» »

Problem

Problem

««
13 / 18
»»

Okapi ::

Če dva obtičita, potem če ju gledaš, ne moreš reči, da onadva bi odšla po dveh dneh, razen če nisi ti modrook. Ne bi odšla, obtičala sta!
Če dva vidita tebe tretjega, bosta šla tretji dan, in ti z njima. Drugi dan ne bosta v nobenem primeru šla, in sicer bodisi zato, ker sta obtičala, če ti nisi moder (in sta torej smo dva modra, premalo za sklep o barvi), ali pa zato, ker oba vidita tebe tretjega in vesta, da je čas za odhod tretji dan.

O.

Thomas ::

ker oba vidita tebe tretjega

Oba vidita tebe drugega modrega. Ker sebe noben ne vidi.

In si rečeta - lej dva obtičala plavčka!

Noben ne ve, če morda spada zraven para "modrijanov", ki ju vidi.

Ne moreš vedeti, sta to dva uboga obtičala modrooka hudiča, ti pa zelenooki angel ki ju gleda - ali pa si tatretji prekleti modroki, ki ne ve, da spada k njima.

In bo z njima obtičal do prihoda guruja - plus kakšen dan.

Ja?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

Oba vidita tebe drugega modrega. Ker sebe noben ne vidi
.Ja, in vsi trije čakate tretji dan, da vidite, če greste dol. V tem primeru vsi veste, da drugi dan ne gre noben dol. Bistveno je, ali hoče kdo iti dol tretji dan. Če hoče, super, trije modri so se našli in prepoznali. Če ne, potem niste trije modri in sta dva obtičala, tretji pa lahko upa, da je rjav.

O.

A tretji dan boš šel kar dol?

Tudi če kot zelenooki gledaš dva nasedla modrookca boš šel dol?

_Dormage_ ::

Okapi je izjavil:

Oba vidita tebe drugega modrega. Ker sebe noben ne vidi
.Ja, in vsi trije čakate tretji dan, da vidite, če greste dol.
O.

To lahko sklepaš samo z gurujem.

Tudi če kot zelenooki gledaš dva nasedla modrookca boš šel dol?
Če si zelen, potem onadva ne gresta dol.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Če si zelen, potem onadva ne gresta dol.

Če si modrook pa gresta?

ziga7 ::

Ok. Na hitro preletel temo.
Modri grejo čez 99 dni, rjavi čez 100, guru zadnji.

Ja, guru je key. Brez nje nimajo pojma kakšne barve oči imajo.

Nekdo je rekel, se-mi-zdi, da ko grejo modri, mora guru spet nekaj zinit. Nope, ni treba.

Dej ti dobr preber originalno nalogo, pa potem govor "Nope, ni treba". Pa "Guru gre zadnji".

Un Okapi je pa obnemel, zdej ko je v kotu. Se bo delal, kako "se mu ni več ljubilo odgovarjati na očitno" ali nekaj v tem smislu.

Mu še kdo verjame?

Malajlo ::

A tkole? (napake ne najdem...)
situacija 4M +1R
Modri vidijo 3M in 1R.
A vidi 3M in 1R.
(E nepomemben) vidi 4M.
A sklepa - ok, tisti trije (BCD) modri so lahko vsi, jaz sem drugi rjav (3M+2R). Če bi B videl dva modra, lahko sklepa, da je rjav (2M+3R) ali pa moder(3M+2R). Rjav z mojega stališča ne more biti, ker sta lahko največ 2R. Če pa vidi 3M, je na istem kot jaz. Torej B ziher vidi 3M. Če je B M, potem sem A lahko samo M. Vsi M gremo v prvi rundi domov, R pa prime guruja pod roko in gresta drugo noč. Guru je bil pa tiho.

technolog ::

ziga7 je izjavil:

Ok. Na hitro preletel temo.
Modri grejo čez 99 dni, rjavi čez 100, guru zadnji.

Ja, guru je key. Brez nje nimajo pojma kakšne barve oči imajo.

Nekdo je rekel, se-mi-zdi, da ko grejo modri, mora guru spet nekaj zinit. Nope, ni treba.

Jao. Rešitev naloge je, da gredo vsi modri z otoka sto dni po gurujemvem oznailu, da je vsaj en moder. Ostali obtičijo.

