» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
56 / 223
»»

Insan3Lik3 ::

se strinjam ampak tu pišem da dobim informacije za katere sprašujem ne da se prerekam kolk velike televizije naj bi kateri hotel imel :)
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

rini ::

Drugo polovico februarja sem preživel v hotelu. Standard postelja, pol metra prehoda in potem miza, na njej TV. Prav šel sem gledat za TV, kakšna velikost je bila. Kljub temu da sem bolj pri slepih, je bil 32" čisto dovolj. Je pa res, da se 40" po ceni zelo približa 32" velikosti. Jaz bi vzel samsung serijo h5000 ker ima FullHD. Sicer zdaj so v prihodu novi TVji, sezona hotelirstva se pa še ni začela, zato bi počakal 2 meseca na čiščenje zalog in bo cena posledično padla.

Insan3Lik3 ::

rini je izjavil:

Sicer zdaj so v prihodu novi TVji, sezona hotelirstva se pa še ni začela, zato bi počakal 2 meseca na čiščenje zalog in bo cena posledično padla.

hvala za info
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

Pojdi povprašat v Leclerc, ko imajo akcijo so še ugodnejši s cenami kot spletni prodajalci. Enkrat mi je prodajalec rekel, kateri TV me zanima, da je lahko naslednjič v akciji. Velikokrat so imeli LG v tej velikosti, nazadnje pa so bile TOSHIBE 32", če se ne motim za 199 eur.

l0g1t3ch ::

Danes sem porabil eno uro časa da sem bulil v 3 samsungove modele in sicer:
48h6400
48h6670
46H7000

Gledal sem več HD programov preko IP TV-ja in jaz ralike nisem opazil. Sem se odločil da bom prav šel še enkrat z usb ključkom in svojo vsebino, samo povejte mi na kaj naj bom pozoren, kje naj iščem razlike.
Ker trenutno se mi zdi da za 400€ več ne dobiš tudi pikice dodatne kvalitete slike.

leiito ::

l0g1t3ch je izjavil:

48h6400
48h6670
46H7000

Gledal sem več HD programov preko IP TV-ja in jaz ralike nisem opazil. Sem se odločil da bom prav šel še enkrat z usb ključkom in svojo vsebino, samo povejte mi na kaj naj bom pozoren, kje naj iščem razlike.
Ker trenutno se mi zdi da za 400€ več ne dobiš tudi pikice dodatne kvalitete slike.

najdi sceno, kjer zamorci tečejo po temi ali kaj podobnega. Tam se bo videla razlika, zamorci vs. ozadje in soap opera efekt, sploh ko se objekti iz gibanja ustavljajo zgleda nenaravno.

Blazz ::

l0g1t3ch je izjavil:

48h6400
48h6670
46H7000

med 6400 in 6670 boš težko opazil razliko, oba imata 100 hz ekran (400 in 600 hz CMR je glej tole: http://www.rtings.com/info/fake-refresh... ) , 6670 ima še microdimming, vklopi ga in najdi "sceno z luno na črnem ozadju" in tu boš edino opazil razliko.

H7000 pa ima že 200 hz ekran in kao izboljšan microdimming (bolj podroben), razlika bi morala biti vidna pri zelo gibljivih posnetkih, recimo kak fuzbal k leti bela žoga čez zelen ekran..

aja , pa upam da nisi primerjal slik v štacuni, kjer imajo na vseh TVjih nastavljeno presentation mode, ki nabije svetilnost in vsa ostala sranja na max. Če to gledaš v štacuni, naj ti da prodajalc daljinca pa naredi factory reset in nastavi TV na home use, pa šele nato primerjaj, ne vem pa če ti bodo pustili ;)

OK.d ::

Ja pajade, kar v trgovini boš delal factory reset, najbolj si je prinest še zložljiv stol in čips.:))
LPOK.d

jaz sm ga že, in to v leklerku na večih tvjih.

