Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
jerry2309 ::
USB podnapisi na Philipsovih TV serijah 2014 delujejo bistveno bolje, kot npr. na lanskoletnih modelih. Fonti so večji, pozicioniranje je odlično, podpirajo 41 znakov v vrstici, čšžćđ... deluje OK. Vsekakor pa si namestite posodobitev z izboljšavami.
Posodobitve in postopki posodobitev za PHILIPS TV so na voljo na:
http://www.support.philips.com/support/...
Če posodobitve na tem linku še ni, pokličite Philipsov klicni center za televizorje, telefon 01/8888 312. Programsko opremo vam bodo poslali po mailu. Včasih imajo na voljo novejše različice, kot so objavljene na spletu. Povprašajte jih.
Sicer lahko posodobitev naredite tudi prek menija televizorja (če je TV --> Smart TV), vendar ni nujno, da se bo aparat posodobil na zadnjo verzijo, kot jo je mogoče najti na zgornjem linku. Na tovrsten način (IP Push) PHILIPS pošlje le globalno pomembne nadgradnje. Tiste z lokalnimi izboljšavami pa običajno da na link za pomoč uporabnikom in je potrebno upgrade narediti ročno, z USB ključkom.
Posodobitve in postopki posodobitev za PHILIPS TV so na voljo na:
http://www.support.philips.com/support/...
Če posodobitve na tem linku še ni, pokličite Philipsov klicni center za televizorje, telefon 01/8888 312. Programsko opremo vam bodo poslali po mailu. Včasih imajo na voljo novejše različice, kot so objavljene na spletu. Povprašajte jih.
Sicer lahko posodobitev naredite tudi prek menija televizorja (če je TV --> Smart TV), vendar ni nujno, da se bo aparat posodobil na zadnjo verzijo, kot jo je mogoče najti na zgornjem linku. Na tovrsten način (IP Push) PHILIPS pošlje le globalno pomembne nadgradnje. Tiste z lokalnimi izboljšavami pa običajno da na link za pomoč uporabnikom in je potrebno upgrade narediti ročno, z USB ključkom.
Sebby ::
@trakus
Tudi jaz se odločam med točno tema dvema modeloma, saj so na mimovrste pravkar dobili Samsung UE40F6500 nazaj v ponudbo.
V igri sta torej ta 2:
-Samsung UE40F6400
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
-Samsung UE40F6500
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Razlika je praktično samo v tem da ima en 200Hz drugi pa 400Hz in pa da prvi stane 500€ drugi pa 540€. Katerega naj zdaj vzamem? Kakor opažam eni zagovarjajo da ima TV čim več Hz drugi pa pravijo, da tem več kot jih ima, tem bolj je slika "nerealna" in da imajo nekateri celo težave s tem če je več kot 200Hz. Sedaj pa res ne vem za kaj se naj odločim. Kaj mi priporočate? Hvala.
Tudi jaz se odločam med točno tema dvema modeloma, saj so na mimovrste pravkar dobili Samsung UE40F6500 nazaj v ponudbo.
V igri sta torej ta 2:
-Samsung UE40F6400
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
-Samsung UE40F6500
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Razlika je praktično samo v tem da ima en 200Hz drugi pa 400Hz in pa da prvi stane 500€ drugi pa 540€. Katerega naj zdaj vzamem? Kakor opažam eni zagovarjajo da ima TV čim več Hz drugi pa pravijo, da tem več kot jih ima, tem bolj je slika "nerealna" in da imajo nekateri celo težave s tem če je več kot 200Hz. Sedaj pa res ne vem za kaj se naj odločim. Kaj mi priporočate? Hvala.
bsslo ::
Rejzor in bsslo:
Malo zgoraj sem vprasal:
"Tu mam pa eno vprašanje - vedno ko hočem uporabljati Smart (po novem vklopu TVja) mi teži da je v DEMO verziji in da se morem povezati na Internet (Get Connected).. zakaj si ne zapomne mojega interneta (imam preko UTP in Wifi možnost priklopa)."
Ali se pri vama zapomne povezavo?
@Lowac, tudi pri meni teži. Ampak pri meni je verjetno tako prav, saj usmerjevalnik nima povezave v internet - samo lokalna mreža :) Ne vem pa, če bi še težil, če bi videl dosegljiv internet...
