Forum » Pomoč in nasveti » Mreza WinXP - WinXP
Mreza WinXP - WinXP
Matty ::
Zanima me nekaj glede mreze. Dva racunalnika, dve mrezni, vmes UTP kabel (direktna povezava).
Kaj bi bilo potrebno narediti, da povezava dela? (drugace so na mreznih kabel modemi, instalirani protokoli IPX in TCP/IP). Nastimam IPje, Subnet mask na obeh racunalnikih, pa... Khm... Na ikonici mreza napise cable not connected (probal z dvema kabloma). Kar je zelo cudno, saj sem potem drugi konec prikljucil na kabel modem in je delal net normalno (to je ratalo na obeh racunalnikih).
Kaj sva pozabila oz. kaj bi morala se instalirati (oz. ali bi to sploh moralo delati)?
Hvala za pomoc...
Kaj bi bilo potrebno narediti, da povezava dela? (drugace so na mreznih kabel modemi, instalirani protokoli IPX in TCP/IP). Nastimam IPje, Subnet mask na obeh racunalnikih, pa... Khm... Na ikonici mreza napise cable not connected (probal z dvema kabloma). Kar je zelo cudno, saj sem potem drugi konec prikljucil na kabel modem in je delal net normalno (to je ratalo na obeh racunalnikih).
Kaj sva pozabila oz. kaj bi morala se instalirati (oz. ali bi to sploh moralo delati)?
Hvala za pomoc...
OK, mozno da je to to... Ker midva sva uporabila kabel, s katerim je povezan kabel modem in racunalnik...
OK hvala... cudno mi je blo samo to, ker na LANu preko HUBa je vse delalo OK...
Gremo v trgovino po kabel...
Gremo v trgovino po kabel...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matty ()
OrlyTM ::
ja itak ... prek huba pa rabis navaden kabel, ane ... ker hub sam zna paketke prov posiljat :)
lp
OrlyTM
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Crossover Linux - WinXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1003 (904) | jeso |
» | Vezava 2 računalnikov - winXP + ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1371 (1186) | _HAL_ |
» | Mreža v WinXPOddelek: Omrežja in internet | 916 (815) | MI_KO |
» | lan med winXP in win95sloOddelek: Pomoč in nasveti | 682 (643) | alien-w |
» | mrežna-problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1679 (1407) | Jinxy |