» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
20 / 223
»»

Hoden ::

Pozdravljeni, tudi sam sem ravno v fazi nakupa novega TV. Sam nisem zahteven uporabnik. TV bom uporabljal za spremljanje tv programov ter gledanje filmov (najverjetneje kar prek USB).
Najraje bi kupil TV velikosti 47 ali 50. Mi lahko razložite LG-jeve oznake modelov? Do katere oznake imajo 50hz panel?

Na spletu sem zasledil naslednje ponudbe:
- LG 47LN5400
- LG 47LA6208
- Samsung UE46F6100

Ali so ti TV-ji dovolj dobri za povprečnega uporabnika?

lp

Anominan ::

Evo sem bil v trgovini, da si ogledam tega Philipsa 7809 v živo. S seboj sem imel zunajni trdi disk z naloženimi HD filmi, da preverim kako jih bo predvajal direktno čez USB. Najbolj so me zanimali podnapisi, ker pri 7108-ki so bili dokaj majhni.. no kakor za koga. Pri tem modelu so to sedaj poštimali. Podnapisi so super, problem pa je nastal ko sem probal drug film, pa sploh niso delali, grr. S prijaznim prodajalcem sva vse nastavitve v meniju pregledala, pa nisva nič našla. Pri enih filmih so delali, pri nekaterih ne. Podnapisi so na disku nastavljeni pravilno in doma na Samsungu 6530 delajo kot se zagre. Najbrž je odvisno od relisa filma, najbrž se to poštima s posodobitvijo, ne vem.

Anney ::

Odvisno je od poimenovanja datotek (enako ime podnapisa in filma) in pravilnega formata podnapisa (.srt) pa bi praviloma moralo delati povsod.

lowac ::

Anominan tudi jaz sem to opazil, da mi pri nekaterih serijah in filmih ko sem testiral (čeprav podnapisi so v .srt ter pravilno poimenovani sicer jih v nasprotnem primeru tudi WD TV Live ne bi potegnil) niso delovali. Pa sem poskusil z Subtitles ON ter OFF ter spet ON, spreminjal sem tudi format podnapisev oz. lokacijo Central -> Western europe pa jih nekako ni prikazalo.
To bodo po moje rešili v prvem FW updejtu, ampak bi bilo fajn da naj še nekdo napiše ta problem direkt na Philips (poleg mene) da bodo zadevo rešili.
Sicer meni to ne povzroča problema ker imam in uporabljam za to le WD TV Live ter tudi USB diske in njihove kable imam poleg tega predvajalnika za lažje priklope/odklope.

Jep anney, vse je tako kot mora biti. Sem še enkrat doma preveril, pa še isti filmi (podnapisi) so par mesecev nazaj delali na 7108-ki. Mogoče sva kje pri nastavitvah kaj falila, ampak skoraj ne verjamem. Sem rekel v trgovini, da bom doma še enkrat preveril, pa da se spet oglasim.

edit: Ja lowac, sva tudi vse to izprobavala, pa ni delalo. Sicer nimam v planu nobenega predvajalnika še zraven kupovati. Sem 3 leta na Samsungu gledal brez problema, pa sem mislil da bo sedaj še bolje :)

RejZoR ::

Hm, men je celo na starem vedno delal, edino za šumnike je bil včasih mal picky in sem mogu preklapljat regije, da je začelo delat.

Velikokrat je kriva oblika podnapisov. Če odpreš dva podnapisa istega formata imaš ene ful čudno nametane v samem fajlu, drugi pa so lepo urejeni. Sicer TV-ji jih eni vseeno preberejo, eni pač ne.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Anney je izjavil:

Evo obljubljena linka:

4K Hisense Demo movie Star Tibet.mp4
Runtime 3:35
Bitrate 98700 kbps
Resolution 3840x2160 (16:9)
Framerate 29.970 frames/s

GRAB ME

4K Showreel 2013 100mbps.mp4
Runtime 4:54
Bitrate 98500 kbps
Resolution 3840x2160 (16:9)
Framerate 29.970 frames/s

GRAB ME

This email is an automated notification from Dropbox that your Public links have been temporarily suspended for generating excessive traffic. Your Dropbox will continue to function normally with the exception of Public links.