@Rejzor, hvala za link. Si ga bom shranil, ampak raje počakam, da bo objavljen na uradni spletni strani oz. počakam še kako izkušnjo z instalacijo :) Novosti pa le sporočaj, vsake izboljšave bom vesel ;)
lowac ::
@Sebby:
Meni osebno je vec Hz boljse. Ko se enkrat navadis (v mojem primeru na 600Hz) je tezko gledati tv s 100Hz in tudi precejsno razliko vidim med 300Hz in 600Hz. Jaz bi definitivno vzel tistega z vec Hz. Lp
Meni osebno je vec Hz boljse. Ko se enkrat navadis (v mojem primeru na 600Hz) je tezko gledati tv s 100Hz in tudi precejsno razliko vidim med 300Hz in 600Hz. Jaz bi definitivno vzel tistega z vec Hz. Lp
Isotropic ::
Haha, za hec sem si odnesel starega 42 inčnika do računalnika in ga uporabil kot monitor. Na razdalji manj kot 1m. Feeling je grozno čuden, dobra plat pa je v tem, da je slika tako ogromna, da skor ne vidiš prostora in imaš feeling kot da si res v igri :D Bi moral tanovi 4k model priklopit, ker se pa vidi zrnasta slika na samo 1080p in je kar moteče.
4k TV al monitor?
ce slednji, kako se kaj obnese (za karkoli)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
Isotropic??
42 colski TV je priklopil na računalnik ter ga uporabil kot "monitor".
Ne razumem pa tvojega drugega vprašanja... če se obnese 42 TV za uporabo kot monitor? Meni absolutno (ampak rabim ga le za kakšne .iso 3D blu-ray ploščke pogledat ter gaming z gamepadom iz postelje).
42 colski TV je priklopil na računalnik ter ga uporabil kot "monitor".
Ne razumem pa tvojega drugega vprašanja... če se obnese 42 TV za uporabo kot monitor? Meni absolutno (ampak rabim ga le za kakšne .iso 3D blu-ray ploščke pogledat ter gaming z gamepadom iz postelje).
medenko ::
Dokler ne vzamem tega Philips, kako že moram imeti na usb ključku naštimano na SAMSUNG ES6100 za podnapise?
Sem dal naziv serije.mkv + naziv serije.srt pa ne potegne. Kako je že preko wifija, nek klient na disku je potreben?
Sem dal naziv serije.mkv + naziv serije.srt pa ne potegne. Kako je že preko wifija, nek klient na disku je potreben?
RejZoR ::
Podnapisi morajo bit pri večini TV-jev poimenovan popolnoma enako kot film (razen končnice seveda). In ti jih avtomatično zagrabi in začne predvajat zraven filma.
Primer:
GameOfThrones_S01E01_720p.mkv
GameOfThrones_S01E01_720p.srt
Če boš karkoli spremenil ti ne bo več registriralo podnapisov...
Primer:
GameOfThrones_S01E01_720p.mkv
GameOfThrones_S01E01_720p.srt
Če boš karkoli spremenil ti ne bo več registriralo podnapisov...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
strup121 ::
ko sem se odpravil kupovat philipsa 47PFK6549/12, mi je prodajalec kot občutno boljši tv ponujal 47PFS7109/12. Razlika med njima je po specifikacijah v tem da ima prvi (cenejši) PMR: 400hz drugi (dražji 100 EUR) pa PMR: 600hz.
Posledično nisem kupil nobenega tvja ker nisem vedel kaj se mi bolj splača in da se nebi nategnil ker o teh zadevah vem premalo.
Bi mi lahko prosim svetovali katerega naj vzamem
Posledično nisem kupil nobenega tvja ker nisem vedel kaj se mi bolj splača in da se nebi nategnil ker o teh zadevah vem premalo.
medenko ::
rejzor: sem imel :P
čemu se ne da dostopati do tvja, ko je gor priklopljen usb?
kako ima to philips?
čemu se ne da dostopati do tvja, ko je gor priklopljen usb?
kako ima to philips?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: medenko ()
mat xxl ::
ko sem se odpravil kupovat philipsa 47PFK6549/12, mi je prodajalec kot občutno boljši tv ponujal 47PFS7109/12. Razlika med njima je po specifikacijah v tem da ima prvi (cenejši) PMR: 400hz drugi (dražji 100 EUR) pa PMR: 600hz.
