» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
67 / 223
»»

Malner ::

Takoj bi ga vzel (48h6400), sam trenutno ne vem, kam bi ga dal. Mam varianto, da bi ga gledal s 2,5 metra.

nightbird ::

jaz sem ga vzel za 2.5 m in je super :) glih prave velikosti. za 3d se celo premajhen ;)

Malner ::

A kdo ve kok hitro jih zmanjka v Leclercu?

rini ::

ponavadi ne zmanjka, sploh pa sedaj, ko Leclerc praznuje 15 let, ta model je pa njihov paradni izdelek

scipascapa ::

Ravno ulit zame.

deejay2 ::

http://www.amazon.com/Sharp-LC-70UD27U-...

A se ta TV splača vzet? Če ne, zakaj ne?

klemenSLO ::

Kot naročen se je včeraj pojavu na bolhi nov zapakiran Samsung 55H6400 za 650€. Ni ga več na bolhi ker je v moji dnevni :D
Šele zdaj vidim kaj sm zamuju :)
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Ljudje potrebujejo gotovino, potem pa vzamejo izdelek na obroke

klemenSLO ::

Jah verjetno res. Saj pri prodaji telefonov je dosti tega. Par trailerejev sem pogledu 1080p in res zgleda fantastično. Že 720 material je super. SLike nisem nič korigiral, le 'natural colors' sem izbral. Mi najbolj sede.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Anney ::

deejay2 je izjavil:

http://www.amazon.com/Sharp-LC-70UD27U-...

A se ta TV splača vzet? Če ne, zakaj ne?

Bottom Line
Sharp's Aquos LC-UD27 is a solid 4K television line, but you can get an excellent 1080p screen with more features and better performance for much less.

Drugače pa poleg slabega vidnega kota, edge-led osvetlitve, slabše črnine in brez HDR-ja je dobra 4K TV za malo denarja, samo v slovenijo jo še moraš spravit. :)

meteve ::

Živijo,

morda vprašanje ni ravno za to temo, a se mi zdi, da je tu kar nekaj strokovnjakov, ki bi mi znali odgovoriti. Zanima me namreč, kakšna bi bila slika preko računalnika in Telemachove televizije D3GO, če se na TV povežem preko HDMI kabla ( TV bo Sony 55W828 ). Razmišljam o tem, da bi imel le internet od Telemacha, TV pa bi gledal preko omenjene storitve.

Hvala za pomoč.

Slaba, saj je tista shema prirejena za mobilne naprave, telefone, tablice, kaksen monitor in ne za 55" tvje. Ce te slabsa kvaliteta ne moti bo gledljivo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

kako spravite v avte vi te velike tvje? mene je strah, da ne bom spravil 48h6400 v laguno.

Han ::

Podreš zadnje sedeže... V laguni lahko pelješ 55 palčni TV...

mare92 ::

Kaj pa menite o temu Samsung-u 58h5200 z Leclercove akcije?
Definitivno potrebujem vsaj 55" TV, ker se ga bo gledalo s 4m.

puginho ::

meteve je izjavil:

Živijo,

morda vprašanje ni ravno za to temo, a se mi zdi, da je tu kar nekaj strokovnjakov, ki bi mi znali odgovoriti. Zanima me namreč, kakšna bi bila slika preko računalnika in Telemachove televizije D3GO, če se na TV povežem preko HDMI kabla ( TV bo Sony 55W828 ). Razmišljam o tem, da bi imel le internet od Telemacha, TV pa bi gledal preko omenjene storitve.

Hvala za pomoč.

Po moje če nimaš tudi tv paketa pri telemachu niti ne moreš uporabljat d3go.

pia2001slo ::

@mare92

serija 5 ni ravno top zadeva...če imaš možnost se stegni do serije 6 (h6400 npr)

puginho je izjavil:

meteve je izjavil:

Živijo,

Hvala za pomoč.

Po moje če nimaš tudi tv paketa pri telemachu niti ne moreš uporabljat d3go.

Lahko pa preko koga drugega. Sam sem na Amis omrežju in uporabljam D3GO. Res pa je, da ko je kakšna nogometna tekma kodirana na operaterja mi tega ne predvaja na amisovem omrežju, drugače dela normalno.

mAXTER ::

Ne vem, jst sem ta D3GO preizkušal na začetku in ok, na računalniku in 24" še zgleda slika ok, kar je pa več pa je pod vprašanjem. Sploh na kakšnih 55" dvomim da je gledljivo. Plus tega da aplikacija nonstop nekaj šteka (vsaj takrat je), se počasi nalagajo programi, ni mogoče upravljanje z daljincem itd. itd. Je več problemov z vsem tem kot pa je vrednih tistih 10€ razlike med internetom ter dvojčkom internet/tv.
Če pa že bi pa jst za to uporabljal tablico z naloženo D3GO aplikacijo in screen mirroringom..še nekak najbolj priročno za menjavo kanalov na kavču itd.

lowac ::

scipascapa je izjavil:

kako spravite v avte vi te velike tvje? mene je strah, da ne bom spravil 48h6400 v laguno.

