» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
35 / 223
»»

Han ::

F je lanski model, H letošnji. Kakšnih večjih razlik verjetno ni med njima. Letošnjim zagotovo prilagajo dva daljinca (klasičnega in takšnega, ki nadomešča miško).

Feren ::

Zanima me predvsem razlika med 42PFS7109 in 42PUS7809, če pri slednjem izpustimo 4K in 4-jedrni procesor ... Je še kakšna prednost oz. se splača dati ca. 150 € več?

pia2001slo ::

mogoče kateri lastnik Samsunga h6400 ali podobnega modela mogoče ve kako nastaviti, da se ob prižigu TV-ja vklopi vhod HDMI1 kjer imam IPTV in ne antena vhod kjer ni ničesar (signala) ?

Hvala

Map ::

Imam H6500 in če ga ugasnem na HDMI vhodu se tudi prižge na HDMI vhodu.

pri meni se žal ne - T-2 komunikatorja praviloma ne ugašam - samo TV - še kakšna ideja ?

Ponovno poženi začetni 'setup' in potem preskoči antenski vhod... Imaš naložen zadnji firmware?

ja firmware je zadnji - 2120 - bom popoldan poizkusil še to

Feren ::

Feren je izjavil:

Zanima me predvsem razlika med 42PFS7109 in 42PUS7809, če pri slednjem izpustimo 4K in 4-jedrni procesor ... Je še kakšna prednost oz. se splača dati ca. 150 € več?

Kdorkoli?

ghost13xc ::

Ze nacrtujejo 8K, tako da kupi kaj cenejsega, (izpusti 4K, kot sem jaz telefone s3 s4 s5 cakam s6, ce bo tudi ta klump bom se kar na 2-ki :) :)) 4K ti pride prav le ob gledanju Blurayov, TV signala se ni in sam Bog ve, ce kdaj, bo v SLO) Najvecji minus lahko pricakujes pri podpori, posodablanju Tv-ja. Vrjemi mi, po 2 letih, ce se ne prej, ne bo vec posodobitev (ceprav ti bodo trgovci obljubljali da bodo, kot so meni), te pa so za uporabo interneta kljucne (java, flash, html5, itd).. Sam sem pred 6 leti kupil FUL HD LED TV 40PFL9704H/12, drag ko zafran, leta 2010 je bila zadnja posodobitev, a zal brez flasha in jave, torej adijo internet in vse aplikacije v povezavi z njimi. Sam ga se vedno uporabljam. Ambilight, slika in zvok best of the best, prav tako kovinski daljinec. Uporaba aplikacij in interneta, no to pa je druga zgodba... Priklopil sem si ga na WDTV live in PC (HDMI, brezzicna miska, tipkovnica) pa imam tudi internet :). Tak tv sem kupil le ZARADI INTERNETA, ki pa je zdaj za npr VOYO in internet zal neuporaben oz je uporaben ob prikljucku PC-ja, ali podobnih skatel...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ghost13xc ()

DarwiN ::

Dvomim, da ima 8k kak velik smisel pri TVju, vsaj dokler ne govorimo o ~100" velikosti, ker pri "manjših" TVjih preprosto ne bo videti razlike... Po drugi strani pa je med 1k (HD) in 4k razlika opazna že pri 60" TVjih oziroma manjših, odvisno od razdalije gledanja, zato je smiselen upgrade.. Ne nujno danes, čez leto dni pa vsekakor, ko pridejo 4k blu rayi.

Naslednji boom bo najbrž OLED, in pa 3D brez očal.

Skratka, čeprav že imajo izdelane 8k primerke, boš pomoje čakal 10 let, če bi rad izpustil 4k. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

telexdell ::

Sem slišal, da so neki Čehi naredili hologramski prikaz posnetkov z laserji on vodno paro. Trenutno se uporablja v propagandne namene sem pa prepričan, da bo slej ko prej v naših domovih. Torej ne čakat na 8K ampak počakajmo na holograme!

PS-medtem pa uživajmo v vsak dan bolj tehnološko zastarani opremi>:D
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Anney ::

DarwiN je izjavil:

Dvomim, da ima 8k kak velik smisel pri TVju, vsaj dokler ne govorimo o ~100" velikosti, ker pri "manjših" TVjih preprosto ne bo videti razlike... Po drugi strani pa je med 1k (HD) in 4k razlika opazna že pri 60" TVjih oziroma manjših, odvisno od razdalije gledanja, zato je smiselen upgrade.. Ne nujno danes, čez leto dni pa vsekakor, ko pridejo 4k blu rayi.