Tipičen opis slabega nešolanega trgovca :) Ko ti stranka pride z izdelanim mnenjem , kupiti hočem to in to je nikoli ne poskušaj prepričati, da je nekaj drugega pa boljše pa morda cenejše, ker ne bo kupila potem nič ......
Si me prav nasmejal, odločil si se pa pravilno, da si se ustavil, sedaj pa lepo v miru prečekiraj vse še 1 x .
Fiferius ::
Pozdravljeni!
Našel sem to temo in na podlagi vaših odgovorov vidim, da ste pripravljeni in znate pomagati. Sem prebral celotno temo in ker nisem našel prave rešitve za sebe, bi vas še jaz prosil za pomoč.
Doma kupujemo za majhno sobo nov led tv. Odločili smo se da bi zanjo zapravili okoli 300€, torej verjetno 32" televizijo, kar bi moralo biti dovolj (sedaj moja starša še vedno uporabljata Gorenje CRT 55cm, ki pa še kljub svojim (10+)letam deluje kakor je na začetku). Če bi se za podobno ceno recimo 350€ našel večji tv, bi bilo toliko bolje. :)
Zasledil sem to ponudbo: https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
Ampak izgleda da so jo umaknili iz prodaje, vsaj tiste z ceno okoli 300€.
Sedaj iščem en podoben tv. Ker kupujemo na dolgi rok bi v poštev prišle naslednje funkcije:
-velikost okoli 32",
-dobra kakovost slike (v razmerju z ceno)
-po možnosti full HD ločljivost,
-LED tv,
-usb vhod,
-omogočena internetna povezava (vsaj kabel, če že ne wifi), potem če omogoča uporabo interneta ima tudi verjetno web browser ali se motim ?
Dosti je govora o "Smart tv" to je verjetno samo samsungov program za lažje upravljanje z internet in ostalimi aplikacijami ?
Sedaj sem našel tole ponudbo: http://www.makspro.si/index.php/led-lcd... Ta televizor ustreza vsem kriterijem in ponuja tud nekaj dodatnih funkcij. Meni se zdi, da to to glede na moje želje best buy, če nisem spregledal kaj. Ima mogoče kdo kakšne izkušnje s to televizijo ?
V tej trgovini je le 10€ dražji od UE32F5500 serije, zato se mi novejši tv zdi boljša opcija.
In še zadnje vprašanje ima kdo kakšne izkušnje z Makspro.si ali Priporocam.si (brezplačna dostava pri večjih nakupih) trgovino ?
Za kakršne koli odgovore ali mnenja bom zelo vesel. Hvala :)
Našel sem to temo in na podlagi vaših odgovorov vidim, da ste pripravljeni in znate pomagati. Sem prebral celotno temo in ker nisem našel prave rešitve za sebe, bi vas še jaz prosil za pomoč.
Doma kupujemo za majhno sobo nov led tv. Odločili smo se da bi zanjo zapravili okoli 300€, torej verjetno 32" televizijo, kar bi moralo biti dovolj (sedaj moja starša še vedno uporabljata Gorenje CRT 55cm, ki pa še kljub svojim (10+)letam deluje kakor je na začetku). Če bi se za podobno ceno recimo 350€ našel večji tv, bi bilo toliko bolje. :)
Zasledil sem to ponudbo: https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
Ampak izgleda da so jo umaknili iz prodaje, vsaj tiste z ceno okoli 300€.
Sedaj iščem en podoben tv. Ker kupujemo na dolgi rok bi v poštev prišle naslednje funkcije:
-velikost okoli 32",
-dobra kakovost slike (v razmerju z ceno)
-po možnosti full HD ločljivost,
-LED tv,
-usb vhod,
-omogočena internetna povezava (vsaj kabel, če že ne wifi), potem če omogoča uporabo interneta ima tudi verjetno web browser ali se motim ?
Dosti je govora o "Smart tv" to je verjetno samo samsungov program za lažje upravljanje z internet in ostalimi aplikacijami ?
Sedaj sem našel tole ponudbo: http://www.makspro.si/index.php/led-lcd... Ta televizor ustreza vsem kriterijem in ponuja tud nekaj dodatnih funkcij. Meni se zdi, da to to glede na moje želje best buy, če nisem spregledal kaj. Ima mogoče kdo kakšne izkušnje s to televizijo ?
