburjate, favorizirate samsung in pljuvate philips brez argumentov. Strinjam se da so nekateri philipsovi ips paneli slabi, ampak ta model (6909) ima spva 100hz in direkt led.
Jaz mislim, da sta izdelka zelo primerljiva. Oba imata podoben aktiv 3d (pri obeh ne fascinira), oba imata odlično 2d sliko (po kalibraciji) in super kontrast... oba imata tudi povprečni zvok
+ philips ima ambilight
- slabša odzivnost v smislu preklapljanja
dokaj merodajn test:
philips 6909
samsung 6400
v glavnem oba sta dober nakup
fpbs ::
Kaj nudi Philips 48PFS6909 več od Samsunga UE48H6400:
- Samsung -Edge-lit - Philips Edge-lit, Dimming
- Samsung -200Hz - Philips 600Hz
- Samsung Tuner: 1x DVB-T/-C/ -Philips - Tuner: 1x DVB-T/-T2/-C/-S/-S2
- Samsung Wireless: WLAN -Philips -Wireless: WLAN, Miracastt
- Samsung Prozessor: Quad-Core-Philips Prozessor: Dual-Core
Quad-Core procesor Samsung vgrajuje v vse svoje TVeje, tudi v tiste serije 5xxx, kar je zelo dobra limanica za naivneže. Če hočeš imeti pravo oceno o procesorju, potem moraš poznati vse njegove karakteristike.
- Samsung -Edge-lit - Philips Edge-lit, Dimming
- Samsung -200Hz - Philips 600Hz
- Samsung Tuner: 1x DVB-T/-C/ -Philips - Tuner: 1x DVB-T/-T2/-C/-S/-S2
- Samsung Wireless: WLAN -Philips -Wireless: WLAN, Miracastt
- Samsung Prozessor: Quad-Core-Philips Prozessor: Dual-Core
Quad-Core procesor Samsung vgrajuje v vse svoje TVeje, tudi v tiste serije 5xxx, kar je zelo dobra limanica za naivneže. Če hočeš imeti pravo oceno o procesorju, potem moraš poznati vse njegove karakteristike.
Jaz pa raje potrošim 200 eur za hrano, kot pa da kupim izdelek, ki je po mojem mnenju slabši, in po vrhu še 60 eur dražji. Okusi in želje so različni, a prav je tako.
Jaz pa raje potrošim 200 eur za hrano, kot pa da kupim izdelek, ki je po mojem mnenju slabši, in po vrhu še 60 eur dražji. Okusi in želje so različni, a prav je tako.
Če si tako navdušen na leclercom, pa ti ni problem 200 eur zapravit za hrano... jaz ti dam 500 eur, ti pa si pol kupi hrane kolk češ, pa še 10 eur gratis dobiš... ti pa mi kupiš samsung 48 6400...kaj praviš ?
Han ::
fpbs, nekatere specifikacije so že v osnovi napačne, tako da direktna primerjava niti ni smiselna... npr. Samsungi H6400 imajo 400 'Hz' panel, podpirajo pa tudi t.i. miracast.
lowac ::
fpbs, nekatere specifikacije so že v osnovi napačne, tako da direktna primerjava niti ni smiselna... npr. Samsungi H6400 imajo 400 'Hz' panel, podpirajo pa tudi t.i. miracast.
Tako je fpbs specifikacije tam so napacne, ta Samsung ima 120Hz panel in 400Hz CMR + odicno zmanjsevanje blura pri sliki. To vem ker imam Philips 7809 in samsung 55H6400 in vem vse razlike v sliki in gibanju le-te..
Če si tako navdušen na leclercom, pa ti ni problem 200 eur zapravit za hrano... jaz ti dam 500 eur, ti pa si pol kupi hrane kolk češ, pa še 10 eur gratis dobiš... ti pa mi kupiš samsung 48 6400...kaj praviš ?
Če imaš punco/ženo potem veš da hrana za dva v povprecju znese cca 200€ na mesec.. In ce dobis ti to kot dobropis na kartico lahko en mesec za ta denar kupujes hrano tako da to ni nek nategnitis. Torej kupis sedaj in naslednji mesec kupujes se hrano za ta denar torej si prisparal 200€.. Kje ti je matematika?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lowac ()
Tako je fpbs specifikacije tam so napacne, ta Samsung ima 120Hz panel in 400Hz CMR + odicno zmanjsevanje blura pri sliki. To vem ker imam Philips 7809 in samsung 55H6400 in vem vse razlike v sliki in gibanju le-te..