Jaz sem peljal Samsunga 55H6400 v Laguni (limuzina) - 5 vrat s podrtimi sedeži seveda brez problema..

Tac20 ::

lowac je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Jaz sem peljal Samsunga 55H6400 v Laguni (limuzina) - 5 vrat s podrtimi sedeži seveda brez problema..

A se splača v tem razredu Samsun 55H6400 pogledat še kam, ali je to to za to ceno?

korenje3 ::

V leclercu imajo akcijo za SAMSUNG 48JU6472. 950€.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Tac20 je izjavil:

lowac je izjavil:

scipascapa je izjavil:

A se splača v tem razredu Samsun 55H6400 pogledat še kam, ali je to to za to ceno?

http://www.ceneje.si/Izdelek/4126916/av...

Tvoja je pa izbira kje boš vzel ;) Mimovrste/Makspro

tac ::

danes nabavil 55h6400, tv ni velik, je ogromen ;)
full hd filme ne predvaja gladko preko wifi, najbrž je to omejitev kartice v tv, ali ima kdo tudi z FHD filmi preko wlan dobre izkušnje ?
Ker imam synology se baje da dobit progi za tv za predvajat filme?
Na koncu bom moral brat navodila, to pa kot pravi domači mojster sovražim :D

Prijatelj ima 55H6410, ki je praktično enak, in tudi jamra, da se prek WiFi predvajanje zatika. Prek UTP kabla je predvajalo ok pol leta, zdaj pa kaže, kot da je crknil LAN modul... Moram še sam stestirat, predno gre TV na servis. Na Synology in TV imaš Plex.

krop ::

tac je izjavil:

danes nabavil 55h6400, tv ni velik, je ogromen ;)
full hd filme ne predvaja gladko preko wifi, najbrž je to omejitev kartice v tv, ali ima kdo tudi z FHD filmi preko wlan dobre izkušnje ?
Ker imam synology se baje da dobit progi za tv za predvajat filme?
Na koncu bom moral brat navodila, to pa kot pravi domači mojster sovražim :D

Pa ma tv n standard wifi kartice? Maš dober signal, maš router na n standard naštiman, router je dober.
Rabiš plex za synology.

h6400 se premika levo desno?

55H6410 je včeraj streamal WiFi brez zatikanja na TP-Link TL-WR1043ND (v1.8 z DD-WRT 9.4.2015), ki je bil priklopljen na PC z naloženim Plexom. Brezhibno je predvajal tudi prej problematične MKV iz Synologyja prek Applovega routerja. Mogoče je na to vplival flash na zadnji TV firmware.

LAN priključek za žični prenos podatkov je definitivno mrtev, tako da ga bo treba zamenjat...

evo 48H6400 doma :)

kakšne imate kaj nastavitve?

deadzone ::

Mene zanima kaj je s to televizijo. Stane 800€ in piše, da je 4k resolucija. Kako je to mogoče
http://www.makspro.si/index.php/led-lcd...
AMD Fx-8120 4.5GHz, XFX 7870 2GB, TGX 4Gb 1600MHz, GIGABYTE 990XA-UD3
Xbox 360 Slim 500GB JTAGd Origin:Matija2209 Xfire:matijaz

scipascapa je izjavil:

evo 48H6400 doma :)

kakšne imate kaj nastavitve?

Lepo, samo da si zadovoljen! :)

hojnikb ::

deadzone je izjavil:

Mene zanima kaj je s to televizijo. Stane 800€ in piše, da je 4k resolucija. Kako je to mogoče
http://www.makspro.si/index.php/led-lcd...

Cena pada, nimaš kej... Tut po nemčiji je tok.
#brezpodpisa

dajoker ::

Iščem 55" brez 3d. Kaj menite o 55lb630v od LGja? Kje zvohati kakšno res ugodno varianto? Lahko tudi EU...
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick

wini ::

Tv brez 3d je bolj bogi ... pa ne zato ker ga rabiš, ampak zato ker ima verjetno panel 50hz (nisem 100% ampak nisem zasledil nobenga ki bi bil 100hz pa brez 3d).
Če pa ga tv ima, ga ni potrebno uporabljat ane :)

Han je izjavil:

55H6410 je včeraj streamal WiFi brez zatikanja na TP-Link TL-WR1043ND (v1.8 z DD-WRT 9.4.2015), ki je bil priklopljen na PC z naloženim Plexom. Brezhibno je predvajal tudi prej problematične MKV iz Synologyja prek Applovega routerja. Mogoče je na to vplival flash na zadnji TV firmware.

LAN priključek za žični prenos podatkov je definitivno mrtev, tako da ga bo treba zamenjat...

Včeraj sem se nekaj časa zabaval z PLEX-om na Samsung 55H6400 in je stvar na začetku briljantno delovala (Plex Media Server sem pa laufal na prenosniku z i7 procesorjem).
Nato sem šel ven iz aplikacije in hotel še enkrat noter in nikakor se aplikacija ni več odprla (tudi po ponovnem zagonu TV-ja).
Po prebiranju forumov ima veliko kdo ta problem z (Loading...) in po cca minuti vrže ven na osnovni Smart Hub.ž

Še kdo od vas s tem problemom in ga je mogoče rešil sam?