Upam, da ste sneli, ker sedaj nebo več šlo. :)

@anney najprej hvala...
Sem pobral ter samo sprobal najprej na računalniku na navadnem FHD monitorju.. Slika je več kot odlična, to je res tapravi 4K quality ja.. ampak mi verjetno zaradi prepočasnega procesorja (i5 750 2.67GHz) video včasih zmrzne vmes oz. zatrokira... 4K-HD.Club-Showreel-2013-100mbps.mp4 mi deluje sicer veliko lepše in tekoče v primerjavi z 4K HD.Club Hisense demo movie Star Tibet.mp4 ki pa že takoj na začetku začne izrisovati neke artefakte in se zatika... Probal sem z VLC playerjem ter MPC-HC x64, media player classic pa sploh ne začne predvajati Star Tibet, VLC pa s težavami(artefakti in zatikanjem). Tako da mislim da je nekaj s prvim (manjšim 1.3GB) posnetkom narobe al pa se je zgodilo kaj pri prenosu...
Nč bat čez par dni dobim i7 4770 pa bo vse šlo bp...

6151 ::

Ne gre downloadati =/
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

TRIROG ::

Kaj pravite na tega LG 47LA6208 (3D, 200 Hz)?

Zanimivo, gledam chipset shemo v knjigici, ki je prišla poleg TVja za model 7809 in piše, da gre output samo na 100Hz panel. Medtem ko je pri nižjih modelih pisano 50/60/100Hz oz samo 50/60Hz. Očitno ima 7809 kljub vsemu dejansko 100Hz panel. Menda so uradni papirji poleg TV-ja najbolj merodajni. Hm.

@lowac nisi snel vsega, en posnetek ima 2,48GB drug pa 3,39GB.
@Rejzor, ima 50hz panel.

Modeli 7100,7500 in pa vsi modeli 8xxx imajo 100Hz, ostali 50Hz.

Je pa nova pridobitev letos v njihovem najvišjem rangu (Serija 8800) in sicer optimizacija slike glede na oddaljenost gledanja. (DistanceadaptivePQ)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

igor0203 ::

Kakšni se vam zdijo spodaj omenjeni LED LCD TV-ji... gledam nekako 50 ali 55". Kateri izmed teh ima še najboljše razmerje p/p?

SAMSUNG 3D LED TV UE55F6170
SAMSUNG LED TV UE50F5000AWXZG
LG LED TV 55LN5758
LG LED TV 55LB620V

Verjetno so navodila napisana na splošno, meni se tale tabela zdi bolj mirodajna.
Trenutno še ni vseh podatkov za 2014 modele počasi pa bodo pricurljali.

Philips

Philips

car100 ::

Mene pa zanima če se splača kupit tv LG 55LN5758 za 600€ ali je bolja poseči po čim boljšem?

DarwiN ::

Car in Igor, vzemta raje Samsunga 55F6170.. 100Hz panel (proti LGjevemu 50Hz), 3D (čeprav ga najbrž ne bosta koristila, ampak je ta zmogljivost še vedno nekakšen pokazatelj kakovosti), plus Samsung je v splošno bolj cenjen kot LG.. Se splača dodat teh 70€..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

bsslo ::

Evo, tudi jaz sem končno dobil 42PUS7809, pa da povem svoje ugotovitve. Prej naj omenim, da televizije nisem uporabljal zelo dooolgo časa.