V tej trgovini je le 10€ dražji od UE32F5500 serije, zato se mi novejši tv zdi boljša opcija.
In še zadnje vprašanje ima kdo kakšne izkušnje z Makspro.si ali Priporocam.si (brezplačna dostava pri večjih nakupih) trgovino ?
Za kakršne koli odgovore ali mnenja bom zelo vesel. Hvala :)
DarwiN ::
Fiferius, ne kupovat 32".. Tako majhen TV je danes dober samo še kot monitor... Sploh pa za prihodnost, saj se naši starši starajo in bosta kmalu imela težave s podnapisi.. 32tk imaš polno bolho, ker so jih ljudje včasih na silo kupovali zaradi cene, danes pa se jih želijo znebit, saj so že tudi večji TVji ugodni..
Samsung 42F5000.. Tole pograbi... 42" je ravno kul za majhno sobo... Za oddaljenost 1.5 do 3m...
Pri Makspro sem že kupil in nasploh gre za eno največjih TV trgovin v Slo, tko da so pomoje kar vredni zaupanja..
Samsung 42F5000.. Tole pograbi... 42" je ravno kul za majhno sobo... Za oddaljenost 1.5 do 3m...
Pri Makspro sem že kupil in nasploh gre za eno največjih TV trgovin v Slo, tko da so pomoje kar vredni zaupanja..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Tipičen opis slabega nešolanega trgovca :) Ko ti stranka pride z izdelanim mnenjem , kupiti hočem to in to je nikoli ne poskušaj prepričati, da je nekaj drugega pa boljše pa morda cenejše, ker ne bo kupila potem nič ......
Si me prav nasmejal, odločil si se pa pravilno, da si se ustavil, sedaj pa lepo v miru prečekiraj vse še 1 x .
Nešolanost tle nima kej dost veze, ker tud dve stranki nista enaki. To da mora nek povprečni prodajalec praktično doktorirat psihologijo pač ni neki kar se vsak nauči v pol ure. Ta se je ustrašil, spet nekdo drug bi bil pa grozno razočaran, ker mu prodajalec ne bi ponudil nečesa boljšega. Spet tretji sploh nima pojma kaj bi rad in četrti mora pod nujno vprašat še vnuka/sina/soseda/hrčka za mnenje čeprav se je prodajalec zajebaval z njim pol ure in mu vse v nulo razložil in pokaza.
nasmrk ::
Spoštovani kolega, tudi sam sem bil pred isto dilemo. Pa sem se ravno tako odločil -nič kupil. Po pregledu podatkov na vseh mogočih straneh lahko zaključim, da obstaja še top model tega ranga. 47PFS7509, tristranski ambilight, 100 hz panel, 800 hz PMR. Osnovna cena na Philipsovi strani je enaka kot za opevani UHD model 42pus7809. Iz tega gre sklepati, da se bo navedeni model dalo dobit za okrog 900 EUR. Morda si pa za skupno nabavo, saj se je lažje pogajati pri večji količini.
Kot smo že 100x rekli, čist preveč komplicirate s hertzi panelov. Glejte PMR, drugo nima veze. Sem videl vse 3 variante in tisti s 100Hz panelom in nižjim PMR ni izgledal prav nič boljše od 50Hz panela z višjim PMR. Vsaj sam nisem opazil razlike, pa imam oči zelo natrenirane za take zadeve in jih hitro opazim.
Strup: PFK7189.. Enak, oziroma najbrž kakšna zanemarljiva razlika... Edino PFS ima novejši DVB-T2 tuner, medtem ko PFK DVB-T...Vprašanje, če bo to imelo kak pomen pri nas..
Fiferius ::
Fiferius, ne kupovat 32".. Tako majhen TV je danes dober samo še kot monitor... Sploh pa za prihodnost, saj se naši starši starajo in bosta kmalu imela težave s podnapisi.. 32tk imaš polno bolho, ker so jih ljudje včasih na silo kupovali zaradi cene, danes pa se jih želijo znebit, saj so že tudi večji TVji ugodni..