Če imaš punco/ženo potem veš da hrana za dva v povprecju znese cca 200€ na mesec.. In ce dobis ti to kot dobropis na kartico lahko en mesec za ta denar kupujes hrano tako da to ni nek nategnitis. Torej kupis sedaj in naslednji mesec kupujes se hrano za ta denar torej si prisparal 200€.. Kje ti je matematika?
Imam punco, nimam žene in ne, ne porabima 200 eur v eni trgovini na mesec. In tudi če bi, bi se potem spet vezal, ker bi spet dobo nove bone, ker bi verjetno spet hoto kaj "ugodno" kupit... tak da trgovina zmaga v vsakem primeru.. nevem kje je tebi matematika? prišparal nisi nič, ker boš vedno denar tam pustil in skoriščal bonuse, kupoval izdelke ki jih ne potrebuješ, ker pač morš ponucat bonus... bla bla, če si lahko privoščiš pol itak ne rabiš iskat najcenejših varjant... potem nevem zakaj sploh ta debata?
puginho ::
Če imaš punco/ženo potem veš da hrana za dva v povprecju znese cca 200EUR na mesec.. In ce dobis ti to kot dobropis na kartico lahko en mesec za ta denar kupujes hrano tako da to ni nek nategnitis. Torej kupis sedaj in naslednji mesec kupujes se hrano za ta denar torej si prisparal 200EUR.. Kje ti je matematika?
Imam punco, nimam žene in ne, ne porabima 200 eur v eni trgovini na mesec. In tudi če bi, bi se potem spet vezal, ker bi spet dobo nove bone, ker bi verjetno spet hoto kaj "ugodno" kupit... tak da trgovina zmaga v vsakem primeru.. nevem kje je tebi matematika? prišparal nisi nič, ker boš vedno denar tam pustil in skoriščal bonuse, kupoval izdelke ki jih ne potrebuješ, ker pač morš ponucat bonus... bla bla, če si lahko privoščiš pol itak ne rabiš iskat najcenejših varjant... potem nevem zakaj sploh ta debata?
200 eur imaš dobropisa in nič ne prišparaš?! Teh 200 eur lahko porabiš do konca januarja 2016. Če porabiš 30 eur na mesec si zmagal. Poleg tega da je Leclerc med bolj ugodnimi trgovinami. Te pa si kupi dražji tv, glavno da boš imel čisto vest da nisi vezan na trgovino hahaha, mislim kake računice mate eni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: puginho ()
Kakorkoli si računate leclerc je dokazano med najdražjimi, navkljub super ugodnim ponudbam in dobropisom... ofce pa govorite kar hočete... samo ne o matematiki govorit! zarad mene lahko dve leti hodite po tri jogurte pa dve žemlji, ker je tam res tolk ugodno (pa za vsakim vogalom je trgovina)... koristit bone, ker jih pač treba skoristit, v dobri veri kak je ugodno čeprav kupite zraven še 20 drugih stvari z novimi bonusi in spet plačate VEČ ker kao dobite nazaj... pa je ugodno... ali pa greste kar iz blagajne nazaj not, pa kupite 100 kil kruha pa francoske sire pa švabske pire (pozor, rok trajanja preverit na vseh flašah če kupujeta sixpack v leclercu) predvsem pa NEAKCIJSKE izdelke, da boste potem na čistem, brez novih bonusov...aja sam pol pa ni več tak poceni ..... zehh, kot da bi steni govoril
Sam bom raje šel v lokalni hofer, kupil novejši model samsung 48eu6470, tri leta garancije, še pol kile kruha zraven, en pomarančni sok in 12 čokoladnih lučk in plačal 503 eur... Leclerc fani pa v jok pa na drevo.