Naslednji boom bo najbrž OLED, in pa 3D brez očal.

Skratka, čeprav že imajo izdelane 8k primerke, boš pomoje čakal 10 let, če bi rad izpustil 4k. :)

Rahel popravek: Zdajšnji blurayi so tretirani pod oznako ''2k'' in ne ''1K''

Glede OLEDA pa bo očitno treba še malo počakati vsaj določene znamke.(očitno še niso dorekli) :)
Samsung says NO OLED TVs next year
LG to quadruple OLED panel production in December

ameba ::

Živjo,

potreboval bi kako priporočilo za TV. Edini pogoj je da je kupljen v Harvey Normanu. Ter zgornja meja 1600€.

https://www.harveynorman.si/oddelki/aud...

PHILIPS 55PFS7509

Zakaj? Ker je eden redkih, ki ga prodajajo po povsem pošteni ceni, ko primerjaš z realnimi cenami iz tujine. In ker ima 3-stranski ambilight. :P

Pithlit ::

telexdell je izjavil:

Dokler smo obsojeni na tehnološko zastarane feed-e... to ne bo grozen problem.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit je izjavil:

telexdell je izjavil:

Dokler smo obsojeni na tehnološko zastarane feed-e... to ne bo grozen problem.

Bluray predvajalniki niso več pretirano dragi. Bluray ploščke lahko kupiš že pod 20 €, lahko si jih izposodiš za nekaj €€ na dan... Mobilni telefoni že snemajo v 4K resoluciji... Zakaj bi bil torej omejen na zastarele feed-e???

PS- pa poceni ali celo brezplačnih možnosti dostopa do multimedijski vsebin sploh nisem omenil (izposoja pri prijateljih, neskončni pašniki, XBMC, Netflix...)

DarwiN hvala za odgovor.
Kaj pa recimo tale, ki ima novo tehnologijo 4k itd .. Ali je to samo marketinški nateg ?

ameba je izjavil:

DarwiN hvala za odgovor.
Kaj pa recimo tale, ki ima novo tehnologijo 4k itd .. Ali je to samo marketinški nateg ?

Nateg so predvsem tisti, ki zmorejo le 30HZ pri 4K. Ta LG zmore 60Hz in zna bit kul nakup.. Tudi navlake (za večino ljudi) kot je "smart" in "3D" nima, kar je samo dobra stvar, saj ne plačuješ nekaj, kar ne boš uporabljal... Ampak je realna cena nekje 1000EUR, trenutno pač še napihnjena, ker ga "nikjer" nimajo..Pa tudi opisa ni nobenega pametnega na netu, ker je stvar povsem nova. Mogoče če počakaš mesec ali dva..
edit: oziroma smart ima, 3d podpore nima.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

3d mi ni tok pomemben. Torej je tale LG dober nakup ?
Torej na kaj moram biti pozoren pri novih TVjih ?

Nateg so predvsem tisti, ki zmorejo le 30HZ pri 4K --> to je ena

Nič kaj dost ne rabiš bit pozoren. Samo da ne preplačaš zadeve za več 100€... Drugače potem tako ali tako cena odraža kvaliteto slike + bonbončke, tko da... Z nekimi podnapisi pa itak ni več težav, ne glede na znamko.. Zame je sicer 55" premajhen TV za 4k resolucijo, ker ne bo prišla do izraza, ko bodo enkrat na voljo 4k vsebine (razen če si oddaljen 2-2.5m), tko da se raje to vprašaj, če se ti splača. :)

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Feren ()

ameba je izjavil:

3d mi ni tok pomemben. Torej je tale LG dober nakup ?
Torej na kaj moram biti pozoren pri novih TVjih ?

