» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
5 / 223
»»

roCkY ::

LED so napredovali 300km/h plazme enako in so spredaj
sicer velja, da imajo vsake oči svojega malarja a sam sem na strani plazem
vžig pravilneje vtis (zadeva je že nekaj let povsem reverzibilna) slike ni več dejavnik pri uporabi plazme kot monitor
Panasonici sicer imajo eno slabo obdobje tam do 1000ur. A ko je to mimo ni več nobenega vtisa.
3D ni kje rabit, ni vsebin več kot za probat; je le postranska funkcija zmogljivega ekrana

T_F_7 ::

Hola!

Kateri Samsung ali LG, velikost 46-50, LED LCD televizor mi priporočate?

Hvala vnaprej.

p4 ::

Oj, sam sem tudi pred nakupom 42 inchnega tvja.

Sicer mi najbolj pase plazma (pred dnevi kupil samsungovo, ki je imela super sliko vendar je brencala tako, da ni bilo za zdrzat), ampak bi bil pripravljen vzeti tudi kak LED LCD.

Želje:
Gledal ga bom nekje na 3m razdalje, odlocil sem se za 42"
Fajn je, da ima usb in cimvec licenc (dts, mkv, ppodnapisi,..)
3d niti slucajno ne rabim
Prav tako ne rabim smart tvja - ki to pravzaprav ni
Pomembna je dobra slika in zvok!

Cena: nekje do 600 eur

Hvala vsem za nasvete.

miraldi ::

Še vedno nevem zakaj se moj Samsung ES6100 noče povezati na Wifi omrežje. Ko že zgleda, da se bo povezal pa nakoncu vseeno prekine. A kdo mogoče ve zakaj me to zajeba?

Evo še video:

i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

djordjevic ::

Jaz sem imel ogromno težav s tem na očetovi 6100, dokler nisem preprosto povrnil ruterja na tovarniške nastavitve, od takrat pa normalno dela. Kaj je bilo krivo, ne vem. Po nastavitvah sodeč, itak ne bi bil smel imeti težav.
No grave is deep enough to keep us in chains.

djordjevic je izjavil:

Jaz sem imel ogromno težav s tem na očetovi 6100, dokler nisem preprosto povrnil ruterja na tovarniške nastavitve, od takrat pa normalno dela. Kaj je bilo krivo, ne vem. Po nastavitvah sodeč, itak ne bi bil smel imeti težav.

Hja jaz sem že nevemkokrat resetiral nastavitve routerja na tovarniškein na svoje pa še vedno na koncu prekine :-S
Super tv sam z tem wifijem mi je pa že požru živce..
Najraj bi pod garancijo uveljavlju, da mi pošljejo enga majstra pa naj on to zrihta. A krije garancija sploh to?
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

roCkY ::

Najprej izloči svoj usmernik.
Če imaš kak androidnik s podatkovnim prenosom probaj TV povezat na njegov WiFi. Če dela išči težavo v svojem usmerniku.
Sposodi si usmernik od soseda.

Jaymz ::

Ok, nadaljujem z originalnimi n00b vprašanji (že v naprej hvala za pomoč):

Dedek je po mojem predlogu kupil http://www.mimovrste.com/artikel/135023...

Ima(va) pa naslednja vprašanja:
TV naj bi podpiral do 200mhz osveževanje ampak nama ni ratalo spremenit frekvence.
a) scart kabel vpliva na to?
b) probal je scart zamenjati za hdmi kabel ampak mu potem tv ne dela; catch?
c) sam sem se igral z nastavitvami, ampak v "video settings" nikjer nisem našel nič kar bi se mi zdelo, da lahko softwersko spremenim frekvenco osveževanja.
d) Je pri navadnih programih sploh mogoče navijati hitrost osveževanja ali je po defaultu 50mhz in lahko zadeve dviguješ samo pri HD programih, igralnih konzolah, blue-rayih ipd.?

tl;dr: dedku je model v bigbangu naložil, da je televizija vredna toliko kolikor herzov premore (se razume, da to ni čisto res in da verjetno tudi prodajalec ni želel tega ko povedat AMPAK...) in kakorkoli iz konteksta je že to vzel, se te zapovedi drži sveto IN je v pičkomatrno poslal že mene in TV...večkrat :D
...MorE BeeR...

Anney ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Jaymz ::

Vse lepo in prav, me pa še vedno zanimajo odgovori na moja vprašanja :)
...MorE BeeR...

