» »

diplomska listina vs potrdilo o končanem študiju

diplomska listina vs potrdilo o končanem študiju

jamiroq ::

zanima me, če je bil kdo v podobni situaciji: konec junija sem diplomiral, po opravljenem zagovoru sem dobil papir, ki to potrjuje in velja namesto diplome do njene izdaje (tako piše na njem). ta papir je žigosan, podpisan in, vsaj kar se mene tiče, uraden. novo izobrazbo sem želel vpisati v delovno knjižico, v upravni enoti pa me ženska hladno zavrne, češ da moram imeti originalno diplomsko listino, ki jo pa dobim enkrat septembra (ko bodo pač uradne podelitve). to obrazloži s tem, da so ji tako ukazali in da ona ni nič kriva, natančneje pa ni hotela/ni znala povedati. na ministrstvo za javno upravo sem poslal mail, vendar jim je zgleda odveč odgovoriti.

Pšenični ::

Jaz sem diplomiral februarja letos in vpis v delovno knižico opravil čez dva dni tako da to nebi smel biti problem.Mislim vpis z listino ki je uradni dokument in to ponavljam res nebi bi smel biti problem.Zadevo moraš res preveriti oziroma zahtevaj šefa oziroma nadrejenega delavke, ki ti je to povedala.Seveda to opravi brez nepotrebne jeze ,saj veš vsi smo samo ljudje in včasih navodila nadrejenega ne razumemo v celoti.

Ted ::

Ženska nima pojma, zahtevaj pogovor z nadrejenim.
Mah...

Kebab ::

Katera upravno enota pa je to bila? Sam sem diplomiral nedolgo nazaj in sem vpisal izobrazbo tudi na podlagi potrdila iz šole, podelitev imam oktobra. Tako da ženska 100% nima prav.

ivanuscha ::

Jp, jst isto, brez problema so mi vpisal v delovno knjižico z potrdilom. Ženska definitivno nima pojma... fire her lazy ass >:D

jamiroq ::

bilo je na ue piran.
bom probal še enkrat in se pogovoriti z nadrejenim, če ne bo šlo... sumim pa, da bo treba podrezat kam višje v ministrstvo, da se bo kaj premaknilo :P.

Ted ::

A ni bilo na UE Piran nekih ful afer? Ko se je na Tarči Virant raz*****il:D .
Mah...

aljazh ::

gregor.virant [AT] gov.si

Se splača poslati mail, saj Virant večino pošte prebere sam, sploh pa je zelo alergičen na nepravilnosti in neprijaznost državnih uradnikov. Sploh pa če gre za Piransko UE >:D

jamiroq ::

> Se splača poslati mail, saj Virant večino pošte prebere sam, sploh pa je zelo alergičen na nepravilnosti in neprijaznost državnih uradnikov. Sploh pa če gre za Piransko UE >:D

hehe, sem razmišljal, da bi mu poslal mail. bom pa vseeno jutri klical splošne informacije (oz. pomoč strankam) na ue, da vidimo kaj bo šjora rekla. če ne bo znala razložiti oz. če se bo izmikala z nebulozami ala "so nam tako ukazali" bo virant dobil mail :).

še ena stvar: mora imeti to potrdilo o končanem šolanju kakšno številko? maturitetno spričevalo jo namreč ima (v delovni knjižici piše "maturitetno spričevalo št. xx, v piranu dne aa. bb. cccc").

@ted: tole je bilo.

Apple ::

Pri meni in moji ženi je bilo enako: oba sva morala predložiti originalno listino, da so nama sploh hoteli vpisati izobzarzbo v knjižico... Bilo je pa na UE Ljubljana Center.
LP, Apple

krho ::

V Kranju je isto.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

STASI ::

Mislim da je res 2 leti nazaj, ko sem sam odšel po knjižico. Predložil sem samo list, kakršnega si predložil ti, in je bila stvar zaključena. Orginala glede na izkušnje ne boš videl še nekaj mesecev.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

kekz ::

A je to pomembno?
Jaz sem diplomiral pred več kot desetletjem, pa še zdaj nimam vpisano. :P

gzibret ::

Verjetno zaradi znanih afer s ponarejenimi diplomami sedaj bolj komplicirajo. Brat je imel isti problem. Rabil je originalno diplomo, torej tisto s trdimi platnicami. Meni (diplomiral pred 5 leti) niso delali nikakršnih problemov.
Vse je za neki dobr!

Yohan del Sud ::

Brez problema vpisal mesec nazaj samo s potrdilom na UE Lj-Vič.

Izgleda, da ni poenoteno. Sram jih bilo.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

mitja_i ::

Meni je pred 1 mesecem na UE Ljubljana Center tudi zatežila, ampak je rekla, da če mi bo zaposlovalec težil, da naj pridem še enkrat pa bodo vpisali. Kr neki. Na srečo mi niso v službi nič težili. Mi je citirala zakon, ki zahteva le originalno diplomo. Izgleda da je čisto odvisno na katerega uslužbenca naletiš. Je pa res, da je potrdilo o diplomi enakovredno diplomi. To piše na samem potrdilu.