Sam bom raje šel v lokalni hofer, kupil novejši model samsung 48eu6470, tri leta garancije, še pol kile kruha zraven, en pomarančni sok in 12 čokoladnih lučk in plačal 503 eur... Leclerc fani pa v jok pa na drevo.
korenje3 ::
Kakorkoli si računate leclerc je dokazano med najdražjimi, navkljub super ugodnim ponudbam in dobropisom... ofce pa govorite kar hočete... samo ne o matematiki govorit! zarad mene lahko dve leti hodite po tri jogurte pa dve žemlji, ker je tam res tolk ugodno (pa za vsakim vogalom je trgovina)... koristit bone, ker jih pač treba skoristit, v dobri veri kak je ugodno čeprav kupite zraven še 20 drugih stvari z novimi bonusi in spet plačate VEČ ker kao dobite nazaj... pa je ugodno... ali pa greste kar iz blagajne nazaj not, pa kupite 100 kil kruha pa francoske sire pa švabske pire (pozor, rok trajanja preverit na vseh flašah če kupujeta sixpack v leclercu) predvsem pa NEAKCIJSKE izdelke, da boste potem na čistem, brez novih bonusov...aja sam pol pa ni več tak poceni ..... zehh, kot da bi steni govoril
s svojimi akcijami je e-leclerc daleč med najcenejšimi. in ti s svojim anti "e-eleclerc" izjavami ne boš uspel.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
scipascapa ::
Kateri televizor je naslov teme. Lisjak: se motiš, Leclerc je med ugodnimi, sprobano in preverjeno.
ok, to je pa že konkretno smetenje teme.. zato se vsem (razen standardnim trolom) opravičujem. Kot da bi dregnil v kako sekto... zadnjič: hočem kupit tv (to je en izdelek)... v leclercu je ful akcija... 960 eur. Grem po tv in plačam 1200 eur in dobim tv in naslednjič še 240 kil korenja. To pač zame ni ugodno!
Kdor pa v vsakem primeru tam troši, pa valda ima občutek kak je poceni skoz prišo... kakorkoli, konec debate o leclercu iz moje strani!
Kdor pa v vsakem primeru tam troši, pa valda ima občutek kak je poceni skoz prišo... kakorkoli, konec debate o leclercu iz moje strani!
MrStein ::
Aha, torej številk nima smisla prosit?
Saj veš, matematika pa to.
Saj veš, matematika pa to.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
DarwiN ::
Teh 960€ ni poceni... Edigital ga ima za 840€. In ja - 6400 in 6470 je isti šmorn.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
jijetelu ::
sem kar dobro seznanjen s samimi specifikacijami, ja 4K vs HD dilema nekako, s tem, da je kar precej drugih razlik,
na kratko Sonyeva 850 serija je zelo dobro ocenjena, Android OS... na bežno primerjavo v Big Bangu (BTC) ima Sony lepšo sliko, je pa res, da so predvajali SLO HD kanal, niti ne pravi HD, tako da je lahko to zaradi upscale-a .... LG je curved in 4K s tem da glede na raznorazne review-e tako 4K kot ukrivljenost ne pripomoreta bistveno k sami kvaliteti ... imam pa sicer namen TV gledati z razdalje 1,5m, kar pomeni, da bi 4K bil lahko zaželjen, v prihodnosti, ko bodo 4K filmi dejansko na voljo ...
na kratko Sonyeva 850 serija je zelo dobro ocenjena, Android OS... na bežno primerjavo v Big Bangu (BTC) ima Sony lepšo sliko, je pa res, da so predvajali SLO HD kanal, niti ne pravi HD, tako da je lahko to zaradi upscale-a .... LG je curved in 4K s tem da glede na raznorazne review-e tako 4K kot ukrivljenost ne pripomoreta bistveno k sami kvaliteti ... imam pa sicer namen TV gledati z razdalje 1,5m, kar pomeni, da bi 4K bil lahko zaželjen, v prihodnosti, ko bodo 4K filmi dejansko na voljo ...
65" na 1.5 metra? Tale je pa preveč ekstremna želja, tudi če bi gledal samo 4k vsebine.
Vzemi raj 55" 4k.. Prvi 4k filmi bojda pridejo še letos, nekje okrog božiča.
Vzemi raj 55" 4k.. Prvi 4k filmi bojda pridejo še letos, nekje okrog božiča.
Na 55" je 4K bolj ali manj potrata denarja, ker razlika v ceni po mojem mnenju ne upraviči razlike v kvaliteti slike. Kar se upscalanja tiče je Sony po večini testov sodeč vedno med najboljšimi, če ne najboljši. Baje pa njihov 4K upscale engine za enkrat še nima konkurence. So pa njihovi 4K televizorji, verjetno tudi zaradi tega, pregrešno dragi.