Nateg so predvsem tisti, ki zmorejo le 30HZ pri 4K --> to je ena

Sam moraš pri sebi razčistiti, kaj je pomembno tebi in kaj ostalim družinskim članom. TV boste najbrž uporabljali vsi in ne le ti?!
Si že gledal kakšen 3D film, da to možnost takoj odmisliš? Dostop do interneta (Smart TV) ti omogoča dostop do Facebook, Twitter, elektronske pošte, TV sporedov, novic... in za ogled tega ne potrebuješ posebnega računalnika. 4K ti omogoča čistejše fotografije in ogled 4K vsebin, katere lahko danes posnameš že z mobilnim telefonom...
Glavno vodilo ti naj bo znesek, kateri si pripravljen odšteti za TV in ne, kaj ti ni pomembno. Misliš, da bo na TV za 1500€ brez smart funkcij in 3D signal kabelske kaj boljši kot na TV za 1500€ s Smart TV, 3D in 4k? Če pa za isti znesek dobiš kaj več pa to verjetno ni težava- pač ne koristiš.

PS- ti svetujem, da na kakšen ključek shraniš nekaj fotografij družine ali dogodkov in greš v trgovino, ter jih predvajaš na HD in 4K TV.

fpbs ::

ameba je izjavil:

DarwiN hvala za odgovor.

V Big Bangu imaš 55UB850V za nekoliko nižjo ceno, pa še 3D ima:
primerjava: https://geizhals.at/?cmp=1147727&cmp=11...

Jurrbe ::

Gledam Sony 60w605 in 55w829, edino razliko vidim pri 400hz in 800hz motionflow. 3D ne rabim.
Kaj bi izbrali? Gledam šport in filme.

Thunder wave ::

Če ti 3D ni pomemben potem vzami 60w605, tile Hz se verjetno ne bojo nikjer poznali. Je pa res, da ima 55w829 200Hz panel zaradi aktivnega 3D, kar bi pa se lahko poznalo.
Za 60w605 žal ne najdem nobenega pametnega testa, za w829 pa ti lahko iz prve roke potrdim, da je super zadeva.

Ok kaj pa PHILPIPS napravm ostalim predlaganim :

http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/55... ( quad core. )

http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/55... ( verjetno ima quad core ? )

http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/55... ) ( quad core )

Jurrbe ::

Thunder wave je izjavil:

Če ti 3D ni pomemben potem vzami 60w605, tile Hz se verjetno ne bojo nikjer poznali. Je pa res, da ima 55w829 200Hz panel zaradi aktivnega 3D, kar bi pa se lahko poznalo.
Za 60w605 žal ne najdem nobenega pametnega testa, za w829 pa ti lahko iz prve roke potrdim, da je super zadeva.

Ta velikost 60w605 ima 400hz in tudi še nekaj bombončkov, kot majše velikosti v tej seriji. Kot sem jaz gledal imata enak ekran, samo 3d in motionflow je drugačen? Razlika je 100EUR in 5".

OK torej katerije boljši :

http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/55...
ali
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/55...

Jutri zjutraj grem po nakup.

radmannsdorf ::

Sencor 32", 210€, samo danes :)
sicer ni full HD, ampak je pa že smart, za 2nd tv je tole čist super pomoje.
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

promixer ::

Zdravo,

Telekom ima v akciji to televizijo:
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

Zanima me mnenje o njej? Je vredu? 200MhZ je dovolj? Vidni kot? Možnost povezave na Wifi in uporaba raznih aplikacij, ki potrebujejo internet?

Mogoče kaka kritika? (vedno dobrodošla)

Hvala
| Phanteks Enthoo Pro | GTX 970 G1 Gaming | i5 4690 | ASRock H97 Pro4 |

medenko ::

radma: raje 40-50€ pa kaj boljšega? ;)
promixer: je dober tv.

meteve ::