Torej:
- meniji: so za moje pojme obupno počasni. Pritisneš nekaj in čakaš pol sekunde, tudi sekundo da se akcija zgodi.
- daljinec: pritisneš gumb in TV kot da ne bi registriral, vendar je, ker utripne signalna lučka na njemu. Zamenjal bom baterije, da ni slučajno do njih fora. Pohvalno, da ni infrared in je lahko obrnjen tudi v stran pa bo (naj bi) registriral.
- poskušal predvajati 4K film iz USB ključa in doživim zeleno sliko kot je že opisal lowac. Pomaga edino izklop iz elektrike. Sicer kot ugotovljeno 4K vsebine iz ključa vsaj zdaj ni možno predvajati.
- Prva stvar, ki sem jo probal po postavitvi TV-ja je priklop USB diska (my passport) in TV se ugasne??? Ok, kul, prižgem in vtaknem v drug USB port, nekaj grdo zaškripa (zvok iz zvočnikov) in TV zmrzne - ne reagira. Pomaga izklop iz elektrike. Odločil sem se, da diska več ne vtikam v TV.
- Programov nimam, tako da to potestiramo nekoč kasneje.
- Predvajanje filmov iz USB ključa je tekoče, predvajal sem pa HD (720p) in FHD (1080p) posnetke. Na razdalji 3m je slika kristalno čista. Upal bi si rečt, da bi večji TV bil že prevelik in metanje denarja stran. Nisem bil prepričan ali me kristalno čista slika moti ali ne, no potem sem preklopil sliko na način za filme in mi je bilo bolj "domače" :)
- Ambilight zgleda cool feature ampak možno, da ob gledanju filma poskušam na silo opaziti njegov efekt in mi zato deluje vsiljivo. Dajmo ga uporabljati še nekaj časa, mogoče se ga navadim in bom kasneje pogrešal njegovo odsotnost :)
- Predvajanje filmov/mp3 preko integriranega wi-fi na DLNA je ok. Predvajalnik MP3 preko DLNA je osnoven (play, stop, shuffle) ampak za predvajanje glasbe uporabljamo kaj drugega, ane?
- Brskanje po netu/youtube, aplikacij nisem mogel sprobati, ker nimam širokopasovnega interneta. Kasneje...
- Preizkusil sem Tron 3D, tako na hitro. Nek efekt je, ne vem pa ali sem pravi format filma presnel in izbral prave nastavitve na TV-ju. Fantje, nasveti dobrodošli.

Mogoče zna kdo predlagati nek preprost DLNA server, ki ti prikaže mapo in ne celega balasta od kategorij? Zdaj sem preizkusil Plex Media Server, ki dela ravno to.

Eto, malce daljši review z moje strani za tiste, ki se odločajo o tem TV-ju. Upoštevajte dejstvo, da sem zadnjih nekaj let televizijo zelo redko gledal in je lahko moj pogled drugačen od vašega :)

car100 ::

Darwin v mojem primeru je razlika za 170€, ampak na tvoj odgovor nisem gledal tako ozko in vem kaj si želel svetovati, če s tevejem nisi zadovoln ti tud tistih nekaj € več na računu ne pomaga ker se potem vsakič sekiraš zakaj nisem še malo dodal in kupil nek srednji model

Lonsarg ::

Hm Harvey Norman ima Philipsa 4908 55" za 800€, to bi blo pa najbrž za vzet:)

