Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
l0g1t3ch ::
Je kak uporabnik Samsung H6400 modelov opazil težave z predvajanjem FullHD mkv-jev iz NAS-a ? (žična povezava)
Naj bi bil cpu ozko grlo, H6500 pa ima zmogljivejši CPU ki teh težav nima več. Stane pa 200€ več kar se mi zdi malo glupo :/
Naj bi bil cpu ozko grlo, H6500 pa ima zmogljivejši CPU ki teh težav nima več. Stane pa 200€ več kar se mi zdi malo glupo :/
leiito ::
Je kak uporabnik Samsung H6400 modelov opazil težave z predvajanjem FullHD mkv-jev iz NAS-a ? (žična povezava)
Tudi če bi bil problem CPU, pa ne bi smel biti, rešiš problem s Plexom na NAS-u.
Btw, za zvok se zdi pa res nujnost soundbar ali zvočniki, tiviji v tem razredu (še) ne zmorejo spraviti ven zvoka, ki bi bil na nivoju bluray slike.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()
To je bila informacija od človeka, ki je imal 6500 model in je menjal za večjega (in cenejšega) H6400 in sedaj mu je žal, ker mu filmi ki so prej delovali sedaj štekajo in sedaj to rešuje z zunanjim predvajalnikom.
Povezava je preko kabla in ne wifi, gre za 1080p vsebino, 12+ GB velikosti.
Sprašujem pa zato, ker cenovno je kr ralika.
Povezava je preko kabla in ne wifi, gre za 1080p vsebino, 12+ GB velikosti.
Sprašujem pa zato, ker cenovno je kr ralika.
Blazz ::
logitech, in kako ta oseba dostopa do mrežnih diskov, če nima plexa? me zanima, ker meni moj H6400 sploh ne najde vsebin, ki jih imam na mrežnem NASu. Če mi sporočiš kako, lahko probam pri mojem H6400
logitech, in kako ta oseba dostopa do mrežnih diskov, če nima plexa? me zanima, ker meni moj H6400 sploh ne najde vsebin, ki jih imam na mrežnem NASu. Če mi sporočiš kako, lahko probam pri mojem H6400
Kateri NAS pa imaš? Ker hipotetično lahko predvaja tudi prek appa za NAS na tiviju, a la Video Station na Synologyju, ki pa je v primerjavi s Plexom inferioren.
Han ::
Problem je lahko tudi v MKV. Nekateri filmi so "čudno muxani"... Čarobna beseda oziroma program za MKV brez zatikanja je MKVToolNix.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Pač vsa poanta je v tem da isti film na 6500 dela na 6400 pa ne. Ista datoteka, isti način predvajanja. Tako so moje informacije, tudi meni je čudno zato pa vprašam.
MrStein ::
Kako štekajo? Prevaja se z zatikanjem?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Tako ja, 10, 15s gladko potem pa štekne in naprej pa spet...
Sicer jaz sem probaval iz USB ključka tudi H6400 predvaja največje MKV-je kar sem jih našel, zdej edino koliko je streaming procesorsko bolj požrešen.
Bom ostal kr na 6400 tako da je v bistvu brezpredmetno vse skupaj. V izboru sta mi ostala:
Samsung H6400
LG lb670v
LG webOS se mi bolj dopade in je hitrejši, slika je malo razlike ampak ne morem rečt katere mi je bolj všeč.
Sicer jaz sem probaval iz USB ključka tudi H6400 predvaja največje MKV-je kar sem jih našel, zdej edino koliko je streaming procesorsko bolj požrešen.
Bom ostal kr na 6400 tako da je v bistvu brezpredmetno vse skupaj. V izboru sta mi ostala:
Samsung H6400
LG lb670v
LG webOS se mi bolj dopade in je hitrejši, slika je malo razlike ampak ne morem rečt katere mi je bolj všeč.
Kateri NAS pa imaš? Ker hipotetično lahko predvaja tudi prek appa za NAS na tiviju, a la Video Station na Synologyju, ki pa je v primerjavi s Plexom inferioren.