Alec999 ::

Mesec nazaj v Ljubljani -UE Šiška nisem imel problemov. Je pa tako da lahko od šole zahtevaš že pred podelitvijo original ... samo pol s tem skipneš slavnostno podelitev.
Probaj vpisat, na kakšni drugi UE. Jst sem naprimer delavsko knizco naredu v UE Moste, dodatno sem pa sedaj vpisal v UE Šiška.

grikos ::

Tukaj se pod 7. točko skriva tvoj odgovor:

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podr...



7. Ali mi lahko upravna enota vpiše izobrazbo v delovno knjižico na podlagi potrdila o diplomiranju, ki mi ga je izdala fakulteta?



V skladu s 13. členom veljavnega Pravilnika o delovni knjižici (Uradni list RS, št. 28/1990, 31/1991-I, 47/1992, 14/1995 in 57/1998) podatke o izobraževanju, strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju vpisuje v delovno knjižico upravna enota na podlagi javnih listin, ki so naštete v pravilniku.



Čeprav omenjeni pravilnik ne omenja potrdila o diplomi, ki še ni izdana, oziroma potrdila o pridobitvi magisterija, menimo, da se to lahko vpiše v delovno knjižico, vendar samo v času do izdaje diplome oziroma magisterija (takšno potrdilo namreč velja samo do izdaje diplome oziroma magisterija).



Lahko pa greš na katerokoli upravno enoto v SLO vpisat, če sov tvoji bližini tako "trdi".[:)]

kekz ::

Moje vprašanje ste spregledali?

Zakaj sploh vpisati diplomo v knjižico?
Itak to ne velja dosti. (Državni) delodajalec zadnje čase ni zaupljiv niti, če na lastne oči vidi diplomo in gredo zadevo preverjati do izdajatelja.

Jaz je nimam namena vpisovati, ker res ne vidim razloga. Zadnjih 15 let se razlog še ni prikazal, razen, da me je enkrat opomnila tajnica, da tega še nimam urejenega.

Trdi ::

Odgovor na tvoje vprašanje bi lahko bil "Zakaj pa ne vpisati?"
Trdota d.o.o.

jamiroq ::

kar se mene tiče sem pač mislil, da je to potrebno narediti.

sem pa danes dobil odgovor z ministrstva za javno upravo, kjer piše, da so v ue naredili (nenamerno) napako, saj naj ne bi bili seznanjeni s spremembo stališča ministrstva da se lahko v delovno knjižico vpisuje izobrazba tudi na podlagi potrdila o diplomiranju (torej s tistim zadnjim stavkom z e-uprave, ki ga je grikos prilepil).

Matev ::

mogoce je potekal pogovor takole:

on: jaz bi vpisal ampak nimam diplome, imam tuki nek papir, ne vem kaj je, a mi lahko zrihtate, a ste tako dobra, prosim
ONA: ja to pa ne bo šlo, ce nimate pravega dokumenta
on: oh joj, pravega dokumenta ne bom dobil še nekaj casa imam nekaj ampak niti sam ne vem kaj
ONA: ja brez pravega pa ne bo šlo, oprostite


....

treba je it pa reci: tuki je diploma pa vpište v knjižico

misliš da uslužbenka loci med diplomo in potrdilom o opravljeni diplomi

Apple ::

Hmm, mislim, da bi morala :)

Diploma je le natisnjena na poseben papir (tudi format je A3, no vsaj na UNI-LJ) in ne en A4 list z žigom :), kot je potrdilo o diplomiranju...
LP, Apple

Matev ::

jaz sem povsod nesel tist papir in sem pač rekel da je to diploma (nisem kompliciral in govoril da nimam in da ne vem)
pa nikjer nisem imel problemov

tajnice pa itak nimajo pojma kaj je kaj

Double_J ::

Pa saj ta stvar ni obvezna? Sej dobiš prej list, ter tudi na cobiss seznamu diplomirancev si avtomatično.

12. IZDAJA DIPLOMSKE LISTINE
12.1. s predložitvijo prvotne diplome 89,10
12.2. brez predložitve prvotne diplome 117,45

A to se hecajo, ne pačam niti v sanjah 120€.
Dve šivanki...

imagodei ::

V čem je smisel odgovarjati na 3 leta staro temo?

Upajmo, da je OP že zrihtal, kar je rabil.
- Hoc est qui sumus -

Double_J ::

Ker me zanima če to kdajkoli rabiš... ali ne rabiš nikoli v lajfu.
Dve šivanki...

cebelar123 ::

Meni so vpisali brez problema samo s to listino. Prav tako je bil delodajalec zadovoljen samo s to listino.

Tody ::

Sploh zdaj ko so ukinili delovne knjižice :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo štipendije

Oddelek: Loža
277782 (4771) 111111111111
»

Delovna knjižica

Oddelek: Loža
163561 (2814) Cowboy6
»

Izpisek dosedanje delovne dobe

Oddelek: Loža
2435358 (30251) St235
»

Delodajalec: nekorekten odnos

Oddelek: Loža
202581 (1523) IceIceBaby

Več podobnih tem