» »

Nakup prenosnika: macbook pro/air ali lenovo thinkpad?

Nakup prenosnika: macbook pro/air ali lenovo thinkpad?

JesusChrist ::

Pozdravljeni!

Ta teden moram čimprej kupiti prenosnik, ker obstoječega prodam. Zato prosim za hitro pomoč :D
Zadeva je sledeča: odločam se med nakupom prenosnikov macbook pro/air ali pa lenovo thinkpad
V kvaliteto obeh ne dvomim. Ker sem razvijalec v javi mi je za operacijski sistem popolnoma vseeno. Torej kaj priporočate? Rad bi zanesljiv in kakovosten računalnik, vendar bi naj bil tu pa tam (3krat na leto) primeren za igranje kakih iger (steam). Gledal sem sicer 13.3" macbooke in 15.6" lenovo thinkpad-e, ampak se ne znam odločiti (prosim ne mi srati da ma en lepši dizajn kot drugi). Vsekakor se mi zdi za thinkpad-e nekoliko malo pomnilnika (2GB z i3 procesorjem). Prav tako se sprašujem v čem je razlika med "ThinkPad" in "ThinkPad Edge"? So slednji nekoliko slabše kakovosti (zgledajo plastični in pa za isto ceno so malce "boljši po zmogljivostih")?

Hvala za odgovore že vnaprej in opravičujem se za bluženje :D

Lep pozdrav
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

ombre ::

To sta dva čisto različna računalnika, tudi kar se tiče operacijskega sistema. MacBook ima MacOS, Lenovo pa Windows. Lenovo je kar padel, kar se tiče kakovosti po tem ko je odkupil proizvodnjo od IBMa. Thinkpad je še design od IBM-a, naj bi bili bolj robustni in posledično ne tako pokvarljivi.

Thinkpad edge je že nova stvar, nima veze s starimi Thinkpadi od IBMa. (razen imena)

Kar se tiče cene, mislim da je Lenovo neprimerno cenejši od Appla. Je pa druga pesem kako te specifikacije uporablja windows ali pa MAcOS. Za kaj pa ga boš uporabljal?
OmbreMan - Galaxy of knowledge

JesusChrist ::

Se zavedam da sta popolnoma različna svetova - pravim da me ne moti operacijski sistem pa če bo to macos, windows ali pa celo unix. Prenosnik bom uporabljal predvsem za programiranje, splet, internet, multimedio, kake adobe produkte in pa parkrat letno igre z namenom sprostitve možganov.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Buddah ::

Sam sem si pred časom privoščil macbookpro-ja. Zaenkrat mi za to naložbo ni žal, uporabniška izkušnja je super, kvaliteta izdelave se mi zaenkrat zdi dobra,pa še lep je. Naročiš,dobiš,prižgeš,uporabljaš. Če rabš zanesljiv računalnik te bo vrjetno neslo bolj v applovo smer. Je pa mal problem glede iger...ampak pri tebi so itak terciarnega oz. kvartarnega pomena očitno. Še vedno si pa lahko za igre privoščiš neko kištico za 300e pa jo maš samo za igre, tako da ne mešaš posla in zabave.

luky ::

Ali ve kdo zakaj še v Sloveniji ni možno kupit ThinkPad Edge E420,E520, kljub temu, da je Lenovo Slovenija že pred 8 dnevi objavil njihovo konfiguracijo za SLO trg.

Ali firme kot DISS, ALTERNA in podobne potiskajo naprej stare zaloge Lenovo, ali kaj drugega vmes.
luky!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik za resno delo - HP ZBook 15 vs Macbook Pro 13

Oddelek: Kaj kupiti
427904 (6530) DOOM_er
»

Lenovo IDEAPAD vs THINKPAD

Oddelek: Kaj kupiti
4810102 (8008) Invictus
»

Pregrevanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
386948 (5950) MasterTade
»

Netbook Lenovo ali Asus?

Oddelek: Kaj kupiti
172417 (2141) vklemen
»

MacBook Pro VS Lenovo Thinkpad T400s

Oddelek: Kaj kupiti
151964 (1709) darkolord

Več podobnih tem