Buffalo LS 421de , vse kar lahko naredim je vklopim dlna. Plex ne gre gor in ostali podobni servisi. Point pa je, da če naj bi mu štekal TV pri predvajanju je to da odkodira/transcoda na TV strani in ne strani NASa in me res zanima kako je to uspel, ker še na samsungovi strani piše, da to brez aplikacije/serverja ne gre...
pia2001slo ::
če gre serviio ali pa plex na tvojo verzijo NAS-a potem ga Samsung 6400 seveda zazna (zazna tudi DLNA) - na mojem zaenkrat prvi dve apl.nista možni pa mi takoj ponudi v meniju moj NAS kjer najdem filme ali pa to delam preko DS (Synology) na TV-ju...seveda pa je prvi pogoj da sta TV in NAS v istem LAN-u
BlackLight ::
Kaj pravite na tale TV: https://www.mimovrste.com/3d-tv-sprejem... torej iščem nekaj dost pocen in dokaj ok kvaliteto slike ter da ima miracast.
pia2001slo je izjavil:
če gre serviio ali pa plex na tvojo verzijo NAS-a potem ga Samsung 6400 seveda zazna (zazna tudi DLNA) - na mojem zaenkrat prvi dve apl.nista možni pa mi takoj ponudi v meniju moj NAS kjer najdem filme ali pa to delam preko DS (Synology) na TV-ju...seveda pa je prvi pogoj da sta TV in NAS v istem LAN-u
ne plex ne serviio ne gre na ta NAS, imam samo DLNA vklopljeno.
zadevi sta v istem WLANU, vendar mi NASa ne zazna, vse ostale naprave mi NAS zaznajo. Kje točno vidiš ta NAS na TVju? Kam točno greš?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blazz ()
meteve ::
Pozdravljeni,
zanima me, kakšna razlika je med televizorjema Sony 55W815, ki ga prodaja Bigbang in Sony 55W828 ( Makspro, ... ). V Makspro-ju, mi tega niso znali povedati ( razen 815 - 600 Hz in 800 Hz - 828 ).
Poleg tega bi še vprašal, ali je pametno sedaj kupovati ta TV ( nagibam se bolj k 828, ker je cenejši ) ali pa še malo počakati, če bo cena še kaj padla, ko pridejo novi modeli. Predvidevam, da kakšne revolucije pri novih modelih v enem letu ni za pričakovati, pa še cene bodo najbrž višje.
Hvala za pomoč.
zanima me, kakšna razlika je med televizorjema Sony 55W815, ki ga prodaja Bigbang in Sony 55W828 ( Makspro, ... ). V Makspro-ju, mi tega niso znali povedati ( razen 815 - 600 Hz in 800 Hz - 828 ).
Poleg tega bi še vprašal, ali je pametno sedaj kupovati ta TV ( nagibam se bolj k 828, ker je cenejši ) ali pa še malo počakati, če bo cena še kaj padla, ko pridejo novi modeli. Predvidevam, da kakšne revolucije pri novih modelih v enem letu ni za pričakovati, pa še cene bodo najbrž višje.
Hvala za pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: meteve ()
hja če ne drugega, bo naslednik 800 serije pri sonyu zagotovo 4k, saj bodo 1080p tvji samo še v nižjem razredu. Nekako je letos tak prehod kot pred časom iz HD ready na full hd. Takorekoč bodo ratali 1080p TVji low end, tudi ta katerega boš kupil sedaj in bo zelo zgubil na vrednosti v očeh nepodučenih ljudi, kar pa pomeni večine.
DRugače pa letos poleg 4k pri takorekoč vseh resnih TVjih, prihaja še v high end sektor quantum dot/suhd, HDR, 10 bitnost, nove smart platforme takorekoč pri vseh proizvajalcih in še kaka draga zadeva ala OLED 4k itd...bi rekel da je kar prelomno leto
DRugače pa letos poleg 4k pri takorekoč vseh resnih TVjih, prihaja še v high end sektor quantum dot/suhd, HDR, 10 bitnost, nove smart platforme takorekoč pri vseh proizvajalcih in še kaka draga zadeva ala OLED 4k itd...bi rekel da je kar prelomno leto
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blazz ()
pia2001slo ::
@Blazz
na začetnem meniju kjer imam vhode (hdmi,..) se vidijo tudi vse mrežne povezave (upnp,media server,serviio iz pc-a,,..)