In ne, ni pomembno samo, da guru nekaj reče, pomembno je tudi kaj reče. Če reče "Banzaiii", je za pojme naloge, enako kot da ne bi rekel nič.

Meni je zanimivo, kako se je Okapi umiril. Zdej ne reče ne bev, ne mev. Ne mislite, da je zaspal, ker je po drugih temah še smetil!

Zdej nej pride do izraza njegova "intelektualna integriteta", ki je je imel polna usta.

Ja, po moje si ga prepričal.

Ne verjamem. Čist iznova in na frišno bo začel smetit, ob prvi priliki.

Ni "tko pozitiven", kot mu eni dajete credit.

Meni je zanimivo, kako se je Okapi umiril.
Thomas, da si ne boš kaj naredu. Okapi je zadnji post tu napisal on štirih zjutraj, potem je šel pa spat. Če ti cel dan in celo noč dežuraš za računalnikom, pa ne morem pomagati. Ob šestih zjutraj si nekaj vprašal in ob devetih si že drencljal, zakaj ne odgovorim.

Ne mislite, da je zaspal, ker je po drugih temah še smetil!
In za povrhu še debelo laže.

In da nadaljujem.
Ne moreš vedeti, sta to dva uboga obtičala modrooka hudiča, ti pa zelenooki angel ki ju gleda - ali pa si tatretji prekleti modroki, ki ne ve, da spada k njima.
Če vsi veste, da so modri na otoku (enako, kot če bi vam to povedal guru), potem lahko.

Operiraš vedno samo z barvami, za katere s sklepanjem veš, da vsi vedo, da so na otoku. Ko vsi vedo, da so modri na otoku, to pomeni, da so najmanj trije modri na otoku. Samo dva ne moreta biti, ker potem ne bi vsi vedeli, da so modri na otoku. Lahko jih je pa več. In potem pač pogledaš, koliko drugih je še. Če vidiš samo dva modra in en kup zelenih in rjavih, potem veš, da si edinole ti lahko moder, za druga dva modra pa velja enako.

Edino dopolnilo je, da to pravzaprav vsi trije izveste že takoj prvi dan in greste lahko takoj dol. Če so modri štirje ali več, je pa treba začeti šteti dneve, da se vsi modri prepoznajo.

O.

Told you, techmolog. He has no clue. Ne verjamem, da se pretvarja. No clue!

P.S. O časih pa laže. V Treh sobah je bil še buden ob enih. Tle je takrat že spal. LOL!

. Okapi je zadnji post tu napisal on štirih zjutraj, potem je šel pa spat.

Hehe, 4 minute čez polnoči. Ne ob štirih zjutraj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

pravzaprav vsi trije izveste že takoj prvi dan in greste lahko takoj dol.

Total potrapal? Kar prvi dan nekako vemo, da smo modri?

He has no clue. Ne verjamem, da se pretvarja. No clue!
Namesto da se repenčiš, raje povej, kje sem se zmotil.

Kar prvi dan nekako vemo, da smo modri?
Natanko tako.

Z opazovanjem in logičnim sklepanjem je mogoče ugotoviti, katero barvo (ali ketere barve) lahko vsi na otoku vidijo. Z logičnim sklepanjem je tudi mogoče ugotoviti, koliko mora biti najmanj pripadnikov posamezne barve na otoku, da vsak otočan zanesljivo vidi vsaj enega, in ve, da vsi vidijo vsaj enega.

Če torej veš, da vsi vedo, da je na otoku modra barva, potem tudi vsi vedo, da morajo biti na otoku najmanj trije modri (zadeve nisem čisto v vse podrobnosti razdelal, morda je številka odvisna od celotnega števila otočanov in števila barv, ki jih vidiš).

Če torej veš, da vsi vedo, da je na otoku modra, in vidiš samo dva modra, potem veš, da si ti tisti tretji moder. Elementarno.;)

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

V bistvu je tako, da ko ugotoviš, da vsi na otoku vedo za modro barvo, je to tako, kot bi guru rekel vidim najmanj tri modre.