Dober dan ::

Kateri tv priporočate za v mojo sobo. Soba je dolga cca 4 metre. Gor bom priklopil siolov sprejemnik in pa PC. Tv bo služil tudi kot monitor. Zdaj sem brez stacionarnega PC-ja in si bom vse sestavil na novo. Najprej bi pa rad imel monitor/tv. Razkiral bi pa nekje 300-400€ max.

kozorog ::

Za Blaž;
Če že kupuješ tv v tem rangu ,potem ne kupuj ne kupuj ,da je tv brez microdimminga,kupi raje z microdimmingom vsaj,pomožnosti microdimmin PRO,še bolje micro..ultimate,ki ima 600 zone za to..
Pro ima 300 zone kot navaden microdimming ampak izbolšuje še kontrast in barve,kar navaden microdimming ne.Da pa tv nima niti navadnega microdimminga to pa rajš ne vzemi,teh par 10 evrov verjetno raje gor več dat, pa veš kaj imaš,da maš bolšo sliko in boljši tv sigurno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kozorog ()

kozorog je izjavil:

Za Blaž;
Če že kupuješ tv v tem rangu ,potem ne kupuj ne kupuj ,da je tv brez microdimminga,kupi raje z microdimmingom vsaj,pomožnosti microdimmin PRO,še bolje micro..ultimate,ki ima 600 zone za to..
Pro ima 300 zone kot navaden microdimming ampak izbolšuje še kontrast in barve,kar navaden microdimming ne.Da pa tv nima niti navadnega microdimminga to pa rajš ne vzemi,teh par 10 evrov verjetno raje gor več dat, pa veš kaj imaš,da maš bolšo sliko in boljši tv sigurno.

preberi si vse skupaj:

http://www.rtings.com/info/what-is-loca...

predvsem What is Micro Dimming and Micro Dimming Ultimate?

A dej no,preberi si ti vse,jaz že mam microdimming pro TV tako da vem kaj je ...

http://www.homefuninc.com/local-dimming...
Če pa še neveš kaj je kaj pa si poglej posnetek odspodaj od tega linka zgoraj.Vglavnem pridobiš kontrast z njim in ostrino boljšo in še marsikaj ,da je slika tako kot mora bit,črna črna ,bela-svetla pa svetla oz. bela.Med microdimming PRO in microdimming ultimate pa baje je zelo teško opazit razliko.
zaradi mene kupi si brez microdiminga tv.Tvoja volja...

Local Dimming vs Micro Dimming

Local Dimming is when software in the TV can recognize dark and light more efficiently on the screen and can adjust the light output from the backlighting (which are LEDS). Another words, adjust how bright the LEDS are. Kinda like adjusting your bedroom light using that spin knob thingy. But Samsung thought it could go further and they came up with Micro Dimming.

Micro Dimming, according to Samsung, is software using exceptionally fast processors that can instantaneously run algorithms on the information coming from your antennae, cable box, or dish and decide on whether or not to tweak the lights and darks of the picture by adjusting the cells in the liquid crystal display (LCD) itself instead of the actual LEDS. WHEW! That was a mouthful!

It does this by dividing the LCD screen into zones. The Micro Dimming Ultimate divides the screen into app. 600 zones. You may be thinking, that’s a lot of zones, but why should I pay more for micro dimming when local dimming is less expensive and does the same thing? The answer is, they have the same goal, but one should be exceptionally better at the job.

Micro Dimming Ultimate vs Micro Dimming Pro vs Micro Dimming Standard

So what is Micro Dimming Ultimate?
The system software will divide the screen up into app. 600 zones and each zone will give each pixel in that zone the attention it deserves faster than you can see. Adjusting on three levels for contrast, sharpness, and overall image color.

So what is Micro Dimming Pro?
The Pro version has app. 300 zones which makes it not as attentive to detail as the 600 zone Ultimate, but also works on three levels. Contrast Enhancements, Color Enhancements and Sharpness

So what is Micro Dimming Standard?
This also has app. 300 zones, except it only deals with contrast enhancements (darks and lights) and does not have the color and sharpness enhancement features of pro and ultimate.

Is Micro Dimming worth the money over Local Dimming?
Most experts would say not yet. There’s still much more that could be done to improve the technology. As some Plasma and other less expensive Local Dimming LCD LED TVs still give off a better picture. Me personally, I couldn’t tell the difference between Ultimate and Pro, but could definitely see a difference on the standard.

That being said I would never buy a TV with Standard Micro Dimming as it’s not as effective as Local Dimming and doesn’t really give that great of contrast, in my opinion. So either go Pro, Ultimate or Local Dimming. At least for now as all three will give you approximately the same picture.

