Forum » Programiranje » Matlab - Simulink
Matlab - Simulink
Reaper ::
Zdravo.
Imel bi eno vprašanje, če se mogoče kdo spozna na Simulink. Stvar, ki jo želim narediti je v glavi sila preprosta, izvesti to v Simulunku mi pa ne rata.
In sicer, imam blok HitCrossing, kateri je nastavljen, da zazna ko neka vrednost na vhodu doseže mejo katero sem določil. Ko zazna da je signal dosegel to mejo da na izhodu stopnico, se pravi izhod skoči iz vrednosti 0 na vrednost 1. Jaz pa bi rad nekako dobil ta čas, se pravi trenutek ko se to zgodi (prehod iz 0 na 1) in ga shranil v neko spremenljivko, ki bi jo lahko uporabil v drugi funkciji. Časi se razlikujejo če spreminjam en parameter, tako da bi čas odčital iz Scopa in ga ročno vnašal ne pride v poštev.
Se mogoče komu sanja kako bi to naredil?
Imel bi eno vprašanje, če se mogoče kdo spozna na Simulink. Stvar, ki jo želim narediti je v glavi sila preprosta, izvesti to v Simulunku mi pa ne rata.
In sicer, imam blok HitCrossing, kateri je nastavljen, da zazna ko neka vrednost na vhodu doseže mejo katero sem določil. Ko zazna da je signal dosegel to mejo da na izhodu stopnico, se pravi izhod skoči iz vrednosti 0 na vrednost 1. Jaz pa bi rad nekako dobil ta čas, se pravi trenutek ko se to zgodi (prehod iz 0 na 1) in ga shranil v neko spremenljivko, ki bi jo lahko uporabil v drugi funkciji. Časi se razlikujejo če spreminjam en parameter, tako da bi čas odčital iz Scopa in ga ročno vnašal ne pride v poštev.
Se mogoče komu sanja kako bi to naredil?
Blazzz ::
Shranis izhod v workspace in v Matlabu z pogledas kje skoci vrednost na ena ter odcitas cas pri katerem se to zgodi.
Reaper ::
Hvala za odgovor. Sem pa zadevo že vmes rešil. Da se dobil zakasnjen dogodek sem dal vmes transport delay in moral sem še popraviti data type z data type conversion blokom, ker ta sprejema le podatke tipa double, jaz pa sem imel boolean.
Še enkrat hvala za pomoč.
Lp
Še enkrat hvala za pomoč.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DOGe Coin (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Loža | 237755 (160511) | matjaz82 |
» | C# OleDB create databaseOddelek: Programiranje | 1308 (1140) | DubleG |
» | [Java] Evidenca delovnega časa - Java v navezi z AccessomOddelek: Programiranje | 3282 (2502) | c0dehunter |
» | Trdi disk mi melje kot zmešanOddelek: Pomoč in nasveti | 2153 (1614) | Nande |
» | SQL Server in datum nagajataOddelek: Programiranje | 1884 (1747) | dudi |