Še več, odlični logiki lahko glede na število vseh otočanov in število različnih barv, ki jih vidijo, sklepajo, koliko najmanj pripadnikov posamezne barve zanesljivi vidi vsak otočan. Recimo v izvirni nalogi s 100 modrimi in 100 rjavimi bi lahko z logičnim sklepanjem ugotovili (številke sem si izmislil, ker se mi ne ljubi računat), da vsak vidi najmanj 97 rjavih in 97 modrih. In to informacijo nato upoštevajo, kot bi jo povedal guru, ter si skrajšajo štetje dni. Kot popolni logiki seveda najdejo najmanjši skupni imenovalec za štetje dni, da čimprej pridejo z otoka.

O.

Če torej veš, da vsi vedo, da je na otoku modra, in vidiš samo dva modra, potem veš, da si ti tisti tretji moder. Elementarno.

Kako pa veš, da nista samo tista dva modra, ti pa rjav?

Thomas je izjavil:

Dej ti dobr preber originalno nalogo, pa potem govor "Nope, ni treba". Pa "Guru gre zadnji".

Da rjavi ugotovijo da so rjavi ne rabijo nobene nobenega novega oznanila. Guru otoka ne zapusti.

technolog je izjavil:

Jao. Rešitev naloge je, da gredo vsi modri z otoka sto dni po gurujemvem oznailu, da je vsaj en moder. Ostali obtičijo.

Modri grejo 99 dni po gurujevem oznanilu. Oznanilo je ob 12:00, ladja gre ob 00:00:00 torej morajo bit ob 23:59:59 že vkrcani. Obtiči edino guru, ker ne more ugotoviti barve svojih oči. Ve da nima ne modrih ne rjavih.

technolog je izjavil:

In ne, ni pomembno samo, da guru nekaj reče, pomembno je tudi kaj reče. Če reče "Banzaiii", je za pojme naloge, enako kot da ne bi rekel nič.

Tole najbrž ni zame(?)

Zdej smetiš še ti, ziga7. Nehej. Je Okapi čez glavo.

Kako pa veš, da nista samo tista dva modra, ti pa rjav?
Saj sem ti že odgovoril. Ker veš, da so modri najmanj trije. Ker če bi bila samo dva modra, potem ne bi mogel vedeti, da vsi vedo za modro barvo, in bi vnaprej vedel, da si brez guruja v riti.

Z opazovanjem in logičnim sklepanjem ugotavljaš, katero barvo zanesljivo vidijo vsi, in vsi vedo, da jo vsi vidijo. Če ugotoviš, da je sestava otočanov takšna, da takšna barva (ali več barv) obstaja, veš, da ne potrebuješ guruja. Ker veš tudi, katero je tisti minimalno število pripadnikov ene barve, da si do tega sklepa o barvi lahko prišel (in veš, da to minimalno število poznajo tudi vsi drugi logiki na otoku), je to enaka informacija, kot da bi guru oznanil - vidim najmanj x pripadnikov barve A (in mogoče še najmanj y pripadnikov barve B, najmanj z pripadnikov barve C ... pač odvisno, kakšna je sestava otočanov).

Z logičnim sklepanjem se lahko dokoplješ do boljše informacije, kot jo da guru, in si na osnovi tega skrajšaš bivanje na otoku.

O.

HeMan ::

Okapi ne razumem tvojega preskoka iz 2 na 3 modrooke. Torej če sta 2 modrooka praviš, da ne moreta ugotoviti svoje barve oči, torej sta oba tam še 3. dan in ostaneta za vedno. Če pa imaš 3 modrooke pa vsi vejo 3. dan da so modri in grejo domov?

Postavi se sedaj prvoosebno v enega od teh 3 modrookov. Vidiš 2 modrooka, sam pa si lahko katerakoli barva. Torej na 3. dan vidiš še vedno 2 modrooka na otoku. Kaj lahko iz tega sklepaš? Oz kako lahko iz tega sklepaš, da si modrook? Če pa bi oba modrooka ostala 3. dan na otoku tudi če si ti zelen ali bilo kera barva? Logika tukaj ne štima čisto.

Okapi ne razumem tvojega preskoka iz 2 na 3 modrooke. Torej če sta 2 modrooka praviš, da ne moreta ugotoviti svoje barve oči, torej sta oba tam še 3. dan in ostaneta za vedno. Če pa imaš 3 modrooke pa vsi vejo 3. dan da so modri in grejo domov?
Če sta na otoku samo dva iste barve, potem ne moreš biti prepričan, da vsi vedo, da obstaja modra barva na otoku. To je ključen podatek. Potem pač z modro barvo ne operiraš in veš, da si brez guruja obtičal na otoku.