Res se zdi majhen ekran je boljše večjega izbrati. Zaenkrat se mi je zdelo da ja z 55cm na 80cm dovolj velika sprememba, ampak postane premalo. Včasih bi na PC-ju že potreboval večji ekran od samo 42", ampak ga na srečo ne potrebujem. Sem že celo raziskavo opravo in tale Samsungov 42F5000 ponuja vse kar si želimo in tudi cena še ni tak huda. Tale je skoraj edina logična izbira, ostali so še dosti dražji. Cirka 70€ več in se diagonala poveča z 32" na 42".
V vsakem primeru bomo šli še v trgovino pogledat pogledali kvaliteto slike in se odločili glede velikosti, o kateri pa sedaj res nimam predstave. Vem da imam 24" monitor in se 32" že dosti sliši, hehe
Pozitivno mnenje o trgovino tudi zelo prav pride. Hvala ti za tvojo pomoč :)
Če imaš prostor se vedno splača vzet večjo. Če prostorsko res ne gre drugače je pa druga stvar.
Zaenkrat se mi je zdelo da ja z 55cm na 80cm dovolj velika sprememba,
Diagonale starega 4/3 zaslona ne gre kar tako primerjati z diagonalo 16/9 zaslona..... Ne se vstrašit centimetrov... Ti zagotavljam, da se bi tudi 47" že čez 1 teden zdel povsem običajne velikosti...
Imaš tudi Samsunga 40F5070, če še je kje na zalogi... Manjšega pa res ne jemlji..
Evo ti vizualne predstave med vašim starim 55cm in 42": klik
In še med 55cm in 32": klik
Kot vidiš bo seveda tudi 32" občutno večji od trenutnega, ampak verjemi mi, da vam bo kmalu žal, da nisi dodal teh 70€...
Edit: In še med 32 in 42: klik
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Map ::
Počasi bo treba menjat TV v dnevni. Kaj priporočate?
Imam enga Samsunga in sem zadovoljen, ampak se bolj nagibam k Philipsu zaradi ambilighta. Rad bi imel tristranski ambilight in 4K, ker se mi ne zdijo več tako dragi. Všeč mi je 55PUS7809, edino malo je drag. Kaj podobnega priporočate za manjši denar oz. v kolikem času se pričakuje kolikšna pocenitev?
Imam enga Samsunga in sem zadovoljen, ampak se bolj nagibam k Philipsu zaradi ambilighta. Rad bi imel tristranski ambilight in 4K, ker se mi ne zdijo več tako dragi. Všeč mi je 55PUS7809, edino malo je drag. Kaj podobnega priporočate za manjši denar oz. v kolikem času se pričakuje kolikšna pocenitev?
Sam 7809 ima samo dvostranski Ambilight. Efekt je sicer super ampak priznam, da včasih mal pogrešam še osvetlitev na zgornjem robu.
Mimogrede ce koga zanima : http://www.electronic4you.si/fernseher-... , kako so le tile Hisense, nekateri jih hvalijo. Zgledajo pa tud ne svoh..
hojnikb ::
kira huda cena za 4K tv..
sam je tole verjetno 30Hz za komp... ali pač ?
sam je tole verjetno 30Hz za komp... ali pač ?
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Ima nekaj plusov, visoka teža, cena, panel je verjetno klon
Minusi - nima HDMI 2.0 (4K 60hz), PMR 400hz tudi ni kakšen biser v 4K razredu.
Razmerje cena : kvaliteta tudi verjetno odgovarja, zadaj mu piše ko bom velik bom........
Minusi - nima HDMI 2.0 (4K 60hz), PMR 400hz tudi ni kakšen biser v 4K razredu.
Razmerje cena : kvaliteta tudi verjetno odgovarja, zadaj mu piše ko bom velik bom........
Tud problem no name znamk je da FullHD signala na 4k panelu sploh ne obdelujejo ampak samo duplicira pixle. Recimo Philips, Samsung, LG in vsi večji dejansko interpolirajo pixle, da se "veliki" piksli dejansko lepo prelivajo preko manjših pikslov 4k ločljivosti. Pri 4k vsebini pa načeloma ni nekih razlik razen pri drugih stvareh, kjer verjetnos pet peša proti zgoraj omenjenim težkokategornikom.
Pithlit ::
Makspro je velika nekje 3x5m. Tolk o velikosti.