na začetnem meniju kjer imam vhode (hdmi,..) se vidijo tudi vse mrežne povezave (upnp,media server,serviio iz pc-a,,..)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pia2001slo ()
mAXTER ::
hja če ne drugega, bo naslednik 800 serije pri sonyu zagotovo 4k, saj bodo 1080p tvji samo še v nižjem razredu. Nekako je letos tak prehod kot pred časom iz HD ready na full hd. Takorekoč bodo ratali 1080p TVji low end, tudi ta katerega boš kupil sedaj in bo zelo zgubil na vrednosti v očeh nepodučenih ljudi, kar pa pomeni večine.
Ja letos se kar dogaja samo če se pa spustimo na mid ter low end razred pa dejansko razen tiščanja 4K ter novih smart platform ni nekih prelomnih novosti. Vse te bonbončke bodo imeli tv-ji višjega razreda, ki pa so za splšno rajo po večini nedosegljivi. Po moje če se sedaj nabavi 1080p tv lanske generacije, bo super še za naslednjih 5 let. Poglejmo samo kako daleč je prišla full HD resolucija pa je to postalo boom že davnega 2006. No hočem povedat da bi v teh 9 letih že vse moralo biti v full HD, tako pa ponuja recimo Telemach od na pamet rečeno 200 programov le ca. 28 v HD ločljivosti pa še to ne polnopravnih. Če pa poleg tega še upoštevamo zahtevani bandwidth za streamanje 4K, ki ga spet večina ljudi nima ter še ne nedorečeno standardizacijo je splošna uporabnost teh tv-jev še daleč stran. Da ne govorim da je trenutni "opus" 4K materiala kaj? Določeni youtube posnetki, celi 2 seriji na Netflix, ki je pri nas itak nedosegljiv ter lastni filmčki posneti s telefoni/kamerami medtem ko Bluray 4K material pride ven šele nekje konec leta.
V glavnem kar hočem povedat s tem klobasanjem je to, da si lahko brez slabe vesti ter občutka zamujanja letos ljudje nabavijo "last gen" , če kupujejo low/mid range. Ali to ali pa se počaka na nekje 2016-2018 ko bodo stvari že malce bolje upeljane..pol pa nas čaka že kakšen 8K za vogalom in bomo šli spet nov krog :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mAXTER ()
mat xxl ::
Kdaj bo nova Samsung serija naprodaj pri nas , rabim 39 col čim prej, več ne gre - omara.....
Han ::
Ponavadi začnejo kapljati novi modeli enkrat maja...
Dvomim, da je pri nas sploh dobavljiv njihov 39 palčnik. Kolikor vem so to velikost opustili že v lanski H seriji.
Dvomim, da je pri nas sploh dobavljiv njihov 39 palčnik. Kolikor vem so to velikost opustili že v lanski H seriji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
4K ima trenutno smisel za ogled fotografij in kot monitor.
Motiti se je človeško.
lowac ::
Nabavil in zmontiral Samsung 50H6400, slika vredu, zvok je malo švoh ampak bom nabavil posebi zvočnike, smart deluje odlično.
17GB 1080p vsebina preko wifi predvaja brez težav.
17GB 1080p vsebina preko wifi predvaja brez težav.
rini ::
En najbolj racionalnih nakupov zadnjih nekaj mesecev (glede na ceno, velikost in kvaliteto). Kje si ga pa vzel?
DarwiN ::
Kdaj bo nova Samsung serija naprodaj pri nas , rabim 39 col čim prej, več ne gre - omara.....
;)) Kje si DarwiN ? :D
Rofl, ne bom se ponavljal. Dovolj je bilo. :))
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
BorutK-73 ::
spyker123 ::
Telekom ima ob podaljšanju paketa 50h6400 za 550 eur, oz. 24 obrokov po 23 eur. Za nove naročnike samo po 16 eur. Na bolhi se pa prodajajo rabljeni 46 in 48 po 650 eur :-)
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
Matej_K ::
Telekom ima ob podaljšanju paketa 50h6400 za 550 eur, oz. 24 obrokov po 23 eur. Za nove naročnike samo po 16 eur. Na bolhi se pa prodajajo rabljeni 46 in 48 po 650 eur :-)
Sam sem naročil prav to ponudbo. Prišel me bo 550€, kar dosti ceneje kot po spletnih trgovinah, tudi tujih. Vezal bi se pa v vsakem primeru.