Če pa s sklepanjem ugotoviš, da za modro barvo vedo vsi na otoku, potem veš, da morajo biti najmanj trije modri na otoku. In če vidiš samo dva, potem veš, da si ti nujno tisti tretji. Če vidiš tri, pa ne veš, ali si ti morda četrti, in potem moraš počakati en dan, da vidiš, a grejo tisti trije dol.

O.

Lonsarg ::

Okapi je izjavil:

Če pa s sklepanjem ugotoviš, da za modro barvo vedo vsi na otoku, potem veš, da morajo biti najmanj trije modri na otoku. In če vidiš samo dva, potem veš, da si ti nujno tisti tretji. Če vidiš tri, pa ne veš, ali si ti morda četrti, in potem moraš počakati en dan, da vidiš, a grejo tisti trije dol.

O.

V napačno smer gre tvoj sklep. Najprej moraš vedit, da so najmanj trije na otoku da sklepaš, da za modro vsi vejo, ne obratno kakor si ti napisal.

Zdaj pa odgovori z pravilno obrnjenem sklepom na HeManov post.

Thomas je izjavil:

Zdej smetiš še ti, ziga7. Nehej. Je Okapi čez glavo.

Ne vem kaj pravi Okapi, nisem bral njegovih postov. Kaj od tega je smet:
modri grejo 99-ti dan po oznanilu
rjavi 100-ti dan
guru ostane

Najprej moraš vedit, da so najmanj trije na otoku da sklepaš, da za modro vsi vejo, ne obratno kakor si ti napisal.
Ja, malo sem zgleda pretiraval;) Videti jih moraš več, kot je tisti minimalno število, potrebno za določeno barvo. Se pravi ne more nihče kar prvi dan dol, vse drugo pa menda velja.

O.

@ziga7

rjavi 100-ti dan

Rjavi gredo 100 dan po "rjavem oznanilu". Ne po modrem oznanilu. Ker ne vedo, da so samo modri in rjavi na otoku.

Jasno?

Okapi je izjavil:

Če sta na otoku samo dva iste barve, potem ne moreš biti prepričan, da vsi vedo, da obstaja modra barva na otoku. To je ključen podatek. Potem pač z modro barvo ne operiraš in veš, da si brez guruja obtičal na otoku.

Spet te ne razumem. Preberi pozorno naslednje:
- na otoku so 3 osebe, ti si ena od njih
- ti vidiš 2 modrooka, za svoje oči ne veš
- katere barve oči imaš?

Reši ta problem z logiko in dokazal si svoje.

Ne veš. Če vidiš samo dva moodroka, potem si brez guruja obtičal na otoku. Videti jih moraš več, da lahko s sklepanjem ugotoviš, da vsi vedo, da je na otoku modra barva.

O.

Okapi je izjavil:

Ne veš. Če vidiš samo dva moodroka, potem si brez guruja obtičal na otoku. Videti jih moraš več, da lahko s sklepanjem ugotoviš, da vsi vedo, da je na otoku modra barva.

O.

Ok razumem. Nova naloga:
- na otoku so 4 osebe, ti si ena od njih
- ti vidiš 3 modrooka, za svoje oči ne veš
- katere barve oči imaš?

Okapi je izjavil:

O.

Aja pa še to. Če ti vidiš 2 modrooka, potem 100% veš, da vsi vidijo vsaj enega modrookega. Torej tvoj pogoj ne štima povsem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: HeMan ()

Če ti vidiš 2 modrooka, potem 100% veš, da vsi vidijo vsaj enega modrookega.
Ja, samo ne moreš biti prepričan, da to vsi vedo. Tisti modrooki, ki vidi samo enega, svoje barve pa ne pozna, mora dopuščati možnost, da tisti ne vidi nobenega modrega.

Treba je samo ugotoviti, koliko modrih moraš najmanj videti, da so lahko vsi prepričani, da vsi vedo za modro barvo.

O.

A bi bilo 100 dovolj?

Odgovori na HeMan-ovo nalogom pol se bomo naprej pogovarjal.

Ok razumem. Nova naloga:
- na otoku so 4 osebe, ti si ena od njih
- ti vidiš 3 modrooka, za svoje oči ne veš
- katere barve oči imaš?