Trocki ::

Bicri ::

Si se jaz sposodim temo. Kupujem nov TV in sicer UE55ES6100.
Zanima me kaj so bistvene razlike med ostalimi v seriji 6? So razlike samo v kameri, funkcija...ali tudi v sami sliki in medijskem predvajalniku. Ker imam gor priklopljen NAS in preko njega predvajam filme, mi je najbolj pomembno, da je predvajanje vseh HD filmov ok in seveda prdvajanje DTS zvoka (imam priklopljeno na ojacevalec preko optike). Sedaj imam LE46B650, in ne deljano vsi filmi, predvse 1080, 720 dela ok, in tudi DTS ne.

Se to, gledam z razdajle 3 m, bi bil 55" mogoce prevelik?

Hvala,
lp

Han ::

Odgovor na hitro vprašanje: neke bistvene razlike ni, je pa dobavljivost Samsunga pod velikim vprašajem.

Han je izjavil:

Odgovor na hitro vprašanje: neke bistvene razlike ni, je pa dobavljivost Samsunga pod velikim vprašajem.

Kako to mislis, zakaj?
Tam kjer bi jaz vzel, je na zalogi :)

Dvomim, da je še kakšen Samsung UE37ES5700 na zalogi pri nas.

Han je izjavil:

Dvomim, da je še kakšen Samsung UE37ES5700 na zalogi pri nas.

?? Jaz kupujam UE55ES6100.
Sem danes govoril s trgovcem, je rekel, da za to velikost kar mora biti 400 Hz :) Jaz mislim da je to bedarija, naj me kdo popravi ce se motim

bdoxx ::

kaj se splača vzet za TV iz siolovega program zvestobe? SAMSUNG LED TV 50F6400 (UE50F6400AWXXH)

Kako je pa s samo tehnologija kaj na trgu, prihja kaj novega glede slike ali umesnika, funkcij tv-jev, v bliznji prihodnosti?

roCkY je izjavil:

Najprej izloči svoj usmernik.
Če imaš kak androidnik s podatkovnim prenosom probaj TV povezat na njegov WiFi. Če dela išči težavo v svojem usmerniku.
Sposodi si usmernik od soseda.

Je možno, da ta od Telemacha router TP link zajebava?

Tega mam: http://www.mimovrste.com/artikel/247000...
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Tudi pri T-2 dobiš enak usmerjevalnik (TP-Link WR740N). Bom zvečer povezal nanj eno ES6100, ki ima naložen trenutno zadnji firmware. Sporočim rezultat...

Han je izjavil:

Tudi pri T-2 dobiš enak usmerjevalnik (TP-Link WR740N). Bom zvečer povezal nanj eno ES6100, ki ima naložen trenutno zadnji firmware. Sporočim rezultat...

Ok super :) Kako pa preverim/naložim najnovejši firmware na ES6100?
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Meni -> Podpora -> Posodobitev programske opreme. Sem ravno sinoči posodobil na verzijo 1032 in ne vem, ali me vid vara (ne vem, namreč, ali je to mogoče), toda zdi se mi, da je po posodobitvi prej viden clouding praktično neopazen. Kolikor sem gledal, mi nastavitev slike ni ponastavil, tako da si tega res ne znam pojasniti. :)

djordjevic je izjavil:

Meni -> Podpora -> Posodobitev programske opreme. Sem ravno sinoči posodobil na verzijo 1032 in ne vem, ali me vid vara (ne vem, namreč, ali je to mogoče), toda zdi se mi, da je po posodobitvi prej viden clouding praktično neopazen. Kolikor sem gledal, mi nastavitev slike ni ponastavil, tako da si tega res ne znam pojasniti. :)

To sem naredil in imel 3 možnosti posodobitve:
Preko spleta
Preko kanala
Preko USBja

Izbral sem lahko le 2.možnost preko kanala (net mi nedela, USBja z posodobitvo pa tudi nimam.
Potem je nekaj časa nalagal in nakoncu mi je posodobilo na 1028.

Zakaj ne na 1032 kot tebi? Ali lahko jaz to kje downloadam in naložim na USB ključek, da potem preko njega naložil na TV?
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Hm, ravno gledam. Za mojega je bil pravi 1032, za 6100 pa kaže 1026. :| Svojega sem posodobil kar prek spleta, ker sem butec firmware datoteko direktno prekopiral na ključek, namesto da bi jo pognal in vstavil prazen ključek, da bi gor zapisalo potrebne reči. Firmware sem našel sicer na nizozemski strani od samsunga, ti pa si ga potegni kar od tod (velja za vse tv-je od 5500-6900).

http://www.samsung.com/at/support/model...

