» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
38 / 223
»»

fpbs ::

mat xxl je izjavil:

Hvala za nasvete ta Panasonic 754 je klasa in sem preveril zna slovensko..... počakam samo malo na kako dobro ceno..... sicer se dobi 754 brez pogajanj za 840 eur z ddv.

To je mnogo previsoka cena za to diagonalo. Za ta denar bobiš že 2 LGeje LB650 enakih kvalitet. Edina prednost je dvojni kanalnik, ki pa bo uporaben edino, če imaš še klasično kabelsko.

mirkuma ::

Imam Panasonica 47LB650 doma na testu s pasivnim 3D.
Nimam pripomb prednost IPS je res dober vidni kot (gledamo s strani iz kuhinje in direktno s kavča).
Edina pripomba gre na resnično male podnapise (vgrajeni medialplayer in Media DLNA Server), šumnike podpira brez problemov. Edina težava je da Panasonicov ne podpirajo vse Streaming aplikaije pravilno (Plex, Media Server...) tako da je potrebno spisat poseben profil ali pa uporabit certificiran DNLA server (Twonky deluje odlično, cena 15EUR). Podnapise zna kot layer prilepit na streaman film direktno na TVju, tako da ni potrebno media serverju podnapisov zakodirati v film (uči se Philips!).

Žal ne bo ostal pri hiši ravno zaradi premajhnih podnapisov (resnično so premajhni, škoda da je že zadnje 2 leti tako in nič ne kaže da bi posodobitev prinesla kakšno povečanje) in bomo šli za cca 100EUR več na UE55H6400 Samsunga, ki morda nima tako dobre slike in certificiranega DLNA ima pa možnost spremenijanja velikosti podnapisov in Plex aplikacijo za Smart HUB (zmaga, v navezi z Plex Media Serverjem). Pomanjlivost ne IPS ekrana in slabšpega vidnega kota bomo reševali s stenskim nosilcem z možnostjo naklona (da se bo dobro videlo iz jedlilnice.)
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

silver12 ::

Jaz bi raje ostal na boljši sliki in nanj priklopil en HD player, sam imam na Panasonicu WD player in je super...

mirkuma je izjavil:

Imam Panasonica 47LB650 doma na testu s pasivnim 3D.
Nimam pripomb prednost IPS je res dober vidni kot (gledamo s strani iz kuhinje in direktno s kavča).
Edina pripomba gre na resnično male podnapise (vgrajeni medialplayer in Media DLNA Server), šumnike podpira brez problemov. Edina težava je da Panasonicov ne podpirajo vse Streaming aplikaije pravilno (Plex, Media Server...) tako da je potrebno spisat poseben profil ali pa uporabit certificiran DNLA server (Twonky deluje odlično, cena 15EUR). Podnapise zna kot layer prilepit na streaman film direktno na TVju, tako da ni potrebno media serverju podnapisov zakodirati v film (uči se Philips!).

Žal ne bo ostal pri hiši ravno zaradi premajhnih podnapisov (resnično so premajhni, škoda da je že zadnje 2 leti tako in nič ne kaže da bi posodobitev prinesla kakšno povečanje) in bomo šli za cca 100EUR več na UE55H6400 Samsunga, ki morda nima tako dobre slike in certificiranega DLNA ima pa možnost spremenijanja velikosti podnapisov in Plex aplikacijo za Smart HUB (zmaga, v navezi z Plex Media Serverjem). Pomanjlivost ne IPS ekrana in slabšpega vidnega kota bomo reševali s stenskim nosilcem z možnostjo naklona (da se bo dobro videlo iz jedlilnice.)

Napaka gre za 47AS650 model Panasonica.
Bom videl ko dobim še UE55H6400 na test in se odločim (ravno tako ni slab nakup in za skoraj enak denar je več diagonale)

ameba ::

Zdravo,

imam TV LG 55UB850UHV. Zanima me če bi lahko s to tipkovnico upravljal in brskla po spletu iz kavča.

http://www.bigbang.si/tipkovnice/tk820-...

