» »

Težave z miško/tipkovnico

Težave z miško/tipkovnico

UltraTX ::

Vsaj eno leto že prenešam težavo, ki je nadvse zoprna. In sicer vsake toliko se mi miška ali pa tipkovnica ugasneta in spet prižgeta.

Zadeve so pa divje random.
- Čas kdaj se prižgeta nazaj je različen.
- Kolikokrat zaporedoma se to zgodi od 1 - 10 je tudi različno
- Kaj delam na računalniku je tudi različno kot so različne tudi obremenitve

Torej zelo težko izoliram kakršnkoli uporabn podatek. Al pa nek skupni imenovalec.

Poiskusil sem že neštetokrat naložiti nove driverje updejtat in podobno. Ne deluje.
Tudi opcija, "allow computer to shut down to save power untic in the hub" ne deluje.

Tko, d se obračam na vas ker je zadeva zelo nadležna.

Hvala :D
Si vis pacem, para bellum!
DRŽIMO SKUPAJ! (OBR)

Cold1 ::

Poškodovan gonilnik za dotičen USB odsek ali zgolj napačne nastavitve (predvidevam, da imaš USB miško in tipkovnico).

Odstrani vse USB naprave (tudi Hube in Controllerje) v Upravitelju naprav (v meni start vtipkaj "Upravitelj naprav" in ga poženi, napravo odstraniš tako, da desno klikneš nanje in izbereš "Odstrani") in jih ponovno namesti (klikni na ikono "Poišči spremembe strojne opreme" v orodni vrstici).

Opomba: prav ti bo prišla PS/2 miš, da boš lahko nadaljeval z delom tudi ko bo USB HUB ali Controller na katerega imaš priključeno miš in ali tipkovnico odstranjen.

--------------------

Možno pa je tudi, da imaš poškodovan USB odsek na matični plošči (ali pa razdelilec), v tem primeru si lahko kupiš razširitevno kartico (poglej si ali potrebuješ PCI ali PCI-E) z nekaj USB vhodi.

Ali so nedelujoči vsi USB vhodi preizkusiš tako, da miško in tipkovnico vklopiš (in poskusiš uporabljati) še v druge vhode.

--------------------

Možno pa je da sta poškodovani kar miška in tipkovnica, v tem primeru ju boš moral zamenjati (preveri kako delujeta na nekem drugem računalniku).

--------------------

Link do MS-ove pomoči (sicer za XP-je):
Advanced troubleshooting tips for general USB problems in Windows XP
http://support.microsoft.com/kb/310575

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cold1 ()

UltraTX ::

Ker sem vse zgoraj že probal, in sicer neuspešno. Sem ponovno naložil windowse.

In spet iste težave. Imam pa še garancijo na matično, se mi splača menjat? Al raje probam najprej z razširitvijo?

Hvala za odgovor
Si vis pacem, para bellum!
DRŽIMO SKUPAJ! (OBR)

Cold1 ::

Zgolj nakup razširitvene PCI oz. PCI-E kartice z USB porti bo najhitrejša rešitev.

Če pa ne bo delovalo (ampak potem ima matična še druge težave ne zgolj slabe USB porte) pa boš moral poleg uveljavljanja garancije za mat. ploščo še vračati kartico.

Kaj se ti bolj splača je pravzaprav stvar zgage ob dogovarjanju s slovenskimi rač. trgovinami oziroma "cene", ki jo pripisuješ tej zgagi...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tipkovnica za dva računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
618344 (7436) WizzardOfOZ
»

Težava z USB v Win 10

Oddelek: Pomoč in nasveti
14885 (711) Han
»

USB problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
233131 (2943) Xserces
»

usb device not recognized