Forum » Pomoč in nasveti » oskubljen PC za meritve
oskubljen PC za meritve
vofra ::
Pozdravljeni!
Ne vem, če je prava tema, upam, da ima kdo kaj izkušenj.
Sin sodeluje pri eksperimentu, pri katerem naj bi zbirali podatke iz nekaj deset senzorjev z Labpro. Zaradi omejitev ni možno postaviti tja PCja, zato razmišljajo, da bi vzeli matično plato, napajalnik, namestili Windows XP na USB ključ, na en USB port LabPro in še eventualno en USB ključ za merilne podatke.
XP na USB kljuc se sicer da instalirat, zraven še Logger, vendar sem zasledil, da je pri instalaciji XP na USB omejitev na 2 GB ter da so lahko težave pri bootu.
Nekako se mi ta konfiguracija zdi zelo nestabilna, zato me zanima, ali ima kdo kaj izkušenj s takimi zadevami. Kako lahko na merilne podatke vpliva, če je vse obešeno na (počasni) USB.
Ne vem, če je prava tema, upam, da ima kdo kaj izkušenj.
Sin sodeluje pri eksperimentu, pri katerem naj bi zbirali podatke iz nekaj deset senzorjev z Labpro. Zaradi omejitev ni možno postaviti tja PCja, zato razmišljajo, da bi vzeli matično plato, napajalnik, namestili Windows XP na USB ključ, na en USB port LabPro in še eventualno en USB ključ za merilne podatke.
XP na USB kljuc se sicer da instalirat, zraven še Logger, vendar sem zasledil, da je pri instalaciji XP na USB omejitev na 2 GB ter da so lahko težave pri bootu.
Nekako se mi ta konfiguracija zdi zelo nestabilna, zato me zanima, ali ima kdo kaj izkušenj s takimi zadevami. Kako lahko na merilne podatke vpliva, če je vse obešeno na (počasni) USB.
Pyr0Beast ::
netbook ima vse kar rabiš
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
vofra ::
Se strinjam in tudi sam bi vzel netbook ali kaj podobnega.
Ampak, kakor pravijo, mladost skače čez vodo kjer je most.
Mladci bi "vzeli eno matično, napajalnik in naštekali gor USB in bo špilalo".
Če bi bil to primarni problem eksperimenta, se sploh ne bi mešal, ker pa vem, da take stvari nikoli kar tako ne špilajo, se bojim, da bi se s tem problemom ukvarjali več,
kot je smiselno in izgubili čas za dejansko vsebino. No, če bi se kdo od njih vsaj malo bolj spoznal na to, bi se dalo marsikaj narediti s kakšnim embedded XP ali celo Linux-om.
Nekaj je objektivnih omejitev in če bi že želeli imeti fancy plato in sračje gnezdo kablov (ko pravi hekerji), bi jaz zložil skupaj en mini PC v delujočo obliko in ga
nato "oskubil", ne pa obratno, kot so si to zamislili.
Zato sem se obrnil po nasvete na forum, ker pač več ljudi več ve.
Ampak, kakor pravijo, mladost skače čez vodo kjer je most.
Mladci bi "vzeli eno matično, napajalnik in naštekali gor USB in bo špilalo".
Če bi bil to primarni problem eksperimenta, se sploh ne bi mešal, ker pa vem, da take stvari nikoli kar tako ne špilajo, se bojim, da bi se s tem problemom ukvarjali več,
kot je smiselno in izgubili čas za dejansko vsebino. No, če bi se kdo od njih vsaj malo bolj spoznal na to, bi se dalo marsikaj narediti s kakšnim embedded XP ali celo Linux-om.
Nekaj je objektivnih omejitev in če bi že želeli imeti fancy plato in sračje gnezdo kablov (ko pravi hekerji), bi jaz zložil skupaj en mini PC v delujočo obliko in ga
nato "oskubil", ne pa obratno, kot so si to zamislili.
Zato sem se obrnil po nasvete na forum, ker pač več ljudi več ve.
opeter ::
Kaj pa kakšna plata (rabljena ali nova) z integriranim CPU-jem (Intel ATOM ali AMD-jeva C ali E serija procesorjev)? Dodatno še nekaj malega RAMa, trdi disk in ostalo pa se že priskrbi za male pare ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus eee PC (strani: 1 2 3 4 … 52 53 54 55 )Oddelek: Strojna oprema | 226606 (35472) | hojnikb |
» | Namestitev Win XP iz USB Key na USB DiskOddelek: Operacijski sistemi | 898 (754) | popster |
» | Domači file serverOddelek: Kaj kupiti | 3837 (2645) | sandi9 |
» | Razširitev "rama" na USB ključ (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5187 (3932) | faca9 |
» | CompactFlash-to-IDE AdapterOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1813 (1342) | kiFni |