Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
Blazz ::
www.edigital.si/
imajo akcije pri TV-jih, malo si poglejte...
lp
tale site mi je sumljiv. Nekatere cene so nižje kot na geizhalsu...
primer:
http://edigital.si/led-tv-sprejemniki/s...
http://geizhals.de/samsung-ue55ju7000-a...
tako da pazljivo
lowac ::
Killermode je izjavil:
Mene pa zanima če je ta tv vren nakupa 55PUS7809 Phillips?
Jaz sem imel (oz se imam) Philips 42 7809 in sem iskal vecjega 55" zaradi nove dnevne sobe.
Na koncu sem se odlocil za Samsunga 55H6400 in ena in edina stvar ki je pri tem Philipsu "boljsa" je Ambilight, to je pa tudi vse.. V vseh drugih stvareh ga pa Samsung prekaša fejst.
Moram reči da mi ni zal za izbiro sploh in tudi od Ambilighta se da odvaditi.. Pa se cca 140€ je ugodnejsi H6400.. Malo preveri reviewe in teste od obeh in se bos kar hitro odlocil..
V ozjem izboru pa sem imel tudi Philipsa 55 8109 z androidom za 1100€ in po branju forumov z nesteto problemi sem ga kar hitro odcrtal..
Pa da ne bo kdo mislu da promoviram in reklamiram sedaj Samsunga, samo ta serija je res top glede na price/performance/size.. In tezko bo kater razocaran nad nakupom tega.. To je samo moje mnenje, vi pa lahko kupite kar vam srce pozeli..
kozorog ::
No sej maš prav.
Ne rečem ,da si slab nakup naredil,sam predstavljaj si 3x ambilight ali 4xambija poleg tega samsunga??Nebi se branu.
Z philipsom si v 7 seriji pridobil le vstopni model 4K in ok malo bolši procesor drugo nič pomoje,čeprav sem glih danes gledal 4K philips 7 serijo ,sam nevem ali 7900 ali 7800 kater je bil in je bla slika zelo lepa na philipsu,čeprav na samsungovih tv tud.Lahko pa tud v trgovini našponajo barve in vse pa primerjaš enega kalibriranega na ISF nastavitev-bolšega pomoje in enega na vivid-živo nastavitev pa ti bo na prvo oko bolša slika na vivid-živem zaslonu,čeprav je starejši slabši morda ,sam to je vse stvar okusa.
Drugače 55" se sedaj išče in to je top.Če je možno pa še večji tv za 2.5 metra gledanja.60" panel jih je manj in so predragi še,razen če je medion znamka recimo.
btw,uživaj v večjem zaslonu
Naletiš nahitro lahko na ----;
Sreča jz nisem in sem zadovolen ,sam sem preplačal ga lansko sezono.
Ne rečem ,da si slab nakup naredil,sam predstavljaj si 3x ambilight ali 4xambija poleg tega samsunga??Nebi se branu.
Z philipsom si v 7 seriji pridobil le vstopni model 4K in ok malo bolši procesor drugo nič pomoje,čeprav sem glih danes gledal 4K philips 7 serijo ,sam nevem ali 7900 ali 7800 kater je bil in je bla slika zelo lepa na philipsu,čeprav na samsungovih tv tud.Lahko pa tud v trgovini našponajo barve in vse pa primerjaš enega kalibriranega na ISF nastavitev-bolšega pomoje in enega na vivid-živo nastavitev pa ti bo na prvo oko bolša slika na vivid-živem zaslonu,čeprav je starejši slabši morda ,sam to je vse stvar okusa.
Drugače 55" se sedaj išče in to je top.Če je možno pa še večji tv za 2.5 metra gledanja.60" panel jih je manj in so predragi še,razen če je medion znamka recimo.
btw,uživaj v večjem zaslonu
Naletiš nahitro lahko na ----;
Sreča jz nisem in sem zadovolen ,sam sem preplačal ga lansko sezono.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kozorog ()
deejay2 ::
Kje v Evropi se da dobiti 70 palčni 4K tv za okoli 2 tisočaka evrov? V ZDA se dobi npr. tegale Sharpa ali pa od Vizia kakšen tovrstni model, ampak jih na žalost dostavljajo samo po ZDA.
http://www.amazon.com/Sharp-LC-70UD27U-...
http://www.amazon.com/Sharp-LC-70UD27U-...
