Forum » Omrežja in internet » ipv6 test
ipv6 test
Spc ::
Evo.
Stestiral sem in meni deluje ipv6 na glavnem serverju (gateway-u), ki je direktno povezan na internet.
Odpre mi vse ipv6 spletne strani, torej mi resolva ipv6 naslove zadevo lahko tudi pingam.
Ipv6 mi dodeli telemachov DHCP server.
Imam pa vprašanje in sicer kako "route-at" ipv6 promet v "lokalno mrežo" ?
Topologija:
Internet > Gateway (Windows Server 2003) > Switch > klienti (server 2003, server 2008 R2).
Torej če za hočem za gateway-em uporabiti client kaj naj naredim, da bo uporabil tudi ipv6 naslov ?
Stestiral sem in meni deluje ipv6 na glavnem serverju (gateway-u), ki je direktno povezan na internet.
Odpre mi vse ipv6 spletne strani, torej mi resolva ipv6 naslove zadevo lahko tudi pingam.
Ipv6 mi dodeli telemachov DHCP server.
Imam pa vprašanje in sicer kako "route-at" ipv6 promet v "lokalno mrežo" ?
Topologija:
Internet > Gateway (Windows Server 2003) > Switch > klienti (server 2003, server 2008 R2).
Torej če za hočem za gateway-em uporabiti client kaj naj naredim, da bo uporabil tudi ipv6 naslov ?
- spremenil: Spc ()
x.sci ::
Odvisno. Si dobil svoj routan prefix? Potem omogocis routing ipv6 na gatewayju + na lanu skonfiguriras ipje iz tega subneta in je to to. Moznosti imas vec, od statike, pa slac do dhcpv6.
Odvisno. Si dobil svoj routan prefix? Potem omogocis routing ipv6 na gatewayju + na lanu skonfiguriras ipje iz tega subneta in je to to. Moznosti imas vec, od statike, pa slac do dhcpv6.
In potem ima vsak pc public ip z vsemi odprtimi porti ?
SasoS ::
To je nekako point ipv6...
Je pa res da je fajn imet nek border firewall, ki ti filtrira promet. Windows 2003 to pač ni
Je pa res da je fajn imet nek border firewall, ki ti filtrira promet. Windows 2003 to pač ni
To je nekako point ipv6...
Ja sej inštaliraš kak firewall za ipv6 pa je to to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IPv6 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 93659 (11674) | Klemen86 |
» | OŠO Optika IPv6Oddelek: Omrežja in internet | 3612 (2243) | Bakunin |
» | Innbox F50 -> Mikrotik in IPv6Oddelek: Omrežja in internet | 7385 (5133) | XS!D3 |
» | Jutri svetovni dan IPv6 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17715 (14711) | Spock83 |
» | Naslovi IPv4 bodo pošli prihodnje leto (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 9742 (7426) | Bakunin |