» »

Krema, gel proti aknam?

Krema, gel proti aknam?

«
1
2

GregiB ::

Lep pozdrav...

Mall OT vprašanje za Tech forum, a vseeno...

Sin je zajadral v puberteto in po obrazu so se mu začele pojavljati male akne... Glede na to, da je kar precej mladine na forumu... Imate kakšen predlog za učinkovito (nočno?) kremo ali gel proti aknam oz. za sušenje le-teh?

Hvala za predloge...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Blinder ::

sin je brez upanja. Če je njegovo telo tovarna za akne kremice in slana voda ne morejo kaj dosti pomagat.
Lahko v lekarni vprašaš kaj ti svetujejo. Za hujše primere je dermatolog, on ti da lahko tudi tablete. Na ženskih forumih pa imajo oddelke kozmetike, provaj tudi tam brskat.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

MeGreat ::

So kreme, ki samo lajšajo akne, torej ne izginejo ampak jih je manj . Najbolj pomaga zdravilo roacuttane, ki ti ga predpiše dermatolog, ampak je kar huda stvar - dobiš zelo suhe ustnice in ti pokajo, možni glavoboli ... zvišanje jetrnih encimov (treba meriti pred in med terapijo) . Ampak pomaga pa definitivno

GregiB ::

Ma narobe razumljeno... fant ima blage izpuščaje, na in pod nosom... Nič rigoroznega... Gre zgolj za to, da iščem kakšno nočno kremo, ki bi mogoče ublažila nastajanje... Tudi sam sem šel skozi to obdobje v bivši Yugi, ko drugega, kot pretrpeti ni ostalo...
Torej, če je kaj pametnega za blage izpuščaje, OK... zadeva je pa daleč od dermatološkega primera...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

imagodei ::

Načeloma - pogosto umivanje ksihta pomaga. Ne vsakokrat z milom, če pa že, naj uporablja milo, ki ne suši kože. Sicer pa, vsaj 5x dnevno naj si umije obraz z vodo in obriše s čisto brisačo. Tako seveda ne bo odpravil vzroka (hormonske spremembe, zaradi česar se koža masti), bo pa odpravil posledice.

Sicer pa v lekarnah najdeš tudi npr. eterično olje evkalipta, ki ga (razredčenega z vodo) lahko nanaša na obraz. Ima antiseptični učinek. Protivnetno, antibakterijsko in antiseptično deluje tudi čaj iz šentjanževke (v tem primeru za zunanjo uporabo).

Drugače se pa lahko vržeš malo tudi v zeliščarstvo. :) Določena zelišča delujejo antiseptično, čaji pripravljeni iz njih (za zunanjo uporabo, mind you) dejansko učinkujejo. Nekje doma imam Ašiča, lahko malo pobrskam.

Mozolji so posledica prekomernega maščenja kože. Posledično se zaprejo pore, vanje se ujamejo bakterije in rezultat je aknavost. Tukaj največ naredi dosledna higiena obraza, kot sem zapisal na začetku, čim večkrat dnevno umivanje z vodo in blagim milom. Če to ne pomaga, je smiselno zmerno nanašati na kožo obraza še učinkovine z antiseptičnim delovanjem. Namesto da sin takoj poseže po kakih dragih farmacevtskih proizvodih, lahko poskusi z domačimi pripravki.
- Hoc est qui sumus -

turkx90 ::

NEvem če ti bo to kaj pomagalo, vendar so se mi med poletjem naredili mozolji po čelu in pod nosom, nč resnega vendar me je motilo. Pomagala mi je ena maska(na bazi zelenih alg), ki sem jo kupil v Mullerju. To pa ni nočna maska...ampak si jo namazes...pocakas 10 min in pol speres. Mozolji so naslednji dan že suhi, čez kasn dan pa zgine vse.