Jaz sem pred nakupom gledal, da je smart, ima veliko funkcij...sedaj pa vidim, da nobene ne uporabljam! Torej zame predvsem je važna slika in zvok.

pia2001slo ::

@diavolo

meni recimo na Samsungu 6400 dela bluetooth tipkovnica iz Hofra,stara 8 let in več,prav tako njihova miška recimo

Pezdicek ::

Raje sem kupil 50' "navadno" tv, ko pa 42' za smart tv. in za razliko €€€ sem nabavil neo x8, ki je bomba in pelje scat vse "smart" tvje

zanesljivo je samostojen predvajalnik boljši..meni sicer deluje odlično stream preko Serviia na TV oz. tudi predvajanje z zunanjega diska ki je priklopljen na TV - sem starega PBO-ja kar izklopil

Tole prek media serverja sem tudi sam sprobaval, pa mi nikakor ne deluje...na TV ne najdem povezave...recimo Serviia server...kako pri tebi tole deluje?

trnvpeti ::

meni se izvrstno obnese UMS - universal media server
tv rabi samo dlna, podnapise(transcode) pripravi server, recimo j1900 se muci samo kaksno minutko dve na polno
http://lifehacker.com/universal-media-s...

http://www.universalmediaserver.com/com...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

@silver12

na pc-u inštaliran serviio - TV v isti mreži in potem pc vidi TV - serviio (in tudi Plex) na TV-ju se avtomatsko pokaže ob ostalih vhodih (hdmi,..)

kitl76 ::

Fantje Android TV Box si nabavte pa Kodi-ja gor pa fly mouse pa boste zmagal pa boste lepo v ležečem položaju brskali po neomejeni zakladnici filmov, serij, risank, dokumentarcev in seveda XXX filmov.

silver12 je izjavil:

Tole prek media serverja sem tudi sam sprobaval, pa mi nikakor ne deluje...na TV ne najdem povezave...recimo Serviia server...kako pri tebi tole deluje?

silver12
Najprej poglej da sta PC kot tudi TV na istem omrežju (npr,. 192.168.1.x, samo zadnja številka se lahko razlikuje, če nista uštimaj najprej to ter odpri na routerju/modemu ustrezen port za DLNA protokov [9000 za Twonky 32400 in 1900 za Plex Server). Potem pa naloži medija server (priporočam Twonky če uporabljaš Panasonic TV) Verzija 7.3 je malo hroščata zato naloži 7.2: http://www.twonkyforum.com/downloads/7.... skonfiguriraj mapo s filmi ki jo želiš deliti iz compa na TV in zalaufaj Media server app na TVju.

kitl76 je izjavil:

Fantje Android TV Box si nabavte pa Kodi-ja gor pa fly mouse pa boste zmagal pa boste lepo v ležečem položaju brskali po neomejeni zakladnici filmov, serij, risank, dokumentarcev in seveda XXX filmov.

Ali pa nakup Sonyjevega TV spomladi 2015 (baziral bo na Android TV) in odpade vse drugo :-) saj bo Android v TVju
https://developer.sony.com/develop/tvs/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirkuma ()

Do spomladi je še dolga pa še to vprašanje, če ne bo kaj omejeno glede teh piratskih tehnik, ker sem nekaj bral, da je že Samsung premišljeval o tem Kodi-ju pa se ni izšlo.

Jaz bi bil najbolj vesel, če bi se lahko znebil recimo STB-ja od T2, ne vem zakaj tega že ne vgradijo v TV, ali pa da bi imeli nek slot kamor bi vgradil...

Zato, ker ima T-2 svoj software in ti ne more firma od televizije tega nudit.

Bi se verjetno dalo, če bi se zmenili za nek univerzalni software...

sejmon ::

če koga zanima led 42" philips ostalo tukaj:
klik

DarwiN ::

sejmon je izjavil:

če koga zanima led 42" philips ostalo tukaj:
klik

Sorry, ampak tole bi moral prej ko slaj postat v nitko Predragi/smešni oglasi.

Jaz imam 47" Philipsa serije 6, 700Hz, model 2013, starega 10 mesecev, in dvomim, da bi danes dobil 450 zanj.. (plačal 800).

250-300EUR še verjetno dobiš, z nekaj sreče..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Anney ::

Vsaka stvar ima svojega kupca. Jaz sem philipsa model in serije 42PFL7695H, letnik 2010 lani decembra prodal za 500€, bil je okroglega jurja. ;)

Lepo si prodal.. Že skoraj na meji natega. ;) Čeprav ok, serija 7 in pa lani je bila 42" velikost mogoče še sprejemljiva, medtem ko je danes že krepko pod povprečjem.

Ampak ja.. Tehnologija gre naprej, roba se stara, in še najpomembnejši faktor - televizorji se večajo (in še naprej se bodo).... Vsi ti trije faktorji delujejo proti prodajalcem teh majhnih TVjev (in TVjev nasploh)... Poleg tega moraš primerjat s ceno novih vstopnih modelov, ker velika večina raje kupi nov vstopni model kot rabljen srednji razred... In 42" dobiš danes novega za ~350€... Tko da ni šans.