Anney ::
Tukaj, ni pa 4k:
http://www.moj-tv.com/led-tv/sharp-lc-7...
http://www.moj-tv.com/led-tv/sharp-lc-7...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
starboi ::
Killermode ::
Killermode je izjavil:
Jaz sem imel (oz se imam) Philips 42 7809 in sem iskal vecjega 55" zaradi nove dnevne sobe.
Na koncu sem se odlocil za Samsunga 55H6400 in ena in edina stvar ki je pri tem Philipsu "boljsa" je Ambilight, to je pa tudi vse.. V vseh drugih stvareh ga pa Samsung prekaša fejst.
Moram reči da mi ni zal za izbiro sploh in tudi od Ambilighta se da odvaditi.. Pa se cca 140€ je ugodnejsi H6400.. Malo preveri reviewe in teste od obeh in se bos kar hitro odlocil..
V ozjem izboru pa sem imel tudi Philipsa 55 8109 z androidom za 1100€ in po branju forumov z nesteto problemi sem ga kar hitro odcrtal..
Se pravi če dobiš Phillipsa 55PUS7809 za 573€ je vredu nakup ali ne? glede na to da je samsung 55H6400 cca 800€ ali več. Govorim za SLO.
lisjak ::
Killermode je izjavil:
Killermode je izjavil:
Se pravi če dobiš Phillipsa 55PUS7809 za 573€ je vredu nakup ali ne? glede na to da je samsung 55H6400 cca 800€ ali več. Govorim za SLO.
kje to dobiš ?
Petrol
do 20.6.
Zle gledam na njihovi strani verjetno majo napako v katalogu.
do 20.6.
Killermode je izjavil:
Petrol
do 20.6.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Killermode ()
carlito149 ::
Rabim vaso pomoc. Kupil sem nov tv in sedaj vidim da nima izhoda za racunalnik. Ima hdmi, ki ga pa moj prenosnik nima :(. Kako naj ju zdaj povezem?
MrStein ::
Odvisno kaj pretvarjaš v kaj.
Kake priključke ima PC in kake TV?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Obvezno mora biti 4K.
Ni obvezno, da mora biti 4k, in sicer iz preprostega razloga ... ni toliko vsebin v 4k, da bi bil 4k obvezen nakup . Kar FullHD vzemi, bo trenutno dovolj.
da bo na 70tki gledal piksle?...in čez leto ali 2 spet dajal 2k eur, da bo lahko 4k gledal? netflix bo drgač že letos imel 4k vsebine... tako da bodo ripi iz tam povsod po pašnikih... pri tako veliki investiciji je nujno treba vzet 4k...sploh pr 70 inč screenu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blazz ()
nightbird ::
Pozdravljeni!
Kupujem TV velikosti 40-42". Finančno sem nekje omejen na cca 400€. Kaj se najbolj splača kupiti v tem rangu? Zaenkrat sem mel nagledane naslednje TV-je. Gledalo se bo skoraj izključno vsebine iz PC-ja (FHD filmi)
Phillips 42pfh6309 (http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Samsung ue406200 (https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
Samsung eu406400 (v primeru da kupim pri www.maks-pro.si --> http://www.makspro.si/index.php/led-tv-... ; je tole zanesljiva trgovina?)
Mnenja? Predlogi?
Hvala že vnaprej!
Kupujem TV velikosti 40-42". Finančno sem nekje omejen na cca 400€. Kaj se najbolj splača kupiti v tem rangu? Zaenkrat sem mel nagledane naslednje TV-je. Gledalo se bo skoraj izključno vsebine iz PC-ja (FHD filmi)
Phillips 42pfh6309 (http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Samsung ue406200 (https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
Samsung eu406400 (v primeru da kupim pri www.maks-pro.si --> http://www.makspro.si/index.php/led-tv-... ; je tole zanesljiva trgovina?)
Mnenja? Predlogi?
Hvala že vnaprej!
Killermode je izjavil:
Petrol
do 20.6.
Killermode je izjavil:
Petrol
do 20.6.
Prava cena za ta TV je 942,00€.
Killermode je izjavil:
Petrol
do 20.6.
Killermode je izjavil:
Petrol
do 20.6.
Vem js mam pa katalog pred sabo kjer je cena 572,50€
Na žalost na prvi strani piše, "Pridržujemo si pravico do morebitnih nenamernih napak v tisku.", bom pa vseen sel z katalogom tja in zahtevo tv po tej ceni.
carlito149 ::
Killermode je izjavil:
Killermode je izjavil:
Petrol
do 20.6.