Lp

Marat ::

Probaj bepanthol modri, dober je tudi za opekline, odrgnine ipd ker regenerira kožo

algo ::

Tale zadeva je dobra ampak zelo močna. Namaže naj si samo na mozolj. Da si ne bi šel s to kremo mazati celega obraza, ker je čist možn, da bo dubu kakšno rekacijo :P. Sicer pa ta krema vsebuje olje čajevca (tea tree), ki je zelo močna antiglivična, antibakterijska zadeva. Lahko pa poskusi tudi 100% olje čajevca ampak to pa še močnejše!

Sicer sem sam že izven pubertete ampak včasih se mi še začne delati kak mozolj - ko uporabim tea tree kremo se mozolj niti ne razvije, ker očitno tale čajevce bakterije oz. ostalo mozoljsko golazen ubije že v kali :D

Če mu to ali drugi preparati ne bodo pomagali pa naj obišče dermatologa, ker tam majo pa ene par takšnih hudih krem, da zatrejo še tako trdovratne mozolje :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: algo ()

Old Spice ::

Jaz sem imel precej mastno kožo pa tudi mozolje, akne,.... Potem pa sem se vsak večer pred spanjem namazal z vato pomočeno v domači jabolčni kis in je blo v parih dnevih bistveno boljše. Ko sem nehal se je zadeva spet pojavila, tako da očitno domač kis pomaga. :D Kot sem bral tudi Loccitan in podobni uporabljajo kis v kremah, samo da je cena x40.

Zgodovina sprememb…

AndyS ::

K dermatologu po Roaccutane pa ga ni problema z mozolji in aknami, ki se ga ne reši... Aja, pa paket labelle pol še kup :)
Aja, prej še preberi o stranskih učinkih in premisli ali to res rabiš.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AndyS ()

ducttape ::

Roaccutane je bolj za skrajno silo. Mislim da je OP povedal da situacija ni tako kritična.

Od krem so pa baje dobre Azelainska kislina (Skinoren) in Benzoilperoksid.

subby ::

@GregiB: Skinoren krema definitivno. Vsak večer obraz umit in namazat.

technolog ::

Stari ste pa zakompliciral... In se tud vid da se ne spoznate glih. Človek joka, da se mu je na nosu naredil mali mozoljček, pa bi ga vi kar napokal z accuataneom. Haha, ne me smejat. :)

Pri blagih oblikah zadostujejo tisti pilingi, čistilni geli, ki jih kupiš v trgovinah (Clean&Clear, Neutrogena, Garnier pure). Pazit je treba, da ne uporabljaš tega prepogosto, ker tako samo še pospešiš tvorbo loja. Zjutraj in zvečer zadostuje.

Seveda pazi tudi na prehrano. Izogibal se sladkim stvarem, tistim z visokim glikemičnim indeksom, sploh pa čistemu belemu sladkorju. Da meso omejiš samo na belo meso je tud carsko, seveda če zmoreš to.

Če to ne pomaga, šele potem preidi na tiste stvari, kot so napisali kolegi zgoraj.

Zgodovina sprememb…

MeGreat ::

Začne se itak skoraj zmeraj blago ;) ..

technolog ::

Skoraj - vendar ne moreš vplivat na to, če bo šlo na slabše, niti tega ne veš.

Med drugim accuatanea ne dobiš kar tako - in to sta dva razloga.

1. Ker je pasje drag (krije sicer zavarovalnica),
2. Ker ima katastrofalne stranske učinke. To zdravilo je tudi zelo nenavadno. Deluje, vendar nihče ne ve zakaj. So samo neka ugibanja, bolj ali manj točna.

Preden ti ga predpišejo, moraš poskusiti že vsaj ostala zdravila (Skinoren), imeti pregled pri dermatlogu, ki ima s tabo tudi pogovor o posledicah uporabe ter če si pripraljen jih vzeti v zakup.