Pa še trenutno so spremenili pakete.
... .. .
Pametno polde :-D
Od jutri ima Leclerc v ponudbi LG 42lb670v za 440 eur, če koga zanima.
Od jutri ima Leclerc v ponudbi LG 42lb670v za 440 eur, če koga zanima.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rini ()
Sam sem naročil prav to ponudbo. Prišel me bo 550€, kar dosti ceneje kot po spletnih trgovinah, tudi tujih. Vezal bi se pa v vsakem primeru.
Pa še trenutno so spremenili pakete.
Kako pa, da ima ta 6400 samo en USB vhod, nima micro dimminga in tudi debelejši se zdi. 400 vs 480 cmr niti ni tako važno. Aja, pa na samsung.com je za samo 48 inčen
http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-a...
Microdimming je softverski, kakor razumem, sicer pa za Samsung ne vem podrobno, LG ima pa zagotovo za različne trge različni opremljene modele in potem v nekaterih državah dobijo Magic Remote že zraven, v drugih ne, tudi specsi niso povsem enaki, niti oznake modelov ne. Nisem prepričan, ampak ko sem pred časom gledal te super ugodne Telekomove ponudbe, se mi je zdelo, da gre za starejše modele, ampak lahko da se motim.
Hej, sem testiral pri našem H6400. Deluje povsem brez problema. Žična gigabit povezava do NASa, 15 gb velik mkv film. Sem poizkusil tudi wireless in je delalo tudi brez problema, s tem da je wifi hotspot v drugem prostoru kot TV.
Evo jutri dobim samsung tv model 65H6400. Je kje na spletu objavljena kakšna splošna ročna kalibracija za ta model oz. če je sploh nujno da je kalibracija narejena na 65" modelu, ker našel sem vse za 55", 48" pa bi nato uporabil kar tiste..
Sem vas malo že spraševal, sedaj pa rabim čim hitreje eno TOP LCD TV čim boljšo ( no ne ekstrema ala Loewe) in sicer sem omejen z širino 90 cm, zato, kaj več, kot 39 col ne gre noter in ja ne morem menjati ali ukiniti omare NO WAY , bom raje stanovanje zamenjal ;)
Torej nekako TOP naj bi bilo tole PANASONIC TX-39ASW754 : http://www.mediamarket.si/ads/panasonic... , tudi cena je glede na tujino in to, da ima 2 tunerja DVB C ja visoka ampak zunaj so še dražji, sedaj je pa problem, ker je ta nedobavljiv in mi ponujajo namesto tega ta model Panasonic TX-39AST656 pa mi ni jasno gre za enako star model, ali vidim sicer , da nima 2 jnega tunerja DVB C ??? Sploh je pri Panasonicu to tako zmedeno, da ne veš, kateri je starejši kateri boljši, ker poznam pa še model TX-39ASW654, ki je enak, kot prvi, le da naj bi imel samo enojni DVB-C tuner. Torej kaka je pa razlika med zadnjima dvema ?? Kateri je novejši...., če kdo ve, še kaj boljšega v 39 colah ...., samo, kot jaz vem imata in Samsung in LG slabše zadeve v 39 colah.
Za vsako pomoč poznavalcev Panasonica se vnaprej zahvaljujem, če pa kdo prodaja te TV je , naj me pa tudi kontaktira na ZS.
Torej nekako TOP naj bi bilo tole PANASONIC TX-39ASW754 : http://www.mediamarket.si/ads/panasonic... , tudi cena je glede na tujino in to, da ima 2 tunerja DVB C ja visoka ampak zunaj so še dražji, sedaj je pa problem, ker je ta nedobavljiv in mi ponujajo namesto tega ta model Panasonic TX-39AST656 pa mi ni jasno gre za enako star model, ali vidim sicer , da nima 2 jnega tunerja DVB C ??? Sploh je pri Panasonicu to tako zmedeno, da ne veš, kateri je starejši kateri boljši, ker poznam pa še model TX-39ASW654, ki je enak, kot prvi, le da naj bi imel samo enojni DVB-C tuner. Torej kaka je pa razlika med zadnjima dvema ?? Kateri je novejši...., če kdo ve, še kaj boljšega v 39 colah ...., samo, kot jaz vem imata in Samsung in LG slabše zadeve v 39 colah.