Azgard, temu raj ponudi 650€..:P

@bsslo:
-kar se tiče menija sem istega mnenja (ampak v primerjavi z 5008 je veliko hitrejši)
-kar se tiče daljinca je res da včasih ne registrira kak gumb oz. morš včasih par sekund počakat če bo tisto stvar slučajno odprlo :)
-pravo 4K ločljivost in ogled pravega 4K video zaenkrat omogočeno le preko PC-ja in preko HDMI 1 vhoda ki je HDMI 2.0 oz. če priklopiš kak drug predvajalnik ki omogoča 4K playback.
-glede passporta jaz nisem imel težav (wd passport 1TB) ter tudi 2 druga diska 1TB WD essentials ter 3TB Seagate sem sprobal in je vse delovalo.
-glede načina slike (movie) pri meni je pa ravno obratno, jaz pa obožujem kristalno čisto sliko in mi movie mode ni všeč. Nismo vsi isti, hvalabogu :)
-Pritisni gumb vijaka (settings) na daljincu oz. v isti vrstici na daljincu je še bližnjica za hitro nastavljanje načinov ambilighta (izberi si opcijo ki ti najbolj ustreza in ki te ne bo motila)
-Brskanje po netu oz. uporaba aplikacij je dokaj vredu (malo sicer včasih okorno), playback je pa čudovit in brezhiben (tako preko Wifi kot žične povezave)
Tu mam pa eno vprašanje - vedno ko hočem uporabljati Smart (po novem vklopu TVja) mi teži da je v DEMO verziji in da se morem povezati na Internet (Get Connected).. zakaj si ne zapomne mojega interneta (imam preko UTP in Wifi možnost priklopa).
-Kar se tiče 3D, je od filma do filma zelo različno .. najboljšo 3D globino sem do sedaj opazil pri filmu Pacific Rim SBS 3D, kar se tiče filmov. Drugače so pa najboljši 3D efekti (pop-up) pri raznih animiranih filmih oz. risankah ter seveda IMAX Into the Deep SBS 3D in podobnimi morskimi 3D videi, kjer ti ribe priplavajo dobesedno skoraj do nosu :)
Ko enkrat poženeš 3D film (jaz sem predvajal preko WD TV Live) moraš na daljincu it pod Settings -> 3D Effect ter izbrati ustrezno glede na način v kakšem je 3D posnet (SBS, H-SBS, Half Over/Under itd.) to pa piše ponavadi vedno v samem imenu filma.
lp

Sebby ::

Kako pravzaprav veste koliko Hz panel ima tv?

Na primer tale Samsungov tv piše da je 200Hz: http://www.ceneje.si/Izdelek/3423702/av...

Medtem ko za tega piše 400Hz: http://www.ceneje.si/Izdelek/3442697/av...

Kako zdaj vedet ali je dejansko 50Hz ali 100Hz? Hvala za razlago.

Drugače pa zdaj se odločam med tema dvema, oba sta 500€ in sicer: PHILIPS LED TV 40PFL4528H/12 in SAMSUNG 3D LED TV UE40F6400

Katerega bi mi bolj priporočali? Za oba piše, da sta 200Hz.

naglo ::

Dragi vsi

Tudi jaz razmišljam o novem TVju. Da bomo lažje spremljali SP. :)

Zanima me kakšno je vaše mnenje o naslednjih:
Philips LED LCD TV sprejemnik 55PFL4508K (3D):
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
ali
Sony LED LCD TV sprejemnik KDL-50W656A
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

Kaj se bolj splača (value for money)?
Ima kdo kakšno drugo idejo?
Hvala vsem za odgovore!

Gre nekako takole, vsi entry in standard modeli imajo večina 50Hz panele ostalo je strojno pospeševanje obdelave slike.
Če kupujete TV entry oz. standard modele greste v trgovino nesete poleg ključek z raznimi medijskimi vsebinami in si pogledate kateri vam bolj odgovarja, tako stilsko kot multimedijsko, po večini so vsi bolj ali manj enaki. Eni imajo bolj naravne barve, drugi manj, vzamete tistega kateri vam odgovarja. Pogledate nastavitve TVja kar pač potrebujete, preizkustite smart funkcije (če jih boste sploh uporabljali), itd.

Pri teh modelih ni neke bistvene razlike, vsi imajo samo bolj kot ne osnovne funkcije. Mogoče je bolje vzeti 2013 model, ki so trenutno znižani in nekateri še vedno boljši kot 2014 modeli enakih serij.