Killermode je izjavil:
Petrol
do 20.6.
Vem js mam pa katalog pred sabo kjer je cena 572,50€
Na žalost na prvi strani piše, "Pridržujemo si pravico do morebitnih nenamernih napak v tisku.", bom pa vseen sel z katalogom tja in zahtevo tv po tej ceni.
javi, če ti rata :)
Ti ne bo, nekatere črpalke imajo tiskane popravke pri blagajnah, ali pa ti ga bo potisnil pod nos. Raje si ne delaj sramote in preskoči zadevo. :)
deejay2 ::
Obvezno mora biti 4K.
Ni obvezno, da mora biti 4k, in sicer iz preprostega razloga ... ni toliko vsebin v 4k, da bi bil 4k obvezen nakup . Kar FullHD vzemi, bo trenutno dovolj.
da bo na 70tki gledal piksle?...in čez leto ali 2 spet dajal 2k eur, da bo lahko 4k gledal? netflix bo drgač že letos imel 4k vsebine... tako da bodo ripi iz tam povsod po pašnikih... pri tako veliki investiciji je nujno treba vzet 4k...sploh pr 70 inč screenu
Točno tako. Tudi filmov naj bi letos prišlo kar nekaj v 4K.
1080p zaslon ne pride v poštev, ker bi gledal piksle na tej razdalji, kakršno imam v sobi za gledanje tv-ja. Sedaj imam 55-palčni tv s 1080p in verjetno bi lahko gledal 70-palčnega s 4K na isti razdalji ali morda še bližje.
Če se danes kupuje 4K, je treba biti pozoren še na druge malenkosti ne samo na oznako 4K, če ne bo TV čez dve leti spet zrel za menjavo.
lp
lp
telexdell ::
Netflix ne, da bo ampak že predvaja 4K vsebine (predvsem serije lastne produkcije- npr. Hause of card). 4k vsebine so tudi na youtubu. 4k vsebine lahko že posnamemo sami s povsem povprečnim pametnim telefonom. 4k vsebine so na torrent straneh...Danes kupovati HD TV, če si lahko privoščiš UHD je pa zares malce zgrešeno.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
texeldell kot že rečeno in kot je povedal anney oznaka 4K je samo oznaka, kaj vse pa ima/nima TV v ozadju je pa drugo vprašanje.. Da si zagarantiran za prihodnost bi na novem 4K TV-ju potreboval bombončke kot so:
-HEVC x.265
-HDR (High Dynamic Range) - ki bo potreben za optimalen prikaz črne in izboljšanega barvnega spektra - barv pri prihajajočih 4K BluRay-ih
-po možnosti podporo za nov zvočni format DTS:X, Dolby Atmos (lahko ga ima tudi player, nakar potrebuješ še nov A/V receiver, ki bo to podpiral)
-HDMI 2.0a - ki bo omogočal 4K@60H
-naknadno bo potrebno kupiti še kvaliteten 4K Blu-Ray predvajalnik (cene trenutnih se gibljejo okrog cca 1000€)
Govorim pa o 4K Blu-Rayih zato, ker šele tam bo tista "taprava" kvaliteta z bitratom videa okoli 100Mbps, ne pa ti skompresirani približki na NetFlixu in YouTubu.
Ne vem kateri od nas povprečnih Slovencev si lahko trenutno privošči takšen TV in v tej velikosti, ki bi podpiral vse to in naknadno še predvajalnik in receiver, da bi lahko v polnem doživeli 4K Blu-Ray vsebine...
Takšni TV-ji pridejo več tisoč € trenutno...
-HEVC x.265
-HDR (High Dynamic Range) - ki bo potreben za optimalen prikaz črne in izboljšanega barvnega spektra - barv pri prihajajočih 4K BluRay-ih
-po možnosti podporo za nov zvočni format DTS:X, Dolby Atmos (lahko ga ima tudi player, nakar potrebuješ še nov A/V receiver, ki bo to podpiral)
-HDMI 2.0a - ki bo omogočal 4K@60H
-naknadno bo potrebno kupiti še kvaliteten 4K Blu-Ray predvajalnik (cene trenutnih se gibljejo okrog cca 1000€)
Govorim pa o 4K Blu-Rayih zato, ker šele tam bo tista "taprava" kvaliteta z bitratom videa okoli 100Mbps, ne pa ti skompresirani približki na NetFlixu in YouTubu.