Thunder wave, vse lepo in prav, ampak pri tej tvoji računici si pozabil upoštevati razdaljo gledanja.. Tukaj govorimo o 1.5m.
Samo če nimaš 4K sourca ti tudi 4K Tv bolj malo pomaga in na koncu efekt ni kaj boljši kot če imaš FHD. Kot zgoraj omenjeno pa mislim, da je 65" na 1,5 m totalen overkill.
Jaz imam doma 50" FHD na cca 2m, tudi 55" bi še bilo Ok, kaj več pa težko. Seveda daleč od tega, da bi kake pixle opazil.
Jaz imam doma 50" FHD na cca 2m, tudi 55" bi še bilo Ok, kaj več pa težko. Seveda daleč od tega, da bi kake pixle opazil.
mAXTER ::
Na 65" je pri meni na 3m razdalji tudi SD tv signal (Telemach kabelska) sprejemljiv za gledanje, tako da bi se kar strinjal da je za to diagonalo min. razdalja 3m, je pa seveda spet odvisno od posameznika kaj je za njega moteče.
OK.d ::
Saj ne moreš verjet Samsung 65H6400 je po dobrem letu spet na isti ceni kot je bil ob pričetku prodaje
LPOK.d
Carmack ::
Pozdravljeni,
kupujem novo tv, za osnovno gledanje, brez 3d, wifi, interneta, ker bo za babico. Važno je, da je full hd, da ima prave odkodirnike za digitalne kanale in da je širok max 91 cm, toliko je široka niša :) Budget je cca. 330€.
našel sem dva modela, kaj priporočate?
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
Philips tv imam že doma, edini problem je malo okorni meni, ki je zaj* za nastavitev, z drugimi znamkami nimam izkušenj.
hvala in lp,
Luka
kupujem novo tv, za osnovno gledanje, brez 3d, wifi, interneta, ker bo za babico. Važno je, da je full hd, da ima prave odkodirnike za digitalne kanale in da je širok max 91 cm, toliko je široka niša :) Budget je cca. 330€.
našel sem dva modela, kaj priporočate?
Philips tv imam že doma, edini problem je malo okorni meni, ki je zaj* za nastavitev, z drugimi znamkami nimam izkušenj.
hvala in lp,
Luka
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Carmack ()
MrStein ::
Meniji so v večini zaj*, lahko bi rekel "vsaka čast izjemam".
Oziroma: če kdo pozna, naj našteje "izjeme"
Oziroma: če kdo pozna, naj našteje "izjeme"
Motiti se je človeško.
lowac ::
sem kar dobro seznanjen s samimi specifikacijami, ja 4K vs HD dilema nekako, s tem, da je kar precej drugih razlik,
Ne ga srat s taksno velikostjo na tako majhni razdalji..
Tudi ce bi gledal cez leto dni le in samo 4K vsebine te bo bolel vrat ;)
Do takrat ti bodo pa oči le trpele ko boš gledal FHD bluraye a imel obcutek kot da gledas 480p ker boš preblizu ekrana.
Nasvet: pojdi v bigbang mega ali pa harveya najdi 65" 4k tv, naj ti dajo gor bluray film, ce gledas pa kaksne serije pa se tisto kaksno v 720p.
Postavi se pred TV in se odmikaj stran dokler nebos vec videl popacenja slike.
Pri 720p serijah bos moral kar krepko stopiti stran od TVja.
Nato vzemi meter in si zmeri tvojo "optimalno" razdaljo.
danes v Leclercu je 48h6400 za 380 eur, res pa je potrebno odšteti 700 :)
Jaz sem ga dans kupo, smešno je to, da sploh nisem vedel da ma leclerc danes še dodatnih -15% na ves nakup :D
Sem pa razmišljal tudi o samsungu ue55h5xxx serije ampak se še kar pozna da je 50/60 Hz medtem ko je ta 6xxx serija 120 Hz, se mi zdelo da je slika ful bolj tekoča na 48' in sem zato tistega vzel. Lahko pa da se motim in nebi opazil razlike, če nebi vedel kateri ima koliko Hz :D