What's the difference between Local Dimming and Micro Dimming?

https://storify.com/TVGuru/local-dimmin....

Zgodovina sprememb…

l0g1t3ch-zanj je bilo moje prvo sporočilo namenjeno in ne Blazzu moja napaka.

In ja vsi trije samsungi so super televizori,tako ,da izbira je tvoja.Vsi majo dobro črno barvo in zatemnevanje.Če le moreš pa vzami 7 serijo samsunga,ker so cene sedaj the best ,čeprav je dobra tudi 48h6670 oz. 48h6400

Zgodovina sprememb…

Marilyn ::

Mogoče offtopic, vendar nebom odpiral teme, zaradi enege vprašanja...zakaj ta TV toliko stane ve morda kdo?

BANG & OLUFSEN BV 4-85 ACM SILBER 1850584 PANEL

http://www.ceneje.si/Izdelek/4155417/ne...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Marilyn ()

Ker B&O dela najboljše tivije, ima izjemen brand in zvesto bazo kupcev med 1%.

leiito je izjavil:

Ker B&O dela najboljše tivije, ima izjemen brand in zvesto bazo kupcev med 1%.

najboljši so ker?..ko gledam specifikacije, mi ne delujejo nič posebnega...

B&O je kot Rolls Royce, vsaka naprava kalibrirana, prilagaja barve svetlobi itd., ampak ne vem kje so to ceno našli, ker lani je bil 55" 4K pod 6k GBP, to je pa 85" plazma.

Ne gre toliko za specse, kakovost slike je samoumevna, tu daje vrednost vrhunsko oblikovanje, materiali, izdelava, mogoče se ti še danski kovinostrugar podpiše na ohišje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

nekatere se gibljejo med 30.000 - 50.000 ! vseeno preveč se mi zdi. Hvala ti za te odgovore.

spyker123 ::

Na prejšnji strani sem bral o leclercu in akciji z bonom do samsunga 50h6400?...kje pa se dobi ta leclerc bon 20%?

ah, treba je imeti njihovo kartico in zbirati neke bone na podlagi nakupov?...škoda, da nimam..

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Ne blagajni pri plačilu. Vnovčiš ga lahko pri naslednjem nakupu ("najraneje" naslednji dan, če se ne motim).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

tako je, greš na informacije v leklerku, dobiš v parih minutah leklerk kartico, vzameš tv, na blagajni plačaš polno ceno, na kartico dobiš razliko, ki jo lahko vnovčiš naslednji dan ob nakupu nečesa drugega. Če si enkratni kupec je to zate precej neuporabno, za recimo mene, ker kupujem tam tedensko, pa je to takorekoč direkten popust.

Leclerc kartico dobiš kadarkoli na info pultu. Dobroimetje imaš eno leto od nakupa, oz do konca leta (če kupuješ v decembru, ti velja tudi po novem letu). Dobroimetje lahko porabiš šele naslednji delovni dan. Torej če dobiš na kartico 100eur, lahko za ta znesek naslednji dan kupiš pivo ali pa akumulator za avto ali pa zapravljaš ta znesek na kartici postopoma ;-)

Leclerc ima dobre cene, sploh kar se tiče hrane priznanih blagovnih znamk. Imaš pa tudi noname brande. To je moja najbolša trgovina, lansko leto sem na hrani pridelal 850eur popusta, torej sem tam res veliko trošil.

MrStein ::

Gre (vsaj prej je šlo) tudi brez kartice. Na blagajni dobiš po plačilu kupon za XXX EUR. Je pa (bilo) na taki način nekaj procentov manj ugodnosti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Nekoč si dobil dobroimetje na račun (če nisi imel kartice), ki si ga lahko unovčil pri naslednjem nakupu, a tega ni več.