Za vsako pomoč poznavalcev Panasonica se vnaprej zahvaljujem, če pa kdo prodaja te TV je , naj me pa tudi kontaktira na ZS.
Sem pa naknadno opazil, da po novem so tudi že 40 colski TV ji ožji od 900 mm, sicer so 899 mm a gredo noter sicer pa gre za UHD 4000K modele PANASONIC TX-40CXW804 in pa PANASONIC TX-40CXW704 zdi se, da je razlika samo v št tunerjev ?
Kako je s tem 4000 UHD , je to sploh teoretično kaj uporabno ? So sploh kje taki filmi za dobiti ?
Kako je s tem 4000 UHD , je to sploh teoretično kaj uporabno ? So sploh kje taki filmi za dobiti ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
Na youtube je nekaj 4k posnetkov, pa na drugih video servisih tudi. (pa ne samo amaterski petminutni posnetki mačk, ampak serije in filmi tudi)
Počasi jih bo vedno več.
Danes pa lahko izkoristiš za gledanje fotk, pa kot visokoločljivostni monitor na PC.
Počasi jih bo vedno več.
Danes pa lahko izkoristiš za gledanje fotk, pa kot visokoločljivostni monitor na PC.
Motiti se je človeško.
BlackAdder ::
Evo jutri dobim samsung tv model 65H6400. Je kje na spletu objavljena kakšna splošna ročna kalibracija za ta model oz. če je sploh nujno da je kalibracija narejena na 65" modelu, ker našel sem vse za 55", 48" pa bi nato uporabil kar tiste..
Morda bo v pomoč - odlična stran, uporabi google translate:
http://hdtvpolska.com/topic/33758-test-...
BlackAdder stroke again!
Matej_K ::
Kako pa, da ima ta 6400 samo en USB vhod, nima micro dimminga in tudi debelejši se zdi. 400 vs 480 cmr niti ni tako važno. Aja, pa na samsung.com je za samo 48 inčen
http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-a...
Včeraj dobil ta model (50inch) iz Siol ponudbe.
Na hitro, ima 3 usb vhode, ostalo pa trenutno še nisem preveril. Tako da na siol strani so napačni podatki, se ne gre za različne modele.
... .. .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matej_K ()
Sem vas malo že spraševal, sedaj pa rabim čim hitreje eno TOP LCD TV čim boljšo ( no ne ekstrema ala Loewe) in sicer sem omejen z širino 90 cm, zato, kaj več, kot 39 col ne gre noter in ja ne morem menjati ali ukiniti omare NO WAY , bom raje stanovanje zamenjal ;)
potrpi par mesecev:
http://geizhals.at/samsung-ue40ju6770-a...
direct lit, 4k, itd... sam cene pa ne smeš gledat.. si pa rekel da hočeš TOP in pod 47 inch takorekoč TOP ne obstaja, je srednji razred, kot tale serija 6 od samsunga. Bolje boš težko našel.
T-Majo ::
Katari TV predlagate? Željena velikost je 55, če je kje P/P bolj pri večjem ali manjšem tudi ok.
- smart TV ne uporabljem
- TV kanalov gledamo zelo malo
- zvok mi je vseen kakšen je, ker bodo gor Z5500 Logitech
- 4K ni pogoj, saj ni veliko vseen zaenkrat
Na TVju bo večina časa priklopljen HTPC, gor se bo odigrala kakšna igra, malo se serfa na kavču in gleda nanizanke, filme.
Cena niti ni nek pogoj, saj dobim vse A brande direktno od uvoznikov. Ampak več kot 1000€ z DDV ne bi dal, raje občutno manj.
PS: všeč mi je AmbyLight, vendar so mi Philipsi malo počasni, kar pa ne bi smela biti težava, če se bo gor uporabljal samo HTPC?