Tako sem jaz mislil, sej je bilo lani isto, pa sem si rekel poskusti ni greh in je uspelo. Vstopni modeli so skoz isto, že lani se je dobil TV za tak ali manjši denar. Samo pravim, da ima vsak stvar svojega kupca, mogoče kdo želi točno tisti model in mu ustreza ter ga dobi ceneje kot novega, ne sme pa se ti mudit prodajat, ker če prodajaš pod ''mus'', greš vedno pod ceno. Neko miško sem prodajal 3 leta in dobil zanjo točno toliko kot sem hotel. Če tvja nebi prodal za tako ceno , ga imam raje pod posteljo, mogoče še pa gdaj pride prav. :) Res pa je da večji TV prodaš prej kot manjši, čeprav se rabijo vse diagonale, večina jih še ima ''kredence'' v dnevnih sobah. Eni smo bolj seznanjeni s cenami in modeli, drugi manj tako da če se prodajalcu ne mudi priporočam da vztraja. ;) @DarwiN ti ga neboš kupil, jaz tudi ne, ena cvetka se pa najde. ;)

I read you loud and clear, ti bi se šel fishing, ki kdaj pa kdaj gotovo obrodi kakšno cvetko, ampak ne za 450, oziroma 500, kot fant prodaja na bolhi (pa čeprav vsak privzame, da bo ceno zbil na 450)... 500 stane nov Philips 42PFK6549..

Če bi rad nategnil, potem postaviš ceno ~375€ in čakaš v nedogled. Čeprav s časom cena še dodatno pada, in če imaš že v začetku manj kot 1% možnosti, da se bo kaj ujelo na trnek, potem veš... 8-)

Vsako tele ma svoje vesele. Prodajalcu pa želim obilo poguma in naj javi kako mu uspe ;)

ameba ::

Kako na TVju LG B850UH, spremenim nastavitve da mi bo kazalo šumnike ? Je kar nadležno :-S

primož5544 ::

Ali mi lahko kdo pove razliko med naslednjimi tvji:
42LB580V LED TV LG - 450€
42LB650V SMART LED TV LG - 540€
42LB670V LED TV LG - 585€

http://geizhals.at/?cmp=1094802&cmp=109...

Kakor razumem imajo vsi 3je 100Hz ekrane in da je 580 brez 3d.. Zanima me v čem se še razlikujejo. Kupujem pa namreč 42" in 47" tv odločam pa se med temi modeli.

Tukaj preveri. 3D, podstavek in boljša smart podpora + magic remote..

Če torej ne boš uporabljal smart in 3d, tako kot večina ljudi, potem so vsi trije enaki. :) Razen mogoče HEVC kodeka, če bi rad bil future proof.

Robertos664 ::

da še jaz prilepim tukaj mojega, ki ga prodajam, če koga zanima. Ceno sem generiral po občutku, saj enakega na bolhi ni.

http://www.bolha.com/avdio-in-video/vid...

Prodajam pa zaradi prehoda na 65". Stari je ratal premali :)

primož5544 je izjavil:

Ali mi lahko kdo pove razliko med naslednjimi tvji:
42LB580V LED TV LG - 450€
42LB650V SMART LED TV LG - 540€
42LB670V LED TV LG - 585€

LB5xxx se od LB6xxx razlikujejo predvsem po nižjem kontrastnem razmerju, nižji frekvenci osveževanja slike, manj dodatnih funkcij, kar pomeni slabšo aliko.
LB650 ima od LB670 nižjo MCI in nima Local Dimminga.

puginho ::

Robertos664 je izjavil:

da še jaz prilepim tukaj mojega, ki ga prodajam, če koga zanima. Ceno sem generiral po občutku, saj enakega na bolhi ni.

100 eur daš zraven pa maš novega z veliko lepšim dizajnom. Koliko je bil takrat vreden nima nobenega pomena. Ala mu vera če to kdo kupi. Pa brez zamere.

puginho je izjavil:

Robertos664 je izjavil:

100 eur daš zraven pa maš novega z veliko lepšim dizajnom. Koliko je bil takrat vreden nima nobenega pomena. Ala mu vera če to kdo kupi. Pa brez zamere.

saj pravim, da nisem imel neke orientacije za ceno. Predlagaj ceno pa kupi :)

Problem je prodat drago tv, če že kupiš pol vsaj za 5 let. Ne vem kolko je realna cena, samo vem da se meni kot kupcu ne splača.

