» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
37 / 223
»»

Han ::

Libertas je izjavil:

Bi potrebovala vaš nasvet: kupuje se TV velikosti med 47 in 50 palcev, v cenovnem rangu do 500 EUR. Ogromen plus bi bil, če bi bil FullHD. Fajn bi bilo, da podpira tudi kak .mkv format (in ga lahko bere z USB) in da ima možnost časovnega zamika.

V tem razredu (do 500 eur) dobiš Samsung UE48H5000, nad katerim zagotovo ne boš razočarana. Za 50 eur več je na voljo 50-palčen model (UE50H5000). Časovni zamik je vezan na ponudnika TV sheme (Telemach, SiOL, T-2, Amis, ...), saj deluje le prek zunanjega sprejemnika/dekoderja (dodatne škatlice z daljincem, ki jo na TV povežeš s HDMI kablom).

Map ::

Za časovni zamik lahko uporabi tudi zunanji disk, da se vse prej posname. Vsaj na H6500.

Cenejši TV ne omogočajo snemanja na zunanje nosilce, poleg tega lahko snemaš le en program naenkrat. Ne moreš niti gledat enega in hkrati snemat drugega...

lowac ::

roCkY je izjavil:

65" je optimum.

Ne bi rekel, za 2.5m je 65'' prevelik ekran. Če kdaj pogledaš kakšno serijo v 720p boš pa videl pixle in popačenost slike.

Check yourself: http://www.rtings.com/info/television-s...

Libertas ::

Han je izjavil:

Libertas je izjavil:

Bi potrebovala vaš nasvet: kupuje se TV velikosti med 47 in 50 palcev, v cenovnem rangu do 500 EUR. Ogromen plus bi bil, če bi bil FullHD. Fajn bi bilo, da podpira tudi kak .mkv format (in ga lahko bere z USB) in da ima možnost časovnega zamika.

V tem razredu (do 500 eur) dobiš Samsung UE48H5000, nad katerim zagotovo ne boš razočarana. Za 50 eur več je na voljo 50-palčen model (UE50H5000). Časovni zamik je vezan na ponudnika TV sheme (Telemach, SiOL, T-2, Amis, ...), saj deluje le prek zunanjega sprejemnika/dekoderja (dodatne škatlice z daljincem, ki jo na TV povežeš s HDMI kablom).

Kako pa je s tem? https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
Na prvi pogled deluje kar fajn ...

roCkY ::

lowac je izjavil:

roCkY je izjavil:

65" je optimum.

Ne bi rekel, za 2.5m je 65'' prevelik ekran. Če kdaj pogledaš kakšno serijo v 720p boš pa videl pixle in popačenost slike.

Check yourself: http://www.rtings.com/info/television-s...

Če tako piše bo že res...

Na cca. 2.2 m imam že kar nekaj let 65" plazmo priklopljeno na PC. In je zame to to. Nobenih STB-jev, neumnosti vgrajenih v sam TV (DLNA)... Le PC in nekaj programja na njem. Multicast za IPTV, VLC za ostale video vsebine, na Deezru se najde glasbo, Ognjena lisička za po forumih kracat,.. in to je to. Zraven pa MX Air miš in K830 za enostavno upravljanje brez nerodnega daljinc.

kitl76 ::

Čisto odvisno od kvalitete izvora, če je slika HD je na 2m tudi lahko 80" ali več. Če pa gledaš SD na 2m pa je totalen polom vse megleno in ne ostro.

Zoro3 ::

Pozdravljeni,
sem pred nakupom novega TV-ja. Zanima me katerega od teh treh vzeti ali pa, če se še najde kaj boljšega do 900€?

http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...
http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...
http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-42lb731...

Hvala.

Prvega dobiš v Avstriji za 800 eur, v črni barvi (6470) še za 20 eur manj.

fpbs ::

Pri tem LGeju nekaj ne štima. Po oznaki naj bi šlo za 42" TV, po ceni in opisu pa za 55".