- smart TV ne uporabljem
Na TVju bo večina časa priklopljen HTPC, gor se bo odigrala kakšna igra, malo se serfa na kavču in gleda nanizanke, filme.
Cena niti ni nek pogoj, saj dobim vse A brande direktno od uvoznikov. Ampak več kot 1000€ z DDV ne bi dal, raje občutno manj.
PS: všeč mi je AmbyLight, vendar so mi Philipsi malo počasni, kar pa ne bi smela biti težava, če se bo gor uporabljal samo HTPC?
Blazz se strinjam, sem tudi sam prišel do tega , samo tile novi bodo šele Avgusta :( , sam pa rabim v mesecu dni, ker moj do sedanji Samsung mora v nek apartma, sebi pa pol novega poknem in ja nazadnje so mi našli enega PANASONIC TX-39ASW754, po , kar dobri ceni in sedaj samo še čakam...., oni 4 K bo tudi enkrat padel , enkrat v bodočnosti, za sedaj pa glede na to, da je filmov 4 K malo, ne bom preveč trpel. Vsem hvala za pomoč.
Je pa zanimivo, da je prodajalec točno vedel, zakaj 39 col in ja, da novi bodo tudi 40 col eni šli v širino 90 cm in je rekel, da se točno s tem problemom širine, ko nekdo išče do 90 cm sreča vsaj 2 x mesečno, tako, da ima veliko ljudi te probleme.
Res je omaro ven razsut .... samo, če gre za custom zadevo furnirano staro 12 let še danes top design , pa , da je zadeva tako butasto zasnovana , da se ne da predelati, pa da je prostor sorazmerno majhen ca 20m2 potem si pač obsojen na kompromis, ko pa na novo opremljam, bo pa jasno drugače ....
Je pa zanimivo, da je prodajalec točno vedel, zakaj 39 col in ja, da novi bodo tudi 40 col eni šli v širino 90 cm in je rekel, da se točno s tem problemom širine, ko nekdo išče do 90 cm sreča vsaj 2 x mesečno, tako, da ima veliko ljudi te probleme.
Res je omaro ven razsut .... samo, če gre za custom zadevo furnirano staro 12 let še danes top design , pa , da je zadeva tako butasto zasnovana , da se ne da predelati, pa da je prostor sorazmerno majhen ca 20m2 potem si pač obsojen na kompromis, ko pa na novo opremljam, bo pa jasno drugače ....
Predlagam, da se omaro zamenja za 65" tv. Imam panasonic plasmo in čeprav je stara že 4 leta, je slika vrhunska. Pri panasonic LCD imajo pa lastniki precej problemov z branjem medijev, ki jih pa Samsung nima. Je pa panasonic bolj zveneč, a vse to stane.
Thunder wave ::
Katari TV predlagate? Željena velikost je 55, če je kje P/P bolj pri večjem ali manjšem tudi ok.
- smart TV ne uporabljem
sam ti lahko iz lastnih izkušenj priporočam Sony serijo W8, 55 dobiš za okoli 900€. slika je res zelo dobra, preklapljanje med kanali pa hitro. Imaš pa v tem rangu še Samsung H6400, čeprav je meni slika bila na Sonyu lepša in sem se odločil za slednjega.
Včeraj dobil samsung H6400 model. Po kratkem pregledu sem kr zadovoljen, mogoče je mal dosti cloudinga ampak po review-ih pravijo da je to pri večjih diagonalah pač bolj opazno. Sem pa preizkusil 1080p vsebino, kjer je slika top ter 3D vsebino in zadeva ni klapala..slika je bila desinhronizirana, nakar šele kasneje po preletu kratkih navodil opazim da je treba kalibracijo/povezovanje očal s tv-jem narediti na največ 50cm razdalje..jst sem jo pa z 3eh metrov delal Danes bom preizkusil še kalibracijo z 50cm in upam da bo nato lepo prikazovalo sliko. Drugače je pa 3D slika že pri desinhroniziranih očalih bila zelo izstopajoča, tako da me prav zanima kako bo izgledala ko bo zadeva pravilno nastavljena.