Lp

wini ::

Da ni prenosnik dobil nov IP naslov pa ne najde več serverja? ... just a guess

hojnikb ::

>Tv brez 3d je bolj bogi ... pa ne zato ker ga rabiš, ampak zato ker ima verjetno panel 50hz (nisem 100% ampak nisem zasledil nobenga ki bi bil 100hz pa brez 3d).
Če pa ga tv ima, ga ni potrebno uporabljat ane :)

Zakaj bi bil tv z 50Hz panelom bogi ?
Kolk pa maš contenta, ki lahko izkoristi večji refresh rate ?
#brezpodpisa

MrStein ::

motionflow čip v TV-ju.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

wini je izjavil:

Da ni prenosnik dobil nov IP naslov pa ne najde več serverja? ... just a guess

Sem najprej pomislil sam tudi to vendar je IP enak kot je bil...
https://forums.plex.tv/index.php/topic/...
Je pa o tem govora na uradnih forumih in zadeve je baje "zasral" Samsung in jih že odpravlja ;)

Bom pa sprobal danes to kar pravi Orca, da bi lahko rešilo problem:
- Your server needs to be logged in If your server is not connected to your account the app will never find it.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lowac ()

gogislo ::

Tudi jaz se ne spoznam najbolj na tvje pa bi prosil mnenje še za tole.. Vem da to ni vse koliko hercov ima televizika ampak mores locit koliko jih ima procesor za hitro delovanje televizije in se druge herce za hitro osvezevanje slike.. zraven malega miljona funkcij pa potrebujem nasvete pred nakupom... prosim :)

http://m.enaa.com/izd_4965_avt119052_te...

gogislo je izjavil:

Tudi jaz se ne spoznam najbolj na tvje pa bi prosil mnenje še za tole.. Vem da to ni vse koliko hercov ima televizika ampak mores locit koliko jih ima procesor za hitro delovanje televizije in se druge herce za hitro osvezevanje slike.. zraven malega miljona funkcij pa potrebujem nasvete pred nakupom... prosim :)

http://m.enaa.com/izd_4965_avt119052_te...

Tukaj ga dobiš še za 19€ ceneje -> https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

Točno tega imam in tudi nekaj ljudi na temu forumu (malo preleti nazaj strani te teme) in sem več kot zadovoljen. Za tak denar 55'' s Quad-Core procesorjem, 120Hz panelom, odlično sliko (dobra matrika), low-input lagom (za gaming), zelo dodelanim in hitrim SMART-om (v primerjavi s Philips)- katerega sedaj bolj kot ne non-stop uporabljam (Plex, Youtube, preklop med inputi) se je nakup vsaj meni res splačal.
Kot drugi TV imam Philips 4K 42PUS7809 in je ta Samsung dosti boljši že po samem delovanju ter že takoj se vidi kako kvalitetno izrisana je slika, ko imaš gor priklopljen PC @ 1920x1080 in recimo primerjaš kako so prikazane kvalitetno ikone in fonti in na splošno slika (to je po mojem zaradi boljše matrike pri Samsungu). Drugo je seveda če na Philipsu nastavim 4K resolucijo 3840x2160, tam je vse izrisano v nulo ampak to sem redko kdaj sploh uporabljal, ker je omejeno na 30Hz pri tej resoluciji pri tem TV-ju, uporabljal boš pa v 95% zaenkrat le FHD.

ant ::

V leclercu bo od srede dalje 55h6400 znižan na okoli 715€.

krop ::

Lepo

ant je izjavil:

V leclercu bo od srede dalje 55h6400 znižan na okoli 715€.

Če ga kupiš na dan rojstnega dne, 15.6., potem dobiš še 15% od 799 eur na kartico. Torej 718 eur odštej še 135 eur. Ugodno kajne? :))

Lep sončen dan še naprej!

OK.d ::

Če ga seveda bodo še imeli;)

Škoda da nimajo v akciji tudi 65"inčerja:(
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()

OK.d ::

Evo danes so se pojavili novi philips tv-ji.
https://geizhals.at/?cat=tvlcd&xf=791_P...
LPOK.d

guererro ::

Mene zanima kaksno je vase mnenje/izkusnje z televizorji Toshiba.
(Sicer pa se zanimam za nakup modela 40L2456DG)

Končno 60Hz.

guererro je izjavil:

Mene zanima kaksno je vase mnenje/izkusnje z televizorji Toshiba.
(Sicer pa se zanimam za nakup modela 40L2456DG)

Bolje kot star katodni Gorenje TV. Pojdi v Leclerc in poglej sliko, na papirju izgleda bolj bogo, kar se tiče osveževanja.

sprasujem ::

Kateri tv do 400 eur z diagonalo najmanj 100cm priporočate?
««
67 / 223
»»