- na otoku je 100 oseb, ti si ena od njih
- ti vidiš 99 modrookih, za svoje oči ne veš
- katere barve oči imaš?

Okapi je izjavil:

Če ti vidiš 2 modrooka, potem 100% veš, da vsi vidijo vsaj enega modrookega.
Ja, samo ne moreš biti prepričan, da to vsi vedo. Tisti modrooki, ki vidi samo enega, svoje barve pa ne pozna, mora dopuščati možnost, da tisti ne vidi nobenega modrega.

Treba je samo ugotoviti, koliko modrih moraš najmanj videti, da so lahko vsi prepričani, da vsi vedo za modro barvo.

O.

Ja saj. Če so so 3je na otoku in ti vidiš 2 modrooka, si lahko 100% da vsi vidijo modro barvo. A ni to tvoj pogoj? Če ni, napiši točen pogoj, da se naloga reši brez guruja. Ali še lažje, reši zadnjo nalogo, ki sem jo napisal. Če se ne da, bova šla eno višje in hitro se bo našel minimum, ki ga potrebuješ.

Thomas je izjavil:

@ziga7

rjavi 100-ti dan

Rjavi gredo 100 dan po "rjavem oznanilu". Ne po modrem oznanilu. Ker ne vedo, da so samo modri in rjavi na otoku.

Jasno?

Rjavi spakirajo kufre en dan po odhodu modrih. Ne rabijo nič več pridig.
Trdiš, da so rjavi v situaciji kot so bili pred gurujevim oznanilom rjavi+modri skupaj?

Nisem bral rešitev, ne vem, če se kdo sploh ukvarja z rjavimi. Je kje kakšen link do rešitve oz. kje utemeljeno, da rjavi ne zapustijo otoka (za modrimi seveda)? Me zanima kako je utemeljeno.

ziga, prosim preber nalogo iz originalnega posta ali se vrni v svojo luknjo v zemlji od koder se ne oglašaj v to temo.

Aldo ::

Nikjer ne piše, da sta samo modra in rjava v igri, torej vsak rjav ve le, da ni moder. Lahko pa je tudi zelen.

- katere barve oči imaš?

Saj to sem že čisto od začetka povedal. Vsi si predstavljajo hipotetičnega guruja, ki jim pove, da vidi enega modrega, in potem vse steče tako, kot če bi to povedal pravi guru.

In menda bi si lahko predstavljali tudi guruja, ki pove večjo številko od ena, samo bi bilo treba malo preračunati, katera je ta številka.

O.

Razloži, zakaj to ne velja za tri modrooke. Saj vsi vejo, da vsak vidi vsaj enega modrega.

Aja, pa še to. S hipotetičnim gurujem se mora ravno tako štartat indukcijo pri N=1. To pa si tudi sam priznal, da ni možno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aldo ()

Razloži, zakaj to ne velja za tri modrooke. Saj vsi vejo, da vsak vidi vsaj enega modrega.
Ne vedo nujno. Če so trije, pomeni, da vsak vidi samo dva in dopušča možnost, da sta to edina. Če sta edina, vidita samo po enega, in dopuščata možnost, da je en sam, ki ne vidi nobenega.

Ampak sem precej prepričan, da je mogoče to verigo z logičnim sklepanjem na določenem mestu pretrgati.

Zdajle me par ur ne bo za računalnikom, da ne bo Thomas takoj začel kaj drencljati.;)

O.

Okapi je izjavil:

- katere barve oči imaš?

Saj to sem že čisto od začetka povedal. Vsi si predstavljajo hipotetičnega guruja, ki jim pove, da vidi enega modrega, in potem vse steče tako, kot če bi to povedal pravi guru.

In menda bi si lahko predstavljali tudi guruja, ki pove večjo številko od ena, samo bi bilo treba malo preračunati, katera je ta številka.

O.

Ravno to je problem, ker predstavljanje (izmišljevanje) guruja ni veljavno logično sklepanje. Sploh pa ni enolično. Nekdo si bo zamislil guruja, ki reče da je na otoku vsaj eden modrook, nekdo drug si bo pa zamislil guruja, ki reče, da je vsaj 50 modrookih. Vse se ti poruši.