Pozdravljeni,

prosim za mnenje in pomoč. Imam T2 televizijo in internet, na bakrenem omrežju, ki omogoča max hitrost prenosa 9Mb/s, sam pa imam paket 4Mb/s. Zakaj to pišem. Pri gledanju TV je slika porazna, ko gledam studio ali kakšen novejši film je slika "gledljiva", a pri športu, naj bo to nogomet, rokomet, odbojka, smučanje, itd .... pa katastrofalna. Barve se prelivajo, igralci kar žarijo oz. je okoli njih nekakšen sij, barva dresa prekriva številko igralca in obratno, pri nogometu so napake še najbolj izrazite, ker tudi igrišče kar žari in žoge se velikokrat sploh ne vidi; poleg tega ostrine ni nikoli, razen pri bližnjih posnetkih, ko je igralec približan čez cel ekran. Testiral sem dva TV-ja, Samsung serije 6700 in Sony W815, torej ranga slabih 1000 eur.
Zaradi slabega omrežja signal ne omogoča gledanja HD programov, a vseeno menim, da so napake navkljub SD kvaliteti, absolutne prevelike in zato športa enostavno ne morem gledati. Poigraval sem se z nastavitvami, izklopil dinamično sliko, zmanjšal barve, povečal ostrino, ... a vse to ne pomaga skoraj nič. Zamenjal sem tudi pretvornik T2, prej scart, sedaj HDMI kabel; z njihovo tehnično pomočjo šel čez vse nastavitve - pravijo, da je vse z njihove strani vse OK, a slika je še vedno za en ku... ( se opravičujem na izrazu ).
Telemachovega omrežja nimamo v bližini objekta, ostalih ponudnikov pa ne poznam toliko, a povsod bo najbrž problem v starem omrežju.
Ali ima kdo kašen nasvet, podobne težave, ... kaj lahko še poizkusim???

Vnaprej hvala za odgovore.

Za test lahko poskusiš še DVB-T signal...

Malo si nastavi kontrast in barve ter ostrino prav tako izklopi vse procesorske obdelovalce slike.

roCkY ::

SD ločljivost je pač kakršna je. Na velikem ekranu je slika zrnata. Tu je kolikor se da sklepati v igri še mpeg4 kar doda še nekaj napak zaradi kompresije.
Probaš lahko dekodiranje prek PC. Morda bo slika boljša kot je prek STB. Če imaš linjo na meji pa si lahko tudi z mpeg2 postrežeš vkolikor zadeva ni komplet blokirana na xDSL. Ne poznam politike T-2 na tem segmentu.
https://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&...

trnvpeti ::

Han je izjavil:

Za test lahko poskusiš še DVB-T signal...

Tudi jaz bi poskusil kakšna je slika preko antene.
Če te prav razumem, si na tem tvojem T2 priključku testral dva različna TVeja?

Hvala za odgovore. Bom kupil še anteno, upam da bo kaj bolje, čeprav s tem pridobim le nekaj kanalov. "fpbs" - da testiral sem dva različna TV-ja, a pri obeh enak problem, s tem, da so bile pri Samsungu še bolj žive barve, še posebej rdeča."anney" - sem se že konkretno poigral z nastavitvami na TV-ju, a vse zaman. "roCkY" - hvala za nasvet, a se kaj dosti ne spoznam na zadeve o katerih pišeš :) ni toliko problem v zrnatosti, ampak v tem, da so igralci na kakršnemkoli igrišču ( trava, parket, led, ... ) neprepoznavni t.j. neizostreni, prelivajočih se barv, ne glede na gibanje, tudi če stojijo pri miru.
Še to. Ekrana sta bila 48 oz. 50 inčev pri 3 metrski oddaljenosti glave od ekrana; tako so svetovali pri Bigbangu!
Hvala za pomoč.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: meteve ()

Sem nabavil sobno anteno z ojačevalcem in jo že preiskusil. TVS2 HD ko je bil nogomet, slika veliko boljša, sicer ne zelo izostrena ( navkljub max izostritvi v nastavitvah )a zadovoljiva. Pri SD kvaliteti, pa je slika podobna kot pri T2 - SD, torej slaba.
Morda kdo ve, ali bi z Telemachovim Totalnim trojčkom, kaj pridobil napram T2-ju. Najbrž bo spet problem v "počasnem" omrežju max 9 Mb/s. Kabelski Telemach žal na objektu ni mogoč.
Nekako bi rad dobil čimveč HD programov, in jih ne preveč plačal; kakšen nasvet katerega ugodnega ponudnika svetujete ( na zaenkrat "bakrenem" omrežju ).
Hvala.

meteve je izjavil:

Nekako bi rad dobil čimveč HD programov, in jih ne preveč plačal; kakšen nasvet katerega ugodnega ponudnika svetujete ( na zaenkrat "bakrenem" omrežju ).