Kaj to so sam manuals? Nevidim nikjer za downloadat :|
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

TOP ::

Za model 6100 je tudi 1032 sem lih zdej posodobu in ja tudi jaz opažam da je manj vidno oziroma skoraj nič.

miraldi je izjavil:

Kaj to so sam manuals? Nevidim nikjer za downloadat :|

Klikni firmware na levi. ;)

TOP je izjavil:

Za model 6100 je tudi 1032 sem lih zdej posodobu in ja tudi jaz opažam da je manj vidno oziroma skoraj nič.

Faking neverjetno. Edino, kar me je malo žulilo glede te televizije, je zdaj (očitno) praktično odpravljeno. I rejoice! :D

Zgodovina sprememb…

Tukaj imaš firmware za ES6100...

Tnx. Sem posodobil na verzijo 1032 in res sploh ne vidim več tistih svetlih oblačkov po ekranu tako, da TOP. Edino net pa še vedno noče delat ;(

Han, če se ti bo dalo res probaj povezati TV na router, ker imaš ravno isti TV in router :)
Pa mi sporoči, če ti je uspelo.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miraldi ()

SunCell ::

Iščem TV, ki bo visel na prazni knauf steni, gledalo se ga bo s slabih treh metrov. Iščem "smart tv", ki je tudi uporaben, ne da je pameten samo na papirju (sedaj imam izkušnjo s 2 leti starim lcd sony-jem, kjer je uporaben le skype). Podpora razširjenim video/audio formatom/kodekom zaželjena (x264,dts). 3D funkcije mi v tem trenutku niso pomembne. Ker gre za kompenzacijo, tudi budget ni zelo omejen, vse tja do okoli 1200€. Premišljeval sem o diagonali 55", vendar še nisem prepričan, če res tv ne mora biti "prevelik". Bi bilo pametneje vzeti 47"?
Dosedaj sem gledal le led lcd modele, moram pa si razliko s plazmami ogledati še v živo. Med drugim sem gledal tudi Philips z Ambilightom ter njihovim SmartTV-jev. Na papirju zgleda stvar zmogljiva, ma kdo tudi v praksi izkušnje z uporabnostjo funkcij (npr snemanje, aplikacije, itd.)? Kako se obnese ambilight?

@miraldi: TV se je povezal z usmerjevalnikom brez vsake najmanjše težave. Router je v4, naložen je firmware 3.12.11 Build 120320 Rel.51047n.

Anney ::

@SunCell

Pomagam ti lahko glede ambilighta, ostalih smart zadev pa na TV ne uporabljam.(potrata časa)
Sam sem zelo navdušen nad njem, in naslednji tv bo enak, osebno mi zelo ugaja, še posebej pri gledanju filmov saj ustvari lep ambient in še oči manj trpijo. Ko se enkrat navadiš nanj, je brez njega težko gledati TV, zgleda čisto pusto.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Han je izjavil:

@miraldi: TV se je povezal z usmerjevalnikom brez vsake najmanjše težave. Router je v4, naložen je firmware 3.12.11 Build 120320 Rel.51047n.

Hmm. Zakaj mam potem jaz take probleme z tem? Imam isto Firmware 3.12.11 Build 120320 Rel.51047n sem preveril.
Zmeraj nakoncu ko se bi moral tv povezati mi prekine(tako kot je na videu) ;(
Res nerazumem v čem je fora..

i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Zgodovina sprememb…

A moram kaj v nastavitvah spremeniti? A je kaj takega, da bi bilo krivo za prekinitev?
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Kako imaš nastavljen Wireless na routerju?

Tkole mam:

i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Jaz imam Mode za vse standarde (B,G,N), Channel Width = Auto.

Invictus ::

WPA security nastavi na nekaj konkretnega, ne pa Automatic.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Han je izjavil:

Jaz imam Mode za vse standarde (B,G,N), Channel Width = Auto.

Sem spremenil na 11bgn mixed Chanell width Auto.

Invictus je izjavil:

WPA security nastavi na nekaj konkretnega, ne pa Automatic.

Sem spremenil. A je tako vredu? A je ta zadnja možnost katera naj bi bila Recommended sploh najboljša?

Zdj mam tko

Zdj mam tko

i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Zgodovina sprememb…

WPA2 (Personal) je v redu. Jaz sem sicer pustil kar na Automatic in nastavil le geslo.