Ne vem kateri od nas povprečnih Slovencev si lahko trenutno privošči takšen TV in v tej velikosti, ki bi podpiral vse to in naknadno še predvajalnik in receiver, da bi lahko v polnem doživeli 4K Blu-Ray vsebine...
Takšni TV-ji pridejo več tisoč € trenutno...
All ::
-HEVC x.265
Kdo od proizvajalcev ma kupljeno licenso za hevc? (mislim da zaenkrat samo LG)
HDR je bil pri TV-jih šele testno pokazan
Bolj kot ne je tole StarTrek....pa bo treba bit mal bl realn
Kdo od proizvajalcev ma kupljeno licenso za hevc? (mislim da zaenkrat samo LG)
HDR je bil pri TV-jih šele testno pokazan
Bolj kot ne je tole StarTrek....pa bo treba bit mal bl realn
@All:
Sej zato pa pravim, da je treba bit realn in POČAKATI z nakupom kvalitetnega 4K TV-ja. Trenutno kupovat 4K za 1000-2000€ je bv.
Vse zgoraj našteto bo imel 4K Blu-Ray disk oz. prihajajoči filmi konec tega leta na teh medijih.
http://www.cnet.com/news/ultra-hd-4k-bl...
Jaz temu ne bi rekel ravno startrek, ker je stvar že uradno potrjena.
Sej zato pa pravim, da je treba bit realn in POČAKATI z nakupom kvalitetnega 4K TV-ja. Trenutno kupovat 4K za 1000-2000€ je bv.
Vse zgoraj našteto bo imel 4K Blu-Ray disk oz. prihajajoči filmi konec tega leta na teh medijih.
http://www.cnet.com/news/ultra-hd-4k-bl...
Jaz temu ne bi rekel ravno startrek, ker je stvar že uradno potrjena.
To kar je naštel lowac je prihodnost 4K-ja, pozabil je se dodati barvni spekter Rec. 2020, ki naj bi postal nov standard. Torej, če TV tega nima zdaj, ti čez 2 leti, ko bodo te vsebine na voljo bolj množično, ne bo koristila nič pa čeprav je za nekatere to še vedno ''StarTrek''.
telexdell ::
@lowac- takšen sistem, kot si ga opisal je pač trenutno sanjski. Vendar te nakup 4K TV tem sanja približa, medtem ko te nakup HD TV od tega oddalji za vsaj nekaj let.
Imam UHD TV kateri lahko predvaja HECV 60 hz preko USB 3. Nimam pa Bluray predvajalnika in ga nikoli ne bom imel. Ne zaradi tega, ker si ga ne morem privoščiti ampak zaradi tega, ker ga ne rabim. BlueRay ploščkov ne mislim kupovati saj lahko gledam UHD vsebine kar iz 2,5" diska preko USB 3 (le koliko ljudi ima sedaj HD TV in koliko izmed njih ima Blueray predvajalnik z lastno filmoteko na ploščkih???). Črna barva pa je črna tudi v popolni temi, tako da ne vem, kako bi s HDR videl bol črno črno barvo?
Je pa, zaradi močnejše strojne opreme delovanje UHD TV neprimerno hitrejše in bolj tekoče. Prikaz fotografij je neprimerljiv s HD TV. Pa tudi TV vsebine resolucije SD so na oko lepše prikazane.
Imam UHD TV kateri lahko predvaja HECV 60 hz preko USB 3. Nimam pa Bluray predvajalnika in ga nikoli ne bom imel. Ne zaradi tega, ker si ga ne morem privoščiti ampak zaradi tega, ker ga ne rabim. BlueRay ploščkov ne mislim kupovati saj lahko gledam UHD vsebine kar iz 2,5" diska preko USB 3 (le koliko ljudi ima sedaj HD TV in koliko izmed njih ima Blueray predvajalnik z lastno filmoteko na ploščkih???). Črna barva pa je črna tudi v popolni temi, tako da ne vem, kako bi s HDR videl bol črno črno barvo?
Je pa, zaradi močnejše strojne opreme delovanje UHD TV neprimerno hitrejše in bolj tekoče. Prikaz fotografij je neprimerljiv s HD TV. Pa tudi TV vsebine resolucije SD so na oko lepše prikazane.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Zdravo
Sicer že stokrat omenjeno tukaj, pa vendar sem v dilemi:
Philips 48pfs6909
Samsung ue48h6400
Oba izdelka imata podobno ceno in specifikacije (48 diagonala, 100hz panel, aktivni 3d, direkt led, spva...)