Pa res tega nisem niti opazil :)

@han kje si ga videl za 800eur...nasel sem ga na computeruniverse za 829€ ali potem lahko uveljavljam garancijo v Slo ce bi bilo kaj narobe?

Poišči ga na geizhals.at.

primož5544 ::

Pozdravljeni.

Kupujem nov tv do nekje okoli 2000€. Razdalja je prilagodljiva lahko tudi do 6m ali več. Televizija se bo uporabljala predvsem za gledanje programov na t2 optiki. Mogoče tudi kdaj za ogled kakšnega filma/serije iz računalnika. Ostalih funkcij (internet, 3d..) načeloma ne potrebujem, oz. jih bi uporabljal le redko. Tv kupujem za dlje časa (verjetno dokler bo delal), zato hočem kupiti nekaj kar nebo že čez nekaj let zastarelo. Sedaj kaj mi priporočate za ta denar. Gledal sem nekako diagonalo 65˝ ali naj raje vzamem manjšo in bolj kvalitetno (4k)? Kot vidite nisem nek zahteven uporabnik tako, da mi je bolj pomembna lepa slika, kot vse ostale funkcije. Sedaj kaj mi najbolj priporočate, mogoče kakšen konkreten primer.

Lp
Primož

wini ::

samsung h6400 65" ... best price/quality pod 2k za 65" tv
zakaj pa bi imel 4k? Še tv kanali niso 1080p ampak 1080i ... za 4k tv kanale boš pa še čakal
tudi blueray filmov 4k ni praktično nič ... torej zakaj dajat sedaj toliko več denarja za neki kar boš rabil čez n let
Če pa rad delaš timelapse videote v 4k resoluciji in si jih ogleduješ na tvju, pol pa veš kaj rabiš :)
moje mnenje...

DarwiN ::

Primož, če bi rad bil future proof, bo treba plačat premium ceno.. Tako pač je..:) Sicer si to pripravljen storiti, ampak 2k je danes še vedno nekje na meji med FHD in 4k. In če boš gledal tudi filme s PCja, potem bi skoraj moral vzet 4k, glede na to, da boš TV verjetno fural slabih 10 let..
Cene za proper 4k TVje ravno zdaj počasi postajajo sprejemljive, ampak ker smo v Sloveniji par mesecev zadaj, bi mogoče moral pogledat po tujini, ali pa počakaš par mesecev.

Osebno bi izbiral med Samsung 7100 in LG UC970V.. Oba povsem sveža, 65" 4k z odlično sliko, vsemi priključki in kodeki, le da je slednji še 3D (verjetno nepomembno) in pa direct LED proti Samsungovem edge LED... Oba sta tudi rahlo ukrivljena. Skratka, na koncu dneva ni večje razlike med njima..

Ampak sta pri nas nedobavljiva... Samsunga še dobiš pri e4you za 2500€, LGja pa sploh nikjer pri nas..

Ali greš torej v tujino, ali pa naročiš prostoležečo pošiljko iz Nemčije na kakšno pošto ob Avstrijski meji in ga potem prevzameš... To bi bile moje opcije. ;)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

pia2001slo ::

@wini

imam ta model in sem super zadovoljen z njim - če se kupuje tv za dnevno, se bo verjetno večino gledalo TV ne pa primarno filme ne ? Torej je 4K realno čez nekaj let pri naših ponudnikih, takrat bodo pa cene že drugačne - Sicer pa na 4m 65" je brez veze 4K ker se ne bi videla razlika do 1080p verjetno ?

Pia, kaj pa čez ~3-4 leta, ko bomo 'preko PCja' gledali samo še 4k filme? :P Zdaj, če že imaš tak FHD TV, potem ne boš nič kaj prikrajšan/a, tudi če ne narediš menjave čez ~3 leta, ampak če se že kupuje, in ker cena danes več ni toliko višja (ta 6400 je 1600-1800EUR, 4k pa med 1900-2400), torej ~20% višja cena, zato absolutno vzameš 4k... Ampak kot rečeno, v Sloveniji smo šalabajzerji, tako da se je treba stegnit čez mejo, tako ali drugače, ker pri nas so 3kEUR.. Le malo se je treba organizirat. Sej imajo evropsko garancijo.