Kako pravzaprav veste koliko Hz panel ima tv?

Uradno izdelovalci TVjev ne navajajo resničnih Hz, ampak svoje "marketinške".. Tko da lahko edino preko kakšnih reviewov izvohaš za kak panel dejansko gre.

Tukaj imaš Hz za 2014 modele (druga tabela): Fake Refresh Rates Conversion.

Omenjeni Philips bi naj imel torej 50Hz panel in je 2014 model, Samsung F6400 je pa 2013 model, zato ga imaš po znižani ceni, ima pa 100Hz panel..

Philipsa se načeloma vzame zaradi ambilighta, in ker ga ta model nima, je to še en razlog več, zakaj bo Samsung najbrž boljša izbira.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Nekako se vedno bolj oddaljujem od nakupa Philipsa 7809. Če bo cajt grem danes preverit še PFS7109-ko, ki me pride 240 eur ceneje.

Eni preveč komplicirate s temi paneli. Sem imel pred očmi 3 modele, 50Hz s 100Hz PMR, 50Hz s 600Hz PMR in 100Hz s 400Hz PMR, pa med zadnjima dvema nisem videl nobene razlike. Na vseh treh se je istočasno predvajal identičen 1080p video. Tud vedite, da so ti modeli ravno prišli ven in da bojo manjše glitche zrihtali v sledečih tednih...

Tud tisto s 4k videom mislim da je bolj kot ne še v zgodnji fazi. Ker če sploh ne bi bilo podprto bi ti samo hladno javil, da video ni podprt in ga niti poizkusil ne bi predvajat... Realno gledano 4k v danem trenutku še ni neki uporaben. Mi smo jih vzeli, ker smo pač to dobili ceneje, drugače z modelom PFS7109 načeloma nič ne moreš zgrešit. Top end FullHD TV.

Ker je ravno eden zgoraj omenil svetovno prvenstvo v nogometu me zanima naslednje:
A je kakšna varjanta, da bi si lahko ogledal kakšno tekmo v HD (a se bo predvajalo na SLO 2 HD?) v moji situaciji:
Imam T2 T4 Mega (http://www.t-2.net/paketi/t4-mega) hitrosti 20/2 Mbits (vendar zaradi slabih paric in oddaljenosti od centralne omarice dosega internet pri meni okoli le cca 14.5/0.8) kar je živa katastrofa. Vendar na T2 pravijo, da se ne da kaj popraviti in zato so tudi odsvetovali, da bi zamenjali SD sprejemnik s HD sprejemnikom.
1. Ali bo možno kje iz neta streamati preko PC-ja in potem gledati na TVju v HD ?
2. Če si nekje zrihtam / kupim neko poceni sobno anteno a bo še lovila recimo SLO 2 HD (a je še vedno zastonj?) oz. a bo prenos sploh na tem kanalu? Nakup neke antene trenutno me sicer bolj malo zanima, ker jo bom po svetovnem založu nekam v omaro pa dobro :)

Ty 4 info

roCkY ::

Če ti je toiko do HD menjaj operaterja. Sam sem ravno zaradi HD TV pri Telekomu (imajo mini HD, prek PC se da gledat polne HD /če seveda le linja dopusti/, boljša ponudba HD kanalov) in niti pomislim ne na T2 prek bakra na razdalji cc. 2 km od centrale. Če imaš možnost VDSL2b je precejšnja verjetnost, da bo sinhronizacija boljša kot pri T2.

Evo če koga zanima:
Probal sem multimedijski predvajalnik tudi pri Philipsu 7109. Je identičen kot pri 7809, izgled, hitrost, prav tako pri ogromno filmih ni podpiral podnapisov.
S prodajalcem sva zmenjena, da jutri pokličeva ta info/help Philipsov center v Sloveniji in povprašava kako je s tem. Najbrž so pa že seznanjeni s težavo in se dela na posodobitvi.