Nekih konkretnih primerjav nisem našel, kar sem pa našel pa oba izdelka hvalijo. Vsekakor me bolj vleče k philipsu zaradi ambilight-a in cena je ugodna za to velikost.
To je tudi maksimalni znesek, ki sem ga pripravljen dat za tv. Prosim koga, da poda argumente/izkušnje za in proti za oba izdelka. Lahko tudi kak drug predlog za to ceno.
Vnaprej hvala za odgovore/predloge/mnenja...
Lahko prosim kdo pogleda to ponudbo za philipsa ? je to ugodno, oz. zakaj to ni v redu nakup ?
@lowac- takšen sistem, kot si ga opisal je pač trenutno sanjski. Vendar te nakup 4K TV tem sanja približa, medtem ko te nakup HD TV od tega oddalji za vsaj nekaj let.
Tudi jaz ne nameravam kupiti kdaj blu-ray predvajalnika in ploškov za vsak film (jih nikoli nisem ker tu bi se pa spufal, ker pogledam ogromno filmov).
Zopet pa je vprašanje časa, kdaj se bodo pojavile 4K Blu-Ray vsebine za dol-poteg p2p, ko le-ta izide... Glede HDR si lahko pogledaš malo reviewe na netu in youtube .. ni tukaj govora samo o črni ampak barve na splošno, ki bodo veliko izrazitejše/natančnejše/lepše.
Mimogrede kateri model TV-ja pa imaš?
mAXTER ::
Če gledamo iz vidika tv programov je dandanes to isti k... kot je bilo tam okoli leta 2006 ko so začel pumpat folk s full HD televizorji. Danes smo 2015 in še sedaj niso vsi programi v 1080p kar bi moral biti default standard že slabih 10 let. Me res zanima kdaj se bodo pri nas pojavili prvi 4K tv programi...
Ampak to kot rečeno gledano iz perspektive tv signala.
Ampak to kot rečeno gledano iz perspektive tv signala.
A ni večina 1080i?
Motiti se je človeško.
ok, dejansko je res, da če gledaš tv signal, potem 4k ne bo še dolgo prišel v poštev, in ti pride 4k prav pri 70 inč samo zaradi tega da ne gledaš pikslov. Samo čedalje bolj se povečuje gledanje stvari preko streamov, tam pa je 4k že aktualen. za tv signal si pa lahko tudi HD ready omislite ;)
BorutK-73 ::
carlito149 je izjavil:
Prenosnik ima vga, tv pa hdmi. Rad bi gledal filme na tv-ju preko prenosnika.
Ima TV VGA vhod?
Drugače pa potrebuješ aktivni pretvornik VGA to HDMI.
carlito149 je izjavil:
Prenosnik ima vga, tv pa hdmi. Rad bi gledal filme na tv-ju preko prenosnika.
Ima TV VGA vhod?
Drugače pa potrebuješ aktivni pretvornik VGA to HDMI.
Mislim, da ze ves da zvok preko taksne konfiguracije nebos spravil na TV, ker VGA tega ne omogoca.
Moral si bos priklopiti dodatno racunalniske zvocnike prek navadnega činč aux kabla iz prenosnika (razen ce ti zvok iz laptopa zadosca).
Večina teh pretvornikov podpira tudi audio->HDMI.
Motiti se je človeško.
Kako ce ti vga izhod iz prenosnika ne daje drugega ven kot pa slike?
Razen ce ima pretvornik vhod še za aux potem pa z extra kablom aux povezes prenosnik in pretvornik..
Edino v takem primeru bi delovalo ja.
Razen ce ima pretvornik vhod še za aux potem pa z extra kablom aux povezes prenosnik in pretvornik..
BorutK-73 ::
Seveda vem da zvok ne gre preko VGA, ampak če ima TV vga vhod ima ponavadi tudi audio vhod za vga.
rini ::
Tako je, plačaš 700 eur, razliko 200 eur porabiš naslednji dan za kaj drugega ali pa ta denar zapravljaš po malem do novega leta.
Gledam Bolho, da so vsi rabljeni 48h6400 dražji kot pa v trgovini. Cene padajo :)
Gledam Bolho, da so vsi rabljeni 48h6400 dražji kot pa v trgovini. Cene padajo :)
Kako ce ti vga izhod iz prenosnika ne daje drugega ven kot pa slike?
Ja, deluje na način, ki je možen.
Se jasno vidi iz opisov in slik naprav.
Motiti se je človeško.