3kozy ::

kaj kupiti ? ?

kupujem TV 55˝ 60˝ 900-1400eu po možnosti 4k
preden sem začel prebirati forume sem imel v mislih lg 55ub850v. sedaj ko sem si malo prebral forume ne vem več kaj kupiti :D
tv bi uporabljal predvsem za gledanje filmov fullHD (4k) , ki bi jih predvajal iz PCja preko hdmi kabla. v poštev pride tudi občasno igranje xbox one konzole. tv kupujem za minimalno 5 let zato tudi morda želja po ˝4k˝...

zanima me tudi če je razlika v kvaliteti slike če se film predvaja preko hdmi kabla ali pa se gleda direktno iz usb ključa.

hvala za pomoč

puda ::

3kozy je izjavil:

kaj kupiti ? ?

preden sem začel prebirati forume sem imel v mislih lg 55ub850v. sedaj ko sem si malo prebral forume ne vem več kaj kupiti :D
tv bi uporabljal predvsem za gledanje filmov fullHD (4k) , ki bi jih predvajal iz PCja preko hdmi kabla. v poštev pride tudi občasno igranje xbox one konzole. tv kupujem za minimalno 5 let zato tudi morda želja po ˝4k˝...

zanima me tudi če je razlika v kvaliteti slike če se film predvaja preko hdmi kabla ali pa se gleda direktno iz usb ključa.

hvala za pomoč

Jaz se tudi odločam za to televizijo in sem sicer že sprobal 49" varjanto in se mi je saj v trgovini televizor zdel zelo dober. Po testih sodeč so bili na začetku zelo veliki problemi vendar so jih z updaitom popravili in se ta tv sedaj priporoča v tem rangu.

3kozy ::

sem zasledil da imajo v mediamarketu že ub836v ub856v

do nakupa me loči še nekih 10 dni tako da so vsakršni predlogi ter mnenja dobrodošla

hvala

telexdell ::

Imam 49 ub850V od junija lani. Sem bral teste kateri so jo zelo šinfali in kasnejše, ko so to z nadgradnjami FW odpravili. Odkrito povedano, sam prej nisem opazil pomanjkljivosti in sedaj ne izboljšav (je pa res, da nikoli ne gledam TV v sobi brez dodatne razsvetljave zato je črno zame črno- bilo in je).
Ne vem, zakaj bi predvajal filme na PC? Da ti bo to špilalo moraš imeti 4K predvajalnik in dovolj zmogljivo grafično. Na usb TV pa vhod enostavno priključiš 2,5" disk in uživaš. (Sam imam nanj priključen rapsberry pi2 s Kodi Helix a 3D filme in 4K vsebine gledam preko 1TB diska).

Drugače pa na njem deluje Vojo,Youtube (4k), facebook, Plex (nakup aplikacije in podnapise moraš pretvoriti v UTF8), Mini DLNA (le srt podnapisi), Mezzmo...

telexdell je izjavil:

Imam 49 ub850V od junija lani. Sem bral teste kateri so jo zelo šinfali in kasnejše, ko so to z nadgradnjami FW odpravili. Odkrito povedano, sam prej nisem opazil pomanjkljivosti in sedaj ne izboljšav (je pa res, da nikoli ne gledam TV v sobi brez dodatne razsvetljave zato je črno zame črno- bilo in je).
Ne vem, zakaj bi predvajal filme na PC? Da ti bo to špilalo moraš imeti 4K predvajalnik in dovolj zmogljivo grafično. Na usb TV pa vhod enostavno priključiš 2,5" disk in uživaš. (Sam imam nanj priključen rapsberry pi2 s Kodi Helix a 3D filme in 4K vsebine gledam preko 1TB diska).

Drugače pa na njem deluje Vojo,Youtube (4k), facebook, Plex (nakup aplikacije in podnapise moraš pretvoriti v UTF8), Mini DLNA (le srt podnapisi), Mezzmo...

PS- bi pa priporočal, da pogledaš za modelno leto 2015. Ti sprejemniki bi naj imeli nadgrajen vmesnik, katerga na lansko modele bodo ali pa ne namestili
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

stuffy ::

Iščem TV do 800€ velikost 50-55, ni potrebe po 3D, mi pa veliko pomeni slika in odziven vmesnik

Lp

3kozy je izjavil:

kaj kupiti ? ?

hvala za pomoč

v tem primeru bi jaz počakal na 2015 ekrane, ker bo ves srednji razred s 4k podporo in boš lahko dobil za te denarne omejitve tudi 4k pri tej velikosti in obenem kvaliteto. Če se ti pa mudi pa poglej samsung HU7200.

lowac ::

stuffy je izjavil:

Iščem TV do 800€ velikost 50-55, ni potrebe po 3D, mi pa veliko pomeni slika in odziven vmesnik

Lp

Gleda na ceno/velikost/perfomance priporočam enega od:
Panasonic 55'' 1200Hz (100Hz panel)
http://www.moj-tv.com/led-tv/panasonic-...