RejZoR je izjavil:

Eni preveč komplicirate s temi paneli. Sem imel pred očmi 3 modele, 50Hz s 100Hz PMR, 50Hz s 600Hz PMR in 100Hz s 400Hz PMR, pa med zadnjima dvema nisem videl nobene razlike. Na vseh treh se je istočasno predvajal identičen 1080p video. Tud vedite, da so ti modeli ravno prišli ven in da bojo manjše glitche zrihtali v sledečih tednih...

Tud tisto s 4k videom mislim da je bolj kot ne še v zgodnji fazi. Ker če sploh ne bi bilo podprto bi ti samo hladno javil, da video ni podprt in ga niti poizkusil ne bi predvajat... Realno gledano 4k v danem trenutku še ni neki uporaben. Mi smo jih vzeli, ker smo pač to dobili ceneje, drugače z modelom PFS7109 načeloma nič ne moreš zgrešit. Top end FullHD TV.

Daleč od top end modela, prej entry new 4k model, zato pa toliko težav. Lansko leto je serija 6198 imela 700PMR, 100hz panel, miška v daljincu, manjka edino + hue ambilightm, 2014 4K TV 600PMR 50hz panel, kje vidiš napredek? Jaz vidim zavajanje potrošnika.

Če pimerjaš:
http://www.philips.si/c/televizorji/600...
4K
http://www.philips.si/c/televizorji/780...

Zgodovina sprememb…

Kakorkoli že...

Bolj me zanima če še komu zajebavajo Ambilight profili? Knof na daljincu za Ambilight, če ga uporabim in izberem način je vse skupaj bolj kot ne na random. Sploh profil "Pristno". Vedno ko ga izberem se Ambilight kar izklopi. Ko ga spet odprem pa je kar izbran "Živahno". Drugi načini pa se pogosto kar sami neki preklapljajo. Samo če nastaviš v glavnem menuju pa si zapomni, ampak spet ne profil "Pristno". Tole moram sporočit zastopniku, ker drugo ajde, da pa tko osnovna stvar ne dela ok, to pa ni kul.

Na seriji 6000 dela 2-stranska XL, brez problema, tudi na prejšnji seriji 7695 je. Vendar je zdaj izjemno izpopolnjen. Ko je tema (črno) se ugasne (oz seveti izjemno malo), ko je vsetla scena je zelo močan , ko je temna je bled, tega pri seriji 7695 ni bilo. Kako je v 2014 modelih pa ne vem.

Pa novi aspect ratio načini so tud absolutno čudni. Tud ko neki nastaviš zadeva še vedno po svoje neki resiza in se večkrat zgodi, da ko ni podnapisov čudno raztegne sliko, pol pa pridejo podnapisi in jih prikazuje izven ekrana. Res mi ni jasno zakaj so moral neki drekat, kaj zaboga je bilo narobe s fiksnimi profili 4:3, 14:9, 16:9, Zoom, Wide in Auto. Zdej pa imaš miljavžent opcij, nakoncu pa TV vseeno vse naredi napol po svoje. Za tole jim bom tud še težil.

RedRanger ::

Pozdravljeni!
Jaz imam ene 3 mesece tv 47PFL6198K/12 Philips. Meni in vse kar se dogaja z pomočjo upravlalnika je absolutno prepočasno, čakaš do 1s da se kaj naredi. Potem podnapisi,če gledaš po usbju so zelo majhni. Smart tv zelo počasi dela. Ene parkrat mi je celo zamrznu da sem ga morev izklopiti iz elektrike. Včeraj se mi je kar sam pržigav in ogašav(upam da tukaj niso drugi razlogi). Ima še kdo ta model in podobne izkušnje?
Drugače kar se tiče slike, je zelo solidna. Samo počasnost in podnapisi so minus.