Potem pa reči, da si predstavljajo ogledalo, se pogledajo noter in odidejo prvi dan :D Tvoja rešitev je nekje na tem nivoju.

Zgodovina sprememb…

Thomas je izjavil:

ziga, prosim preber nalogo iz originalnega posta ali se vrni v svojo luknjo v zemlji od koder se ne oglašaj v to temo.

Dobra utemeljitev.

Aldo je izjavil:

Nikjer ne piše, da sta samo modra in rjava v igri, torej vsak rjav ve le, da ni moder. Lahko pa je tudi zelen.

Razumem pravila. Pri tebi vsaj vem, kje vidiš, da imam "problem" (ga nimam, vsaj tam ne, kjer ti misliš, da ga imam). Hm.. Najbrž nisi odgovarjal meni - no če bi, bi ti tole napisal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ziga7 ()

Torej si narobe rešil nalogo Žiga. Ker je bila že 100 krat rešena prav, se tvojega narobe doneska težko veselimo.

Z drugimi besedami - me ne zanimaš prida.

Okapi je izjavil:

Ne vedo nujno. Če so trije, pomeni, da vsak vidi samo dva in dopušča možnost, da sta to edina. Če sta edina, vidita samo po enega, in dopuščata možnost, da je en sam, ki ne vidi nobenega.

Ampak sem precej prepričan, da je mogoče to verigo z logičnim sklepanjem na določenem mestu pretrgati.

Zdajle me par ur ne bo za računalnikom, da ne bo Thomas takoj začel kaj drencljati.;)

O.

Glej, če se postavimo v kožo enega izmed treh modrih. On vidi dva modrooka, to pomeni, da ne glede na to kakšne barve je, onadva vidita vsaj enega modrega. Se strinjaš?

ThinkPad ::

Okapi, razdelaj svoj prvi stavek, ki ne drži:
Če pa s sklepanjem ugotoviš, da za modro barvo vedo vsi na otoku, potem veš, da morajo biti najmanj trije modri na otoku.

Imaš 2 modra in 1 zelenega.
Zeleni vidi 2 modra, torej ve za modro.
Modra ko si zreta v oči, vidita enega modrega.
Ergo, vsi trije vedo za modro barvo na otoku in niso trije modri....

Okapi najbrž hoče povedati tole:
Z ve za modro, Z ve da M1 ve za modro in Z ve da M2 ve za modro.
Prav tako M1 ve za modro, M1 ve da Z ve za modro, toda M1 ne ve da M2 ve za modro.
Analogno M2 ve za modro, M2 ve da Z ve za modro, toda M2 ne ve da M1 ve za modro.

Najbrž je Okapijev pogoj, da bi tudi M1 moral vedeti da M2 ve za modro in obatno. Torej moraš imeti najmanj 3 modre na otoku (in še kakege ali več drugih).

Recimo da so 3M in 1Z na otoku:
Z ve za modro, Z ve da M1 ve za modro, Z ve da M2 ve za modro, Z ve da M3 ve za modro.
M1 ve za modro, M1 ve da Z ve za modro, M1 ve da M2 ve za modro, M1 ve da M3 ve za modro.
M2 ve za modro, M2 ve da Z ve za modro, M2 ve da M1 ve za modro, M2 ve da M3 ve za modro.
M3 ve za modro, M3 ve da Z ve za modro, M3 ve da M1 ve za modro, M3 ve da M2 ve za modro.

Ali je to dovolj?
Ali mora npr. M1 tudi vedeti, da M2 ve da M3 ve? Taga pač M1 ne more z gotovostjo vedeti pri 3M in 1Z.

ziga7:
Če ne vidiš problema tukaj, ti ne morem pomagat :D.

@Aldo & ThinPad

Zdej Okapija ne bo za računalnikom. Zvečer bo pa spet pribijal v tri krasne. Ni leka, za to govejost.
««
13 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop vtičnice ??

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4816642 (5861) starfotr
»

Me je električar nategnil?

Oddelek: Loža
4412191 (10714) johnnyyy
»

Najlepša barvna kombinacija? (strani: 1 2 )

579370 (7933) miraldi
»

Iščem eno prav posebno dekle

203068 (1626) borchi
»

Koga gleda-uganka (strani: 1 2 )

5538738 (37893) darh

Več podobnih tem