Samsung 55'' 400Hz (120Hz panel)
http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...

ali pa LG 55'' 500Hz (100Hz panel)
http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-55lb650...

Z nobenim od zgornjim verjetno ne boš razočaran, odločitev je pa seveda tvoja ;)
Kar se tiče vmesnika nevem, vem pa da ima Samsung 4-jedrni procesor in zato bi lahko po logiki vmesnik in smart pri tem bil hitrejši.

Panasonic ima probleme z branjem zunanjih medijev in predvsem s podnapisi. Samsunga 50h6400 imaš do nedelje v Leclercu za 580eur. Štiri jedrni vmesnik močno pospeši zadevo, sploh pri preklaplanju med meniji kar se najbolje vidi po primerjavi med TV v trgovini.

Samsung 55'' 400Hz (120Hz panel)

samo v popravek: evropski samsungi imajo 100 hz panel in ne 120.

Kaj je oz. zakaj rabiš DVB-T2 pri TV-jih, če sploh ?

Edit:
kot gledam, to v Sloveniji ne pride v poštev

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: l0g1t3ch ()

Katerega od teh 50" ali 55" modelov preglagate (lahko tudi kaj drugega) ?

Samsung
- H6400
- H6670

LG
- LB670V (ali 671V)
- LB730V

Sony
- SONY W705B
- Sony W805B
- Sony W815B
- Sony W828B

Dobro vprašanje. Ko boš nabavil, boš ti nam povedal. Samsung izdeluje panele za Sony, ki se višje nosi in ceni (tudi muhast pri delovanju dodatne opreme). LG je pa večen in glavni konkurent Samsungu, a po mojem mnenju ga v tem obdobju slednji rahlo šiša. Jaz bi počakal na modele 2015.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rini ()

Kolikor sem gledal 2015 Ne prinaša nič novega za rang, ki ga jaz gledam.
- 4k je brezveze ker ni vsebine
- HDR, OLED, quantum dot... Bo verjetno vse rezervirano za višji cenovni rang

puginho ::

l0g1t3ch je izjavil:

Kolikor sem gledal 2015 Ne prinaša nič novega za rang, ki ga jaz gledam.
- 4k je brezveze ker ni vsebine
- HDR, OLED, quantum dot... Bo verjetno vse rezervirano za višji cenovni rang

Pri Samsungu in Sony ne moreš zgrešit. Slika pri 1080 je praktično na vrhuncu. Noben več ne bo vlagal v to tehnologijo.

tmz ::

Jaz pa niham med
UE48H6670
in
UE46H7000

Kaj se bolj splača? Večji ekran (48" proti 46") ali bolj kvaliteten ekran (vsaj naj bi bil)? Gledal bom pa tam med 2,5 in 3 metri oddaljenosti.

Sem v trgovini v oba vtaknil usb in pogledal slike in filmčke, ki jih Sony navaja kot referenčne kje je Sony boljši od Samsunga.
Iz tega videa

(je bil link že na prejšnjih straneh) so slike in en filmček tukaj http://esupport.sony.com/US/p/support-i....
Slike se mi zdijo ok, tudi color blind test pokažeta. Filmček za color blind test pa nič ne pokažeta. Samo to so trgovinske nastavitve. Ali ima kdo doma katerega od obeh in pri svojih nastavitvah pogleda vse te slike in filmček?
V trgovini sem potem vse to pogledal še na Panasonicu (za katerega je prodajalec rekel, da ima najboljšo sliko od vseh (ali res)) in na Sonyju. Slike so bile tam tam, filmček je pa lepo pokazal animacijo. Res osupljivo za videt razliko napram Samsungoma.
Mislim da je bil Sony KDL50W815. Samo to je že 50". Tako velikega ne bi vzel.

Hvala za kakšen komentar. Se moram do jutri odločit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tmz ()

puginho ::

Vzemi večjega, to so že tak dobri modeli da nekih velikih razlik neboš opazil.

se strinjam

Da malo dopolnim vprašanje od danes popoldan.