Zgodovina sprememb…

Imaš priklopljeno na internet? Prišla sta že dva popravka, vendar na hitrosti se še ni kaj izjemnega naredilo.
Pač njihov custom linux sistem. Glede podnapisov je žal tudi tako, mogoče izdajo nov firmware glede tega, za enkrat še ni nič, tako da pridno čakaj.

Popravki: KLIK

FIRMWARE: KLIK

Zgodovina sprememb…

bsslo ::

Anominan je izjavil:

Evo če koga zanima:
Probal sem multimedijski predvajalnik tudi pri Philipsu 7109. Je identičen kot pri 7809, izgled, hitrost, prav tako pri ogromno filmih ni podpiral podnapisov.
S prodajalcem sva zmenjena, da jutri pokličeva ta info/help Philipsov center v Sloveniji in povprašava kako je s tem. Najbrž so pa že seznanjeni s težavo in se dela na posodobitvi.

Glede podnapisov, jih tudi pri meni ne naloži vedno. Jaz jih ponavadi ponovno naložim: pritisk na gumb Subtitles in izberem kodni nabor. Lahko, da sta to že probala...

nasmrk ::

lowac je izjavil:

Ker je ravno eden zgoraj omenil svetovno prvenstvo v nogometu me zanima naslednje:
A je kakšna varjanta, da bi si lahko ogledal kakšno tekmo v HD (a se bo predvajalo na SLO 2 HD?) v moji situaciji:
Imam T2 T4 Mega (http://www.t-2.net/paketi/t4-mega) hitrosti 20/2 Mbits (vendar zaradi slabih paric in oddaljenosti od centralne omarice dosega internet pri meni okoli le cca 14.5/0.8) kar je živa katastrofa. Vendar na T2 pravijo, da se ne da kaj popraviti in zato so tudi odsvetovali, da bi zamenjali SD sprejemnik s HD sprejemnikom.
1. Ali bo možno kje iz neta streamati preko PC-ja in potem gledati na TVju v HD ?
2. Če si nekje zrihtam / kupim neko poceni sobno anteno a bo še lovila recimo SLO 2 HD (a je še vedno zastonj?) oz. a bo prenos sploh na tem kanalu? Nakup neke antene trenutno me sicer bolj malo zanima, ker jo bom po svetovnem založu nekam v omaro pa dobro :)

Ty 4 info

Lahko predlagam sprejem RTVSLO 2HD preko DVB-T sprejemnika, meni dela odlično preko hdmi kabla, samsungov monitor zazna resolucjo 1080p 50hz, Pri T2 sem naročil TV box z HDMI izhodom....čakam.....

Evo, sem vse težave, ki sem jih opazil (in ki ste jih opazili ostali tukaj) posredoval naprej na Philips. Me je že klical nazaj in mi sporočil, da že delajo na nekaterih težavah, v ostale pa se bojo poglobili v sledečih dneh in tednih. Tudi ti modeli, ki jih imamo mi so najbolj early factory buildi firmwara, tko da večji popravki in izboljšave še definitivno sledijo.

RedRanger ::

Tv imam preko wifi povezave priklopljen na internet in se mi sam posodablja.
Saj to mi popravke in firmware posodobi? Ali moram kaj ročno? lp

Ročno moraš potrditi, ponavadi te ob vklopu TVja opomni, da je na voljo nova nadgradnja in če jo želiš nadgraditi.

Rejzor in bsslo:
Malo zgoraj sem vprasal:
"Tu mam pa eno vprašanje - vedno ko hočem uporabljati Smart (po novem vklopu TVja) mi teži da je v DEMO verziji in da se morem povezati na Internet (Get Connected).. zakaj si ne zapomne mojega interneta (imam preko UTP in Wifi možnost priklopa)."

Ali se pri vama zapomne povezavo?