RobbyRS ::

Opažam, da vas je kar nekaj z Samsung LCDji. Včeraj je bratranec dobil Samsung UE46ES5700 in ni(sva) znala spremeniti vrsti red programov (channel list). Res je, da se nisem ravno poglabljal.

Zanima me, če lahko kakšen izmed vas strese iz rokava?

Tnx.....

V tej temi boš našel odgovor glede vrstnega reda programov.

--MiRaLdInJo ::

miraldi je izjavil:

A moram kaj v nastavitvah spremeniti? A je kaj takega, da bi bilo krivo za prekinitev?

Pa ima es610 sploh sprejemnik za brezžično povezavo?! Al morš kupt posebej?

Valjda, da ima.

medenko ::

In kaj je fora tega firware-a?

Firmware je program oziroma operacijski sistem naprave. Novejša verzija ponavadi odpravi določene težave in včasih tudi doda kakšno novo funkcijo.

@miraldi: Ti je uspelo povezat TV z usmerjevalnikom in internetom? Če ne, imaš verjetno problem z IP naslovi, zato preveri DHCP (DHCP Server je dobro imeti vklopljen - Enable, drugače moraš v TV ročno vpisat IP naslov).

Han je izjavil:

Firmware je program oziroma operacijski sistem naprave. Novejša verzija ponavadi odpravi določene težave in včasih tudi doda kakšno novo funkcijo.

@miraldi: Ti je uspelo povezat TV z usmerjevalnikom in internetom? Če ne, imaš verjetno problem z IP naslovi, zato preveri DHCP (DHCP Server je dobro imeti vklopljen - Enable, drugače moraš v TV ročno vpisat IP naslov).

Ni mi uspelo :8). Kje piše Ip od routerja? Kle je polno nekih cifer v vsaki vrsti? A to Wireless/ MAC adress? Pod WAN pa piše IP adres verjetno je to pravi.

DHCP Server imam že vklopljen tako kot kaže na temi linku(je to IP katerega vpišem v TV?):

http://screenshots.portforward.com/TP-L...
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Zgodovina sprememb…

Če imaš vklopljen DHCP, router sam dodeli napravi IP naslov. V TV lahko sicer vseeno vneseš IP med 192.168.1.100 in 192.168.1.199 (pač eno številko, ki je ne uporablja nobena druga naprava), npr. 192.168.1.150.

Kakorkoli, vse skupaj je zelo nenavadno. Si poskusil TV povezat tudi z mrežnim kablom?

Jaz bi si za test sposodil drug usmerjevalnik. Sploh ni nujno, da je kamorkoli povezan, le Wi-Fi mora imeti aktiven...

medenko ::

evo sem nadgradil ES6100, boljša slika mi deluje, hvala :D

Han je izjavil:

Če imaš vklopljen DHCP, router sam dodeli napravi IP naslov. V TV lahko sicer vseeno vneseš IP med 192.168.1.100 in 192.168.1.199 (pač eno številko, ki je ne uporablja nobena druga naprava), npr. 192.168.1.150.

Kakorkoli, vse skupaj je zelo nenavadno. Si poskusil TV povezat tudi z mrežnim kablom?

Jaz bi si za test sposodil drug usmerjevalnik. Sploh ni nujno, da je kamorkoli povezan, le Wi-Fi mora imeti aktiven...

Imam vklopljen DHCP. Ma čudno je vse skupaj. A je kriva razdalja med routerjem in tvjem? Sam to nebi smelo vplivati nato, da se sploh ne povežeta med sabo. Pc in router sta v eni sobi, potem je 3m dolg hodnik in desno so vrata za v dnevno sobo v kateri je tv.

Tv sem prinesel v sobo kjer je PC in ga povezal z mrežnim kablom in je zaznal internetno povezavo. Vendar kaj dosti nisem mogel, ker pač nimam v sobi kabla za anteno.

Tudi router sem prinesel v dnevno sobo k TVju in ga vklopil v ele. vtičnico. Tv je normalno kakor zmeri do sedaj zaznal router se povezoval nanj in na koncu spet prekinilo povezavo :8)

Sploh nevem kaj naj še naredim. Nevem kje naj dobim drug router, da sprobam. V BB in podobnih trgovinah mi pa itak nebodo vrnili denarja, če jim naslednji dan prinesem router nazaj(v primeru, da še vedno nebi deloval wifi).

Ful me jezi, da nemorem povezati Tvja na wifi.

Kaj naj serviserja pokličem? Vprašanje za kok me bo EUR obral..
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Zgodovina sprememb…

««
5 / 223
»»