» »

Izredni študij, MB, računalništvo?

Izredni študij, MB, računalništvo?

billy ::

Ker jih štejem že 30+ mi je prioriteta služba, bi pa rad pridobil tudi višjo stopnjo formalne izobrazbe (trenutno zgolj V. stopnja). Izredni študij bi mi zelo ustrezal, saj je urnik prirejen "ob delu".

Ugotavljam pa, da je pri nas sila težko sploh najti primerni izredni študij. Namreč FERI sploh ne bo začel s izrednim študijem letos. Ustrezal bi mi tudi program na pedagoški, ampak tudi tam nimajo izrednega študija. Na fakulteti za varnostne vede imajo tudi zanimiv program "Informacijska varnost", ampak tega pa bodo izvajali samo v LJ, kar pa mi spet ne ustreza.

Ostane mi tako še Doba in podobne "fakultete", katerih pa ravno ne jemljem pretirano resno, oz sploh ne vem, če mi nudijo pravo izobrazbo. Želim namreč narediti 1. bolonjsko stopnjo (visokošolski), da imam potem še možnost nadaljevati. Doba pa ima zgolj 6/1 programe, kar pa ni bolonjsko.

Trenutno sem malce "obupal" nad idejo študija, oz sem v neki mrtvi točki, ker ne vem več kje sploh iskati možnosti za študij. Ima kdo kakšno idejo, kam se obrniti, ali pa še ima predlog glede študija?
Zanima me samo smer računalništvo, informatika...ali podobno.

mlamat ::

2. bolonjske stopnje ne FERI bo niti za "stare" izredne študente, tako da ne vem kako ti misliš "nadaljevati" kjerkoli drugje ?

Mogoče se boš pa lahko čez par let vpisal v kaj takšnega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mlamat ()

billy ::

Kaj pa FOV v kranju? Ima kdo osebne izkušnje iz tega faksa?

dmok ::

FERI je imel lani razpis za izredni študij ITK (informatika in tehnologije komuniciranja) ampak je vse skupaj odpadlo zaradi premalo kandidatov. Letos ni izrednega študija niti na FERI, niti na FRI. Jaz bom najbrž počakal še do naslednjega leta, drugače pa na FOV smer informatika. Sicer pa tudi mene zanima, kakšne so izkušnje s študijem informatike na FOV, je to sploh primeren študij za nekoga, ki ima ohoho let izkušenj z razvojem programske opreme ?

d.

terryww ::

TU Graz?
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

billy ::

terry, TU Graz verjetno zahteva znanje nemščine ali pa je vsaj priporočljivo? Nemščina pa je meni tako anti, da se rajši vozim 50km dalje, samo da je ne rabim znat ;)

dmok, mislim da FOV ni najboljša izbira za tebe. FOV študij je bolj s poudarkom na organizaciji in maneđmentu v informatiki, zato imaš tudi predmete kot je gospodarsko pravo, česar na kakšnem FERI ne boš zasledil. Razen seveda, če ti programiranje ni več cilj in bi želel kaj drugega, ampak svojega znanja na področju programiranju pa skoraj ziher ne boš izpopolnil na tem faxu :)

urli ::

Letos se bo prvič izvajal izredni študij računalništva na fiš http://www.fis.unm.si/si/studijski-prog...

Žal edini izredni študij računalništva v Sloveniji. Očitno imajo ostale fakultete denarja vrh glave dovolj, da ne razpišejo izrednega študija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urli ()

billy ::

Zdaj bo počasi aktualno iskati izredni študij za 2. stopnjo in koliko vidim, je glede tega spet kriza pri nas, FERI itak spet samo reden študij...

gforce ::

Čez kakšne 3 lete naj bi se začel izvajati magistrski študij računalništva in spletnih tehnologij (Novo mesto, izredno), vsaj nam je bilo tako rečeno, če bo vse ok. Drugače pa mislim, da se je že ali se bo drugo leto začel izvajati tudi program na FRI + Pedagoška (pedagoško računalništvo in informatika - magistrski, naj bi bil tudi izredno). To je kar se računalništva tiče. Glede informatike pa mislim, da imaš veliko več izbire (tudi izredno).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gforce ()

billy ::

Kakšni pa so pogoji, da greš pedagoško magisterski, verjetno moraš imeti prejšnjo stopnjo tudi pedagoško smer narejeno? Aja, samo to je FRI, ni to v LJ? NM tudi odpade, iz očitnega razloga žal.

Cosmo ::

Kje si pa naredil 1. stopnjo? Tudi sam namreč razmišljam, da bi se vpisal.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

T-h-o-r ::

b2
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FIŠ-fakulteta za informacijske študije

Oddelek: Šola
3410953 (5025) cheetah2
»

Nov študij računalništva na FIŠ v Novem mestu

Oddelek: Šola
4413214 (11106) Blinder
»

Bo šel letos kdo študirati izredni študij računalništva na FIŠ?

Oddelek: Šola
357914 (7034) Yacked2
»

Študij informatike - VŠ

Oddelek: Šola
253700 (3202) PrihajaNodi
»

2. bolonjska stopnja

Oddelek: Šola
52860 (2548) Veron

Več podobnih tem