Kakor nanese. Včasih dela, ponavadi pa mi teži če kaj zašteka in ga izklopim na silo. Danes mi je zaštekal 3x, prej pa nikoli. WTF.

driver_x ::

lowac je izjavil:

Rejzor in bsslo:
Malo zgoraj sem vprasal:
"Tu mam pa eno vprašanje - vedno ko hočem uporabljati Smart (po novem vklopu TVja) mi teži da je v DEMO verziji in da se morem povezati na Internet (Get Connected).. zakaj si ne zapomne mojega interneta (imam preko UTP in Wifi možnost priklopa)."

Ali se pri vama zapomne povezavo?

Meni je 9xxx od začetka nekaj časa pozabljal povezavo, nato si jo je zapomnil, pa nisem ničesar nadgrajeval ali kaj podobnega. Sedaj ga imam na kablu.

Haha, za hec sem si odnesel starega 42 inčnika do računalnika in ga uporabil kot monitor. Na razdalji manj kot 1m. Feeling je grozno čuden, dobra plat pa je v tem, da je slika tako ogromna, da skor ne vidiš prostora in imaš feeling kot da si res v igri :D Bi moral tanovi 4k model priklopit, ker se pa vidi zrnasta slika na samo 1080p in je kar moteče.

Sem preveril svoj službeni mail in sem opazil, da mi je od Philipsa poslal nov firmware za PUS7809 modele, verzija je predolga, tako da sem ga poimenoval kar UPDATE1. Update je interni, ker se ga na Philips strani za ta model še ne dobi!

DOWNLOAD:
https://onedrive.live.com/?cid=94A12102...!2053

KAKO NADGRADITI:
1. Razpakiraj ZIP arhiv na USB ključek (ven moraš dobiti Autorun.upg datoteko)
2. Prižgi TV, da gledaš katerikoli TV program
3. Priklopi USB ključek z nadgradnjo in počakaj, da ga zazna
4. Potrdi, da želiš namestiti nadgradnjo in TV-ja ne izklapljaj!
5. Ko pride črta do konca in se pojavi napis "Končano" počakaj par sekund in odklopi USB ključek
6. Izberi "ponovni zagon"

Obvezno sledi tem navodilom, da ga ne bo slučajno kdo zabrickal. Vse to delate na lastno odgovornost!

Changeloga sicer nimam, lahko pa potrdim 3 stvari:
- menuji so sedaj bistveno bolj odzivni in hitrejši ter bolj tekoči med gibanjem
- aspect ratio nastavitve delujejo malo bolje in sedaj lahko dejansko fiksno prilagajaš 16:9 sliko (prej jo je avtomatično tretiralo kot 4:3)
- Ambilight profili sedaj delujejo kot je treba (preko Ambilight tipke)

Še vedno pa si ne zapomni wireless nastavitev, kar jim bom še sporočil, da zrihtajo. Tud nisem še probaval predvajat 4k videa, tako da glede tega ne vem če se je kaj izboljšalo. Je pa dober začetek in upam, da bojo s tako hitrostjo zrihtali še ostale napakice.

Proklet butast forum in njihova bedasto zaklepanje urejanja po parih minutah (ter zjebanih linkov...)

PUS7809 UDPATE1 DOWNLOAD

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

gimnazija123 ::

Brat kupuje nov tv, budget je okrog 600€, lahko tudi več če je tv toliko boljši, drugače pa seveda čimmanj, velikost tam od 40 pa do 47( ne sme biti preveliko zaradi prostora, ki je omejen). Zaželjena je koliko toliko dobra podpora za multimedijo, predvsem pa čimboljša slika. Iz vaših zapisov sem nekako prišel na to, da se najbolj splača samsung, vendar pa ne vem katero serijo, niti kaj pomenijo razne črke tam zraven(F-ji in H-ji). Mogoče kaj takega https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp... ali pa to: https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
hvala za odgovore in lp

gimnazija123 ::

aja pa v leclercu je 40f6400 za 416€, je kaka bistvena razlika med tem in f6500 ki sem ga linkal zgoraj?
««
20 / 223
»»