- TV bom gledal iz 3,2m
- TV bo montiran na steno tako da me grda stojala (samsung) ne motijo
- signal je antenski SD tako, da je zaželjeno da TV to čimbolje prebavi da se lahko pogleda tudi kako oddajo
- večino časa bo sicer v uporabi za ogled bluray in brip filmov

Samsung
- H6400
- H6670

P: dobra podpora za DLNA in plex, VA matrika z dobro črno, sprejemljiv in dovolj odziven vmesnik, dovolj nizek input lag
M: slabi zvočniki
Nasplošno sem neodločen med modeloma, ker dražji ne prikaže opazno boljše slike. Na papirju ima več Hz in micro dimming v praksi pa ...

LG
- LB670V (ali 671V)
- LB730V

P: Vmesnik mi je bolj všeč kot pri samsungu oz najbol od vseh treh, najbolši vidni koti (čeprav je to manj pomembno), zadovoljivi oz najbolši zvočniki
M: lb670 ima temne lise v kotih

Sony
- Sony W805B
- Sony W815B
- Sony W828B

P: po testnih slikah sodeč ima Sony nabolše barve, kontraste,... oz je najbolje skonfiguriran v trgovini (v filmu je razlika komaj vidna)
M: slab smart oz podpora travniškim vsebinam razni formati, podanpisi...
Kaj je sploh ralika med zgornjimi modeli ?

pia2001slo ::

@l0g1t3ch

sam imam Samsunga serijo 6400 (65") - slika odlična v vseh pogledih,DLNa oz. jaz uporabljam Serviio deluje bp (deluje tudi plex)
tako da toplo priporočam.
Od zgornjih kolikor sem bral naokoli mu lahko ob bok postaviš mogoče Sony-ja W828B
slabši zvok pri TV-jih lahko nadomestiš recimo z Samsung Soundbarom - jaz sem vzel H450 serijo (sedaj je že pod 200EUR) - deluje super,uporabljam tudi samo en daljinec za kontrolo zvoka..

lp

Zgodovina sprememb…

Samsung 6400 podpirajo 24p ?
Sprašujem ker EU modeli imajo 100Hz za razliko od USA modelov ki so 120Hz.

Koliko sploh razlike oz. kako opazen je "soap opera" efekt ko imaš TV doma ?

OK.d ::

pia2001slo je izjavil:

@l0g1t3ch

sam imam Samsunga serijo 6400 (65") - slika odlična v vseh pogledih,DLNa oz. jaz uporabljam Serviio deluje bp (deluje tudi plex)
tako da toplo priporočam.
Od zgornjih kolikor sem bral naokoli mu lahko ob bok postaviš mogoče Sony-ja W828B
slabši zvok pri TV-jih lahko nadomestiš recimo z Samsung Soundbarom - jaz sem vzel H450 serijo (sedaj je že pod 200EUR) - deluje super,uporabljam tudi samo en daljinec za kontrolo zvoka..

lp

Koliko si dal zanj in kje?
LPOK.d

Kateri stenski nosilec za Samsung LED TV UE50H6400 ? Gre se za fiksno montažo.

Tale bi moral biti OK ?
https://www.mimovrste.com/nosilci-stoja...

@OK.d

telekom na obroke lani - 1.600EUR

@l0g1t3ch

sam imam na steni 65" varijanto s podobnim nosilcem in seveda drži bp - glej le da ima VESA 400x400 ter da je do vsaj tvoje velikosti. Sam ga imam v siporeks s tremi vijaki (seveda dobri vložki za siporeks) - najprej sem se sam obesil gor,potem pa TV :)).."soap opera" efekt se da izničiti v nastavitvah - sedajle ne vem natančno kje sem izklopil.Ima pa nekaj bleeding-a (bel madež na črnem zaslonu), kar pa ima večina Samsungov ki je edge-led.

@l0g1t3ch

še to..če bo odmaknjen od stene le nekaj cm (kot je v primeru osnovnih nosilcev), boš ali moral s čim podložiti ali pa (tako sem naredil jaz) iz Chine nabaviš 90 stopinjske priključke (LAN,HDMI in činč)

Zgodovina sprememb…

Hm, zakaj podložiti ?
Sej HDMI ima pri strani, LAN ne rabim ker bo na wifi, usb pa je tudi na strani

ja v tem primeru ni potrebno..če imaš lan ali pa spdif ali pa zasedene vse HDMI-je potem je potrebno (predvsem lan sem preveč zvije)
««
56 / 223
»»