Pravzaprav bi prej moral linkat Samsunga 7200, ki ga prodajajo ugodneje kot 7100 model, sta pa povsem enaka, le različen podstavek naj bi imela.

edit: Bi pa bil 75" še boljši. To pa ja..:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Torej če prau razumem mi 4k prav pride šele čez 3-4 leta pa še to samo za filme iz pc-ja (ki jih bi gledal zelo redko) se mi res ne splača vzeti tega pa ne samo zaradi denarja ampak ker tega preprosto ne rabim. Torej se mi za tistih par 100€ bolje splača vzeti večji tv? Ker kot sem bral, tv programov v 4k ne bo še zeloo dolgo.

pia2001slo ::

@darwin

glede tega kaj bo čez 3 ali 4 leta se strinjam (današnji TV-ji se baje menjajo nekje med 5 in 7 letom)..vendar veliko jih kupuje recimo 55" modele za ogeld na razdalji 4m ali več - mislim da ne bo videti razlike med 1080 p in 4k na taki razdalji - vsaj ne pomembne.
Sicer pa sem omenil "primarnost" TV-ja v dnevni sobi - ogled televizijskih programov...

Goody ::

@Darwin 1) teli ukrivljeni so IMO modna muha in jih čez par let ne boveč (kot 3D pravzaprav...)
2) na razdalji 5+m razlike med 1080 in 4k ne bo ravno vidna
3) res ne verjamem da boš gledal čez 3-4 leta le 4k filme na računalnikih že zaradi velikosti fajlov...

Torej če prau razumem mi 4k prav pride šele čez 3-4 leta pa še to samo za filme iz pc-ja (ki jih bi gledal zelo redko) se mi res ne splača vzeti tega pa ne samo zaradi denarja ampak ker tega preprosto ne rabim. Torej se mi za tistih par 100€ bolje splača vzeti večji tv? Ker kot sem bral, tv programov v 4k ne bo še zeloo dolgo.

4k blu ray standard bodo dodelali v tretji četrtini 2015, prvi blu rayi pa pridejo konec leta 2015.. Tako da, nove 4k filme bi znali gledat že čez leto dni. TV vsebine pa itak 'nikoli'. ;)

Če pa gledaš FHD in večjo velikost, potem pa imaš na voljoUE75F6370, 2013 model, ki vprašanje, če je na zalogi, ali pa 75h6400, kar pa je spet samo tujina.

Ker na razdaliji 4-6m 75" ne bi bil od muh. :P

Ja samo cena za 75" ga ni do 2000€ ... h6300 od samsunga je pa slika ne prav uredu - panel ima ogromno cloudinga
75" h6400 je pa ogromno denarja
za 4k blueray filme bo spet treba nov predvajalnik itd ...

3) res ne verjamem da boš gledal čez 3-4 leta le 4k filme na računalnikih že zaradi velikosti fajlov...

Seveda bom, pod pogojem, da bom imel 4k TV. Že danes downloadam/gledam Blu-ray filme, ki zasedejo 20-30Gb.. 4k bodo pač ~60Gb. IMO tako ali tako posnamejo samo nekje en ogleda vreden film na mesec. ;)

Hvala za odgovore. Mislim da bo samsung h6400 65" zadovoljiv moje potrebe.

Sedaj vas bi pa prosil še za vaše mnenje za 47" tv oz. tam nekje, ki bi ga imel v neki družabni sobi in bi bil namenjen za pogledat kakšen šport nekajkrat na mesec. Torej tu pa res ne potrebujem nobenih dodatnih funkcij. Je kakšen res osnoven model pa da bi imel še v redu lepo in tekočo sliko?