Preveri, če ima TV satelitski sprejemnik, če ima, nabavi krožnik in boš imel ogromno brezplačnih HD programov.

kitl76 ::

T-2 ti pošlje tako sliko kot jo dobi od izvora tako, da ne bo nikjer nič boljša. HD je edina rešitev.

dekoman ::

Pozdravljeni.
Zanima me vaše mnenje o naslednjem TV-ju: https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
Philips LED LCD TV sprejemnik 50PFH4009/88
Ne želim Smart TV, čisto običajno TV.
Na njej se bo gledalo le Siol TV.
Lahko mi priporočite tudi drugo, samo da je v rangu 400-500EUR, lahko tudi manj in da je ''neumna TV'' ter, da je varčna in čim večja ter obvezno FullHD (1080p).
Edino, kar mi je pomembno je to, da ima čim lepšo sliko, torej vsaj take kakovosti kot je ta, ki jo imamo trenutno - Samsung LE32D550K1W.
Hvala za vaša mnenja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dekoman ()

Take kakovosti kot jo ima Samsung LE32D550K1W ne bo, saj je le ta manjša proti novi in se SD signal še bolj raztegne, bo pa vsekakor boljša v vseh drugih pogledih, za ta denar pa je vseeno kaj vzameš saj so si v tem rangu (vstopni modeli) dokaj podobne.

lp

samsungN1 ::

Samsung curved ue65hu8500
Vsa čast samsungu. Tukaj imaš vse kar rabiš v enem....
 Samsung ue65hu8500

Samsung ue65hu8500

samsungN1 je izjavil:

Samsung curved ue65hu8500
Vsa čast samsungu. Tukaj imaš vse kar rabiš v enem....

Konkurenca nudi boljše in več za občutno nižjo ceno.

https://geizhals.at/?cmp=1168783&cmp=10...

Men se tile curved ne dopadejo, sem jih gledal v trgovini in je res tako, da je treba sedeti dokaj v sredini tv-ja na sedežni, torej maximalno 2-3je gledalci, če je sedežna postavljena na center tvja, vse kar je ob strani je že srednja žalost.(v statistiki lahko piše drugače). Sam imam mnenje da se tile ukrivljeni TVji nebodo prijeli in je vse boj tržna niša, da se narodu ponudi nekaj ''novega'' za kar bodo grabili in se hvalili pred sosedom.

''Conclusion: The curve is cosmetic ''

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

samsungN1 ::

@fpbs@
Resnično ne vem, kaj bi lahko konkurenca nudila boljše... Sem bil na testiranju najnovejše Sony tv in je daleč daleč od tega... prav ta "edini" samsungov model je filme FullHD ali Hd, tudi vse Hd kanale na SiolTV sposoben pretvoriti oziroma zelo približati 4k. Verjemi, da za tako vrednost sem pregledal vse modele in ni primerjave.... pač brez zamere to so moje opazke!

@anney@
Ko kupuješ ali opazuješ ukrivljeno tv je res kar praviš. To je pa zato, ker se kvečjemu posvetiš samo temu... Ko pa imaš enkrat tv doma in se posvetiš vsebini, verjemi da iz kakršnega koli kota boš gledal ne boš vedel, da je ukrivljena.

Seveda ne, saj se boš moral zadovoljiti s tem kar si kupil, če pa tega ne boš kupil, te pa tudi motilo ne bo. :)
Kot si sam priznal je to res.
Poleg tega gredo še neke opazke na ''geometric distortions'' slike. Edini plus ''curved'' tvja je, da krivina lahko pomaga izbolšati odboj svetlobe.
Torej moje mnenje je absolutno ne curved, razen, če nebo druge izbire, kot se je to zgodilo s plazma tvji.

lp za enkrat

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

samsungN1 je izjavil:

@fpbs@ Resnično ne vem, kaj bi lahko konkurenca nudila boljše...

Vidim, da nisi naredil primerjave, ki sem ti jo prilimal zgoraj.
Če pa hočeš nekaj, kar je res višek tehnike, in brez konkurence, potem pa tole:

https://geizhals.at/lg-electronics-65ec...
http://www.lg.com/de/tv/lg-65UC970V

Guys and gals, potem pa search no more, saj prihajao "ukrivljajoči" TVji, torej takšni, ki se ukrivijo in zravnajo na ukaz, saj imaš na pilotu gumb za "curved" gledanje in "flat" način. :P
««
35 / 223
»»