Forum » Loža » sončen dan
sončen dan
next_byte ::
Danes sedim v lokalu in pijem pivo ter pišem tole ..
Bil sem na metelkovi, šel sem mimo cevi v ljubljani kjer je puščava voda in sedaj vse se o tem piše na 24ur .. kaka novica neki.
Dolgčas mi je .. po celem dnevu.
sonček boža moje oči ..
ko pišem tele besede..
se izbuljam v vseh mogočih mislih, čas pa drvi mimo mene .., ...
no nič kej pametnga nisem htel povedat
mogoče samo to da bi rad še več stisnil v ta čas ..
ki tako in tako hitro mine več doživel in bil bolj povezan z ljudmi.
Zanima me programiranje, druženje z ljudmi in mnogo več drugega še.
Iščem nekak družbo z kateri bi se lahko pogovarjal mogoče sodeloval na kakšen projektu (free, drobiž)karkoli.. skratka da življenje nebi bilo tako samotno..
programiral sem v
pythonu
javi
php neki malega :) sem pač svoj server vzpostavil na linux-u :)
hm.. clisp sem tudi proval hudo! :) me zanima ..
Drugače pa vesel bi bil! da bi spoznal ljudi ki jih zanima kej podobnega kot mene .. skratka
write something će je komu, lahko pa tudi zs ..
prisim edino me mi težit glede pravopisnih napak :)
sicer lahko mi pošljete na zs popravljeno verzijo :) hehe ..
Bil sem na metelkovi, šel sem mimo cevi v ljubljani kjer je puščava voda in sedaj vse se o tem piše na 24ur .. kaka novica neki.
Dolgčas mi je .. po celem dnevu.
sonček boža moje oči ..
ko pišem tele besede..
se izbuljam v vseh mogočih mislih, čas pa drvi mimo mene .., ...
no nič kej pametnga nisem htel povedat
mogoče samo to da bi rad še več stisnil v ta čas ..
ki tako in tako hitro mine več doživel in bil bolj povezan z ljudmi.
Zanima me programiranje, druženje z ljudmi in mnogo več drugega še.
Iščem nekak družbo z kateri bi se lahko pogovarjal mogoče sodeloval na kakšen projektu (free, drobiž)karkoli.. skratka da življenje nebi bilo tako samotno..
programiral sem v
pythonu
javi
php neki malega :) sem pač svoj server vzpostavil na linux-u :)
hm.. clisp sem tudi proval hudo! :) me zanima ..
Drugače pa vesel bi bil! da bi spoznal ljudi ki jih zanima kej podobnega kot mene .. skratka
write something će je komu, lahko pa tudi zs ..
prisim edino me mi težit glede pravopisnih napak :)
sicer lahko mi pošljete na zs popravljeno verzijo :) hehe ..
Pyr0Beast ::
Welcome to Slo-Tech. Enjoy your stay.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Kaj ustvarjam ? Trenutno modificiram starejše plate, da jih lahko navijam, kakor mi je želja. Zanimanje: Led in podobna razsvetljava :)
Kaj ustvarjam ? Trenutno modificiram starejše plate, da jih lahko navijam, kakor mi je želja. Zanimanje: Led in podobna razsvetljava :)
:D ja nice to! Hm.. :) za kolk procentov pa ti rata navit ? Hm.. Jst led diode so zakon ja! :)
jst sem bil na elektro srednji (srednja pomorska šola). Hm .. drugače pa sem enkrat v biosu spreminjal nastavitve pa se ni ok končalo :) hehe ...
hm. so mi pa zanimivi tisti foturistični superračunalniki it alien filma k so na tekoči nevem tekoči dušik hlajeni .. skratka . ja .. sam kaj ko se je smer obrnila in sedaj vse bolj gre v to da bi naredili računalniki kot človeške možgane full velik procesorjev (nevroni) :) takih simple .. ali pač :) hm....
Drugače pa ja .. 4 jederni procesorji v mobitelih kaj si misliš o tem ?
Heh, včasih gre do +150% (moraš res imeti srečo), ponavadi manj. Marsikaj je že šlo narobe, pa še bo, ampak zabave je polno.
4 jedrni proci v mobitelih bodo, če bo za to potreba in stroškovna upravičenost, drugače bo morebiti to samo prestiž varianta
4 jedrni proci v mobitelih bodo, če bo za to potreba in stroškovna upravičenost, drugače bo morebiti to samo prestiž varianta
Heh, včasih gre do +150% (moraš res imeti srečo), ponavadi manj. Marsikaj je že šlo narobe, pa še bo, ampak zabave je polno.
Mja potreba ... :) potreba po več procesorske moči je vedno :) vsaj dokler nebodo ujeli prehiteli naših možgan.. samo se mi zdi kot da ni programov ki bi izrabiil vso to precesorsko moč .. ki jo imamo in ves ta čas počiva .. vem za razme projekte samo tko da bi pač nam pomagala .. nevem .. prepoznava obrazov itd. . pač raznorazni algoritmi k so pač požrešni.. glede tega .. bi lahko zdej prišli do izraza .. da bi naprave bile bolj pametne .. hm . nevem ideje ideje ..
ker se mi zdi da nikoli nemore bit dovolj procesorske moči samo uporabit je neznamo .. ali se motim ? naprimer .. zakaj nebi vedel mobitel koga sem vse slikal .. ali pač snemal ves čas .. in potem znal iskat po zvoku prepoznat besede .. itd vem malček je foturistično ampak če pogledaš naprej .. in na to da nekja celo že deluje .. potem .. verjetno ni tako odaljeno to .. jst bi full imel en obesek ki vse slika kar počnem da bi potem lahko čas nazaj zavrtel in iskal .. neke drobce informacij .. no sej možnosti je veliko mnogo več .. samo pač .. more CPU beter .. samo pomoje bi mogli it na to da bi se znižale frekvence ter pač povečalo število jeder.. ? 100 1000 ? nekaj sem bral o tem ... da so anredili nek 1000 jederni CPU z programabilnimi vezji kako se že reče ?
programabilna vezja so FPGA
Problem mobitelov je baterija - tam moraš paziti na porabo in težo, zato je rast omejena z energetsko (ne)varčnostjo
Problem mobitelov je baterija - tam moraš paziti na porabo in težo, zato je rast omejena z energetsko (ne)varčnostjo
programabilna vezja so FPGA
FPGA sem mislil ja!
Jp, najbolj energetsko varčen CPU je pa, tisti k teče na nižji frekvenci, in je narejen na tehnolociji k ne puša veliko elektrončkov.. spratka .. ali pač vezja k so točno dizajnirana za neko opravilo.
novi dan :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: next_byte ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prelomen hibridni čip za pospeševanje različnih tipov strojne inteligenceOddelek: Novice / Procesorji | 7312 (5277) | blay44 |
» | Intel: prihodnost so počasnejši in varčnejši čipi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 18776 (11663) | pegasus |
» | Strojni trojanci na integriranih vezjihOddelek: Novice / Varnost | 22180 (17129) | poweroff |
» | flops/watOddelek: Strojna oprema | 1613 (1502) | Senitel |