Prav tako kupujem 2 tv-ja za v spalnico max 40"(lahko tudi manj. In sicer en zopet popolnoma osnovni in enega z možnostjo brskanja po spletu. Imate tudi tu kakšne predloge? V trgovini sem že gledal lg39lb580v. Je imel še najlepšo in predvsem najbolj tekočo sliko brez zatikanja.

primož5544 je izjavil:

Za priibližno enako ceno dobiš dosti boljšega 65LB730V:

https://geizhals.at/?cmp=1100766&cmp=10...

fpbs je izjavil:

primož5544 je izjavil:

Za priibližno enako ceno dobiš dosti boljšega 65LB730V:

https://geizhals.at/?cmp=1100766&cmp=10...

Že res ampak ... imam doma 60" LG670 in me moti pri teh LG-jih temnjenje slike pri temnih prizorih. Ko sem v trgovini gledal ni bilo opazno ker je bilo presvetlo ... doma pa kar precej zmoti ko npr je črna slika (se totalni izklopi osvetlitev) se pokaže napis kdo igra (se posvetli črna) za sekundo izgine bel napis (spet tema) itd.
Ko gledaš HBO npr vidim logotip kako občasno svetlejši pa temnejši. Nazadnje sem to opazil pri začetku filma Green zone.
Tako da če bi še enkrat kupoval bi vzel samsunga definitivno.

p.s. ja sem kalibriral sliko in vse, ampak tega dynamic kontrasta al kako se že kliče se ne da izklopit ampak samo low/high nastavitev obstaja...

Po podatkih je LB670: Panel: LCD, LED (Direct-lit), IPS
LB730V pa: Panel: LCD, LED (Direct-lit, Dimming), IPS

mAXTER ::

Gledam tale dva:

PHILIPS 65PFS6659

SAMSUNG UE65H6400

je 65H6400 res vreden dodatnih 142€? Oz. bom raje tako vprašal..ali si kdo lasti ta model Philipsa in kako je zadovoljen s tv-jem...predvsem me zanima SD signal?

Po podatkih, naj bi bil Philips boljši. Tu imaš primerjavo:
https://geizhals.at/?cmp=1090026&cmp=10...

ales1971 ::

Pozdravljeni!
imam namen kupiti led tv 55!
gledam med:
SONY KDL-55W828 in
Panasonic TX-55ASW754
kaj pravite,panasonic je 150 eur dražji!
hvala za odgovore

Thunder wave ::

Sam si lastim 50 incno verzijo Sonya, isti model kot omenjen. Vrhunski televizor za to ceno!

Sem se že zagrel za Philipsa nato pa preberem da je software katastrofa. Po 5 sekundni zamiki pri preklapljanju kanalov, zamrznitve tv-a, počasna smart platforma. Ali ima kdo kakšen 2014 low-mid range Philips tv in kakšne so vaše izkušnje s tem?

kitl76 ::

Jaz sem ga imel in zgoraj našteto se mi je res dogajalo.

Anney ::

mAXTER je izjavil:

Sem se že zagrel za Philipsa nato pa preberem da je software katastrofa. Po 5 sekundni zamiki pri preklapljanju kanalov, zamrznitve tv-a, počasna smart platforma. Ali ima kdo kakšen 2014 low-mid range Philips tv in kakšne so vaše izkušnje s tem?

Nekaj se je z firmwari popravlo (odvisno od TVja in serije), če imaš IPTV te to tak ne moti.
Ne vem za kateri model si se odločal, lahko pa preveriš kaj so popravli s firmwarom.

Kolikor sem dobil informacij na spletu po forumih (so bolj skope) so baje nadgradil firmware in se težave še kar pojavljajo. Imel bom telemachov kabelski priključek. Ampak sklepam da če bom na tv priklopil njihov digitalni receiver potem ta zamik pri prestavljanju programov nima več veljave? Model je pa PHILIPS 65PFS6659

Kolikor vem je Telemachov receiver pravi polž pri prestavljanju programov...

hja no..ni ravno nek biser sam 5 sekund pa vseeno ne požre :D Čeprav sem ravno sedaj prebiral en thread na philipsovem forumu in je baje zunaj od 1.12. nov popravek ki naj bi ta lag pri prestavljanju omilil.