Zgodovina sprememb…

AndyS ::

Pa roakutan sem predlagal le, če ima kakšne hujše probleme.. Meni je zelo pomagal, skoraj brez stranskih učinkov.. Več o izkušnjah drugih tule

Če pa je kakšen mozoljček tu pa tam pa zelo pomaga/izsuši korektor greenline, pa še vidi se manj.. Ko si doma se na debelo namažeš, čez dva dni je samo še lisa.

Rippy ::

Že zelo veliko pomaga, da si pogosto umiva obraz (odstrani maščobo in umazanijo). In seveda splošna higijena predvsem v šoli saj so šolske klopi ponavadi bolj umazane, kot stranišča in je zelo dobra ideja, da se ne dotikaš obraza preden si umiješ roke.

technolog ::

Tako ja. Čim manj šarit po obrazu, redno čistit mobitel, izogibat se kakršnim koli ščitnikom, ne počivat glave na roki...

galu ::

Glede na to, da imam tudi sam manjše probleme s temi stvarmi in sem našel tole temo, sprašujem OP-ja, kaj je na koncu uporabil in kako se je obneslo?

lp
Tako to gre.

Rias Gremory ::

@Galu
Za mozolje ti priporočam Klindamicin. Učinek je hiter (po dnevu se že vidi izboljšava) in dober, kožo pa pri meni izsuši minimalno oz. je sploh ne.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Ganon ::

Klimicin T, dermalna raztopina, dobiš na recept.

Pa še nekaj. Kreme za obraz naj bodo nujno nekomedogene! Ne vsebujejo nobenih olj in zato ne mašijo por.

Nivea Visage Pure Effect kolekcija je super. Control Shine kremo še danes uporabljam, zame ni boljše.

http://www.nivea.si/Izdelki/Nega-obraza...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ganon ()

Marat ::

Probaj Bepanthol (modri, losjon), dober za vse sorte stvari povezane s kožo, tudi z mozolje ;)

first_line ::

Jaz 'priporočam' edino le tretinoin gel. Poleg tega da pomaga proti aknam je dejansko dober za mlajši izgled. Pa še ena tuba je za pol leta in če deliš s 40€ kolikor stane...

MeGreat ::

Daleč najboljša stvar proti aknam so kreme z benzol-peroksidom. Pa sem poskusil azelainsko, salicilno, aha kislino, klindamicin, bepanthen, tudi tretonoin(vit a)..
Nisem imel hudih aken ampak, niso hotele izgniti, zdaj se pa zvečer namažem z 10% benzol peroksid kremo in vlažilcem in jih nimam več!
Kremo pa naročam preko ebaya v slo je nisem našel

first_line ::

MeGreat je izjavil:

Daleč najboljša stvar proti aknam so kreme z benzol-peroksidom. Pa sem poskusil azelainsko, salicilno, aha kislino, klindamicin, bepanthen, tudi tretonoin(vit a)..
Nisem imel hudih aken ampak, niso hotele izgniti, zdaj se pa zvečer namažem z 10% benzol peroksid kremo in vlažilcem in jih nimam več!
Kremo pa naročam preko ebaya v slo je nisem našel


Vsakemu kaj drugega pomaga, na žalost. Kater 10% benzoyl peroxide pa uporabljaš, ne Ebayu jih je malo morje :/

PS: tretinoin gel ni isto kot komercialne variante vitamina a (ki so praktično nateg).

MeGreat ::

Uporabljam tega http://www.ebay.com/itm/180898598892?ss...
Zvečer se obrijem potem nanesem witch hazel, tea tree oil pred spanjem pa tole+ vlažilec

Zjutraj pa umijem obraz+ witch hazel+ vlažilec ker če se namažeš z peroksidom in greš ven na sonce boš čisto rdeč.. Prvi teden se pa itak moraš navaditi na peroksid in je že tako koža malo bolj rdeča

To mi nekako najbolj ustreza sem imel pa veliko trial in error in imam polno enih krem...

