» »

2. bolonjska stopnja

2. bolonjska stopnja

Veron ::

Torej do 1. septembra je čas, da se odločim kje nadaljevati študij (2. bolonjska stopnja).
Sicer trenutno glih končujem 1. stopnjo (FOV IS UN), nekako opcije za nadaljni študij so (razporejeno po mojih trenutnih prioritetah):
- FERI Informatika in tehnologije komuniciranja (nobenih diferencialnih izpitov, vendar se mi neki ne lub v MB, sem iz LJ)
- FOV Informacijski sistemi (nimam veliko (km) do tja, vendar od naslednjega leta bo 55% študij na daljavo, kar mi ni blazno všeč, za ostale še nevem točno kako majo, mogoče ma tud feri na tak način in ostali faxi? Pa še sistem predavanj/izpitov mi ustreza oz. sem ga navajen)
- FRI Računalništvo in informatika (najbližje, vendar 5 diferencialnih izpitov, nebi pa rad zgubil celga leta samo zarad teh dif. izpitov, čeprav DS mi bodo verjetno priznali, glede na to da sem jo že opravil v 1. letniku UN (stari program) predno sem se izpisal)
- EF poslovna informatika (po resnic povedan, niti nevem točno zakaj sem jo dal na seznam, je blizu fax) :D

Zdej, če je kdo tuki, ki je študiral (ali še študira) na omenjenih faxih (in programih) za kak osebni feedback. Mogoče celo debata na temo primerjave programov bo dobrodošla,... recimo zaposlitvene možnosti (realno gledano glede na trenutno stanje).

Mogoče samo še omenit, glede teh 5 dif. izpitov na FRI (DS, tudi če ne priznajo, nebo problemov, osnove programiranja - java tudi ne, ostale 3 predmete sem malo povprašal, pravi kolega, da niso blazno težki razn enega "težkega" profesorja (ustni)). Če je možno nekako "speljat" vse te izpite brez, da bi izgubil dodatno leto, bi mogoče celo prioritete malo spremenilo.

element ::

Lani sem bil pred enako dilemo (FOV IS VS). Odločil sem se, da nadaljujem študij na FOV. Predmeti se precej ponavljajo in so na precej nizkem zahtevnostnem nivoju. Mogoče problem ni omejen na FOV, ker se zaradi prehodnosti med različnimi fakultetami izvajajo na najnižjem skupnem imenovalcu. Če je študij tu zate je odvisno od tvojih pričakovanj. Obveznosti je malo, kar mi ustreza, ker lahko ob študiju uspešno vodim svoje projekte in imam veliko časa za raziskovanje in učenje stvari, ki me veselijo. Hkrati tudi sodelujem na raziskovalnih projektih na fakulteti. Avgusta odhajam erasmus izmenjavo na Abo Akademi, Finska, da zamenjam precej ubog nabor predmetov za 2. letnika.

Dobro premisli, kaj bi rad v življenju počel, kaj te veseli in temu prilagodi izbiro fakultete. Če bi gledal samo na to, kaj odneseš od predmetov, je izkupiček boren. Je pa na vsakem faksu tako, da odneseš, kolikor sam vložiš v študij.

Če te še kaj bolj konkretnega zanima, kar vprašaj :).

finpol1 ::

Veron je izjavil:

- EF poslovna informatika (po resnic povedan, niti nevem točno zakaj sem jo dal na seznam, je blizu fax) :D

Mene enako zanima, pa kdo ve, ali je na podobno nizki stopnji zahtevnosti tudi ta podiplomski študij?

Huh sem pričakoval mogoče malo več debate :D

Je mogoče kdo od tukaj, ki študira na FERI 2. stopnja Informatika in tehnologije kom.? Da lahko pove kak info iz prve roke?

jl ::

Opazil sem, da bodo v prihajajocem studijskem letu na FRI zaceli z izvajanjem podiplomskega studija po 2. bolonjski stopnji. Ali ima morda kdo informacije glede tega studija (informativni dan je bil 7.6.2011, naslednji pa je 21.6.2011), zanima me predvsem moznost izrednega studija oz ob kdaj naj bi se studij izvajal (v popoldanskih urah?).

posebej izrednega študija na FRI ni, predavanja/vaje so skupaj. Je pa res, da letos prvič in skupaj z zadnjim letnikom starega UN programa.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FIŠ-fakulteta za informacijske študije

Oddelek: Šola
3411866 (5938) cheetah2
»

Študij na fakulteti za elektrotehniko

177636 (4033) Siddh
»

Izredni študij, MB, računalništvo?

116149 (4612) T-h-o-r
»

FRI vs. Ekonomska fakulteta - Poslovna informatika

3613841 (7881) barb99
»

Kaj študirate/ste študirali/boste študirali? (strani: 1 2 )

697142 (5526) snow

Več podobnih tem