5s zamika ni (toliko ga že prvotno ni bilo, bilo je lih toliko da ni bilo tekoče), je pa res telemachov box bolj bogi kot pa epg na tvju.

http://download.p4c.philips.com/files/6...

Če hočeš ti posnamem, kako dela. Sam imam PFL6198 model.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Sej po moje ni neke razlike med tema dvema modeloma tako da če se ti da bi te lepo prosil ja za posnetek delovanja. A občasne freeze ti tud dela tv?

Aar2rk ::

Telemach je r e s t a a a k o počasen... za ponoret, sem na Siolu in vsakič ko pridem na obisk na Telemach... aaagh! Pa še grd. In to mirno rečem, čeprav zna tudi Siol živce požret. tako da nad televizijo, (dve leti star Philips 5xxx) nimam pripomb, res pa nima nobenih smart funkcij, na net in mrežo je itak priklopljen WD TV.

Evo video, pa glejte kdaj utripne rdeča lučka (stisk gumba na daljincu) in odzivnost. TV je zadnji model letnika 2013 (Philips PFL6198) z zadnjo posodobitvijo, ki je izšla pred parimi dnevi.

Video:
https://www.dropbox.com/s/yj8mytoboxzsr...

Kvaliteta je v originalu boljša, vendar jo pokvari dropbox.

Super hvala ti za tole. Kaj pa pri prestavljanju programov? je enaka odzivnost kot v prehodu iz tv-a v meni in nazaj?

Imam IPTV in ti ne morem pomagat, ima pa tašča model PFL6008 brez posodobitve in dela preko kabelske (antena) brez problema in zatikanja (prestavlanje programov, tudi EPG ne heca)

lp

mat xxl ::

Kateri najbolj TOP TV se dobi v velikosti izključno 39 col ? ( 40 ne gre več v omarico ....)

Poznam Samsunge F 5500 , ki pa so že leto in pol na trgu, je torej za dobiti še kaj boljšega ?

Panasonic in LG Vsi 39" in vsi 2014 letnik.

Panasonic TX-39ASW654 torej.

Glede omarice pa toliko:

:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

:) Je res imaš prav, vendar se bom raje preselil, kot lepe omarice menjal ;)

Samo LG ima še IPS ??? Kateri je res najbolj top model od teh, rad pa bi, da zna slovensko , S tunerjev pa ne rabim , prav zaprav rabim samo C , samo itak imajo vsi še T.

Potem me pa še nekaj zanima poznam Samsunge verjetno je z LG jem tam tam .......oziroma je Samsung rahlo slabši, bolj me meniji pa to zanimajo.... ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

Sej ima večina teh TVjev IPS panel... Razen mogoče vstopnih modelov.

Kot rečeno, če bi meni nekdo pištolo dal na glavo in me prisilil da vzamem tako majhen TV, potem bi vzel Panasonica. 754 model je sicer še precej dražji, vendar zaradi dvojnega sprejemnika, da lahko gledaš sliko v sliko. :P

Kar se slike tiče, Panasonic zagotovo ne bo razočaral, glede slovenščine in menijev pa nebi vedel. Pejt preverit v živo.

mat xxl je izjavil:

Samo LG ima še IPS ??? Kateri je res najbolj top model od teh, rad pa bi, da zna slovensko , S tunerjev pa ne rabim , prav zaprav rabim samo C , samo itak imajo vsi še T.
Potem me pa še nekaj zanima poznam Samsunge verjetno je z LG jem tam tam .......oziroma je Samsung rahlo slabši, bolj me meniji pa to zanimajo.... ?

http://geizhals.de/?cmp=1094808&cmp=108...

Ta dva Panasonica imata vgrajen LGejev IPS panel, sta pa precej dražja, ker ime firme tudi nekaj stane.
LGji imajo zelo pregledne menije in znajo slovensko.

Hvala za nasvete ta Panasonic 754 je klasa in sem preveril zna slovensko..... počakam samo malo na kako dobro ceno..... sicer se dobi 754 brez pogajanj za 840 eur z ddv.
««
37 / 223
»»