» »

Ubuntu 11.04 - namestitev

Ubuntu 11.04 - namestitev

Gates ::

Lp, imam vprašanje. Kakšna je razlika, če Ubuntu 11.04 namestimo:

1. znotraj Windows-ev preko Wubi-ja oz.
2. preko CD-ja

Zanima me zato, ker bom v Kdenlive-u montiral film in v Windows-ih ne gre dostopati do datotek, če ga namestimo preko Wubi-ja.

opeter ::

Saj Wubi ti ne deluje znotraj Windows sistema?! Za uporabo Linux moraš računalnik ponovno zagnati.
Eno od možnosti je, da namestiš Ubuntu v VirtualBox ali pa VMWare Player in potem s pomočjo tega uporabiš/odpiraš program oz. datoteke KDEnlive.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Mavrik ::

Zanima me zato, ker bom v Kdenlive-u montiral film in v Windows-ih ne gre dostopati do datotek, če ga namestimo preko Wubi-ja.

V nobenem primeru ne boš mogel na lahek način dostopati do datotek v Linuxu z Windowsev.

Razlika je v tem - z wubi se ti Ubuntu namesti na obstoječo Windows particijo v mapo Ubuntu, s CDja pa zahteva svojo lastno particijo (katere brez dodatnih programov z Windowsov ne boš videl).

Daleč najlažja opcija ti je ta, da najprej zmontiraš video v wubi Ubuntu inštalaciji, potem pa zrenderirane videe skopiraš na Windows particijo.
The truth is rarely pure and never simple.

Gates ::

Enkrat sem v Linux Mintu uredil CD (artwork, ID tag). Nato sem vse skopiral na Windows particijo, vendar so se nekateri podatki "izgubili". Zato sprašujem, če je bolje Ubuntu namestiti iz CD-ja, saj se vse shranjuje na svojo particijo.

Mavrik ::

Podatki v datotekah se ti ne morejo "izgubiti" ko kopiraš stvari okoli (kvečjemu se spremenijo pravice za dostop).

Če si to urejal v Rhythmboxu si pozabil dati kljukico pri "Save metadata to files" in ti program ni zapisal sprememb v datoteke ampak samo v svojo bazo.
The truth is rarely pure and never simple.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

win10 + linux

Oddelek: Operacijski sistemi
192719 (2116) krneki0001
»

Windows 7 (SSD) in Ubuntu 12.04 (HDD)

Oddelek: Operacijski sistemi
6926 (805) Gates
»