~400€ je realna cena, pa še tu potrebuješ srečo in potrpljenje, da boš prodal.. Začni pri 450-500 in čez čas spustiš ceno..

za 400€ jo raje obesim na WC-ju :)

Potem boš pa moral storiti prav to, se bojim. ;)

Pred časom sem nekomu svetoval glede nakupa in sva našla 3 mesece starega 3D Samsunga 55" z garancijo, nov lep model, s tankim robom... Cena 500€ in je bil na bolhi par tednov, preden se je končno prodal.. Cena novega je bila 900-1000..

Tko pač je danes.. Če prodaš za 500, bo že majhen čudež.. IMO.

Ne prodaj je najboljša opcija. 10 inčov več te nebo rešlo :)

zdaj sem jo znižal na 599€, če se ne proda v dveh tednih pač ostane še kakšno leto doma :)

Postravi se za trenutek v vlogo iskalca TVja..

Bi raje vzel 55LB650V, torej boljšega, lepšega, predvsem pa novega, z garancijo, brezplačno dostavo, za ceno 775€ (glede na to, da praktično povsod dobiš 2% popust, če le napišeš en mail)... Ali pač tvojga za 600€, torej od neznanca in kjer moraš še po njega it...? 8-)

Pri nakupu si kupil 'preveč napreden' TV, torej smart in 3D, ki je bil takrat na vrhuncu svoje moči... Zato si plačal premijo in skoraj 2k€.. Danes so to vse đabe.. Žal.

V vsakem primeru pa good luck. ;)

primož5544 ::

Ima kdo izkušnje s tem televizorjem?
http://www.moj-tv.com/led-tv/sharp-lc-4...
Ponudili so mi ga namreč namesto 42LB650V SMART LED TV LG, ki ga nimajo več.
Trdijo namreč, da ima ta sharp-ov televizor veliko boljšo kvaliteto slike kot LG serije 6.
Je vreden nakupa? Ponujajo pa mi ga po akcijski ceni 450€ za kos.

JackOdpirac ::

Mene pa zanima, če obstaja na trgu kaj boljšega za 800€ kot je Sony KDL 50W828. Pomembna je le kvaliteta slika, zvok in kvazi smart platforme ne bom niti povohal. Obstaja kakšna alternativa v velikosti 46/47"? Malo me skrbi,da bi bila W828 prevelika.

Hvala

Prevelike TV ni. ;)

JackOdpirac ::

Seveda je. Trenutno imam 42" in bi v svojo čumnato 3.3x3.3m lahko komaj, ampak res komaj, še spravil 50".

uros86 ::

Ima kdo doma Sony KDL-55W815BS , in mi ve kaj povedat o njem?

I7I ::

lep pozdrav.. trenutnu nisem glih na tekočem z TV-ji tako da bi rabil malo pomoč.
Kupil bi televizor za dnevno sobo (diagonale nekje med 100-130 cm ) razdalja gledanja nekje 4 m, cena do 800 € ..
Ali katera TV izstopa ali je nekje vseeno kaj vzamem .. Malo pomoči
Namenjeno je pa predvsem gledanju tv tako da kvaliteta slike in zvoka je največja prioriteta
Hvala za odgovore

Jurrbe ::

Je treba na kaj pazit, če vzamem sony 55w829 iz tujine, ki ni narejen za naš trg? Bo vse delalo BP?

Thunder wave ::

JackOdpirac je izjavil:

Mene pa zanima, če obstaja na trgu kaj boljšega za 800€ kot je Sony KDL 50W828. Pomembna je le kvaliteta slika, zvok in kvazi smart platforme ne bom niti povohal. Obstaja kakšna alternativa v velikosti 46/47"? Malo me skrbi,da bi bila W828 prevelika.

Hvala

Kupili ta televizor kak mesec nazaj. V Sloveniji kaj boljšega za ta denar ne boš dobil,v tujini pa tudi težko (ta model konkretno je vsepovsod drugje dražji).

savo333 ::

Si bom malo sposodil temo.
Odločam se med http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-55lb650... in http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue... ali mi lahko svetujete oziroma priporočite kateri tv... Razdalja do tv-ja je 3m ali bi vzel 50" ali 55"?
Lp,Bojan.

Vsekakor večjega (čez 2 tedna ti bo že premajhen hodil). ;)
««
38 / 223
»»