Kater tretinoin gel pa priporočaš?

first_line ::

Priporočam ti tretionoin gel ki se izdaja samo na recept (pri nas ga ni), nažalost iz Indije v Slovenijo ne pošiljajo več zaradi carine. Če pa boš kaj hodil v Španijo...

Mene ravno britje zj*ebe (mislim da je mama varala forta z ježem :( ) sicer je boljše odkar uporabljam Feather žiletke.

MeGreat ::

Hja britje je tudi mene zaj. samo zdaj sem našel kombinacijo, ki mi ustreza. Po tuširanju se obrijem z safety razor, uporabljam pa tisto brivsko milo in čopič ..

Po britju witch hazel, ki zelo lepo pomiri potem pa tea tree oil ki pa je proti aknam

Lahko poveš ime tega gela, ki je na recept.. itak grem k dermatologinji kmalu

first_line ::

Npr Retin A.
Važno je da vsebuje tretinoin in da je gel ne krema, krema je bolj za proti staranju.

onitam ::

Pred tednom dni začel uporabljat skinoren. Prej so mi predpisai klimicin (klindamicin). Sicer nimam nekih hudih aken, imam jih pa kar nekaj. Klimicin ni pomagal niti 0%. O skinorenu bom poročal v prihodnje (piše, da naj bi se prvi učinki poznali po mesecu dni). Ugotovil sem, da so pojavi mozoljev pri meni izrazito odvisni od prehrane. Drugače sem si pa obraz zjutraj in zvečer obrisal z medicinskim alkoholom in je kar pomagalo (koža se ni sušila).
bleh

MeGreat ::

Meni karkoli od krem, ki mi jih je predpisal dermatolog ni pomagalo nič.. Sestram pa npr skinoren zelo pomaga..
Od dermatologa ok zadeva je bila samo roaccutane, ki sem ga jemal cca 3 leta nazaj..

RazzorX ::

So se ti po prenehanju uporabe Roaccutane-a še kdaj pojavili mozolji?

MeGreat ::

V taki obliki kot prej ne, ampak manjši mozolji pa ja.. Oziroma nevem kako bi rekel, pojavljajo se take rdeče zadeve ne klasični mazolji, nimajo "glave"

Se mi pa zdi da nisem popolnoma končal terapije zaradi glavobolov.. V glavnem ni bilo nič hujšega ampak koža se mi je popravila in nisem hotel nadaljevati- to je bila velika napaka, moral bi končati..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MeGreat ()

RazzorX ::

Kaj pa stranski učinki, npr. glavoboli so bili posledica tablet? Zanima me malo, ker bi jih začel jemati tudi sam.

MeGreat ::

Ja izsuši ti kožo in to zelo, ustnice je treba konstantno mazati. Tudi oči so veliko bolj suhe

CleanPower ::

Moraš vedet da ti izsuši vse sluznice v telesu. Sepravi vključno z mazanjem sklepov, itd itd..pogoste so bolečine v križu in ostalih sklepih, tudi mišicah. pogost je tudi upad libida. Nihče ti ne garantira da stranski učinki ne bodo permanentni. sam če bi jemal, bi jemal max 10mg/dan, opcija pa je tudi 10mg/eod(every-other-day).
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815

RazzorX ::

Ha, s takimi stranskimi učinki pa se nimam namena igrat. Sklepov že tako nimam preveč dobrih, ob mojih aktivnostih si pa tudi kakšnih bolečin v mišicah ali križu in kje drugje ne smem privoščiti. Bom ostal na bolj varnih zadevah, nimam ravno hude oblike aken.

Jaz sem imel precej mastno kožo pa tudi mozolje, akne,.... Potem pa sem se vsak večer pred spanjem namazal z vato pomočeno v domači jabolčni kis in je blo v parih dnevih bistveno boljše. Ko sem nehal se je zadeva spet pojavila, tako da očitno domač kis pomaga. :D Kot sem bral tudi Loccitan in podobni uporabljajo kis v kremah, samo da je cena x40.