Poslujejo pa takole (za stvari "na zalogi"): ti naročiš, oni šibajo do dobavitelja, na škatlo zalepijo tvoj naslov in ti pošljejo.
Da boš karkoli pri njih 'sprobal'... pozabi.
Life is as complicated as we make it...
sennheiser ::
Počakati 42ke z 4k da padejo cene ali ne? Nisem imel še časa karkoli študirati za 4k, sploh iz naslova usb multimedije in možnosti predvajanja relnih 4k brez zatikanja.
sennheiser je izjavil:
Počakati 42ke z 4k da padejo cene ali ne? Nisem imel še časa karkoli študirati za 4k, sploh iz naslova usb multimedije in možnosti predvajanja relnih 4k brez zatikanja.
Kaj ti bo 4k resolucija na tako majhnem TVju, kjer boš komaj imel kaj od tega? A boš gledal na razdaliji 1m?
4k bo nekoč primeren predvsem za +60" TVje.. 42" pa v prvi vrsti za uporabo kot "monitor"..
Sploh pa se tako ali tako pretirano ne splača kupit teh začetnih 4k Tvjev, ki so nedozoreli in imajo napihnjene cene..
Razen če ga dobiš za 550EUR, Philipsa 42", tko kot nekateri fantje tukaj v tej nitki.. :P
Jih prodajajo na bolhi.. Te philipse.. Prečitaj si mnenje Rejzorja in lowaca v tej nitki, in potem zbiješ tega novega Philipsa na bolhi na 700EUR.. Če boš zadovoljen in če si že tako želiš 4k. :)
Mogoče ti uspe zbit na 650EUR.. Ker ti štirje frajerji prodajajo te TVje že cel mesec in očitno ni zanimanja.. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
sennheiser ::
1,5m je nekje povprečno stran za sedet od tvja. Primarno monitor, ampak vseeno bo precej uporabe kot TV. Mudi se pa ne. Ampak čisto informativno je to, da vidim ali se mi potem splača počakati ali raje ob prvi možnosti pač nekaj full hd, kar mi ustrezna glede slike nabavim.
krepki ::
Bolj ko berem te komentarje manj mi je vse skupaj jasno,kot sem že nekaj postov nazaj omenil bi rad nabavil en dober Philipsov tv velikosti okrog 47.
V Big Bangu sem si ogledal tale dva modela,ki bi mi ustrezala.
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/47...
Ko gledam tehnične specifikacije pri obeh modelih,ni nekih razlik razen da ima novejši 100HZ več in je praktično 200EUR dražji.
Tale je še vmes samo vendar tudi pri temu modelu ne vem v čem je boljši od najcenejšega modela 6198
V Big Bangu sem si ogledal tale dva modela,ki bi mi ustrezala.
Ko gledam tehnične specifikacije pri obeh modelih,ni nekih razlik razen da ima novejši 100HZ več in je praktično 200EUR dražji.
Tale je še vmes samo vendar tudi pri temu modelu ne vem v čem je boljši od najcenejšega modela 6198
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepki ()
Anney ::
47PFL6198K je TV kateri ima vse funkcije lanskih modelov serije 6000, in je identičen modelom serije 7000 lanskega leta, razlikuje se samo v tem, da nima 3 stranskega ambilighta in vgrajene kamere. Poleg ostalih TVjev serije 6000 se zarlikuje v izboljšanem PRMju (700Hz) in vgrajeni miški v daljuncu ter boljšimi zvočniki.
Letošnji modeli vključno z modelom 47PFK7179 imajo rahlo izboljšan ambilight (hue funkcija, kar verjetno pride prav, če imaš njihove hue žarnice), boljša podpora zvokom (AAC, AMR, LPCM, M4A, MP3, MPEG1 L1/2, WMA (v2 do v9.2)), malenkost boljše njihove interne funkcije (Micro Dimming Pro, PMR večji za 100hz) in pa so še varčnejši kot lanski modeli.
Lanska serija 6000 ima 100Hz panele, letošnja 7100 prav tako.
Zdaj neke ogromne razlike ni, je pa smiselno kupit nove modele, saj kakšen malenkosten korak naprej je definitivno. Lahko pa razmisliš o modelu 6198 in 55'' različici, saj ti bo na daljši rok definitivno boljša investicija. Razlika med 47'' serije 7100 in 55'' modela 6198 je 95EUR. Mogoče še manj, če se dogovoriš za kakšen popust.