Ker sem par dni nazaj tole prebral, sem (glede na to da imam na voljo domačega jabolčnega kisa kolikor želim :)) ) sprobal še jaz in ne morem verjeti da resno precej pomaga (ampak si mažem večkrat na dan). Tole mi dejansko pomaga bolj kot kupljena kemija, pa sem imel teh izdelkov doma že polno.

ejQ ::

Glede benzol peroksida je napisanih tud dost slabih stvari. Je pa res, da nekaterim pomaga. Nekaterim pa povzroča akne. 2.5% se ga dobi v Neutrogena On-The-Spot Acne Treatment.

Način, kako se znebit aken z uporabo benzol peroksida, je natančno opisan na Acne.org
Če se vam bolj filmčke gleda: YT - Osebna izkušnja, na dolgo in široko, ampak zanimivo.

Filmčk za blackheads: YT Bistvo: be gentle to your skin + izdelki z nizkim pH in salicilno kislino (npr.: Neutrogena Hydrating Acne Treatment)

A je že kdo probu The Oil Cleansing Method? Olje na olje. Bav bav. Js bom tole pomoje v kratkem probala. Treba kupit ricinusovo olje. Mam pa sam blackheads, sm pa ke.

genesiss ::

V srbiji je strašno popularno to: http://www.intensive.rs/

Sem probal. Čelo je postalo gladko po parih dneh uporabe, koža pa po kakem mesecu pa pol zelo ok. Sem pa nekako v tistem času bolj zdravo jedel (meso 2 krat na teden, ostalo stročnice, zelenjava, sadje). Tako da možno da je tudi prehrana imela prste vmes. Zdaj ne jem več tako zdravo, te maže mi je zmanjkalo, pa pod stresom sem. Mozolji so tu.

CleanPower ::

@genesis: kako lahko uporabljaš nekaj, za kar neveš kaj je notri
@ejQ: js bi rabu en gel, al benzoil 2.5% al pa salicilno, kater izdelek mi priporočaš? pa a se ga da dobiti v sloveniji, al moram prek neta iz tujine? mora biti pa obvezno gel, ker tistih belih krem se mi ne da pacat. sem probal skinoren pa peče ko svinja, tko da to odpade+vse druge kreme odpadejo(naj bo gel).
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815

ejQ ::

Sej piše kakšne so sestavine, če si mislu Intensive izdelke.

kater izdelek mi priporočaš?
Sicer nisem lih maher na tem področju (podrobno sem prebrala acne.org, in nato članke, ki so proti benzoyl peroxidu), ampak bi se prej za salicilno odločila. Benzoyl se mi zdi pregrob (Disclaimer: nisem dermatolog, niti ga še nisem preizkusila).


ker tistih belih krem se mi ne da pacat
Kerih 'belih krem'? Če se boš odloču za benzoyl, le-ta zelo izsušuje kožo, in boš mogu v vsakem primeru uporabljat vlažilne kreme. Ampak to naj bi jih že tko al tko.

Drugač pa vem samo za Neutrogeno (linki, ki sem jih že dala), da vsebuje benzoyl al pa salicilno. Verjetno jih je dost več, ampak vprašanje kakšna je sestava izdelka - pri salicilni je važno, katere sestavine so zraven, ker je pH odvisna, in Neutrogena ima 'prave pogoje'.

Dej probi Oil Cleansing Method pa poroči o dognanjih :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: ejQ ()

CleanPower ::

za oil cleansing z ricinusovim oljem ne vem, vem pa da je z olivnim oljem(ki ga eni hvalijo) bolj kurac od ovce:)
drgač pa kar js delam je umivanje z vročo vodo 3x na dan; koža je gladka, ni lepljiva, če z roko podrgnem, lepo drsi-kot svila. medtem ko če se dva dni nebi umil, bi bila vsa mastna, lepljiva. nič me ne peče, prav nasprotno, po umivanju imaš svež občutek, kot da si dal nekaj dol(npr. kot ko daš majco dol LOL hehe). edina slaba stvar je da ne očisti globinsko:(. zato išem nekaj, pa zgleda ne bom nič primernega našel. vse nekaj peče, izsuši kožo, če uporabljaš nekaj, moraš imet potem še 3 druge kremice itd. itd.
treba probat ta peroxid, če ga uporabim enkrat, nebo škode, vedel pa bom pri čem sem.
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815

MeGreat ::

Benzol peroksid vsaj mene ne peče.. Je pa tudi tam bela krema, vsaj tist moj link. Je pa zanimivo, da je 10% koncentracija cenejša kot 2.5% oziroma vsaj jaz nisem našel nič ugodnega za 2.5% peroksid..

Aja po peroksidu moraš uporabljati sončno kremo na obrazu- pri meni je to obvezno ker drugače me opeče

CleanPower ::

js bom pomoje kr naroču tega iz acne.org, čeprav vem da tip ne pove vse po resnici in služi na veliko.
MeGreat katero znamko peroksida in moisturizerja pa ti uporabljaš?
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815

MeGreat ::

Služi itak ja, sem tudi jaz razmišljal da bi od tam nabavil en komplet, če si za to da si deliva poštnino, ker je 25usd..
Trenutno imam oxy on the spot peroksid ter post peel moisturiser od forever young

ejQ ::

za oil cleansing z ricinusovim oljem ne vem, vem pa da je z olivnim oljem(ki ga eni hvalijo) bolj kurac od ovce:)
Ricinusovo olje je tista zadeva, ki čisti in izsušuje. Olje, ki ga vmešaš zraven (katerokoli hladno-stiskano rastlinsko olje, najboljše je baje jojobino, ker je najbolj podobno naravnemu kožnemu sebumu), je za redčenje ricinusovega, ki je pregosto.


drgač pa kar js delam je umivanje z vročo vodo 3x na dan; koža je gladka, ni lepljiva, če z roko podrgnem, lepo drsi-kot svila... edina slaba stvar je da ne očisti globinsko:(.
No, na tem principu deluje ta oljna metoda. 'Olje raztaplja olje'. Nanese se mešanica olj, nato si z vročo brisačo pomagaš, da se pore odprejo, in nato obraz obrišeš z isto brisačo. Olje naj bi prisililo nečistočo, da pride na površje in tako delovalo globinsko. Kar pa ti narediš z vročo vodo, je pa da odpreš pore, ampak nimaš pa ničesar, kar bi jih nato še očistilo (zgleda).
Ej, za probat je, ne :>

Če je vse isto (in olje in benzoyl naj bi čistila pore na podoben način), bi se js odločla za bolj naraven način.


@MeGreat
A pa morš dost navlaževat kožo, da po uporabi benzoyla ni presuha, al teh problemov nimaš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: ejQ ()

MeGreat ::

peroksid uporabljam samo zvečer, ker če ga zjutraj se mi zdi da kljub vlažilcu z sončno zaščito me vseeno opeče..

Vlažilec uporabljam zjutraj in zvečer, drugače pa postane kar suha in luščiti se začne

CleanPower ::

lahko si deliva ja.
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815

MeGreat ::

Sem malo gledal, pa se skoraj ne splača deliti ker se poštnina kar konkretno povečuje.. razen če bi jih bilo najmanj 4 se nekako splača

Janac ::

sem nabavil od afrodite acnestop bom vido kak bo zadeva prijela.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

barva las. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
606565 (1575) kuall
»

Krema/gel proti mozoljem?

Oddelek: Loža
406773 (6048) bambam20
»

Katera krema za roke in obraz? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11619824 (16189) Miha 333
»

seboroicni dermatitis in izpadanje las s cebulico

Oddelek: Loža
3312734 (11613) Pithlit
»

Boj proti mazoljem!?

Oddelek: Loža
273915 (3172) kopriwa

Več podobnih tem