Letošnji modeli vključno z modelom 47PFK7179 imajo rahlo izboljšan ambilight (hue funkcija, kar verjetno pride prav, če imaš njihove hue žarnice), boljša podpora zvokom (AAC, AMR, LPCM, M4A, MP3, MPEG1 L1/2, WMA (v2 do v9.2)), malenkost boljše njihove interne funkcije (Micro Dimming Pro, PMR večji za 100hz) in pa so še varčnejši kot lanski modeli.
Lanska serija 6000 ima 100Hz panele, letošnja 7100 prav tako.
Zdaj neke ogromne razlike ni, je pa smiselno kupit nove modele, saj kakšen malenkosten korak naprej je definitivno. Lahko pa razmisliš o modelu 6198 in 55'' različici, saj ti bo na daljši rok definitivno boljša investicija. Razlika med 47'' serije 7100 in 55'' modela 6198 je 95EUR. Mogoče še manj, če se dogovoriš za kakšen popust.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
driver_x ::
Pri takih zadevah se po moje vedno izplača pogledati za "lanskimi modeli". Ker če je bilo nekaj top roba lani, se tudi letos ni bistveno poslabšalo, razen če bi uvedli neke zelo revolucionarne izboljšave (kar pa jih redko). Tako lahko npr. kupiš za razred boljši TV (npr Philips serije 9000 za ceno, ki je manjša od novih modelov serije 8000).
Saj 100Hz panel mora met,ker drugače je slika slaba,se mi zdi ,da ima tudi moj starejši model,ki ga imam trenutno 100Hz panel.
Philips 37PFL7605H/12
Samo mislim,da so trgovci slabo poučeni o teh Hz,sem bil v big bangu in je trgovec govoril kot da bi vsi tv ji imeli 50Hz panele.
Sicer pa nikjer pod tehničnimi spesifikacijami ni to omenjeno.
Philips 37PFL7605H/12
Samo mislim,da so trgovci slabo poučeni o teh Hz,sem bil v big bangu in je trgovec govoril kot da bi vsi tv ji imeli 50Hz panele.
Saj 100Hz panel mora met,ker drugače je slika slaba,se mi zdi ,da ima tudi moj starejši model,ki ga imam trenutno 100Hz panel.
Philips 37PFL7605H/12
Smeh :)
Kako lahko trdiš, da je slika "slaba" na panelu z manj kot 100Hz? Mislim, da se prvo kot prvo nisi sploh pravilno izrazil.
Prosim pojdi pogledat (še enkrat) npr. http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-42... (ki ima sicer 50Hz panel s 600Hz PMR) nekam v trgovino pa potem povej, da je slika slaba oz. da lahko opaziš razliko in potrdiš, da kar vidiš je 50Hz panel in ne 100Hz. No, razen če si robot :)
Ne vem nisem nek strokovnjak predvidevam,res pa da pri tem modelu ko si dal link ne more bit slaba slika,vem pa da sem marsikje pri kolegih videl,zelo slabo sliko na philips tvjih.Pri temnejših prizorih so se po ekranu pretakale barvne lise.
inffi ::
Živjo
sem pred nakupom novega tvja.. razdalja gledanja je 2.5m budget pa okoli 500€ (nismo "tv-freaki" kaj bolj priporočate? Lg, philips ali samsung?
Gledal sem pa te primerke..
LG:
http://www.makspro.si/index.php/led-lcd...
Philips:
http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...
Samsung:
Zanima me vaše mnenje.
Lp.
sem pred nakupom novega tvja.. razdalja gledanja je 2.5m budget pa okoli 500€ (nismo "tv-freaki" kaj bolj priporočate? Lg, philips ali samsung?
LG:
Philips:
Samsung:
Zanima me vaše mnenje.
Lp.
_geek_ ::
Živjo
LG:
Philips:
Samsung:
Zanima me vaše mnenje.
Lp.
In my opinion bigger is better sploh pa za takšno ceno:
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/5...
Hoden ::
Zanima me frekvenca panela televizije Sony Bravia KDL50W685. Na amazon.de je zabeleženo da ima XMR 200hz, spet drugje po spletu piše, da je frekvenca zaslona 50hz. Kaj je res in kaj ne?